Как да инсталирате правилно бойлера

Много писания са написани за това как правилно да се инсталира бойлер ... но само ако е електрически. За газ в това отношение, мълчанието. Може да се мисли, че хидро-ударът не е ужасен за него и за паралелни цилиндри, всеки човек на улицата знае. Наистина! Възможно ли е правилно да монтирате газов цилиндър само с един цилиндър и редуктор? Разбира се, не, това също се преподава в училище. Не сте ли преподавани? След това прочетете прегледа, днес ние основно говорим за газови нагреватели.


Газови бойлери и тяхното свързване


Най-лесният начин е за електротехниците. Дори и да има пиезо искра вътре, искусът от него се изхвърля, като се натисне само един специален бутон. В това отношение, в пълен ред, можете да поставите газовия бойлер направо в банята, комарът не подкопава носа. Единственото нещо е, че коминът е необходим, ако не искаш случайно да се разболееш. Освен това, без сцепление повечето газови нагреватели няма да работят изобщо, защото има вътрешен датчик, който измерва температурата. Веднага щом стойността надвиши критичната стойност, това показва, че продуктите на изгаряне не напускат устройството. (Виж също: Как да свържете бойлер)

Във видео курсовете не е обяснено и е трудно да се отгатне къде е сензорът. Самият той представлява биметална плоча и може да бъде настроен на температура от порядъка на 100 ° С. Логично е да се предположи, че той очевидно не е в комина. Там, колкото повече продукти на горенето, толкова по-горещо. Най-вероятно биметална плоча се монтира някъде под главната горелка или отстрани. Лесно е да се намери сензорът, два проводника от областта на колектора са привлечени към него. Щом теглото изчезне, температурата под главната горелка започва да се покачва и това просто сигнализира, че е време да отсече газта, за да не се получи. Как става това с инсталацията? Това е много просто:



  • Коминът в известна степен от газовия бойлер трябва да се движи направо, без да се завива, освен ако не е посочено друго в инструкциите.


Свързване на нагревателя за газ

Ако това правило не е изпълнено, тогава тягата ще загуби част от силата си. Спомняте ли си как е във вентилационните системи? Всеки завой на канала с 90 градуса захранва системата. Същият фактор играе роля тук, плюс отражение на продуктите от изгарянето от коляното. Ако дадете на потока да спечелите скорост (и тя активно се издига поради високата температура), тогава завоя за него няма да бъде толкова ужасно. И ако настройката по правило се игнорира и коляното поставете далеч от печката на газ, температурата на главния областта на горене ще се увеличи, работа сензор биметална пластина, да откъсне веригата предоставяне на термо едн на електромагнитния клапан, който ще блокира притока на газ. По принцип няма да можете да миете, докато не направите правилната инсталация. (Виж също: Как да свържете правилно котела)

Много от тях вече са маркирани, за да вкарат комина директно в отвора на тоалетната. За това не само главата няма да бъде пощадена за това, а вие може да седите на места, които не са толкова отдалечени. За щастие вече има прецедент. Не толкова отдавна в град Волгоград 4 души са били отровени с въглероден окис. Всички загинаха. Един приятел дойде да посети баба на баба си, за да посети и заедно със семейството му почина по време на пиене на чай. Опасността се крие във факта, че въглеродният оксид няма мирис, вкус или цвят, а симптомите на отравяне се развиват доста бавно. Те могат да бъдат забелязани, когато дозата вече е превишена. И самите симптоми не са достатъчно специфични, можете да ги вземете за лесно неразположение.

Оказва се, че съседите в решетката донесоха газовата колонка в отдушника. Защо се образува въглеродният окис, дори експертите не можеха да разберат, но извършителите бяха открити достатъчно бързо. Дали въпросът ще бъде поставен върху спирачките, вече е въпрос на друг план. За да не заплашвате себе си и вашите съседи, не трябва да пускате продукти за изгаряне във вентилационния отвор. Ако къщата е нова, тогава може да има специално отваряне за такива устройства, в противен случай е по-безопасно да поръчате проект от организация с лиценз от SRO, там и да поискате как да го направите правилно. Що се отнася до собствениците на частни вили, е полезно да знаят, че продуктите от изгарянето на газ се отклоняват от специални комини, които са направени само от два материала:

Газов бойлер



  1. Специална стомана, устойчива на агресивни среди.

  2. Огнеупорна керамика.


Това е причината за такива строги мерки. Газовият бойлер, разбира се, не е котел, горивото гори по-малко, но има два фактора, които го правят по-добре да не рискуваш живота и здравето: (Виж също: Как да изберем бойлер за съхранение)



  1. Присъствието на сяра в синьото гориво, чийто оксид образува киселина. На свой ред това бързо води до влошаване на строителството на тухли и бетон, които влизат в контакт с горивните продукти, излъчвани от газовия бойлер.

  2. Коминът трябва да бъде изолиран и това не се дължи само на факта, че топлинното разширение намалява експлоатационния живот на носещите конструкции. Става въпрос и за безопасността на газовите нагреватели. Имаше случай, когато през зимата в частна къща на коминна тръба се оформи ... леден корк. Продуктите от горенето съдържат много вода, което е причинило неприятен ефект. Ефектът е неприятен и последствията са смъртоносни. Къщата беше отровена от въглероден монооксид и всички умряха, дори животни. Никой от тях не се събуди сутринта.


Припомняме, че на газ бойлера е с по-нисък риск от котела - и те, от своя страна, се използват от милиони - но отново рискът от неволно нарушаване на едно или на всички други указания, че не е необходимо. Разбира се, коминът не трябва да бъде въвлечен във вентилационната система на частната къща по никакъв начин. Газовият бойлер трябва да има собствен комин, проходно устройство, тръба с качулка и дефлектор. Точно като тоалетната. Това е единственият начин да се осигури пълна сигурност. Не забравяйте за правилния комин като Vulcan. (Виж също: Как да източим вода от бойлер)


Какво друго не е написано в инструкциите за инсталиране на газов бойлер




За да инсталирате течаща вода, ще трябва да изберете вида на захранването. В много случаи това ще бъде течен газ от бутилки. Много, вероятно, са изненадани какво да свържат паралелно два капацитета. Невъзможно ли е предварително да поставите резервен цилиндър? И в края на краищата, два паралелни ще завършат едновременно. Ето защо е необходимо да имате четири газови бутилки у дома. И ако полимерните прозрачни, чрез тях нивото на горивото е видимо, тогава стоманата е напълно непроницаема (затова е толкова трудно за жителите на града да контролират нивото на зареждане).

Инсталиране на бойлера

Въпросът тук изобщо не е да смените балона навреме. При рязък спад на налягането температурата на горивото пада рязко. При по-голям разход на газ, това може да доведе до замръзване на синьото гориво. Ето защо се препоръчва не само да инсталирате бойлер със собствените си ръце, но и да свържете два цилиндъра към него паралелно. В резултат на това спадът на налягането ще бъде намален наполовина, което означава, че неприятните ефекти са до голяма степен блокирани. Важно е да си припомним, че е невъзможно да се направи всичко това със собствените ни ръце, но тъй като все още много хора правят това, дори и да понесат всички процедури с познание.

Следва да се отбележи, че както при плочките, необходимо е да се настрои оборудването до необходимото налягане. Но за разлика от стрейт джетове подмяна, които предлагаме производители на печки, газови водогрейни котли за доставка на достатъчно предавка (не е твърде далеч от уреда), което ще намали натиска цилиндър с мрежа за доставки. Как да конфигурираме правилно оборудването? В кухненските печки има няколко начина: (Виж също: Как да изберем бойлер за съхранение)



  • измерване на газовия поток;

  • измерване на топлинния ефект.


И някои други. За това, разбира се, трябва да имате необходимото оборудване под ръка.


Свързването на бойлера с вода към водопровода


От гледна точка на свързването към водоснабдяването, същите операции трябва да се извършват така, сякаш трябва да се монтира електрически бойлер. Частните вили изискват хидроакумулатор и голям капацитет. Това важи особено за нагревателите за течаща вода. Помпата за изпомпване на вода в системата обикновено е ориентирана към натиск. Ако не оставяте запас от тридесет литра, устройството ще работи в режим dervo-непрекъснат (не търсете такъв в GOST, това е просто добра фраза). В този случай ще бъдат генерирани множество хидравлични чукове, които успешно ще изключат самата помпа или свързаното оборудване.

Свързване на бойлера към водопровода

Много хора питат дали е възможно монтажът на бойлера да бъде монтиран правилно без байпасен вентил на входа (например при 8 атмосфери). Правилният отговор, не. Ако, боже, помпата се задръсти, ще започне да изпомпва натиск, докато нещо се счупи. Не забравяйте да поставите гумения маркуч точно преди канализацията от байпасния клапан. В противен случай всичко ще падне на пода в случай на нищо. И ето още нещо! Ако възнамерявате да инсталирате бойлер, моля, обмислете възможността за източване на водата. Например, Аристон препоръчва поставянето на чай между входа на резервоара и байпасния клапан, където да се вкара изпускателния клапан.

Споменаваме също, че много компании в комплекта са снабдени с байпасен вентил в едно лице с обратната. Ако това не е в пакета, тогава трябва да го купите. Невъзвратен клапан ще помогне на устройството да работи правилно и също така ще позволи да се източва водата, ако е необходимо.

Къде да инсталирате бойлера, решете сами, ние предоставихме цялата информация за това. Електричеството не може да се постави в банята, както и каквито и да е техники при пневматични машини и съдомиялни машини с размери 220 V. Което се опитваме да подхвърлим под мивката! Вземете това предвид преди инсталирането на бойлера в банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
Как да изберем бойлерКак да изберем бойлер
Ремонт на бойлера Ariston собствени ръцеРемонт на бойлера Ariston собствени ръце
Как да изберем газовата колона?Как да изберем газовата колона?
Двуциклични газови котлиДвуциклични газови котли
Отопление на газОтопление на газ
Критерии за избор на газов котелКритерии за избор на газов котел
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Отопление на частна къща с газови бутилкиОтопление на частна къща с газови бутилки
» » Как да инсталирате правилно бойлера
© 2021 BggeHat.com