Гъвкаво водоснабдяване за инсталационен алгоритъм

Гъвкавото свързване с материали, устойчиви на корозия, улеснява свързването на водопроводните инсталации и местата на потребление. С неговата помощ можете да оборудвате точката на свързване в ограничено пространство или на недостъпно място и то служи за десетилетия. Ето защо в тази статия ще разгледаме основните типове такива подкомплекти, както и технологията на тяхната инсталация.

От какво се използват лайнери - гума или неръждаема стомана?

Евтините облицовки са направени от армирани с полимерни нишки от каучук и стоманена тел. Гуменото тяло осигурява голяма гъвкавост и устойчивост на хидравлични удари. Сплескването на въжета формира външна подсилваща рамка, която предпазва корпуса на маркуча от механични повреди и високо вътрешно налягане. Основният недостатък на тези структурни материали е тяхната слаба устойчивост на абразивни и топлинни натоварвания. Гуменият маркуч може да издържа на нагряване само до 90 градуса по Целзий и да претърпи контакт с частици от пясък, претеглени във вода. В допълнение, каучукът дава неприятен послевкус, влошавайки качествата на течността за пиене.

Покритията от неръждаема стомана практически нямат недостатъци

Покритията от неръждаема стомана практически нямат недостатъци

Скъпите гъвкави връзки за вода произвеждат от неръждаема стомана. Тялото на такъв маркуч се набира от отделни елементи, така че от външната страна има гофриран профил. Благодарение на това, подаващото устройство за пепел има първоначално по-високи характеристики на якост от подсилената версия и може да работи в много широк температурен диапазон: от -50 до 250 градуса по Целзий. Следователно, средният живот на маркуча от неръждаема стомана е 20-25 години, а не 3-4 години, както при подсилените тръбопроводи. Основният недостатък на силният вариант е високата пропускливост на звука, умножена със значителна резервна структурна коравина. Такива шушулки правят шум, превеждайки флуктуациите на звука, провокирани от спада на налягането. Това отрицание обаче лесно се изравнява благодарение на използването на пластмасови облицовки, звукоизолация.

Какви са съветите за вода - различни класификации

В областта на приложение тръбопроводите са разделени на газ и вода. Първият е монтиран на оборудване за консумация на газ, а вторият - на водопровод. При инсталиране е по-добре да се спазва принципът на съответствие на обявената функционалност. В края на краищата, при газовите канали, монтажният край (зърното или гайката) е направен от обикновена (черна) стомана, която се втвърдява под действието на вода.

Най-издръжливата опция е гъвкавата мембрана от неръждаема стомана

Най-издръжливата опция е гъвкавата мембрана от неръждаема стомана

Според структурния дизайн облицовките са разделени на гладки подсилени маркучи и гофрирани мембрани. Вторият вариант - гъвкавите маркучи, силфонни изработено от неръждаема стомана - се смята за по-издръжлив (тя дори може да се ходи или се облегна нищо без никакви последствия) и издръжливост (експлоатационен живот - 25 години). Е, гуменият маркуч абсорбира шума в тръбите.

По размери, шушулките се сортират по диаметър на продукцията (от 12 до 34 милиметра) и дължината (от 20 до 500 сантиметра). И дължината на линейните мембрани е ограничена до 100 сантиметра, а гумените продукти в подсилена плитка могат да бъдат дълги 5 метра. По пътя на изпълнение на монтажния край има три варианта на подустройствата: задушаване, съединяване на гайките и гайка. Това разнообразие ви позволява да монтирате маркучи за всякакъв вид нишка (поне външна, макар и вътрешна), без да купувате адаптери и други адаптери.

Как да изберем детайл - 6 точки, от които трябва да обърнете внимание

Първо, трябва да определите вида на монтажните краища, като започнете от външното или вътрешното разположение на резбите на водопровода и отстраняването на санитарното оборудване. И тук действа следното правило: за външна резба се нуждаете от захранване с гайка и за вътрешна резба - със съединение. На второ място, е необходимо да се измери дължината от водопровода (резбован край) до точката на консумация. Дължината на подхода не трябва да надвишава това разстояние с повече от 1,5 пъти. И радиусът на огъване на маркуча трябва да е в диапазона от 35 до 50 милиметра, в противен случай залата се оформя в захранването. Ето защо, за да се спести на дължина не си заслужава, но изкупуването твърде дълго предлагането също е грешно решение.



Трето, трябва да решите какъв е подходът. Ако системата има високо налягане и висока температура, тогава е по-добре да използвате входен отвор. Ако тръбата тече само студена вода и налягането е не повече от 4-5 атмосфери, тя ще се побере и подсилена версия на каучук, което е по-евтино от аналогов силфонни от неръждаема стомана. Четвърто, е необходимо да се обърне внимание на материала на ядката и на съюза. Или, по-точно, върху месингови вложки. Тяхната повърхност не трябва да има черупки, пещери, пукнатини и чипове - признаци на лошо качество на леене или механична обработка. В качествено podvodok ядки, цокъл и вложки се правят много внимателно, и наличието на дефекти в структурата си до нарушаване на технологията на производство или използване на нискокачествени оригинален материал. Окабеляване с дефектни краища на монтаж няма да продължи две години.

Пето, трябва да обърнете внимание на обозначаването на вида на гуменото уплътнение. Ако етикетът показва, че маркучът или уплътнението са изработени от EPDM каучук, то тази тръба може да се използва дори за захранване с питейна вода. Всички други опции са подходящи само за технически течности - те могат да бъдат поставени в резервоара за източване в тоалетната, но не и върху кранчето в кухнята или банята. Шесто, заслужава да се проверят цветните маркировки на облицовката. Ако върху плитката или гънките се постави синя надлъжна линия, тогава такъв маркуч може да се използва само на тръбопроводи за студена вода. Ако цветът на линията е червен - тръбопроводът е подходящ за линията за топла вода. Универсалните варианти са маркирани с линии от два цвята - червени и сини. Такива маркучи могат да бъдат монтирани както на тръби за гореща, така и на студена вода.

Маркучите, маркирани с червени и сини линии, са универсални

Маркучите, маркирани с червени и сини линии, са универсални

Освен това не забравяйте, че за да свържете възли, като например миксер, трябва да използвате не една, а две връзки - една за "горещите" и "студените" тръби.

Как да се монтира гъвкав podvodku - изчерпателен брифинг

Монтажът на всяка тръба следва следната схема: почистете мястото и осигурете лесен достъп до точката на потребление и водоснабдяване. В същото време е по-добре да не фиксирате миксера или кранчето с ключалка или плоча за натиск към мивката, а просто да го поставите в отвора. Вземете подложката и я завийте в кранчето. Смесителят ще има две връзки, завийте двата маркуча в корпуса си, действайки серийно. Използването на уплътнителна лента в краищата на тръбопровода има смисъл само ако няма уплътнения в областта на съединението на гайката / фитинга със седалката в корпуса на клапана.

За монтаж можете да използвате както въртящ се, така и гаечен ключ, броят на които се определя от размерите на шестоъгълника върху монтажната повърхност на маркуча. По време на монтажа кранът може да се задържи над мивката, но ако е направен от керамика, е по-добре да се оттегли.

След това трябва да поставите кранчето в отвора в мивката и да поставите ключалката или уплътнителната шайба, като натиснете един или и двата проводника в отвора. След това фиксирайте гайката или шайбата върху тялото на крана, като я натиснете до мивката. На следващия етап е необходимо фиксиращият край на тръбата да се фиксира по хода на водопровода. За тази цел, стоманена тръба с резба монтаж измама-Америка, след което се резбован край запечатани с FUM и гайка завинтена върху уплътняващия облицовката. Завъртането на маркуча в този случай не се случва поради конструктивните характеристики на американските фитинги.

Ако тръбата е изработена от метал, в този случай действат по съвсем различен начин: вземат патронник монтиране го размотавам, премахване на контрагайката и О-пръстен, който трябва да бъде поставен върху тръбата. След това, за да освободите монтажа на фитинга, завъртете лентата FUM и навийте захранващата гайка върху нея. Накрая фитинга се поставя в тръбата и се затяга с уплътняваща гайка. В този случай няма никакво усукване.

Освен това може да се монтира спирателен вентил между захранването и тръбопровода, но тази част не е задължителна, тъй като може да се използва централен блокиращ блок, за да се изключи захранването с вода в системата. След тази инструкция стъпка по стъпка можете да свържете всяко водопроводно оборудване към водопровода. Просто обръщайте внимание: първо свържете захранването с точката на консумация и след това - с тръбата. В противен случай маркучът ще започне да се обръща по надлъжната ос и ще загуби твърдостта си, а в някои случаи и плътността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои тръби са по-подходящи за отопление на частна къща?Кои тръби са по-подходящи за отопление на частна къща?
Тръби за водоснабдяванеТръби за водоснабдяване
Вертикални радиатори във вътрешността на къщатаВертикални радиатори във вътрешността на къщата
Поцинковани тръби за отоплениеПоцинковани тръби за отопление
Кабелна електропроводКабелна електропровод
Правилно свързване на пералнята със собствените си ръцеПравилно свързване на пералнята със собствените си ръце
Керамични кухненски мивкиКерамични кухненски мивки
Какво е геотекстил и за какво се използва?Какво е геотекстил и за какво се използва?
Стоманени завои и обосновка на тяхното използванеСтоманени завои и обосновка на тяхното използване
Как да изберем маркуч за поливанеКак да изберем маркуч за поливане
» » Гъвкаво водоснабдяване за инсталационен алгоритъм
© 2021 BggeHat.com