Инсталирайте сами котела

Е, първо, инсталирането на бойлер в банята не може да бъде най-доброто решение. За разлика от бойлера Това устройство буквално висеше със спирателен и регулиращи клапани, от които има най-малко един разширителен съд 30 литра в банята всичко това ще изглежда не на място, за да се получи в действителност нещо между котелното помещение и плевнята. Например, някои бойлери дори съдържат хидростатичен амортисьор. В същото време ще има малко усилване навън, но това по никакъв начин не е сравнимо с това, което ще видим при инсталирането на котел. Това е типичен пример за икономичност при поставянето на оборудване. Монтирането на котел от самия него е дълго. Така че нека започнем!


Захранване със студена вода на котела


Обикновено в къщата има помпа, която изпомпва вода от кладенеца или резервоара, създавайки необходимия натиск за правилна работа на всички устройства. Това устройство се регулира от датчик за налягане. Тъй като показанието пада под зададения праг, помпата се включва. В същото време има хидравличен удар, това трябва да се има предвид, когато котелът е инсталиран самостоятелно. Острите скокове увреждат оборудването. Затова винаги поставяйте две устройства на входа на котела: (Виж също: Кой котел е по-добър)



  1. Байпасен клапан.

  2. Хидро акумулатор, това е разширителен резервоар.


Първият извършва общ мониторинг на ситуацията и ако въпросът стане пълен шев, тогава се постави натиск върху системата, така че останалите устройства в мрежата да не се провалят. Целта на акумулатора е да съхранява вода. Вътре има мембрана, която отделя въздуха от водата. Разширяващият се резервоар се настройва до налягането точно под крана, поради което се пълни редовно. Когато помпата започне, мембраната се изтегля обратно, водозахранването се увеличава не само в котела, но и в акумулатора. Само електрическото оборудване се изключва от сензорния сигнал, потокът ще започне вече от разширителния съд. Докато не е празен.

бойлер

Това позволява на системата да не работи с дрънкулки, а освен това да издържа на по-малко постоянно налягане. По тази причина един летен жител във форума беше много изненадан, след измиването той винаги трябваше да обезвъздуши натиска на байпасния клапан. Според нас той просто не инсталира хидравличен акумулатор. И без това помпата има значителна инерция, поради която помпата е малко повече, отколкото е необходимо, да не говорим за топлинното разширение на водата. За да отстраните бойлера от останалата част от водопровода, препоръчваме да поставите контролен клапан между посочените устройства и помпата, което поддържа силата на звука назад. В този случай, когато се нагрява, течността се разширява и само акумулаторът се запазва.

Ако водата е взета от кладенеца, инструкцията за инсталиране на котела допълнително препоръчва използването на груби и фини филтри, монтирани един след друг. Ако първата е евтина и представлява обикновен клон на тръба, тогава втората може да има няколко етапа, толкова повече, толкова по-добре. В резултат на това цената на финия филтър се увеличава. Използва се в райони с твърда или жлезиста вода. Изберете вида от присъствието на примеси. Въпреки всички тези мерки, повечето производители от своите котли индиректно отопление не препоръчват да се пие. (Виж също: Как да почистите котела от скалата)

Откъм студената вода, това е всичко, освен манометъра. Границата на показанията трябва да бъде над прага на действие на затварящия клапан. Това е необходимо, за да се контролира системата. Възвратният клапан е рядък, но не успее. За да предотвратите това, веднъж месечно трябва да проверите работата му, кървейки малко течност. Визуалното управление на манометъра се извършва в режим на работа. Котелът е много скъп, затова е по-добре да сте в безопасност, отколкото да изхвърлите устройството след това, защото водният чук или претоварването не е покрит от гаранцията или обмена на стоки.

Електрическа схема на котела


Диаграма на индиректно отопление на котела


За разлика от бойлера, инсталирането на самия котел включва инсталиране на дренаж. Не се опитвайте да изпразвате резервоара през входа за студена вода. В резервоара често тръбната тръба преминава до определена височина. За разлика от това, което имаме в случай на бойлер. Но и в същото време е добро. Просто поставете бронзовия кран на дренажната тръба, прикрепете маркуча и го пуснете в канализацията. Тук схемата за монтаж на котела в дренажната част завършва. С помощта на кран можете да вземате топла вода по всяко време. Необходимо е пълно изпразване при обслужване. За тези цели много котли имат цял ​​люк, през който се получава изсъхване и намотката се отлепва.



Никога не използвайте абразиви по време на почистване. Винаги използвайте химически техники. Покритието на резервоара е много нежно, лесно се разваля, при гаранция този случай не пада. (Виж също: Инсталиране на бойлера от себе си)


Свързване към бойлер или верига за топла вода


Двуканален котел с един топлообменник и трипътен вентил се нарича лош избор, тъй като една помпа се използва за цялото оборудване и също така е невъзможно да се работи върху котел. В този случай, твърде ниска ефективност. За работа в тандем, котелът трябва да бъде с един кръг. В този случай трипътният вентил превключва системата директно към котела. Мога ли да използвам двоен кръг в един чифт? Изкуствено, да, но това няма смисъл, защото оборудването без котел ще издържи една или две точки на постъпване на вода. В допълнение, ефективността чрез три топлообменника (включително намотката) ще падне.

Свързване на котела

Тук все още е необходимо да се знае, че топлообменниците в двукомпонентни котли не са еднакви и има два вида котли, най-малкото:



  1. Комбинации. Те се състоят от коаксиални тръби, грубо казано. От външната страна е отоплението с дестилирана вода, от вътрешната страна - от канавката за разпределение до душове и мивки. Такава конструкция не само намалява образуването на мащаба, но също така намалява температурата на охлаждащата течност, ако се прилага върху котелната спирала. В този случай има възможност за едновременна работа на отопление и топла вода.
  2. (Виж също: Как да свържете самия котел)
  3. Отделен топлообменник е комплект от типична газообразна колона и лек топлообменник под формата на плочи, които са профилирани от акордеон. Има много секции. Отоплителните и водоснабдителните вериги текат един към друг. Топлинният трансфер възниква. Капацитетът на този допълнителен топлообменник, който работи само за подаване на топла вода, е по-малък от този на отоплението.


В случай на двутръбен котел, наистина е възможно да се монтира котел, ако има неустоимо желание, но трябва да бъде чисто техническа техника, като охладителят излезе от отоплителната верига. Между другото, толкова често и действа независимо от вида на котела. Макар че в един кръг и има специален трипътен вентил, който може да работи върху котела, някои не искат да действат в ущърб на отоплителните интереси. В същото време оградата към серпентината е от изхода на котела, успореден на радиаторния клон. Водата може да се източи на входа на котела. Отново, успоредно с отоплението. Също така е възможно да се срине на всяко място в отоплителната система, за да се измие, но тази опция е по-лоша поради една проста причина:



  • Ако географски инсталирахме котела до котела, то през лятото той може да прекъсне отоплението с два спирателни вентила. Отоплението ще работи за кратко само за нуждите на снабдяването с душове и мивки. Ако котелът е достатъчно голям, котелът започва да бъде много рядък. Единственият проблем е, че оградата е от върха, така че помпата постоянно изпомпва студена вода, поради което котелът ще добави работа.
  • (Виж също: Как да разглобите котел сам)

Инсталирайте сами котела

Това може да се избегне неприятности чисто технически метод, ако помпата е да се свържете, в душ вода от отворите за източване, за да изберете и сложи на върха на капака открехната Майевшки докоснете за входа на въздуха. Разбира се, други клапани трябва да бъдат блокирани. Това е дълго въведение, което прави читателите да разберат, че проблемът може да има много решения, не всички от които, да речем, са оптимални.

Бобината е свързана чрез възвратен вентил на входа на клона. Необходимостта от рециркулационна помпа зависи от това, към което сме свързали котела. Ако котелът има собствен двигател, тогава е необходимо само да настроите термостатния сигнал на трипътния вентил. Когато оградата от отоплителната система ще трябва да постави отделна помпа за рециркулация, която си струва парите. Това ще се фокусира и върху показанията на термостата. За да монтирате котела самостоятелно, фазата трябва да се стартира на двигателя на помпата чрез термостата. Монтажът от електрическата мрежа към рециркулацията се извършва чрез трижилен кабел. Между помпата и термостата са достатъчни две ядра. Една фаза изчезва, а другата се връща към двигателя.


Режим на рециркулация на гореща вода


Инсталирането на котел за индиректно отопление не е задължително да се съпътства от рециркулация на топла вода. Необходимо е тенджерите за кърпи винаги да са топли и потребителите на системата нямат възможност да изгорят, когато реалната топла вода достигне точката на анализ. Монтирането на котел в апартамента очевидно не изисква такава стъпка. По принцип е необходима рециркулационна помпа. Той трябва да работи при отдръпването и да бъде отделен от индиректния нагревател чрез възвратен клапан. Това е необходимо за безпрепятствена поддръжка. Термостатът на помпата трябва да има свой собствен. Разрешено и управление на графика.

Не сме обещали да кажа това, което инсталирането на котел на газ, защото такова чудо не се случи в природата, но котлите с вграден в резервоара има бойлер за съхранение тип, работещ на природен газ.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Достъпен електрически котел за решениеДостъпен електрически котел за решение
Котел електрически това, което трябва да знаете?Котел електрически това, което трябва да знаете?
Ремонт на котела със собствени ръцеРемонт на котела със собствени ръце
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете бойлерКак да свържете бойлер
Как да свържете котела към котелаКак да свържете котела към котела
Монтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котлиМонтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котли
Как да свържете котела към водопроводаКак да свържете котела към водопровода
Водоснабдяване на банятаВодоснабдяване на банята
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
» » Инсталирайте сами котела
© 2021 BggeHat.com