Как да източим вода от бойлер

Преди поддръжката, по време на подготовката за зимата, водата от бойлера трябва да бъде източена. При котлите всичко е просто, в долната част има специален дренажен отвор. Що се отнася до бойлера, няма нищо подобно. Най-често има две тръби - вход и изход, термостатът се вкарва директно в нагревателя. Не се колебайте да се чудите защо бойлерът не загрява водата, а по-добре да се справяме с бизнеса. Вътре, най-вероятно измет, ще трябва да почистите резервоара и нагревателя. Същността на проблема е, че хората се оплакват от невъзможността да източат напълно водата, а също така казват, че изглежда, че резервоарът е изпразнен, и замръзването или резервоарът са счупили същото. Какво можете да кажете? Нека си помислим как да източим водата от бойлера напълно!


Как да свържете бойлер, за да можете лесно да източите водата от него


Повечето бойлери се монтират чрез възвратен клапан. Той често има и функциите на защитен (байпас). Това доставя пълния комплект бойлер Ariston. Обикновено в случая има стрелка, която не позволява завъртане на устройството в грешната посока. За да изтечем водата от бойлера, се препоръчва да се постави тръбичка с обезвъздушител. Не препоръчваме да използвате байпас в апартамента, защото това няма смисъл. Но тийовете могат да бъдат поставени и от двете страни във всеки случай: (Виж също: Как да източвате водата от котела)



  • на входа;

  • на изхода.


За това е и това. Обикновено водният нагревател е свързан към повдигателната тръба чрез затварящ клапан, който не позволява на водата да се връща обратно през периода на превантивна поддръжка в станцията за налягане. Същият елемент обикновено е и предпазна мрежа в случай на внезапно увеличаване на налягането в системата. В същото време той ще отрови водата. Има специален лост на обратния / байпасния клапан, който може да източва резервоара. Това далеч не е най-добрият метод. Ето защо е необходим предпазен клапан.

Подготовка за източване на водата

Налягането на водата за бойлера не трябва да надвишава границата, посочена в техническите данни. Но в периода на експлоатация заплахата от това е постоянна. В бойлера е изграден пълен резервоар. След това нагревателният елемент започва да работи, който се регулира от термостат или от газовата горелка, чийто принцип на работа е подобен. В същото време водата се разширява, поради което се увеличава налягането, но възвратният вентил не го връща назад. Следователно има само две възможности:



  1. Водата разрушава резервоара или го деформира до такава степен, че е безвъзвратно повредена.

  2. Излишната влага се разрежда от байпасен клапан.


Когато бойлерът е инсталиран правилно, вторият е инсталиран. В резултат целостта на устройството остава непокътната. За да се предпази оборудването от резервоар за разширение на водния чук, може би ще бъде твърде голям. Съществува обаче друго устройство, което може да намали вредните ефекти на шпиндела. Нарича се хидравличен шок на амортисьор на апартамент. По външен вид (и принцип на действие) е разширителен резервоар, но само много малък. Въпреки това, достатъчно е да се гаси триенето на местното водоснабдяване и топлинното разширение на водата при нагряване. (Виж също: Инсталиране на бойлера от себе си)

За да поставите амортисьора на апартамента, хидравличният удар трябва да бъде между тръбата за изпускане на водата и спирателния вентил. Все още е възможно да се използва редуктор, който разделя налягането от първоначалното до желаното ниво, това е глобален метод за регулиране на средната (ефективна) стойност. Той не предпазва от водните чукове. Друго, което си заслужава да се спомене за грубия филтър, който се намира в близост до решетката, ще премахне системата от големи парчета ръжда и други камъни. Като се започне от стълбата, следва да се намират следните узурпии:



  1. Клапан за преливане.

  2. Воден филтър за бойлер.

  3. Реверсивен / байпасен клапан.

  4. Амортисьорът на охлаждането на апартамента.

  5. Тройка с изпускателен вентил.


Инструменти и резервни части

Всички продукти купуват бронз, когато е възможно. Това са тези, които се обслужват най-добре там, където има топла вода. На изхода на бойлера има чай с разклонител и след това вече тече към миксера.


Как да източвате вода от бойлер, използвайки правилно оборудван клапан


Затваряме клапата на входа на апартамента, ако е необходимо, горещо и студено. За да изтече въздух, ще трябва да отворите клапана на изхода на бойлера. Сега все още има вода. Необходимо е да се слее директно чрез миксера в банята. Няма останало много вода и процесът бързо ще свърши. Сега е времето да отворите клапана, който стои на чашата на изхода на резервоара. По този начин въздухът ще влезе в резервоара. Без това течността не излиза навън. (Виж също: Как да свържете бойлер)



Взимаме кофа или друг контейнер, можете да използвате гумен маркуч, който например насочваме към тоалетната, и отворете разклоняващия вентил на входа на бойлера. Водата се излива. Питате се защо не е възможно да се подаде въздух директно през миксер в банята? В апартамента може би това е добър вариант, но ако дължината на тръбопровода е голяма, тогава част от водата няма да се слее. Особено това не иска да се подготви за зимата. Като опция, ако не искате да купите клапан, развийте изпускателната тръба на бойлера. Това ще бъде еквивалентна възможност.

Почти цялата вода ще се слее. Моля, имайте предвид, че ако е необходимо, може да се използва и за тоалетната, ако в решетката няма вода. Ако устройството е с добро качество, резервоарът е празен. Когато се подготвяте за зимата, свалете предния или долния панел, развийте и извадете нагревателя с термостата. За да направите това, имате нужда от отвертка, малък набор от инструменти и прочетете нашия преглед за това как да премахнете нагревателя от бойлера. Хората, които са квалифицирани в по-голямата си част, ще се справят сами, но ако има само един вътре в гайката на кръста, тогава силно препоръчваме да се чете прегледът.

Изцедете водата в кофа

В други случаи максимален брой от няколко литра вода ще тече през монтажния отвор. След това е възможно да се провери нагревателя, термостата и магнезиевия анод, след което да се събере всичко или да се остави за зимата. И двата варианта са с малка опасност. В някои стени монтирани бойлери, Thermex има две отделения, свързани с двойка дюзи. Вляво, където се намира нагревателят, с този метод, както е показано, не се изпразва напълно. В долната част на бойлера има специален отвор с щепсел, през който течността се оттича до края. Намерете го и изпълнете всички необходими операции. (Виж също: Инсталиране на самонагревателния бойлер от себе си)


Какво трябва да направя, ако бойлерът е монтиран през палуба?


Как да източим вода от бойлер, който не е инсталиран от правилата? Във всеки случай той трябва да има разглобяеми връзки, монтирани върху пластмасови гайки, които са необходими за електрическа изолация в случай на авария. Ако няма клапани, затворете водата директно върху решетките, както студени, така и горещи. След това отворете смесителя и източете цялата гореща вода, която излиза. След това затворете крана. Това ще ви позволи да придобиете няколко литра, но имаме нужда от повече? В този случай можете да пропуснете посочените операции, но и тяхното изпълнение няма да бъде грешка!

Задръжте гаечния ключ и започнете да развивате входната линия, като замените кофата. Това е входът, а не уикенда. Въпросът е, че водата от нея няма да отиде особено, защото няма достъп за въздух. Не докосвайте пластмасовата гайка, свалете очната линия. Правете това внимателно, защото водата може да бъде достатъчно гореща. За да не се изгорите, поставете добри ръкавици и бъдете готови да се отдръпнете. След приключване на операцията, кофата с вода трябва да се изсипе в кофата.

Сега нека някой да отиде и да отвори миксера. Водата започва да тече бурно в кофата. След като е пълен, затворете миксера. Изсипете водата. Направете това, докато резервоарът бъде напълно изпразнен. В резултат на това цялата вода ще бъде източена. Сега можете да направите манипулациите с ТЕМ, споменати по-горе, за да сте сигурни, че няма нищо вътре. (Виж също: Как да смените дебелото черво в котела със собствените си ръце)

Вентил за оттичане на вода


Защо трябва да източвам вода от бойлер


Тук накратко има няколко причини да се интересувате от това, което се случва във вътрешността на бойлера. Независимо от вида си!



  1. Ако миризмата на вода от бойлера е странна, неприятна, сравнете го с това, което се излива от студено. С видима разлика, подгответе перилни препарати, източете водата и прочетете отзивите за това как да почистите бойлера.

  2. Ако бойлерът не загрее водата, то се натрупва в него. Вторият вариант е счупеният термостат. Във всеки случай е необходимо да изтечем водата от бойлера, за да установим причината и да го поправим.

  3. Ако водата изтича от бойлера, в най-добрия случай изолацията ще изтече, което ще трябва да бъде заменено. По-лошо, ако хидравличният удар унищожи шева на резервоара от неръждаема стомана, в този случай е необходимо да си купите нов.

  4. То трябва да бъде напълно изпразнено от бойлера за дачата, веднага щом бъдат завършени други подготовки за зимата и е време да отидем в града.

  5. Необходимо е почистването на апартамента, а HOA отново превантивна работа. Водата от водния нагревател капе много бавно през байпасния клапан. Възползвайте се от нашия съвет по-добре.


Изцедете водата от бойлера, решете сами. Според нас, във всеки случай, трябва да знаете как се прави това. И складирайте всички фитинги, за които говорихме по-горе. Така че оборудването ще продължи по-дълго.

Никога не опитвайте да изваждате нагревателя, ако водата не е източена. Тук то е точно съборено от натиск. Монтажният отвор е достатъчно голям, за да може въздухът да се вкара. В резултат на това ще има истински наводнение. И във всеки случай не изваждайте входното съединение, ако има достъп на въздух вътре в миксер или по друг начин

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на котела със собствени ръцеРемонт на котела със собствени ръце
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете бойлерКак да свържете бойлер
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
» » Как да източим вода от бойлер
© 2021 BggeHat.com