Как да свържете бойлер

Ако котелът е най-често оборудван с помпа по начин на рекуператор, бойлерът приема доста често, че вече има натиск отвън. Остава да загрява водата и да я захранва в миксера. Ето защо, просто бойлер с капацитет 150 литра и изглежда като резервоар, който се вмъква в ТЕМ. О, да, има още един термостат, който измерва температурата с дълга сонда, така че в точното време енергията да може да се изключи. Дизайнът е наистина примитивен, имаме пред себе си електрическа кана с необичайна форма. Разликата е, че процесът не се заври. Как да свържете правилно бойлера, за това става въпрос днес.


Най-простият бойлер за домашно съхранение


Конвенционален битов бойлер от тип складиране е окачен на стената. Това ви позволява да я поставите по най-удобния начин. Вътре в корпуса има нагрят резервоар, в който на дъното е монтирана нагревателна серпентина, снабдена с термостат. Най-често има две отклонения от дъното, входа и изхода, първият често е боядисан в синьо, а вторият - в червено. Преди всичко за устройството. Апартаментът не се нуждае от рециркулационна помпа. Централното водоснабдяване значително опростява инсталацията, тъй като цялата система вече е създадена от общинските служби. (Виж също: Как да свържете котела към котела)

Избор на бойлер

Ние просто свързваме входа на студената вода към съответната тръба и излизаме към смесителя. Вътрешното налягане на централизираната система за захранване ще осигури правилна работа на оборудването. Какво трябва да знаете в този случай:



  • Горещата вода обикновено се събира в горната част на резервоара. Например, тя може да бъде 3 литра с 30 пълен обем.

  • Студената вода, напротив, се подава на дъното на резервоара. Обикновено има разделител (може би има и други имена), които отразяват потока, така че да не стигне до върха.
  • (Виж също: Как да изберем бойлер)
  • Ако водата се нуждае от източване, например, за да се почисти нагревателя, трябва да се осигурят специални средства за това. В най-простия случай, тръбата се поставя отстрани на входа на бойлера, с кран на клона му. Предполагаме, че схемата за присъединяване на вода за отопление предполага наличието на спирателен вентил на входа на апартамента. В този случай блокираме водата на решетката, след което сложихме гумения маркуч на кранчето, нарязахме чашата и всичко това се изпрати до тоалетната. Достатъчно е да отворите клапана и да чакате малко. Не забравяйте, че миксерът също трябва да бъде отворен, за да се осигури потока на въздуха, в противен случай водата ще се слее достатъчно зле (няма да го направи изобщо). Видяхме на YouTube различни решения за същия проблем, но нашата е възможно най-проста.

  • Не забравяйте да поставите груб филтър на входа на устройството. Тя трябва да елиминира най-големите парчета ръжда. Обикновено това вече стои на гореща тръстика, но на студа често отсъства. Коригирайте го.


Филтри за вода



  • За да поддържате системата, ще трябва да изрежете и един вентил. Той трябва да тръгне веднага след чашата, а не пред него. Нека изясним отново. От водния нагревател първо се получава чайник, след това връщащ клапан, а след това груб филтър, веригата завършва с отвор на стъпалото. Свързването на бойлера по този начин ще му позволи да се обслужва без проблеми и ако водата е изключена от мрежата, то ще остане във водонагревателя. Защо всичко това, ако подкрепата от решетката все още няма да бъде за правилна работа? Факт е, че стените на резервоара се затоплят, ако цялата вода се слее, когато бъде изключена от комуналните услуги, тогава тя ще трябва да бъде наета и отново нагрята. Това не е много добро. И така вече ще имаме резерв от топла вода.
  • (Виж също: Как да направите заземяване на бойлер със собствените си ръце)
  • Вие, разбира се, си помислихте, че би било добре да има резерв от 200 литра вода в случай на спиране. В този случай трябва да свържете електрически бойлер с рециркулационна помпа. Няма да имаме никакво рециклиране тук, просто трябва да източим водата през миксера, но ние наричаме оборудване за същия тип. Друг въпрос е каква помпа да купувате. Чухме, че някои компании (например, Bosch 0392020034, стойността на 1400 рубли) са помпи 12 V. Това помпа дори, че няма да се откаже никога високо налягане, но е в състояние да изпомпва резервоара. Друго нещо е, как празен резервоара, тъй като можем да вземем само първите три литра (говорим пробация за всички от един и същи резервоар от 30 литра) ... Това е, което ние и нашите удобен чай, за да се оттича водата. Запазването резервоар налягане вече е на разположение (теглото на водата) и задържане на вода, тя е скрита от маркуча на изхода нагревател и закачен на входа през помпата. Разбира се, никой не им забранява да приемат топла вода в каквото и да е качество. Не забравяйте да затворите студения кран на решетката, в противен случай помпата ще се спука с цялата конструкция и ще има истински наводнение.

  • Разбира се, продукцията може да бъде снабдена с чайник и кран, а входът е затворен тук, но смятаме, че тази конструкция е малко тромава. Не забравяйте, че сега разглеждаме най-простия електрически бойлер (30 литра), в който и двата клона, входът и изходът се намират на облегалка за длан. Първо изтеглете през смесителя три литра и след това спокойно затворете всичко, както е посочено по-горе, за да получите още 27 литра гореща вода.




Електрически бойлер 30 литра



  • И какво ще кажете за захранването на устройството? Без отоплител с вода 30 литра не трябва да бъде в банята. Ако банята е отделна, ние монтираме оборудване в тоалетната, ако сме смесени - в кухнята. Необходимо е да се приложи диференциално устройство за безопасност. Много хора смятат, че е Overkill, но всъщност този, който заема с една ръка при фазата на жилища, а другата за тръбата, и нищо няма да се появи, защото го постави върху дървена Mac и музика ще бъде погребан в гробището. Диференциалният прекъсвач прекъсва двете вериги - фаза и земя - при най-малък ток на утечка. По този начин нищо чудно няма да се случи в разбивката. Не забравяйте, че понякога проверявате устройството с бутона за тестване, при натискането му трябва да бъде прекъснато. Ако това не се случи, сменете устройството. Ами ако няма бутон върху него? Не купихте това, от което се нуждаете, намерете друго автоматично устройство за сигурност с бутона за проверка на състоянието.
  • (Виж също: Как да свържете самия котел)
  • Как да ръководим изхода на точното място? Конвенционалната PVC тел ще се помести с три ядра, едната от които трябва да бъде заземена. Спомнете си, че бойлерът Thermex 50 литра няма да толерира изграждането на този проводник върху комуникационната тръба, включително газ. Много къщи имат земна връзка дори навън. Това са стоманените ленти, които минават по балкона. Ако съпротивлението на земята е от порядъка на Ом единици, тогава можете да ги използвате за откриване в обхвата на зоната. Как да изберем проводник? Обикновено за допустим капацитет например PVA 3x1 - 2 kW, PVA 3x1,5 - 3,5 kW, PVS 3x2,5 - 5,5 kW. Сравнете тези цифри с консумираната мощност, например бойлерът Thermex е 80 литра плосък. Стойността трябва да бъде умножена по един и половина за запаса.


бойлер 80 литра плосък


Свързване на непрекъснат бойлер


Моментният бойлер се характеризира с пълна липса на капацитет. Вътре може да има обикновена индукционна бобина, която, поради променливото поле, създава вихрови токове в стоманената тръба. В резултат на това температурата се повишава. Ефективността на такива устройства обикновено не е много висока, но консумацията на енергия е значителна, 2 kW не са лимит. Бойлерът с капацитет 10 литра изглежда по-привлекателен на този фон, защото с него можете дори да се изплакнете най-малкото в душ. Но течащият компактен, лесно се отстранява, когато нуждата изчезне, и ги отнемат. Идеален за даване, но дори не мисля да го използвате, за да вземете душ. Можете да съберете няколко кофи с топла вода и по някакъв начин да се напиете.

Свързването на водния нагревател с вашите ръце няма да попречи на никой, който се е опитал да оперира един бойлер с ток 380 V. Една фаза, която трябва да бъде пренесена в контакта с клас на защита не по-малък от ip44. Самият апарат има изолиран корпус и просто се завинтва на мястото на миксера. Температурата се регулира по различни начини и в някои случаи може да достигне 70 ° С. Както вече споменахме по-горе, това устройство е предназначено за измиване на ръцете и съдовете. Не е необходимо да се измисля нещо по-сложно с него. За измиване трябва да се свърже бойлерът Thermex, като отделните модели са специално проектирани за работа с два миксера: (Виж също: Кой котел е по-добър)



  1. душ;

  2. мивка.


Бойлерът Termex 30 Edisson Light струва около 4500 рубли и е специално предназначен за монтаж в банята. При консумация на електроенергия от 2,5 kW уредът загрява резервоара за 30 минути. Дилърите не са посочили до каква температура, но подозираме, че това е около 55 ºС. Любопитно е, че има душове и кранче в комплекта, или това е просто рекламна снимка. Ако се приложи, се оказва, че смесителят не трябва да се използва. Не забравяйте, че в банята контактите трябва да бъдат защитени, както споменахме по-горе. Смята се, че да се направи душ за мъж достатъчно за 15 литра гореща вода, докато жените консумират два пъти повече. Въз основа на тези съображения, бойлерът с капацитет от 50 литра е подходящ за малко семейство.



И ето още нещо, което бих искал да кажа. Котелът обикновено не се поставя в апартамента, той е прекалено обемист, но със скоростта на нагряване обикновено оставя далеч зад всякакви бойлери. Например, за 13 минути моделът на Аристон се подготвя да използва 100 литра. Истината и топлината са взети от котела и това е всичко допълнително натоварване на мрежата, ако не използвате синьо гориво за отопление, а котелът струва една стотинка (споменати - около 40 000 рубли).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите бойлер със собствените си ръцеКак да направите бойлер със собствените си ръце
Как се изгражда котелът?Как се изгражда котелът?
Бойлер за басейна със собствени ръцеБойлер за басейна със собствени ръце
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Потопяем електрически бойлер със собствени ръцеПотопяем електрически бойлер със собствени ръце
Как да свържете котела към котелаКак да свържете котела към котела
Как да свържете самия котелКак да свържете самия котел
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
Как да източим вода от бойлерКак да източим вода от бойлер
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
» » Как да свържете бойлер
© 2021 BggeHat.com