Как да изберем бойлер

Обикновено, газови водогрейни котли са много по-мощен електрически и комбинирани бойлери, като например слънчевата Бош, и се отказва от порядъка на 75 кВт. Това е 37,5 пъти повече от типичното устройство Termex с двойна спирала: 1300 и 700 W. Оценявайте резултата сами. Ето защо е невъзможно да се каже недвусмислено кое е по-добро, котли или бойлери и кои модели да се предпочитат - газ или електрически. Това е всичко! Изглежда, че купих електрически уред, го окачих на стената, не знам зле. Но това се загрява в продължение на дълго време, енергия, не се спират дъха, а ако сте превишили, тапата ще лети и да координира инсталирането трябва по този начин да бъде любезен да се гарантира сигурността на връзката и на тока по невнимание убие. С текущото развитие на технологията лошата газова колона винаги е по-мощна от модерния електрически бойлер. Но синьото гориво не винаги е на ръка. Как да изберем бойлер?


Основните аргументи за и против избора на електрически или газови нагреватели


Газът винаги е свързан с нас с опасност. Той гори, експлодира, отрови ... Но всъщност управлението на газовия нагревател е изцяло механично и често не изисква никакви външни източници на енергия. Има няколко етапа на защита ... но газовите нагреватели се затоплят като богове! Прометей бил наказан за даването на огън на хората и той го отвлече от хефест. Тази беларуска компания, която започна работата си в малък семинар през 50-те години, сега е под контрола на "Газпром". Ясно е, че те не могат да преминат само с газови нагреватели и котли. Издаден през 2008 г., отлични модели: (Виж също: Кой бойлер е по-добър)

Електрически бойлер



  1. С 14 стъпки на защита.

  2. Електронно табло за управление.

  3. Регулирайте температурата до 1 ºC.

  4. Отличен вентилатор за изгорели газове от Германия, който, в случай на което е възможно, и готвене на качулката.

  5. Няма нито един вътрешен детайл, всичко от Европа.

  6. Цените са по-ниски от тези на конкурентите.

  7. Но ...


Дали стоките не са отишли ​​или не доведоха до доверие. Като цяло, беларуският воден нагревател "Хефест" изчезна някъде. Отидох в архива на всички сайтове, не е ясно дори колко струва единицата. Нищо особено, той не изпъкваше, но, мисля, изискваше връзката с изхода. Това го уби. Стоманена горелка, калайдисан топлообменник, какво още е нужно за щастие? Започна електрическото ...

Ние честно мислим, че при решаването на проблема, кой бойлер да избере, газовите модели изискват най-голямо внимание. Те имат само един проблем: продуктите на изгарянето изискват кран, а тук всичко не е толкова просто. Газът съдържа сяра, сярата се окислява, окисът с водна пара дава киселина. Изисква специален комин от стомана или керамика, устойчива на корозия. Последното испанско производство има гаранция от около 15 години. Разликата не е само в трайността, но и в защитата срещу топлинни загуби. При изгарянето на газа се отделят изпарения от вода, които, охлаждайки се, създават истински контакти в тръбите през зимата. Това е изпълнено със смъртоносен риск за жителите. Ето защо е необходим специален отделен комин за отклоняване на продуктите от горенето на газови котли, които не могат да бъдат изработени от тухли или бетон. (Виж също: Кои бойлери са най-надеждни)

Потопяем бойлер

В съвременните къщи има специален канал за кухненски абсорбатори, но няма начин да се получи водонагревател там. Тези, които желаят, могат да четат SP 41-108-2004. Накратко, ще изпратим отново необходимата информация. Възможно е да се премахнат продуктите от изгарянето зад стената, ако има газов бойлер с коаксиална всмукателна и изпускателна система. И в никакъв случай не трябва да бъде засегната фасадната част на конструкцията. Оттеглянето трябва да се извърши в други случаи чрез колективни комини. Не във вентилационната система! Ние казахме малко какво е ново, но мнозина правят точно обратното. Има обаче добри новини. Този документ има консултативен характер.

Задължително за изпълнението е SNiP 41-01-2003, в което се казва, че изхвърлянето на горивни продукти трябва да се извършва над покрива на сградата. Въпреки това! Ако е възможно да се координира проектът с Gossanepidnadzor, то е разрешено да се изтегли през стените. В този случай тръбите трябва да бъдат преместени от външните стени на сградата. И ако всеки може да купи газови бутилки, тогава е доста трудно да се счупи комина или да се съгласим за проект. Това е основното препятствие пред онези, които искат бързо нагряване. Лошо отопляем бойлер, но в повечето случаи е необходимо да го поставите. Наемателите на хрушчовитите ще гледат на този случай по различен начин, които дори в Сталинските времена си поставят титани. Различават нещо общо с газовите нагреватели!



Тогава коминът ще се обслужва от този канал, където преди това са били използвани горивни продукти. Все пак, помислете за вредата, която сярата може да причини на къщата. Смятаме, че е възможно да се постигне съгласие по проекта, но ако комина ще бъде изпълнен в рамките на няколко години, благодарение на изобилието на газови водонагреватели, това е наистина проблем. И можете да отхвърлите целия вход на реорганизацията. За да направите това, най-малко със специална стомана AISI 316 покрива комина, и това ще бъде хубаво. Можете да го купите в магазина! Тя струва 315 рубли на килограм. Дебелината от 1 мм ще бъде повече от достатъчна за преобразуване на комина. При тези условия, приблизително 1 кв. М и ще излезе на цена от 315 рубли. Не е толкова скъпо за домашна сигурност. Всеки наемател ще се нуждае от около 3 квадратни метра. (Виж също: Как да разглобяваме бойлера Ariston)

Бойлер за стена

Ако пробиете проекта чрез HOA, тогава има шанс да извършат реконструкцията като част от обновяването на къщата. Разбира се, за това ще трябва да събирате подписи и шум. Но най-евтиният бойлер е само газ. Това, което харчите за реконструкцията, стократно ще се върне, когато инсталирате колона като GWH 265 ERN Nano Plus Electrolux, която има три степени на защита и вероятно ще може да работи от бутилката. Някои газови нагреватели са настроени сами, други изискват само да поставят редуктор, което ще намали налягането до главния. Изберете нагревател за течаща вода или кумулативен. Според нас първият вариант е добър, защото самото оборудване е с по-малко тегло и размер. Но кумулативните имат затоплен резервоар, от който, в който случай можете да събирате вода.

Запълване на газовата бутилка не е много скъпо, но за тези, които се страхуват да се стигне до нищо добро, и има няколко допълнителни хиляди, бих препоръчал да се вземе контейнер плексиглас. Те са прозрачни и можете да контролирате колко гориво се излива. Нивото не трябва да надвишава 80, това важи и за цилиндрите от плексиглас, както за стомана. Изискването произтича от безопасността на отоплението, например на слънце. Консумацията на газ е записана в техническите характеристики на устройството, оценявате сами себе си и не забравяйте за степента на отопление на водата. Известният газов бойлер е по-малък от 15 кВт. Същевременно няма натоварване на местната електрическа мрежа, поради което няма да има претоварване. Много е важно през зимата, и за управлението на профила компании се покачват дори в дълбините на до 4000 рубли на месец (около газов бойлер Electrolux GWH 265 ERN Nano Plus). Толкова много хора горят електричеството.

Електрически бойлер

Собствениците на частни къщи, когато решават кой бойлер е най-добре да избират, трябва да дават приоритет на газа. Това е евтино, ефективно и удобно. Резервните части за газови нагреватели са евтини и там няма нищо, което да се счупи там, освен че термодвойката ще гори. Стоманената горелка ще продължи вечно, медният топлообменник трябва често да се почиства от сажди. Как да го направите - прочетете на нашия уебсайт! Газовият възел не трябва да се докосва изобщо и нищо няма да се счупи там. Това е основно всичко с ремонт. Не забравяйте да свържете нагревателя правилно към водопровода. Това означава, че е необходимо да се осигури: (Виж също: Как да свържете правилно бойлера за съхранение)



  • хидроакумулатор (за частна къща) или амортисьор на хидравлични чукове (за високи сгради);

  • комбиниран байпас и възвратна клапа;

  • груб филтър;

  • ако е необходимо, чай за източване на резервоара.



Инсталирайте правилно уреда, го допълнете с регулиращи устройства и газовият нагревател ще продължи дълго време. По-специално, моделите на Hephaestus са проектирани за 12 години експлоатация.



Електрически бойлери


При останалите неща, изборът на бойлер ще струва малко повече от един газов нагревател със същия обем. При власт, покупката ще остане далеч зад себе си, но ще трябва да изчисли възможностите за окабеляване (и според правилата проектът може да бъде договорен и с енергетиците в някои случаи). Предимството на такъв бойлер в очевидната му простота. Той всъщност се отдалечи от електрическата кана, само по обем много повече. Забиването на водата ще бъде достатъчно дълго, но ако го сложите вечер, то цялото семейство може да се измие до сутринта.

Подгответе също периодично да купувате уплътнения за бойлери. Всеки нагревател се доставя с това и не го вземайте в главата си, когато го почиствате от обезмасляване, за да го изперете в някаква киселина! В този случай ще работят само средства за ястия, както и перални машини. Всичко останало, дори безвреден лимонена киселина, ще предизвика бързо стареене на компонента. Газовият поток чрез бойлери също събира измет, в този смисъл е трудно да се реши кое е по-добро, синьо гориво или електричество. Почистването наистина може да се превърне в слаба точка на устройствата за вътрешно горене. Това дори не е в сажди материя, която също ще бъде, само огън има висока температура, по-специално, тя може да червения горещ метал. И откъде се вижда, че електрическата кана е запалена по време на работа?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем електрически бойлер?Как да изберем електрически бойлер?
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Кои електрически бойлери предпочитат по-добре?Кои електрически бойлери предпочитат по-добре?
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
Отопление на къщата с електричествоОтопление на къщата с електричество
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Домашен електрически бойлер за отопление на домаДомашен електрически бойлер за отопление на дома
» » Как да изберем бойлер
© 2021 BggeHat.com