Електрическа камина за дома и вила Основните сортове, необходими функционални

Ако се опитате да изучите историята на произхода на камината, тогава можете да отидете на отдалечена древност, тъй като пожарите, разположени в жилищата, в някои приблизителни може да се нарече камина. В познатата ни форма, с рамка и комин, камините започват да се появяват около 2 век след Христа. и до VIII век те са били атрибут на богати феодални господари и духовници.

До края на двадесети век на камините се възлагаше функцията за отопление и готвене. През последните 10-20 години отношението към това любопитство се промени радикално.

Днес камината в къщата е преди всичко декор, който се вписва добре в цялостния интериор на стаята. Той запълва къщата с комфорт, служи за романтични вечери, е известен като средство за релаксация.

За уреждане класическа камина за изгаряне на дърва е необходимо да се извърши огромна работа. Това трябва да се има предвид дори при планирането и изграждането на къщата, тъй като коминът е част от стената. Монтажът след строителство е придружен от голямо количество работа и значителни разходи.

Система за създаване на спокойна атмосфера
Оригиналната система, която създава подходящия антураж

В това отношение електрическите камини имат печеливша разлика. Те не изискват допълнително обучение и са подходящи за монтаж в апартаменти, къщи и вили. Те имат висока степен на имитация и позволяват не само да се възхищаваме на пламъка, но и да получаваме топлина.

Условно класифициране

Всички електрически камини са разделени по видове в няколко класификации. Най-простото разделение е в електрически огради и камини. Електрическата ограда прилича на пещ от истинска камина с врата. Вътре в образа на пламъка се образува и се създава визуален ефект от изгарянето на дървесни трупи. Той е доста мобилен и може да бъде преместен от една стая в друга.

Камината вече наподобява истинска камина, тъй като има рамка, който се нарича портал. Поради тази рамка такива електрически камини изискват стационарна инсталация. Те са прикрепени към стена или към подготвена ниша.

Материалът, текстурата и текстурата на рамката се избират във връзка с интериора на помещението. За производството на портала могат да се използват материали като камък, метал, дърво или пластмаса. Във всички случаи пожарната безопасност е гарантирана. Това е друга отличителна черта на електрически камини от изгаряне на дърва.

Малко огнище с отлична имитация на огън
Малко мобилно огнище за монтаж на подходящо място


Можете да помислите за друга класификация - по метода на разположение. Като се има предвид фактът, че в повечето случаи камините служат за визуализация на образа на пламъка, възникват няколко дизайнерски варианти за разполагането им в стаята.

  • Стенни камини. Те имат достатъчно тънко тяло и са приспособени за закрепване при окачване. За да се прехвърли такава камина от стая в стая изисква пробиване на стената, така че тези модели се монтират на предварително определено място. Но лекотата на строителството и малките размери позволяват използването на такива електрически камини за даки, а не само за селска къща.
  • Маси за трапезария. Терминът "таблица" не е означен в буквалния смисъл. Тя показва висока степен на структурна мобилност. Камините от този вид могат да бъдат инсталирани във всяка стая, в зависимост от присъствието на наемателя или настроението му. И не са направени никакви изисквания към мястото на инсталацията. Като платформа може да служи като маса, ниша в слушалките, под, бордюр.
  • Подови камини. Това са само камините, споменати по-горе. Рамкираните рамки не позволяват лесното им транспортиране, поради което външните камини се считат за неподвижни и се монтират на всяко място, но са преднамерено измислени и подготвени.
Красив голям портал с каменно облицоване
Красив портал с естествен камък

Как функционира устройството?

Устройството на електрическа камина означава разглеждане на работата на два отделни блока. Единият е отговорен за отоплението на въздуха в стаята, а другият е отговорен за визуализиращите ефекти.

Функция за отопление

Като нагревателен елемент се използва спирала. Тя се навива върху керамична рамка или се затваря в кварцова тръба. Начинът на отопление на стаята зависи от опциите.

  1. В първия случай въздушният поток, който създава вентилатора, загрява и запълва стаята. Освен това, благодарение на конвекцията, тя се разпространява в цялата стая.
  2. Във втория случай топлината се освобождава под формата на инфрачервено лъчение. То отоплява обекти пред камината, които сами по себе си стават източници на топлина.

При избора на електрическа камина е необходимо да се вземе предвид този факт, тъй като инфрачервеното облъчване може да затопли сравнително малки помещения, докато вентилаторът ще осигури отопление на голяма стая.

Хармоничен интериор на голяма всекидневна
Хармоничен интериор на голяма стая в светли тонове

Функция на визуалните ефекти

В зависимост от технологията за получаване на ефекти, степента на прилика с действителния пламък варира. Има няколко вида имитационни устройства, които използват домашни електрически камини.

  • Ролята на огнения пламък се изпълнява от тънки ленти от плат, които се задвижват от вентилатор. Организираното осветление подчертава недостатъците, но качеството на този пламък оставя много да се желае.
  • Вътре в камината се върти плоча с дупки от различни форми. Отдолу е осветена от светодиоди. Играта на светлина и сянка се отразява на специален екран. Дори ако има сляпо дърва за огрев качеството на фалшификацията е ниско. Димът, образуван от стъкло с различна прозрачност, и осветените трупи обаче запълват цялата картина с естественост.
  • Използвайте LCD монитора за възпроизвеждане. Играещият пламък е само серия от видеоклипове, които се играят случайно. Разширената оптична система и серия светлинни филтри дават триизмерен ефект. Но тя се вижда само когато се гледа отпред. Промяната на ъгъла води до влошаване на качеството на изображението.
  • Ултразвуков генератор превръща водата в пара при стайна температура. Тази пара в случая на камината е осветена от насочена светлина. В резултат на това отразените лъчи образуват изображение, което може да се гледа от различни ъгли. В допълнение към пламъка, можете да получите изображение на дим, което подобрява реалността на картината. Такива електрически камини за къща обикновено са оборудвани с високоговорители, чрез които се възпроизвеждат звуци, възпроизведени при изгарянето на дърва за огрев (съскане, пращене).

Допълнителни функции

С течение на времето електрическите помещения непрекъснато се модернизират чрез въвеждане на допълнителни опции, които повишават комфорта при употреба и правят устройството многофункционално.

Романтична вечер в уютна всекидневна
Романтична атмосфера в уютна всекидневна
  • Термостат. Много модели са оборудвани с устройство за контрол на температурата. Термостатът позволява камината да се включва и изключва в даден температурен диапазон. Регулирането на действието на термостата може да бъде дискретно (определени стойности) или непрекъснато (плавна промяна на температурата). При избора на камина трябва да обърнете внимание на типа термостат. Механичната система поддържа постоянната температура на нагревателя, а електронната система поддържа температурата на околната среда. Следователно, електронната версия ще бъде най-удобната за потребителя.
  • Овлажнителят. Устройство, което генерира пара от вода не само участва в създаването на визуален образ на пламъка, но и овлажнява въздуха. Това е особено вярно, когато отоплителният елемент работи. За да се нормализира влажността на въздуха, този генератор не е в състояние, тъй като не е необходимо да се забравя първоначалната цел на камината, но все пак допринася за известно разрастване.
  • Филтриране на въздуха. При моделите, в които се използва вентилаторен нагревател, задължителният монтаж е филтър, който почиства въздушния поток от прах. Той предпазва движещите се части и нагревателния елемент. В резултат въздухът постепенно се филтрира в стаята.
  • Дистанционното управление. Ако електрическата камина за къщата е оборудвана с дистанционно управление, потребителят може да контролира режимите на работа, без да се изправя. Описват се предимствата на конзолата, които не са необходими, тъй като тя вече се превърна в незаменим аксесоар за много домакински устройства.
  • Таймерът. Въпреки високата степен на безопасност на електрическата камина, много от тях не рискуват да я оставят за нощта. В същото време, пукването на дърва и огън има хипнотичен ефект. Особено за бдителни потребители е разработена автоматична система за изключване. Можете да зададете времето на работа и да не мислите за завършването му.

За потенциалните купувачи ще бъде излишно да се запознаете още веднъж с всички положителни качества на електрическите камини, за да направите своя избор.

  • Инсталация във всяка стая (апартамент, вила, селска къща).
  • Няма комин и вентилационна система.
  • Не се изисква гориво (с изключение на електричество).
  • Липса на горивни продукти по време на работа.
  • Променливост на дизайнерските решения.
  • Висока степен на имитация.
  • Висока степен на електрическа и противопожарна безопасност.
  • Възможност за просто транспортиране.
  • Допълнителни функции.

Всички описани характеристики трябва да се вземат предвид при избора на електрическа камина. Това уникално устройство има гъвкав интервал на разходите, така че всеки да може изберете за себе си оптималния вариант за проектиране.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Как да изберем газова камина на балон газ, какви критерии за качество да се движитеКак да изберем газова камина на балон газ, какви критерии за качество да се движите
Дървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройстваДървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройства
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерииКамина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерии
Как да поставите камини в интериори с различни теми, стилКак да поставите камини в интериори с различни теми, стил
» » Електрическа камина за дома и вила Основните сортове, необходими функционални
© 2021 BggeHat.com