Как да източвате водата от котела

Много от собствениците на бойлери често се чудя "дали е необходимо да се оттича водата?" И "Какво прави той?" Въпреки това, когато лицето се появява повреда на котела или на необходимостта от почистване, а след това има още един въпрос - как да се оттича водата от котела?

Най-честата причина, която причинява на собствениците на тези устройства да изхвърлят водата, е разбивка и следователно необходимостта от транспортиране на устройството до сервизен център. В този случай няма нужда от паника и бързане с изтичането на вода, преди това е необходимо да се провери дали гаранцията все още е в сила или не. (Виж също: Бойлер за басейна със собствени ръце)



Ако устройството е в гаранция, тогава изхвърлянето на вода не трябва във всеки случай. Както казват те, който продава устройството, нека се занимава с него. По този начин най-добрият изход не е самоконтролът, а повикване до дома на персонала.



Само след проверка на господаря и присъдата, която са направили, трябва да продължат да действат, за да транспортират или спокойно да наблюдават как самите те вземат устройството. Такова заключение обаче може да се направи в най-трудния случай, тъй като такива устройства, най-често, се ремонтират на място.

Липсата на гаранция и желанието за разглобяване на това устройство на всяка цена и независимо, за да го подредите, изисква задълбочен подготвителен етап. Първо трябва да разберете какво включва нагревателят. Типичната конструкция на котела се състои от две отклоняващи тръби, отговорни за захранването и връщането на вода, защитните приспособления и ТЕМ. (Виж също: Как да инсталирате правилно бойлера)

От дясната страна на устройството най-често е входът на водата, лесно се определя от синята икона. Защитната арматура е клапан с окабеляване. Този вентил е предназначен да освободи налягането и да предпази устройството от връщането на вода. Ако планирате да източите водата, не извършвайте никакви манипулации с дюзата за гореща вода. Припокриването на доходите няма да позволи източването на водата.

Подготовка за спускане на вода

Неправилното нанасяне на бойлера също предполага дренаж на вода. Подобни мисли се посещават и от собствениците на ваканционни къщи, където котелът се използва изключително през лятото, като в този случай кереминовият бойлер може да се съхранява през зимата. Много професионалисти от техния бизнес препоръчват да не се източва вода, ако няма спешна нужда. За да се получи изтичане според тях, трябва само в случай на почистване или счупване. Неправилното използване на оборудването трябва задължително да има вода в системата, тъй като отсъствието му може да доведе до по-ранна повреда на устройството.

Много от тях не харесва водата за дълъг период на бездействие влиза в неизправно състояние вътре в резервоара, но това не е проблем, тъй като тя се слива с водата, след което новата партия отговаря на всички изисквания. В допълнение, антикорозионни на анод може да защити устройството само когато присъствието на вода, обаче сливане с рядка употреба заплашва до бързо образуване на ръжда. (Виж също: Как да свържете бойлера Аристон)

Въпреки това, има моменти, когато дъждът е просто необходим за внедряване, това важи и за наличието на каквито и да било примеси в чешмяната вода. Тъй като промяната в околната среда причинява окислителни процеси, в този случай най-малката проста трябва задължително да преминава без наличие на вода. В същото време, заливът на нова партида изисква максимално отопление.


Съвети за работа с бойлер




Разбира се, че е невъзможно да се извърши ремонтна работа на оборудването в неговата включена държава, така че не забравяйте да изключите енергията. Спазването на правилата за безопасност ще защити живота и здравето от вредни и разрушителни фактори.

След изключване на системата, не е допустимо незабавно да започне дренирането на водата, е необходимо да се изчака охлаждането й. За да не повредите устройството, е необходимо да се запознаете с инструкциите за експлоатация. Тази точка е много важна за нормалната работа на устройството, тъй като трябва да се напишат инструкциите как да се източва водата от котела и дали е допустимо да се изпълни тази операция. Важно е да се грижите за устройството внимателно и да не забравите за влиянието на заобикалящите го фактори върху неговата безопасност. Така че, дълго, просто устройство при ниска температура на въздуха е придружено от замръзване на водата в резервоара, което впоследствие може да доведе до разкъсване. (Виж също: Ремонт на бойлерите Thermomex със собствени ръце)

Независимо оттичане на водата от резервоара

Изключително неприятният вид на мухъл в резервоара е много лесен за предотвратяване с помощта на студена вода, която веднъж на всеки няколко месеца трябва да премине през неработещ нагревател. Тази манипулация помага да се почисти устройството. Друга възможност за борба с мухъл може да бъде редовното свързване на устройството и последващо загряване на водата.


Начини за източване на водата


Има няколко варианта за изхвърляне на вода, по-точно има четири от тях:



  • Първият вариант предполага, че устройството има разделителна чанта с кран, която произвежда разделянето на тръбата и клапана. В този случай е необходимо да се прекъсне приема на вода. Когато входът е блокиран, възможно е да се отвори кранчето, разположено между вентилационната тръба, предназначена за входа, и вентила. Единственият недостатък на този метод е, че рядко е възможно да се осъществи поради отсъствието на този чай.

  • Втората опция е пряко свързана с наличието, т.нар. Задействащ лост. Този лост е нещо като спусък за задействане. Изтичането на вода с участието му е доста лесно - просто трябва да кликнете върху него. Обаче минус тази опция е непрекъснато оттичане на вода. Тя може да се извърши в продължение на два часа, в зависимост от обема на резервоара. За най-удобния продукт от сливи, се препоръчва да държите маркуча от накрайника на дюзата, например в канализацията.
  • (Виж също: Как да взривим отоплителната батерия)

Изцедете водата от котела



  • Отводняването на водата от котела по трети начин включва осъществяването на това действие посредством затварящ клапан. В този случай е необходимо да извадите тази клапана обратно на часовниковата стрелка. Разбира се, количеството вода, което се съдържа в резервоара, ще повлияе на главата. С голямо количество - главата ще бъде мощна. След известно време натискът ще изчезне. Както и в предходния случай, се препоръчва изпускането на дренажа да става чрез маркуч, монтиран в основата на клапана и опънат към тоалетната. Пренебрегването на инсталирането на маркуча не се препоръчва, тъй като многократно ще се осигури джогинг с кофи. Понякога това се случва, че когато водата клапана otkruchennom започва да тече, да се премахне причината за лесно - само е необходимо да се премахне окабеляване, топла вода, тъй като приемът на въздуха вътре в резервоара ще насърчава водоизместимост.

  • Последният вариант е изключително негативно срещан от служителите на водоснабдителните услуги, тъй като изисква цялостно движение на клапана. Разбира се, че спирането на водата в този случай няма да бъде толкова вредно за собствениците на котела. Опцията включва придвижване на вентила към брояча на студената вода. Тази опция ще ви позволи да насочите дренажа на водата по време на периоди на изключване на водата, например, за да запълнете изтичането на тоалетна вода. В този случай не е необходимо да се премахват всички кранове.


Отводняване от котли на водещи производители


Котлите за съхранение се отличават кръгли и плоски, които влияят върху броя на доставените тръби. Втората форма има две заварени тръби. Освен това вътре в устройството има нагревателен елемент, закрепен към фланеца. Системата на кръглия котел се дехидратира, когато се затваря студената вода и горещата вода се освобождава напълно.

С цел да се отцеди бойлерът Thermex, трябва да получите гумен маркуч и гаечен ключ, със сигурност може да си купи тръбен ключ и номер 2 за промиване на котела трябва да се придържат към следните указания:



  • Преди всичко, изключете захранването със студена вода.


Вентил за отводняване



  • Пуснете гореща вода.

  • Изчакайте да изтече цялата вода.

  • Затворете топлата крана.

  • С помощта на гаечен ключ извадете гайките, разположени на входа на водата в долната част на възвратния клапан.

  • Развийте затварящия клапан и издърпайте маркуча. Препоръчва се маркучът да се закрепи много бързо, тъй като водата няма да изчака.

  • Развийте гайката, разположена върху дюзата, която контролира топлата вода. Това действие е необходимо за организиране на потока във въздушната система, която от своя страна ще започне да изтласква водата. При липса на вода се препоръчва да се издухва маркуча.


Понякога плоските модели са снабдени с трета отверстителна тръба, която има щепсел. В този случай, веднага след като блокира студената вода, тя трябва незабавно да се развие. След това е необходимо да поставите маркуча и да развиете гайката от изхода за гореща вода. Такава система ще гарантира изпускането на вода, но в относително бавен режим.

Измиването на бойлера "Аристон", както и преустановяването му, задължително трябва да бъдат придружени от дренаж на вода. За да направите това, извадете щепсела, разположен над миксера. Като инструмент в този случай са направата отвертка, ключове за 24 и 32 мм, регулируем гаечен ключ и 4 мм шестоъгълник. Изтичането е както следва:



  • Водоснабдителните и смесителните кранчета са блокирани.

  • Предпазният клапан, разположен на изпускателната тръба и маркуча за душ, е изключен.

  • Маркучът, насочен към водопровода, се развива и се спуска в готовия контейнер. Възвратният клапан, който понякога се намира на входа, също трябва да бъде отстранен.

  • Гайките на двете тръби се разхлабват.

  • Дръжката на миксера елиминира капачката, след което дръжката на винта е свалена и уплътненията трябва да бъдат лесно отстранени.

  • Случаят е прекъснат, но не е напълно премахнат.

  • В горната част на миксера, развийте щепсела с шестоъгълник.

  • Водата се излива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бойлер за басейна със собствени ръцеБойлер за басейна със собствени ръце
Как да свържете котела с електричествоКак да свържете котела с електричество
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
Как да източим вода от бойлерКак да източим вода от бойлер
Как да почистите котела от скалатаКак да почистите котела от скалата
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Как да свържете котела към водопроводаКак да свържете котела към водопровода
Как да инсталирате котел самостоятелноКак да инсталирате котел самостоятелно
Класификационни характеристики на отоплителните котки за домаКласификационни характеристики на отоплителните котки за дома
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
» » Как да източвате водата от котела
© 2021 BggeHat.com