Ремонт на бойлери със собствени ръце

Thermex има три вида бойлери, всички електрически. Тази фирма не произвежда котли и не се свързва с газ, но произвежда много модификации, които се различават и доста силно. Ето защо ремонтът на бойлерите Thermex върви по свой начин по различни начини. Тук, формата на ТЕМ и нейното местоположение всеки път, когато е ново. Повреда на бойлерите е типичен, това е изметът, а повредата на термостата и консумацията на магнезиев анод. Променете и изгорете ТЕМ. Препоръчва се почистване на резервоара по време на ремонтните работи. Солите на твърдостта на магнезиевия анод се свързват и падат на дъното. Ясно е, че жителите на регион Амур често не се притесняват за това. Положението е съвсем различно в предградията. Колко често ще е необходимо да ремонтирате бойлерите Thermex зависи от твърдостта на водата в региона.


Кои бойлери произвеждат Thermex


Вече споменахме, че има три вида нагреватели Thermex:



  1. Flow.

  2. Спестявания.

  3. Flow натрупване.


Много по-заинтересовани от нас част от сайта, където се продават хибридни бойлери. Но за това друг път. Днес ние говорим за това как да оправим бойлера със собствените си ръце. (Виж също: Малко за терморегулаторите и термичните глави)

Ремонт на бойлер със собствени ръце


Нагреватели за съхранение на термикс


В този раздел Шампионската линия е широко представена. Нека разгледаме накратко основните характеристики. Първо, обърнете внимание на термостата. На външен вид е обикновена сонда, която се поставя директно върху нагревателя. Когато разглобявате, внимателно я издърпайте с ръката си, след като изключите контактите. На термостата има бутон, който е свързан с пръта, натискайки релето за отваряне. Ако температурата в резервоара превиши 85 ° C, захранването на електрическия нагревател се прекъсва. Системата ще трябва да бъде нулирана ръчно. Първият признак за началото на такова събитие е фактът, че бойлерът не работи, въпреки че щепселът изглежда е включен в изхода, а защитното устройство за изключване също е в ред.

В този случай първо премахнете екрана, който обикновено е в долната част на бойлера Thermex. Извадете устройството от гнездото предварително. С пръста си леко натиснете бутона, който е отпред на термостата, който се залепва на свой ред в нагревателя, където има цяла група от контакти. Невъзможно е да не забележите това място. Има крепеж, изработен от ядки. Те могат да бъдат 6 или 1. По-рядко самата ТЕМ е завита в кутията, в този случай няма да има резбовани връзки. Но все пак спиралата е лесна за намиране на характерната шестоъгълна платформа. При натискане на бутона за термостат трябва да се чуе леко щракване. Това означава, че устройството се е върнало в първоначалното си състояние.

Какво мога да направя, ако след малко работи бойлерът отново се изключи? Има две възможности:



  1. Температурата на водата вече е близо до 85 ° С.

  2. Нагревателят и тръбата за сондата на термостата са обрасли със скрап.


Диагностика на бойлера

Разбира се, сензорът може да се счупи, но това се случва рядко, защото надеждността му надхвърля гарантирания живот на устройството, който е 5 години. Веднъж годишно продуктът трябва да се почиства от мащаба. Можете да правите това по-често. Ако отоплителният елемент изгаря поради натрупване на сол, този случай не попада в обхвата на гаранционното обслужване. В този случай се обиждайте сами. За да запазите устройството по някакъв начин, използвайте груби и фини филтри. Последните се правят най-често на базата на колби. Колкото по-големи са секциите, толкова по-добре е почистването, затова бойлерът се чувства по-безопасно. (Виж също: Как да инсталирате бойлер със собствените си ръце)

Вътре в финия филтър обикновено е тъкан или насипен патрон. Краят на срока на годност може да бъде визуално наблюдаван чрез потъмняване на материала. Не всички филтри са подходящи за тази или тази област. Някои от тях премахват железни йони от вода, друг хлор. Има и такива, които се борят със солите на скованост. Изберете филтър въз основа на водата, която тече от кранчето. Подробният състав може да бъде намерен в съответната комунална служба. Въпреки всички тези предпазни мерки и био-стъклена керамика, която убива микробите, не можете да пиете вода от резервоара. Не можем да кажем точно с какво е свързано това. Ако производителят поне препоръча течността да се вари, тогава това би било логично. Но е абсолютно забранено да пием ...



В комплекта с бойлери Thermmeks Champion има байпасен клапан, комбиниран с обратната. Той може да се използва за източване (отвинтване на регулиращия механизъм), но не се препоръчва, защото този процес е бавен. Веднъж месечно е необходимо да проверявате дали клапанът работи и го почиства. Това изобщо не е трудно. Просто натиснете лоста към малко течно стъкло. Моля, имайте предвид, че цялото устройство е проектирано за налягане от 6 атмосфери вода, ако има повече в системата, тогава е необходим редуктор.

Специалист, който търси проблеми

Какво може да разбие още ... На захранващия кабел с щепсел има RCD. Това устройство следи течове за изтичане и незабавно изключва устройството, ако има такова. Наличието на RCD не освобождава собствениците на бойлера от необходимостта от заземяване на устройството. Припомняме ви, че с класа инструменти, електрически Isootvetstvuyuschaya линия показва точно на разклона под формата на страничните листа под заземителен щифт, в другия терминал често е директно върху тялото. Къде точно контактът за заземяване ще зависи от дизайна на бойлера. Измерването на съпротивлението на този клон без специално устройство е доста трудно. Въпреки че е диаграма, в която амперметър измерва токът на изхода на устройството за захранване (или крушка най-малко), и волтметър се показанията директно от входната верига. (Виж също: Как да свържете бойлер със собствените си ръце)

Тогава напрежението се разделя на тока и се получава земно съпротивление. Тя не трябва да бъде по-висока от 10 Ohm, но това също е лош показател. Не забравяйте, че в този случай нулата също може да се различава от земята, а оттам и волтметърът ще лежи. Това означава, че резервът е добре дошъл. Ако се получи стойност от порядъка на 2 ома, то точно това ви е необходимо. И ето още нещо, което бих искал да кажа за RCD. Когато тя работи, натиска се малък бутон върху кутията. Ако след като кликнете върху него, устройството удари отново, след което е необходимо да се обадите на капитана. Има всички шансове, че възникна разбивка, например спиралата.

За това как да се чисти спирали, ние многократно каза, ние ще повторим: за това е необходимо да се вземе слаб разтвор киселина, се изсипва в пластмасова бутилка, поставете там ТЕМ. Limonki достатъчно чифт торби на 2 литра, оцет пълни с 4,5-процентов разтвор, сяра е по-добре да не се използва, но ако е необходимо, концентрацията е същата като в батерията. Не забравяйте да изплакнете ТЕМ с течаща вода след процедурата. Тръбите за сондови термостати, разположени до спиралите на бойлерите, обикновено не се замърсяват. Друго нещо е анодът. Това е разяждащ материал. Ако този елемент бъде унищожен от корозия или дори несъществуващ, е необходимо да си купите нов и да го инсталирате. Обикновено анодът се усуква от основата на TEN или се завинтва с гайка.

Ремонт със собствени ръце


Нагреватели на термалните потоци


Има малък меден цилиндър с нагревателни елементи вътре в бойлера Thermex. Най-често това са керамични спирали. В моделите Termex могат да се използват няколко нагреватели, разделящи се на режими. А силата на спиралите е различна, резултатът е три степени на мощност: (Виж също: Как да източим вода от бойлер)



  • първи нагревателен елемент;

  • втори нагревателен елемент;

  • и двете нагреватели едновременно.


Вътрешен сензор за налягане на входа няма да позволи включването на уреда, ако понастоящем има по-малко от 0,5 атм. Във водоснабдяването. Също така има защита срещу прегряване, но ако в моделите за съхранение да го изключите, трябва да махнете капака и да обърнете бутона, след което в протичането всичко ще се извърши автоматично. Щом температурата спадне, устройството ще възобнови функциите си. Характеристиките на бойлерите Thermex са такива, че количеството вода трябва да се регулира ръчно. За това няма вградени инструменти. Устройството е свързано посредством диференциално защитно устройство, тъй като няма RCD като бойлер за съхранение на бойлери Thermex Champion.



Клемовите клеми са разположени във вътрешността на клапата. Изключение е 350-тия модел, който има кабел с щепсел. Разделът за заземяване предполага, че в еврозоната има подходящ терминал. Това означава, че устройството принадлежи към клас на електрическа безопасност I. Другите модели, освен 350-ия, са дори по-ниски. Устройството обаче е предназначено за монтаж в непосредствена близост до банята, затова считаме, че класът на защита на заграждението трябва да съответства на ip25.



Когато ремонтът ремонт на спирала е малко вероятно да работи. Обикновено се запечатва директно в цилиндъра. Ето защо саморегулирането на поточните бойлери се усложнява от проблема с почистването. Ще трябва да изключа уреда от контакта, да го извадя от стената, да излея разтвора вътре, да изчакам ден, да се изсуша и да изплакна. Вътре в корпуса нищо не усложнява: (Виж също: Как да свържете правилно бойлера)



  • медният цилиндър съдържа нагревателен елемент;

  • температурният сензор е прикрепен към резервоара;

  • Входната тръба минава през превключвателя за налягане.


И това е всичко. Останалите - регулатори, контакти и проводници, които са лесни за разбиране. Моделите за съхранение на потока се различават само с това, че имат резервоар, като се започне от капацитет от 10 литра. Отоплителните елементи се извличат както обикновено, но те имат малко по-различна форма от моделите за натрупване. И ето още нещо! Не се опитвайте да търсите нещо, свързано с ремонта на бойлерите Thermex. Към днешна дата компанията произвежда само активни бойлери. За разлика от пасивните котли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се изгражда котелът?Как се изгражда котелът?
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
Как да изберем електрически бойлерКак да изберем електрически бойлер
Как да свържете бойлерКак да свържете бойлер
Ремонт на бойлера Ariston собствени ръцеРемонт на бойлера Ariston собствени ръце
Как да разглобите котел самКак да разглобите котел сам
» » Ремонт на бойлери със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com