Правилно свързване на пералнята със собствените си ръце

В този урок ще научите как автоматично да свържете пералната машина към водопровода. Ще научите за сложността на свързването на маркуча за вода и канализация, регулирайте нивото и проверете ефективността на домакинските уреди.

Стъпка 1: Разопаковайте и развийте транспортните болтове

Премахваме картонената опаковка в банята и демонтирайте крепежите, които фиксират маркучите по време на транспортирането. Закрепващите елементи са скоби, пръти, болтове, които се развиват с обикновена отвертка.

Свалете транспортните болтове

Скрапът се намира на гърба на уреда. В допълнение към фиксирането на шнура и маркуча, те добавят допълнителна здравина към конструкцията. Въпреки това, като лентите, разположени между тялото и резервоара, и болтове, предотвратявайки случайно отваряне на барабана. След отстраняването, поставяме скрепителните елементи в отделна торбичка. В случай на контакт със сервизен център те ще бъдат необходими за транспортиране. В дупките, където имаше транспортни болтове, вкарайте пластмасовите щепсели, които идват с комплекта.

Поставете щепселите в отворите

Стъпка 2: Монтиране на водни кранчета и дренажни тампони

За да свържете пералната машина към водната тръба, извадете кранчето с ¾ "външна резба. Преди монтажа, не забравяйте да навиете уплътняващата нишка.

Кран за свързване на автомобили

В канализационната тръба вмъкваме преходна уплътняваща гума под маркуча от стикелките.

Подготовка за изтичане на канализацията

Свързваме маркуч за вода от перална машина за водоснабдяване, чрез завъртане на края с затягаща гайка на крана. Вентилът е монтиран вертикално, блокирайки водата.

Свързване на маркуча за вода

Стъпка 3: Обърнете краката на възглавницата

Тъй като в нашия случай пералната машина се намира под плота, регулирайте позицията на краката и я подравнете стриктно в зависимост от нивото, след като свързването с водата няма да работи. Ето защо го правим предварително. Спазването на строга хоризонтална линия е важен процес на инсталиране на машини. Инсталирана правилно, без изкривяване и нивото на стъпалото ще намали натоварването на барабана и другите вътрешни части на конструкцията. Допустимата грешка е 2 градуса. Всички модели на това домакинско оборудване имат регулируеми крачета. Крайният резултат се проверява с помощта на нивото.



Поставихме машината на нивото

Настройката на краката се извършва с гаечен ключ с подходящ диаметър. За да добавите под краката дървени пръти и рогозки от балатум, гумени постелки не са необходими. Пералната машина е монтирана директно върху пода, като е осигурено доброто затихване.

Регулиране на краката

Стъпка 4: Инсталиране на домакински уреди

След като изложихме на ниво, установихме пералната машина на място.

Поставихме машината на правилното място

Вдлъбнатият маркуч е плътно поставен в отвора за оттичане.

Монтаж на маркуч за канализация

Стъпка 5: Свържете към заземен контакт

Когато монтирате изхода към пералнята, заземете разпределителната платка. Автобусът за заземяване на електроенергия не е по-малък от 3 мм. Когато използвате удължителен кабел, уверете се, че има и заземяваща връзка. Завъртете клапанния вентил и вкарайте щепсела в гнездото.

Свързване към контакт

Стъпка 6: Проверка на миенето

Внимателно проверявайте верността на всички връзки, стартираме домакински уреди. Напълнете резервоара, обърнете внимание на времето за набиране на вода, проверете данните, посочени в паспорта на модела. Ако се открият течове, изтичаме водата, разследваме каузата. Ако всичко е сухо, продължете да проверявате. По време на работа на барабана, чукането, изпичането, повишеният шум не трябва да бъде. Наличието на нехарактерни звуци за техниката показва неизправност. Последното нещо, което проверяваме, е преденето и източването на водата. Свързването на пералната машина със собствените ви ръце е приключило.

Поставена е пералнята

Видео връзка на пералнята

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подменим старата тоалетна чиния в домаКак да подменим старата тоалетна чиния в дома
Как правилно да инсталирате тоалетна чиния с ръцете си стъпка по стъпка майстор класКак правилно да инсталирате тоалетна чиния с ръцете си стъпка по стъпка майстор клас
Как да свържете пералня с канализационна мрежаКак да свържете пералня с канализационна мрежа
Как да източвате водата от котелаКак да източвате водата от котела
Как да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машинаКак да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машина
Монтиране на мивката към стената в банятаМонтиране на мивката към стената в банята
Как да свържете перална машина в селските райони без течаща водаКак да свържете перална машина в селските райони без течаща вода
Гъвкаво водоснабдяване за инсталационен алгоритъмГъвкаво водоснабдяване за инсталационен алгоритъм
Как да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме новКак да сменим чешмата в кухнята, разбиваме стария и поставяме нов
Той бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняванеТой бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняване
» » Правилно свързване на пералнята със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com