Електрическа камина с парогенератор, оригинално решение за градски апартамент

Не всеки може да си позволи да стане традиционен център за дърва за огрев. В частна къща може да се построи истинска камина с жив огън, но какво да се направи с градските жители. Отговорът е много прост - да закупите електрическа камина, модерен аналог на традиционно устройство.

За един апартамент подобна система без съмнение ще бъде оптималното решение. Декоративната електрическа камина изглежда много представа, огънят в нея изглежда реален и много устройства са способни да изпълняват функциите на нагревател. В тази статия ще разгледаме електрическа камина с парогенератор, при която пара се симулира пожар, изследваме принципа на работа на подобни устройства, тяхната основна функционалност, практиката на работа.

Начало в градски апартамент
Начало в зоната за отдих на градския апартамент

Принцип на действие

Ефектът на живия огън, създаден в електрически камини от последните години, е толкова естествен, че е практически неразличим от истински пламък. За да се създаде симулация на пожар, се използват парогенератор и специална светлина, изработени от халогенни или LED лампи.

Всъщност инсталирането на електрическа камина с парогенератор е много проста и ясна:

  • Парогенераторът е отговорен за изпарението на водата и производството на пара. Разлага водата на малки части, от които се получава така наречената водна мъгла.
  • Тази мъгла се осветява от лампи с светли филтри (червен, оранжев, жълт) под определен ъгъл, така че изглежда, че се изгаря истински огън. И огънят е най-естественият, отдолу ярък и наситен, от над светлина, постепенно се превръща в дим.
  • Оригиналният дим се получава, когато изпаряващите се изпарения излизат от осветената зона. Вътре в устройството е монтиран дифузьор, който смесва пара, от която димът се оказва произволен, много подобен на настоящето.
  • За да се създаде пълна естествена картина на това, което се случва в огнището на алтернативен фокус, камината с пара е оборудвана с имитация на изгаряни въглища или тлеещ дърва за огрев. Обикновено тези елементи са направени от пластмаса и боядисани правилно. Реализмът на това, което се случва в този случай, се постига с помощта на правилно поставена светлина и нейната прозрачност в отворите между дърво, въглища и пластмаса.
Отлична имитация на истински огън и дим
Качествено направена имитация на огън и дим

Съвременната парна камина е толкова сходна с истинската й колега, че е много трудно да я разграничиш, поне визуално намирането на различия е изключително трудно. Въпросът е, че изпаряващата пара създава непрекъснато променящ се образ, който никога не се повтаря, както при записването на огън върху видеоклип и прожектирането му на екрана. В същото време можете да погледнете какво се случва от различни ъгли, ъгли, разстояния и винаги ще видите ефекта от наличието на жив огън.

Понастоящем се смята, че камината с водна пара създава имитация на огън възможно най-висока. Сравнете го с външните индикатори може да бъде, освен с био-камина, но принципът на работа на тези устройства е много различен, но на горелка bio камина Реалният пламък танцува.

функционален

За разлика от традиционните системи, работещи с дърва за огрев горивни брикети, за електрическа апаратура за пара, не е необходимо гориво. Той работи изключително от мрежата, а количеството консумирана от него енергия е сравнимо с това на телевизор или подобен домакински уред. Безопасно е да се нарече камина с икономична пара с умерена работа.

Основният декоративен обект на хола
Основният декоративен елемент в хола

Устройството не създава пожар, което означава, че той не изсушава въздуха, не пуши, не пуши и не замърсява околната среда. Ето защо за пълната му работа не се нуждае от комин. Камината по водата обратното овлажнява въздуха в помещението и изпарява водните пари в него.



Електрическа камина със симулиран огън, използваща водна пара, се счита за безопасно устройство. В повечето случаи пещта е защитена от стъклен екран, който ни огражда от изкуствения пламък. Други видове устройства имат декоративни решетки с клетки с различни размери. За семейства с деца се препоръчват решетки с малки клетки.

Модерна камина с парогенератор е високотехнологично устройство. Можете да контролирате работата му от дистанционното управление. Какво можете да направите:

  • Задайте необходимите параметри за пожара: ниво на пламъка, интензивност. Системата за водна пара позволява гъвкаво регулиране на нивото и качеството на изпаренията.
  • Задайте желаното ниво на звука, за да създадете подходяща атмосфера. Променете звуковите ефекти, например, поставете вместо пукането на дърва за огрев, шумоленето на вятъра или треперенето на реката. Някои устройства имат класически USB конектор, в който можете да поставите USB флаш устройство с любимата си музика.
  • През студения сезон е допустимо да се използва функционалността на нагревателя. В допълнение към своята декоративна функция, електрическата пара с пара има практическа цел. Ако е необходимо, устройството може да изпълнява роля средна мощност нагревател. За малките стаи използването на това устройство ще повиши температурата с няколко градуса.
Работна камина със симулация на пожар
Класическа пещ на работно устройство

Използването на такова оборудване в къщата ви позволява да подчертаете атмосферата на уюта, да създадете ъгъл за отмора и релаксация.

Монтаж и експлоатация

Специалната инсталация на такава система не включва, най-често камината с парогенератор вече е оборудвана с подходящ портал. Можете да изберете само в магазина подходящ модел за вашия интериор, да го купите, да го донесете вкъщи, да го поставите на правилното място и да го включите в контакта. Асортиментът от такива устройства ви позволява да изберете модел за почти всеки интериор. Наскоро, в голямо търсене ъглови електрически системи, което ви позволява да запазите жизнено пространство в стаята.

Ако купувате само парна камина за камина, импровизирана пещ, а след това в строителен магазин, от който се нуждаете потърсете подходящ портал, например от гипс, полиуретан или дърво и инсталирайте устройството в него. Отново, няма трудности в това, и цялата работа, която можете да направите сами.

Хармоничен дизайн на голяма всекидневна
Хармоничен интериор на всекидневната

След като се свържете с мрежата, уредът на водната пара може да се стартира и да се наслаждавате на прекрасен изглед. Тъй като операцията ще трябва да направи някои грижи за оборудването, изпълнявайки следните действия:

  • За работата си, камина с парогенератор изисква чиста вода, която трябва да се излива в специален резервоар. Почистваме водата преди зареждането с помощта на конвенционален кухненски филтър. За активна работа системата е достатъчна за 1 литър вода на ден. Ако във вашия регион тежка вода, съдържаща много минерали, тогава от време на време ще трябва да изстържете скалата на вар от изпарителя, измет.
  • Докато изгаряте, ще трябва да смените крушките в пещта на уреда, които са отговорни за осветлението на парата. Подобно на луковиците в обикновените лампи, те изгарят от време на време.
  • По време на почистването прахът трябва да се извади от уреда, особено важно е да се обърне внимание на вътрешните му части. С премахването на праха от приспособленията, направете огъня по-ярък, чист и красив, а също така внимавайте да няма мирис на изгорял прах в стаята.
  • Естествено устройството трябва да бъде почистено в изключено и охладено състояние, така че да не се навреди или на себе си, нито на устройството. Факт е, че халогенните лампи са много горещи по време на работа, затова е лесно да се изгори от тях. Напротив, LED лампите се нагряват по-малко, тяхната максимална работна температура е около 50 ° С. Ето защо, преди да купите електрическа парна камина, изяснявайте тази точка.
  • Ако има чести колебания на напрежението в захранването на къщата, то трябва да се стабилизира, за да се осигури нормална работа на устройството. Скоростите в напрежението в мрежата са една от основните причини за потомците на техническите устройства.

За хората, които нямат възможност да внедрят в къщата традиционен вариант, електрическата пара с пара ще бъде отлично решение. Симулацията на пожар в такива устройства се извършва на най-високо ниво, а изходящата топлина и звук напълно допълват картината на случващото се. Във вашето подсъзнание няма съмнение, че пред вас е истински дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инфрачервена камина за къщата, основните типове устройства, принципът на работаИнфрачервена камина за къщата, основните типове устройства, принципът на работа
Камини с параКамини с пара
Как да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерииКак да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерии
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Електрическа камина без отоплителна функция, принцип на работа и обща информация за уредаЕлектрическа камина без отоплителна функция, принцип на работа и обща информация за уреда
Електрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа каминаЕлектрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа камина
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?
» » Електрическа камина с парогенератор, оригинално решение за градски апартамент
© 2021 BggeHat.com