Как функционира нагревателят за съхранение на вода

Бойлерите са влезли в живота на почти всяко семейство. Централното водоснабдяване ежегодно претърпява превантивни работи и без топла вода в горещо време просто не се справя. Изключително решение на този проблем е закупуването на бойлер. В момента асортиментът им бързо се разраства.

Има два вида устройства: поток и съхранение. Нагревателят за съхранение на вода е резервоар, в който навлиза и загрява студена вода. Заслужава да се отбележи, че в конвенционалните апартаменти поточните бойлери са по-популярни. Това се обяснява доста бързо. (Виж също: Как да свържете правилно бойлера)

Факт е, че такова устройство е много по-малко по размер от кумулативния му колега. Тя може да бъде компактно и спретнато погледна във всяка баня. При избора на бойлер, струва си да се разглеждат устройството от различни страни, така че всички негови нюанси да бъдат разкрити преди закупуване. На първо място, необходимо е да разберете какво гориво е необходимо за ново устройство. Тя може да работи от газ или електричество. Най-популярни са електрически бойлери.


Водонагревател за съхранение


Котелът е чудесен вариант, когато имате нужда от много топла вода, която можете да използвате в цялата къща. Принципът на работа на нагревателя за съхранение е изключително лесен. В резервоара с вода има отоплителен елемент, който всъщност загрява водата.

Водата от котела може да отиде в кухнята и на други места, където може да се наложи. Но самият резервоар е доста голям, така че не е подходящ за всички апартаменти. При избора е необходимо да се обърне внимание на количеството вода, което котелът побира, тъй като линиите на котела поемат различен резервоар. (Виж също: Кой бойлер е най-добрият)

Как работи нагревателят за съхранение



  • Електрически бойлер за отопление


Мощността, изисквана от нагревателя за съхранение, е сравнително малка, затова можете да обмислите обичайната връзка с електроенергия, използвайки гнездо. Препоръчително е обаче да се извърши индивидуален кабел от разпределителното табло, за да се избегне възможността за затваряне и топене на изхода. Бойлерът, особено ако се използва постоянно, трябва да има отделна клапа. Тя трябва да има автоматична машина, която може да бъде безопасно изключена по всяко време.

Работата на бойлера ще бъде правилна и непрекъсната, ако изключите възможността за изпускане на водата от устройството. Струва си да разгледаме тази точка. Що се отнася до отделните клапани, тогава, разбира се, не трябва да се намира в банята. Самият дизайн може да отнеме много пространство, така че котелът не винаги има предпочитание.

Принципът на електрическия бойлер е да загрява водата със специален елемент, който на свой ред взима желаната температура с помощта на електричество. Поради ниската мощност, котлите рядко избиват щепсели. Инсталацията обаче заслужава специално внимание. Монтажът трябва да се извърши по такъв начин, че цялата конструкция да е здраво закрепена към стената. (Виж също: Как да свържете нагревател за съхранение на вода)

Резервоарът тежи много, особено ако е пълен с вода, така че падането му може да доведе до трагедия. Можете да отстраните котела само след изключване от електрическата мрежа и напълно източване на водата. Не можете да го разглобите сам. Въпреки малката консумация на електроенергия, бойлерът може лесно да бъде измъчван от електрически ток, особено ако той се изкачи на нагревателните си елементи, докато уредът е включен.

Електрически мигащ бойлер



  • Водонагревател за съхранение на газ


А газ бойлер използва много в търсенето поради ниска цена на гориво, което се използва операционна принцип вода на газ бойлера тип съхранение на топлина е за нагряване на водата в резервоара чрез пламна пламък, който се намира в конструкцията на долната пещ.



Не бъркайте този бойлер с подобието му, което може да се види в някои съветски апартаменти. Съвременните разработки са абсолютно безопасни, тъй като производителите осигуряват многостепенна защита срещу възможно изтичане на газ. (Виж също: Потопяем електрически бойлер със собствени ръце)



Важен момент е организацията на изхода за газ. Тази задача се препоръчва да бъде преместена на раменете на професионалистите, тъй като неграмотният подход може да доведе до трагедия. Същото важи и за цялата инсталация на котела. Разбира се, мрежата има няколко начина как самостоятелно можете да свържете котела с газ, но това е доста рисковано начинание, тъй като игрите с газ са опасни за живота.

Цената на оборудването започва от марката от 7 хил. Рубли. Вниманието заслужава не само местните производители, но и марки на Германия и Италия, които през последните години са направили значителен пробив в тази сфера на вземане на инструменти.



От изтичането на газ се спестяват специални клапани, които блокират потока на газ, както и вода, така че наводнението също се изключва. Стаята, в която стои котелът, трябва да е добре вентилирана. Продуктите от изгарянето могат да отрови всеки жив организъм, така че е необходимо да инсталирате устройството, където свободно проникване на чист въздух. (Виж също: Как да изберем газов бойлер)


Потопяем бойлер


Съвременните технологии не престават да се учудват с функционалността и приспособимостта към всякакви условия. Не толкова отдавна, на рафтовете се появиха бойлери от типа поток. Струва си да се отбележи, че те изглеждат много по-естетически от братовчедите си. Най-често те са оптически оформени и малки по размер. Принципът на работа на мигновения бойлер се състои в моментално загряване на водата, която преминава през системата на устройството.

Потопяем бойлер в банята



  • Електрически мигащ бойлер


Водонагревателят, като бойлер, може да работи с електричество или газ. С оглед на факта, че не всички селски къщи се държат на газ, електрическите уреди са в голямо търсене. Но според анализатори бумът за газови нагреватели не е далеч, тъй като в средата на 2013 г. бяха направени значителни промени в издаването на централизиран газ за частни сгради.

Както беше казано по-рано, течащият бойлер има скромен размер, затова изглежда по-естетически. Принципът на работа на бойлер от този тип предполага незабавно нагряване на водата и това е много удобно. Но на фона на тези безспорни предимства има един съществен недостатък.

За разлика от котела, течащото устройство консумира огромно количество електроенергия. По тази причина не се препоръчва да свържете устройството към стандартен контакт. Не само е възможна късо съединение, а самият щепсел може просто да се стопи от напрежението и следователно да стане неизползваем.

Работата на бойлера е в кутията с уреда. Той описва всички характеристики на устройството и изискванията за правилната му работа. Така че електрическият бойлер трябва да бъде свързан към мрежата чрез отделен кабел. За да се свържете с електричество се препоръчва да се консултирате със специалист в тази област, тъй като тромавите ръцете на кандидат-електротехници не само могат да причинят късо съединение и токов удар, но и увреждат всички домакински уреди са включени в контакта.



  • Газов поток чрез бойлер


Устройството за протичане на газовете функционира по същия начин като нагревателя за съхранение на вода. Единственото изключение е липсата на резервоар за вода. Водата преминава през механизма на устройството и веднага се нагрява. Необходимата температура се създава от пламък, който се запалва в малка пещ. Трябва да се отбележи, че има два вида запалване, всеки от които има своите предимства.

Хоризонтален бойлер

Автоматичната система за запалване означава запалване по време на подаването на газ. Водата преминава през тръбата над горелката. Това се случва много бързо, но водата има време да се нагрее до висока температура. Захранването с вода и газ спира автоматично, ако пламъкът по някаква причина изгасне. Специалните порти служат като предпазители, така че избягването на газ може да се избегне.

Друг вид запалване включва независимо запалване. В същото време няма контрол над газа. Съответно, бойлерите с автоматично запалване са много по-скъпи, но си струва да се каже, че пещта може да бъде закупена отделно от самия резервоар.

Газовите бойлери, независимо от вида, трябва да бъдат монтирани в съответствие с всички правила за пожарна безопасност. Това изисква използването на специализирани услуги. Трябва да се погрижите за пълен изход на газ, защото просто можете да се отровите.

Продуктите от горенето трябва да напуснат помещението възможно най-бързо, поради което е необходим постоянен достъп на кислород. Самият бойлер не представлява опасност за членовете на домакинството. Това важи особено за най-новите модели на такива устройства. Те дори осигуряват защита от деца. В камината няма да може да премине през автоматичния затвор.

Котелът е особено необходим, когато се изисква гореща вода не само във ваната, но също и в кухнята. С помощта на прости препоръки и адаптации можете да изтегляте вода от котела в двата края на къщата. Няма значение кое гориво се използва за отопление.

Всеки бойлер трябва да се отстранява. Тази процедура трябва да се провежда най-малко веднъж годишно. Преждевременното почистване може да доведе до пълна повреда на устройството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изисквания за съхранение на дизел и газИзисквания за съхранение на дизел и газ
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Кой бойлер да избера?Кой бойлер да избера?
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете котела с електричествоКак да свържете котела с електричество
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
Свързване на бойлера с вашите ръцеСвързване на бойлера с вашите ръце
Ремонт на бойлера Ariston собствени ръцеРемонт на бойлера Ariston собствени ръце
» » Как функционира нагревателят за съхранение на вода
© 2021 BggeHat.com