Свързване на резервоара за вода в кухнята

резервоар за отопление на водаИма много начини за решаване на проблема с подаването на топла вода. Всичко зависи от енергийния източник, свързан с вашия дом. Ако има газ, по-лесно е да инсталирате газовата колона или да комбинирате отоплителната вода с отопление, ако цялата енергия, която идва към вас, е ограничена до електричество, няма друг начин освен инсталирането на резервоар за вода.

Видове резервоари за вода

По принцип устройството и конструкцията на резервоара за вода са еднакви за всички производители. Има, разбира се, различия, но те са насочени единствено към икономия на електроенергия и удължаване живота на резервоара. Тази точка също трябва да се вземе предвид при закупуване на бойлер.

Също така, формата може да се различава. Има резервоари с хоризонтално и вертикално разположение, кръгли (с форма на варел) и квадрат. Но най-популярните сред населението са плоските водонагревателни танкове, тъй като пространството, което заемат, е сведено до минимум. И това е огромен плюс за нашите малки апартаменти, където всеки сантиметър полезно пространство е в сметката.

резервоар за отопление на водаКойто резервоар избирате, принципът на нейното инсталиране остава непроменен. Този процес може да бъде разделен на три етапа: инсталирането на самия водогреен нагревател върху стената, свързването му със системата за захранване със студена и топла вода и свързването към електрическата верига.

Етапи на монтаж на водния нагревателен резервоар

Прикрепване на резервоара за вода към стената

Тук няма нищо сложно. В зависимост от модела и обема на резервоара е монтиран на две или четири скоби. Те могат да бъдат мощни куки или анкерни болтове. Вариантни крепежни елементи, използвани е избран въз основа на материала на стената. Например, болт на дистанционния котва не може със сигурност да се определи на резервоара в стената на насипния материал (пяна бетон, сгурия блок, rakushnik), в този случай е по-добре да се използва с резба куки сдвоени с kapron тапи.

Маркировката за монтажа на скобите трябва да бъде направена на ниво, като се вземе предвид размерът на самия резервоар. Плътно към стената и тавана в кухнята, за да инсталирате не е необходимо, защото ще бъде неудобно да се мотае и закрепване към стената. Няма да е излишно да проверява надеждността на закрепването. Придържайки се към освобождаването на тръбите от резервоара, опитайте го с тежестта си, ненадеждно закрепване в този случай ще се окаже по някакъв начин.



Свързване на резервоара за вода към системата за водоснабдяване

Първото нещо, на което искам да обърна внимание е, че връзката с водопровода трябва да бъде направена от тръбите, а не като някои господари, чрез гъвкави маркучи. Преди да предприемете тази стъпка, помислете за съседите от дъното. В края на краищата, бързо провалените маркучи могат да доведат до непоправими щети не само на вас, но и на съседите. Тръбният материал трябва да бъде избран точно от този, от който е направена водопроводната система за вашия апартамент. В този случай ще трябва да използвате по-малко съединители.

резервоар за отопление на водаЗа да може да се изключи резервоарът от системата за водоснабдяване (като отделен агрегат) и да може да се комбинира работата му с вода от чешмата, резервоарът трябва да бъде снабден със спирателен вентил. На входа и на изхода на водата поставете един сферичен кран. Препоръчително е да не забравяте да монтирате спирателен вентил. Това няма да позволи на резервоара да остане празен, ако няма вода в тръбата за вода и това от своя страна може да доведе до повреда на отоплителните елементи. Затова още предпазваме резервоара от прекалено вътрешно налягане.

Разтоварващият отвор на възвратния клапан трябва да бъде свързан към дренажната система. Това се прави просто: една тонална тръба, подобна на капкомерната система, се поставя върху изходящата тръба на отдушника, другият край се поставя в тоалетната чиния или директно в канализационната тръба.

Свързване на бойлера към електрическата верига

Ако не се страхувате от електрически ток, тогава за вас този етап няма да бъде труден. Просто е, ако електрическото свързване на резервоара включва връзката му с електрическата верига през изхода, в този случай трябва да поставите допълнителен изход към мястото за инсталиране. Свържете този изход възможно най-близо до електрическия панел и имате собствена защита. Клонът, водещ към резервоара за вода, трябва да бъде оборудван с отделна машина с 16 ампера.

Ако резервоарът не предвижда инсталирането на електрически контакт, връзката се извършва директно. От една страна, това е добре, веригата не използва допълнителен елемент на ненадеждност, а от друга, губиш възможността да изключиш резервоара за вода. Следователно, автоматичното защитно устройство заслужава да се приближи до резервоара, като го постави в водонепроницаема кутия. От това директните му функции няма да се представят по-лошо, но ще можете бързо да изключите бойлера.
Не по-малко интересен материал как да възстановите старата маса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Критерии за избор на септична ямаКритерии за избор на септична яма
Разширителен резервоар за отоплениеРазширителен резервоар за отопление
Нагревателят за потока или за съхранение избира оптималния типНагревателят за потока или за съхранение избира оптималния тип
Има ли разширителен резервоар за отопление?Има ли разширителен резервоар за отопление?
Колко газ ще се побере в резервоар от 50 литра в подробно изчислениеКолко газ ще се побере в резервоар от 50 литра в подробно изчисление
Топлинен акумулатор за отоплениеТоплинен акумулатор за отопление
Мембранно разширяващ се резервоарМембранно разширяващ се резервоар
Как да изчислим разширителния резервоар за отопление?Как да изчислим разширителния резервоар за отопление?
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Септична молеСептична моле
» » Свързване на резервоара за вода в кухнята
© 2021 BggeHat.com