Свързване на бойлера с вашите ръце

Схемата за свързване на бойлера за съхранение зависи от това дали имаме газов уред или електрически уред. В първия случай е необходимо да се обадите на специалисти по телефона 04, във втората сме свикнали да действаме независимо. Обикновено инструкцията дава оскъдна представа какво да правите, ние ще разгледаме накратко основните стъпки, необходими за свързване на бойлера за съхранение с собствените си ръце. В миналото ще изложим много теория. Вярваме, че всеки, който внимателно прочете до края, ще може сам да свърже нагревателя за съхранение на вода. Дори ако на пръв поглед изглежда, че историята не е по темата, това не означава, че наистина е така.


Свързване на бойлерите към водопровода


Закаляване на водния чук на входа на студената вода


Свързването на бойлера за бойлер към водопровода не зависи от вида използван източник на енергия. Методите във всички случаи са еднакви. Но много зависи от типа. За бойлерите за съхранение най-уязвимата част е резервоарът. Обикновено е покрита с емайл вътре или изцяло от неръждаема стомана. И в двата случая внезапните падания на налягането могат да бъдат фатални. Досега все още търкаляне не е в състояние да направи резервоар, изработен от неръждаема стомана, което би било безпроблемно. Обикновено се използва валцуване или някакъв друг метод, но връзката остава най-уязвимата част. Налягането може да се увеличи с външни въздействия, като включване и изключване на помпата, затваряне и отваряне на крановете, а резервоарът се деформира поради топлинното разширение на водата. (Виж също: Как да свържете бойлер със собствените си ръце)

Във втория случай въпросът се влошава от факта, че нагревателят на бойлера е свързан чрез вентил, който не изпуска течността. В този случай, когато се нагрее, той се разширява и предизвиква деформация на резервоара. В същото време неръждаема стомана понякога има шевове. Да, и за емайл такава ситуация е опасна. Каквото и да е покритието, то е много крехко. Биокласическата керамика също принадлежи към категорията емайллакове. Всяка фирма има свой собствен патентован състав на боята, който е търговска тайна. От постоянните деформации на резервоара, емайлът постепенно образува пукнатини, които водят до отделяне на покритието. Ето защо топлинният коефициент на разширението на боята се опитва да се равнява на стоманата, на която се прилага.

Свързан е бойлерът

Но водата все още не е еквивалентна в това отношение. Тя надвишава с повече от един порядък. И ако при ниски температури коефициентът на топлинно разширение на водата зависи от налягането, то вече при 45 ° С този ефект в нагревателя за съхранение ще стане невидим. За да се постигне някаква промяна, налягането трябва да бъде стотици атмосфери. Ясно е, че в този случай от резервоара, който обикновено е проектиран за 6 - 15 атмосфери, няма да остане нищо, просто ще експлодира и в най-добрия случай ще тече по всички шевове. Какво се случва, когато водата се затопли:



  1. Налягането ще се увеличи вътре в резервоара.

  2. Това ще доведе до деформация на стоманата.

  3. Шевовете или емайлите ще бъдат покрити с микрокрикове.


Повишава се фосфатиращо, пасивиращо или защитно покритие. Това води до образуване на ръжда. Процесът ще се увеличи в лавина, ако не се предприемат действия. В едно от прегледите за грижата за котлите разгледахме подробно процеса на пасивиране на огнищата на корозия. В светлината на казаното става ясно защо някои от отоплителните уреди за съхранение включват разширителен резервоар. Това помага да се изгладят всички въздействия и последици от топлинното разширение на водата. Ако такова устройство не присъства в конструкцията, тогава е необходимо да се монтира външен амортисьор за хидравлични чукове или хидроакумулатор. Той трябва да е малък разширителен резервоар, който да изглади всякакви колебания на налягането. (Виж също: Как да разглобите котел сам)

Амортисьорът се активира от водозахранването между бойлера и възвратния клапан. Резервоарът на течащ бойлер обикновено е направен от медна колба, която под налягане обикновено не работи. Достатъчно е да поставите байпас / клапан, за да избегнете лъвския дял от проблемите. Защо в бойлера за съхранение не прави меден резервоар? Не знаем отговора, но целият алуминиев резервоар може да бъде купен. Той няма покритие от емайл и шевове, които се страхуват от водни чукове. В този смисъл най-популярният метал за космонавти ще даде сто точки на други решения. Помислете за закупуване на един, поне от любопитство!

Свързване на бойлера


Филтриране на водата и образуване на котлен камък в бойлер за съхранение


Разбира се, вие сте чували за безмилостната борба с изметът на собствениците на отоплителни уреди за съхранение. А какво ще кажеш за течащ, без проблем? Има, но в този случай се използват и керамични нагревателни елементи. Scum върху тях е почти не се формира, и за почистване на устройството е сравнително проста, защото е малка и лесно демонтирани. При отоплителните уреди за съхранение също се прибягва до защита на нагревателите. Вие, разбира се, сте чували за това. Това са същите сухи нагреватели, при които една типична спирална тръба е защитена от керамична конструкция с достатъчно голям диаметър. Оказва се нещо, което наподобява диригент.



В резултат на това се образува по-малко излишък, но магнезиевите аноди често също са необходими. Ето защо в някои котли ги поставяме отделно от ТЕМ, а не заедно, както често се случва в бойлерите. В този случай е възможно отделно да се събират соли на твърдостта на магнезий или сребърен анод. На сух елемент този елемент не е инсталиран. От наша гледна точка в районите с проблемна вода след решетката трябва да бъдат инсталирани два филтъра в серия: (Виж също: Кой бойлер да избера?)



  • грубо почистване;

  • фино почистване.


Първите са разделени на две категории: магнитни и решетки. От името става ясно, че първите са главно защитени срещу ръжда, а последната - от големи частици от всякакъв произход. Периодично тези филтри трябва да се измиват. Що се отнася до фино избърсаните, те се състоят от секции и могат да имат много различни функции:



  1. Отстраняване на желязо.

  2. Дехлориране.

  3. Омекотяване на водата.

  4. Антибактериално лечение.


Тръби за бойлер

Колкото по-фини филтриращи функции, толкова по-скъпи са. Има само един нюанс. Капацитетът на устройството трябва да надвишава изискванията. Обикновено душът се нуждае от поток от поне 4 литра в минута. За един час това ще бъде 240 литра. Професионални модели от програмата Honeywell и три кубчета на час. Вярно е, че те са скъпи (около 8000 рубли). За топла вода продуктите са по-скъпи. Но е позволено да се инсталира фин филтър към възвратния вентил, а байпасният вентил трябва да бъде инсталиран по-близо до решетката. В този случай горещата вода не достига филтъра. Все още има такъв момент като възможностите на устройството. Например, механичен филтър е малко вероятно да смекчи водата, което е, от което най-много се нуждаем, за да не губим време за обслужване на бойлера за съхранение.

Устройството, използващо най-новите технологии за борба със солите с твърдост, може да бъде доста скъпо. Моделите на Атол достигат до 35 000 рубли, но липсват от 1,5 кубически метра на час. Това е много повече, отколкото е необходимо за една точка на оттегляне. Ако нагревателят за съхранение на вода е скъп и моделът за 17 000 рубли не е проблем за намиране, тогава има смисъл да погледнем по-внимателно какво е на пазара днес, за да се защити оборудването от мащаба. Допълнително предимство се дава на собствениците на перални машини, съдомиялни машини, парни станции и парни почистващи средства. Като цяло, всички домакински уреди, които не търпят твърдост соли. Излишно е да казвам, че всяка от тези единици си струва парите, а омекотителят за вода, закупен от Атол, ще удължи живота на цялото оборудване. Освен това има един практически момент: (Виж също: Кумулативен бойлер със собствени ръце)

Свързване на бойлера към тръбопровода



  1. Солите за твърдост развалят външния вид на дрехите след гладене.

  2. Прекалено мръсната вода оставя петна върху съдовете.

  3. Спалното бельо след измиването, без да се омекотява, ще стане твърдо. И това може да бъде коригирано само чрез кипене със сода, тъй като препаратите не се изплакват обилно.

  4. Мека мебел ще изчезне, ако има много соли във водата.

  5. Цялото оборудване има отоплителни елементи, които се разрушават от лоша циркулация.


И само, вероятно, за тоалетните чаши и плочките на верандата са еднакви, ако чистачката за пара съдържаше много твърдост. Необходимо е да свържете бойлера към тръбопровода чрез фин филтър, решете сами. Според нас отговорът е очевиден! Ако имате пералня Kaiser у дома си и скъпа съдомиялна машина, тогава трябва да смекчите водата. Изключения са тези региони, в които съдържанието на сол не надвишава 2-3 единици по скалата на измерването. Особено въпросът е спешен, когато бойлерът е свързан към дачата.


Свързване на бойлера към електрическата мрежа


Ние многократно са се притеснява въпросът, как да се свържете на бойлера към електрическата мрежа, и затова е доста банален (и бойлер, както и на въпроса), както и чай на входящата вода нагревател, за да се оттича водата. Ето защо, ние само споменаваме, че проводникът е избран според силата на устройството. Заземяващият проводник винаги се изпълнява и на входа е поставен автоматичен автоматичен прекъсвач с автоматична проверка. Безопасните брави са въпрос на десетата. Не е факт, че те дори ще бъдат бити, ако някой удари с токов удар. Съпротивлението на тялото е различно, има хора, за които е 1 kΩ и по-високо. Такъв бъг, преди да избухне предпазителите. (Виж също: Как да инсталирате котел самостоятелно)

Устройството за диференциална защита работи по съвсем различен начин. Той измерва разликата в токовете на входа и изхода, най-слабото изтичане задейства задействането. Диаграмата за електрическо свързване на бойлера за отопление трябва непременно да съдържа изобилие от защитните елементи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Как да направите бойлер със собствените си ръцеКак да направите бойлер със собствените си ръце
Инсталиране на самонагревателния бойлер от себе сиИнсталиране на самонагревателния бойлер от себе си
Как да инсталирате бойлерКак да инсталирате бойлер
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Как да инсталирате правилно бойлераКак да инсталирате правилно бойлера
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете котела с електричествоКак да свържете котела с електричество
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
» » Свързване на бойлера с вашите ръце
© 2021 BggeHat.com