Как да свържете бойлер

Много коментари са посветени на свързването на котлите. Това включва както помпи за рециркулация, така и методи за включване и управление и водоснабдяване. Бойлерите по някакъв начин са лишени от добри видео и практически инструкции. Можем само да похвалим, Аристон, чиято академия наистина дава отлични учебни материали. Съществуват обаче и някои незначителни подробности, които считаме за много важни. Как да свържете правилно бойлера? Това е фокусът на днешния преглед.


Свързване на бойлера към водопровода


Повечето бойлери имат само две дюзи, вход и изход, така че рециркулацията на БГВ да не работи. Това означава, че оборудването не е проектирано така, че да запази жизнените топли на кърпата. За тази цел вече е необходим котел. Някои водни нагреватели Thermex и други обаче имат дренажна тръба, през която е възможно да се осигури изкуствена циркулация чрез рециркулация, ако захранвате клона на това място. Водата ще бъде взета от горната част и леко охладена - въведете отдолу. Регулирането може да се извърши чрез помпа с термостат или друг. (Виж също: Как да направите бойлер със собствените си ръце)

Въпреки това, не разчитайте на дълъг тръбопровод, ако бойлерът е електрически. Капацитетът им от около 2 кВт едва ли е достатъчен за директни задължения за водоснабдяване на потребителите. Просто казано, независимо от размера на електрически бойлер, неговата мощност не е толкова голяма, че все още работи върху затопляне на кърпи, да не говорим за отопление. От друга страна, старите модели на Хефест, освободени от производството, могат да работят върху радиатори. Те нахранеха, разбира се, газ (беларуската продукция принадлежи на "Газпром"). Но те излязоха от употреба, най-вероятно не откриха за себе си изповед от купувачите.

Свързване на бойлера

За да включите рециркулацията, е необходимо да създадете затворена верига, която да започне от изхода на бойлера и да завърши с дренажния си отвор например. Това ще изисква рециркулационна помпа и нейната цена може да бъде сравнима със самото устройство, така че общата цена на комплекта се удвоява. Ето защо в бойлерите дори тази възможност не е предвидена в нормалния режим. Ако се нуждаете от рециклиране, вземете котел, който струва от 20 000 рубли и повече, обикновено има специални входове и изходи за всички случаи. И това са термопомпи, котли, слънчеви колектори и рециклиране. Освен това котлите допълнително имат:



  • отводняване;

  • технологичен люка за почистване (не винаги);

  • отделен отвор за нагревателен елемент;

  • Кръгла капачка в горната част за въздух;

  • отвор за монтаж на термостат.


Не всички тези опции могат да бъдат намерени в един котел, но общият им списък е както следва. Предпазният клапан на бойлера обикновено се комбинира с обратния. За котел от такъв лукс често не е на разположение, както и способността да се натоварва. Всички фитинги се закупуват отделно. Вкъщи не препоръчваме поставянето на манометър, което ще превърне тоалетната в котелно. Но с котлите всичко е точно обратното. Работата на байпасния клапан трябва да се контролира от стрелката, чиято граница на скалата е над прага. Има шанс елементът да се разпадне и налягането да не се изтласка. Скъпият котел лесно изчезнал. Защо се спряхме на това подробно? Всеки бойлер има определено ограничение на налягането, над което се получава необратимо повреждане на резервоара, което не е обхванато от гаранционно обслужване или връщане на стоки. Ще бъдат изгубени пари. (Виж също: Как функционира нагревателят за съхранение на вода)

Свързване на бойлера към водопровода

Само байпасният клапан не е достатъчен и затова. Когато системата прескочи под прага, не всички от тях са напълно блокирани от възвратен клапан. Както се случва:



  • Възвратният вентил не позволява водата да се връща обратно в решетката. При нагряване, течността се разширява, образува се свръхналягане, което напълно блокира амортисьора. Връщащият клапан за бойлера държи самия воден чук, но не е много уплашен от тях. Сега си представете, че някой е отворил кранчето. Налягането пада рязко, става по-малко кран, оградата започва. И тук всяка хидротрансмисия минава директно в резервоара.


Има такова нещо като умора от метал (и всеки друг материал). Серия от дни, пълни с водни чукове, постепенно намалява силата на шевовете, разделя емайла. Това първо ще микрокредитира, което след това ще се превърне в огнища на корозия. Най-лошото от всичко е, че е невъзможно да се забележи с едно око, докато процесът не е отишъл твърде далеч. Не е достатъчно да поставите клапан за бойлера на входа, препоръчваме да добавите към него поне обикновен хидравличен акумулатор, както е в ръководството за видео инсталация "EuroprismaAriston". Можете също така да използвате хидравличния удар на амортисьора на апартамента. Тя е още по-малка. И ето нещо друго - обикновено идва с обратна / байпас клапан, но ако няма, купете в магазина този, който съответства на техническите характеристики на бойлера. Максималното работно налягане за всички от тях е различно и започва от 6 атмосфери. (Виж също: Кой бойлер е най-добрият)



Нагревателят е свързан чрез тръба, която е разположена между възвратния клапан и изолираната корпус на резервоара. Чрез този елемент водата се взема и изцежда, ако е необходимо. За какво се е припокрила решетката, тогава вентилът на тръбата се развива. За нормален дренаж същият дизайн трябва да стои и на изхода на резервоара: тепа и клапана. Чрез него ще изсмуче въздух. Този елемент също ще се изисква при пълнене на резервоара, въпреки че в този случай вече е възможно да се използва кранчето на миксера. Накрая, върхът на байпасния вентил трябва да се постави в голям контейнер или канализационна мрежа. Не обръщайте внимание на изявленията на дилърите, че се сливат няколко капки вода. Това не винаги е така.

Бойлер в банята

Добавете към това, че всички елементи в магазина вземат бронз. Само те са подходящи за топла вода. И дори на изхода на решетката - можете дори и след преливния клапан - да поставите груб филтър. Това не е да се върти брояч, а да се съберат различни боклукчета, които се намират дори и в пластмасови водопроводни тръби. И ето още нещо, ако бойлерът е топъл, байпасният клапан тече, това е нормално. Само водата се разшири и създаде свръхналягане. При най-малкото съмнение за неизправност, извадете манометъра, изрежете в мрежата между клапана и резервоара. Свидетелството ще потвърди или опровергае предположението за разбивка. В този случай, първо разпенва клапата с компресор, има вероятност запасът да се запуши.

Когато няма възможност за регулиране на параметрите на водоснабдяването, включително налягането, няма останало нищо друго освен включването на бойлера през редуктора, което позволява да се намали налягането на главата. Устройството не трябва да стои твърде далеч от резервоара. Обикновено разстоянието е ограничено до два метра. (Виж също: Как да източим вода от бойлер)


Свързване на бойлера към електрическата мрежа


По някакъв начин беше възможно да се чуе, че свързването на бойлер към електрическата мрежа посредством устройство за диференциално защита е от консултантски характер. Повярвайте, не е така. Всички чуждестранни производители са единственият начин да произвеждат оборудването си, очаквайки, че устройството за диференциална защита защитава течовете. Мислите ли, че в комплекта има два пластмасови гайки за бойлери за монтаж на водопровода? Не изобщо! Това е за допълнителна електрическа безопасност. Но токът се носи и от водата, която ще ни спаси от електрическите щети, ако ТЕМ пробие?

Свързване на бойлера към електрическата мрежа

Отговорът е очевиден, ако бойлерът не се включи, проверете предпазното устройство за диференциала. Може да има изтичане, което да е било локализирано преди лицето да е било измъчено. В този случай изключете уреда от контакта, източете водата, демонтирайте нагревателя и извършете проверка (ревизия). Бойлерът също се изключва, ако е силно обрасъл с варовик. В същото време, температурата на сензора на термостата расте много, много бързо, така че релето се задейства, захранването се прекъсва. Това е нормалният режим на работа, само бойлерът трябва да се почисти.

В допълнение към устройството за диференциална защита, изчислете натоварването в мрежата, инсталирайте в предпазителя фабричните предпазители вместо буболечките. Това ще гарантира безопасността на окабеляването. Често са необходими инженерни проучвания, за да се разбере колко дълго ще трае линията. Но ако не искате да направите това, опитайте да използвате калибър, за да измерите напречното сечение на проводника. За подобни индикатори, намерете някои модерни тел като PVS и вижте максималната мощност, която може да издържи. Това ще избегне най-сериозните грешки при свързването. Не забравяйте да заземите устройството и не го считайте за надеждна защита срещу авария. Предпазните устройства, устройствата за заземяване и диференциалната защита са различни устройства, които изпълняват задачата си поотделно: (Виж също: Как да инсталираме бойлер в банята)



  1. Предпазителят следи общото потребление чрез защита на окабеляването.

  2. Заземяването в някои случаи ще ви помогне да избегнете токов удар.

  3. Устройството за диференциална защита гарантира безопасна работа.


Разбира се, ако токът протича през земната верига, устройството за диференциално защита също се изключва. Но не фактът, че обратното е вярно. Освен това някои бойлери нямат изход за заземяване. Обикновено това е течащ електрически модел. Но ако бойлерът Thermex не се включва, най-вероятно е нагревателят да е покрит. Понякога те са разкъсани от лед, или са изгорени и изядени от измет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на котела със собствени ръцеРемонт на котела със собствени ръце
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете бойлерКак да свържете бойлер
Как да свържете котела с електричествоКак да свържете котела с електричество
Как да свържете котела към котелаКак да свържете котела към котела
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
Как да свържете самия котелКак да свържете самия котел
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
» » Как да свържете бойлер
© 2021 BggeHat.com