Как да свържете бойлер със собствените си ръце

Нека да започнем с тривиално нещо: уверете се, че бойлерът е проектиран специално за Русия. Ако дървеният материал прави такива модели, след това конкретно указани в инструкциите. Логото на бойлера трябва да бъдат например: ISO9001, AY64, AE95. В различните страни не само честотата и амплитудата на напрежението се различават и размерът на кухненските мебели ... Локализираните модели обикновено са най-популярни сред хората, за които са направени. Как да свържете бойлер със собствените си ръце и да не го nahimichit? Днес ще обсъдим разликата между моделите на потока и съхранението.


Бойлери за Русия


В Русия се прилага активно система за управление на качеството. Самите работници често гледат на този въпрос по ирония на съдбата, а да продават стоките, които са ви необходими, за да придобият хартия и е по-добре да не я купувате. Съгласно правилата, заедно с ISO 9001, има пълна документация от огромен брой страници. Ако се планира даден търг, длъжностните лица (сега не говорим за системата за открадване) са задължени да изучават подробно Писанията. Без този ред няма да бъде дадено. Всъщност сертификатът ISO е международна маркировка за качество. Имахме звездичка в петоъгълника и днес се появи нов вид. (Виж също: Как да свържете нагревател за съхранение на вода)

Идеята за маркиране на бойлерите ISO 9001 трябва да увеличи доверието на клиентите, но мисля, колко хора го гледат, когато избират даден продукт? Значката просто показва, че компанията има политика за управление на качеството, която отговаря на световните стандарти. Това означава, че оборудването няма да даде никакви изненади при свързване и работа. Сертификатът се издава за срок от три години, след което е необходимо повторно сертифициране. Това означава, че контролът се провежда сравнително редовно (колко организации печелят по този начин, е трудно да се каже).

Бойлер

Ако вземем Timberk, те имат редица удобни решения. И цяла серия не е налице! Например щепселът има RCD, който следи течовете за изтичане. Това означава, че не може да се настрои отделно устройство за диференциално защита и е страхотно. Вътрешният резервоар на бойлерите Timberk е разделен на две отделения (както в някои Thermex). Следователно, устройството не се различава с висока мощност, но е в състояние да даде вода много по-бързо. Веднага след като основният запас се изразходва, предимството се губи: няма чудеса, ако обявената мощност е 2 кВт, тогава 80 литра ще се затоплят в цялото време. Повече подробности може да откриете всеки, който желае да го има, преди да свържете бойлер за съхранение:



  • топлинният капацитет на водата е приблизително 4200 J / kg ºС;

  • температура на нагряване 75 ºС;

  • Температурата на входящата вода обикновено е от порядъка на 8 ° С.


В противен случай защитата е типична. Що се отнася до температурата, то е термостат и сензор за прегряване (в случай че един етап не успее). Разбира се, сондата няма да работи, ако в резервоара няма вода. Смятаме, че това е и причината за наличието на сензор за прегряване - защита срещу празно включване. Следователно, няма смисъл да се притеснявате за това, когато се свързвате. Що се отнася до защитата на резервоара, се доставя типичен връщащ / преливен клапан, през който се изпуска налягане. Това е типична застраховка срещу стачки, но смятаме, че е неадекватна. Нагревателите за съхранение на вода на Timberk често имат резервоар от неръждаема стомана. Натоварванията поради умора намаляват защитата на шева. Това е най-уязвимото място и може да започне корозия. (Виж също: Кумулативен бойлер със собствени ръце)

Хоризонтален бойлер

За да се предотврати това, трябва да се монтира входът на амортисьора. Това е разширителен резервоар, който е само малък. Кажете няколко думи, защо ви е необходима. Хидравличният амортисьор стои между възвратен клапан и бойлер. Той не само ще вземе малките удари, които идват от решетката, но и ще служи за тривиалната цел да компенсира топлинното разширяване на водата. Коефициентът му е многократно по-висок от стоманата, поради което са необходими допълнителни мерки за защита. От тази гледна точка, емайл започва да се спуква от умора, шевът на резервоара от неръждаема стомана губи защитните си свойства. При тези огнища настъпва корозия, което значително съкращава живота на продукта.

В този смисъл правилно свържете бойлера, след което му дадете няколко години нормална работа. По отношение на сертификата AYU64 той показва, че материалите отговарят на федералните закони по отношение на продукти, които са в контакт с храни. Това означава, че резервоарът е направен от стомана AISI304 (в случая с дебелина 1,2 мм) и е проектиран за 7 атм. Що се отнася до връзката, байпасният клапан вече е настроен на тази стойност. Препоръчваме допълнително да измерваме с манометър, ако има натиск в системата, който надвишава посочения.



Байпасният клапан може да се счупи и е трудно да забележите това, докато контейнерът не е напълно готов. Не забравяйте веднъж месечно да източите малко вода, за да проверите дали курсът е запушен. И няколко думи за AE95. Този център за сертифициране се занимава с провеждане на доброволни и задължителни проверки за съответствие на качеството на продукта с системата GOST R и също така издава санитарни и епидемиологични заключения. Като цяло организацията е тясно свързана с митническото оформяне. Повечето от внесените продукти преминават през подобни дейности. От тази гледна точка Timber се подготви за пет. (Виж също: Слънчев бойлер със собствени ръце)

Преди да свържете електрически бойлер, проверете дали гнездото има заземително табло, което е здраво закрепено към съответния терминал. Без тази стъпка работата на бойлера представлява опасност за наемателите и съседите. Това е особено вярно, когато няма вграден RCD на кабела. В този случай устройството за диференциално закрепване е свързано с изходящия тръбопровод или самия бойлер. Това важи както за кумулативните, така и за поточните модели.

Електрически мигащ бойлер


Разлики в течащите бойлери


Свързването на течащ бойлер обикновено е по-лесно. Тя издържа повече натиск, отколкото натрупване. Ако първите рядко се изчисляват с повече от 8 atm, въпросите, обсъждани в тази подраздел, понякога работят при 12 или повече атмосфери. Това се случва, първо, поради липсата на голям резервоар, който лесно се уврежда поради формата и размера му. Малка капсула от течащ воден нагревател от мед не се страхува от пиковете на налягането, което обяснява ниската цена на устройствата. Лъвският дял от цената на моделите за съхранение е резервоар.

В светлината на тези характеристики на модела не са обикновено са готови и да се върнете байпас клапани, и умивалници и не са предназначени за голям поток от вода, която се регулира тук. Благодарение на тази функция, проточен бойлер не се нуждаят от вода чук демпфер, а в експлоатация налягането вътре и не надхвърлят критична, тъй като клапанът е отворен и всичко, превишението се вентилира директно през него. (Виж също: Как да свържете котела с електричество)

Задължителната част на течащите бойлери са сензорите за прегряване и наличието на вода в тръбата. Последното се определя от налягането или просто - потокът се поставя. Но термостатът често липсва. Вместо това се предлага да се регулира ръчният поток на водата, като се фокусира върху усещането на тактили. В светлината на това, опитайте да свържете течащ бойлер през клапан, който можете просто да зададете желаните настройки. Това устройство рядко работи на миксер. По-често той самият е. Съществуват предимно два вида:



  1. Във формата на кухненски кранчета.

  2. Във формата на тяло с душ глава и мивка.


Потопяем бойлер

От самата форма става ясно къде да свържете бойлера в апартамента. Първите модели обикновено не са по-мощни от 2 кВт. Независимо от това, за тях е необходим външен RCD. Но заземяването не винаги е необходимо. Някои устройства се произвеждат в клас на електрическа безопасност II и следователно не се нуждаят от характерни венчелистчета на изхода. Опитайте се да не свързвате бойлерите през удължителния кабел, което води до допълнителни загуби и в някои случаи може да доведе до пожар. Ние не говорим за факта, че в банята не се препоръчва да се използват устройства, които работят от 220 V.

Свържете свързването на бойлера със собствените си ръце през проводник, предназначен за мощността. Например, PVS3x4 може да издържа на устройства с мощност не повече от 6,5 kW. В един апартамент това ще бъде достатъчно в повечето случаи. Що се отнася до по-мощните устройства, препоръчваме ви да разгледате уеб сайта EVAN. Тази компания има цяла галактика от течащи бойлери с мощност до 120 кВт, а под всяка от таблицата се подписва кой кабел да се осъществи. Имайте предвид, че някои устройства са трифазни. Техните характеристики са малко по-различни, а кабелното ядро ​​е малко по-тънко, защото текущото потребление е разделено на три клона. Не бъркайте 220 и 380 V. В последния случай, при еднаква мощност на електрическия бойлер, вените ще бъдат по-тънки, а за първия случай те няма да работят, освен ако са включени паралелно, но обикновено не. (Виж също: Как да свържете правилно бойлера)

Що се отнася до хайдата, най-добре е да свържете бойлера към дача без тежест. Много хора питат какво е това. Всъщност това е резервоар, в който водата е при атмосферно налягане. Обща пералня, но само с ТЕМ. Пълненето се извършва ръчно или от сигнала на датчика за плаващ съд. Предимства на моделите без налягане при тяхната ниска цена. И е много, много лесно да свържете бойлера с отоплителя за съхранение правилно. Не са необходими защитни устройства, с изключение на повсеместното диференциално устройство на електрическата част. Това е предимството: какво да донесете скъпо оборудване на плантацията, е по-лесно да вземете с вас евтин бойлер без налягане (в багажника).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете бойлерКак да свържете бойлер
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
Как да инсталираме бойлер в банятаКак да инсталираме бойлер в банята
Ремонт на бойлера Ariston собствени ръцеРемонт на бойлера Ariston собствени ръце
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Как да свържете котела към водопроводаКак да свържете котела към водопровода
» » Как да свържете бойлер със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com