Как да свържете котела към котела

Газовите котли с бойлер служат малко по-дълго, освен това за размера на големи къщи тази опция е за предпочитане. Това позволява малко оттичане на циркулационната помпа и също така намалява колебанията в температурата на водата. Всеки топлообменник в котел с двоен кръг, колкото и строг, да има много ограничен размер. Можете да потвърдите това, като гледате видео тренировка. Районът на топлообменника на бойлера е просто великолепен, той загрява огромен резервоар (въпреки че има изключения), а не само преминаващ през потока, както се случва в котела. В резултат на това параметрите на котела са много по-стабилни. Ако например двама души са отворили крановете, на които работи един бойлер, а след това с рязко припокриване на водата от едната страна, вторият потребител може лесно да бъде изгорен от инерцията на оборудването. Как да свържете котела с котела, за да получите всички тези предимства в къщата си и да не се покаете за делото?


Свързваме котела с отоплителната система


Мнозина вече са разбрали възможностите на радиаторите за централно отопление за отопление на вода. Ние предупреждаваме, че е против закона. Дори ако един познат водопроводчик се съгласи да намали изтичането на петел, можете да очаквате санкции за него по всяко време. Затова първо обмислете използването на отоплителната система и след това ще ви разкажа как е свързан котелът с двустепенния котел. Ще видите, че принципът е много сходен. Ще има само няколко подробности, които изискват двойно внимание. (Виж също: Газов котел с котел)

Свързан котел

За да се свържете към отоплителната система на частна къща, е необходимо да поставите котелната бобина според схемата за рециркулация на един от радиаторите или сплитери, например в сутерена. Чували сте, че приемането на вода винаги се намира надолу по течението от града, а разтоварването е по-високо, напротив. В този случай всичко трябва да се направи напротив, в противен случай ефективността на системата ще намалее значително. Вземаме водата колкото е възможно по-близо до котела (който може да застане дори в съседната стая през стената), но го изхвърляме малко по-нагоре от котела, така че да не се образува затворен цикъл. Вие, разбира се, сте чували, че помпата за рециркулация трябва да работи, за да привлече вода в котела. Това е така, ако има термостат, който е вграден в стената на резервоара. В този случай фазата на захранване на рециркулационната помпа първо преминава през релето и след това отива само на задвижването за обслужване.

За тази цел инсталацията от електрическата мрежа на къщата се осъществява чрез двужилен кабел. Но само преди рециркулационната помпа. От него към същия термостат се използват вече три ядра:



  1. Земята.

  2. Фазата преминава към релето на термостата.

  3. Фазата, която се е върнала към двигателя на помпата за рециркулация.


Въпреки това, в много котли термостатът идва под формата на допълнителна опция. Какво трябва да направя? Да видим какъв вид рециркулационни помпи имаме, така че тръбопроводната верига на котела и бойлера да е по-ясно видима: (Виж също: Свързване на отоплителния котел)

Електрическа схема на котела



  1. Рециркулационните помпи с таймер работят в режим на цикъл. Временно реле, по-често от механичен тип, определя периоди на неактивност. В резултат на това рециркулационната помпа работи без да обръща внимание на температурата в собствения си режим. За тази цел термостатът естествено не е необходим и такава схема често се поставя върху рециркулацията на топла вода.

  2. Рециркулационните помпи за директно действие просто работят, без да обръщат внимание на нищо, с изключение на наличието на захранващо напрежение. Очевидно такава схема няма да ни позволи да получим необходимите 55-60 ° С, които са необходими за удобно измиване и правилен режим на работа на котела. Така че такава помпа за рециклиране не ни подхожда.

  3. Рециркулационната помпа с термостат има собствен датчик за температура на входа. Ако сложите такава мощност от котела в отоплителната верига, тогава можете да излезете с нещо!
  4. (Виж също: Ремонт на котела със собствени ръце)

Обикновено температурата в отоплителния кръг на изхода от котела е около 65 - 70 ° С. Това е необходимо, за да се впише в правилника. Например, съгласно европейските стандарти, радиаторите не трябва да са по-горещи от 60 ° С. Докато водата достига първата батерия, тя просто ще се охлади малко. Ако веднага поставите котела на 60 ° C, дори и най-близкия радиатор няма да достигне нормата, а последният в кръга ще бъде напълно студен. Това не е точно това, което ви трябва през зимата. Така че, за захранване с гореща вода, водата трябва да е най-малко с 10 ° С по-студена от отоплителния кръг в зоната от изхода на котела. Като се има предвид този факт, можем да кажем, че температурата след преминаване през бобината ще бъде по-ниска, колкото е по-ниска охладителната вода в котела. Като се има предвид тази проста връзка, можете да изведете редовността на настройката на термостата на помпата до този параметър, така че да получите желания режим.

Смятаме, че е най-лесно да изберете експериментално параметъра. След като температурата на горещата вода е задоволена, можете да завършите настройката на оборудването. В същото време двуциклени газови котли с котел могат да бъдат свързани съгласно една и съща схема. Направете много забавен цикъл:



  • Термостатът на котела контролира водата в неговия изход (прочетете, въведете котела);

  • Термостатът на рециркулационната помпа измерва параметрите на изхода на котела.




Свързване на газов котел в кухнята

Поради нашите причини схемата трябва да продължи да работи по горепосочените причини. И още по-стабилен, отколкото в първия случай. Котел за съхранение на газови котли е единствената приемлива алтернатива за епикурейците. Понякога потокът през топлообменника е интегриран във водоснабдяването, недостатъците на неговата инерция, описани по-горе, освен това не може да се получи голямо представяне. Всъщност, тогава е необходим външен котел за газов котел. С кръга на рециркулация на топлата вода всичко е по-лесно. Тук условията не са толкова критични и всяка помпа може да бъде избрана. Много от тях задават въпроса, защо трябва да ги рециклирате. Факт е, че в частната вила тръбопроводът може да има голяма дължина, водата в него се охлажда и затова трябва да се занимавате с принудително изпомпване. (Виж също: Кой котел е по-добър)

Ясно е, че ако температурата на загрятата сушилна за кърпи е малко по-ниска от 55 ° C, никой няма да обърне внимание на това. Ако само беше топло. Оттук и по-ниските изисквания за рециркулационните помпи. Обикновено котелът, за разлика от евтиния бойлер, има отделна връзка за източване на вода за периоди на престой или поддръжка. Пътят обикновено се засажда директно в канализационната система. В този случай е необходимо да се има предвид, че трябва да има курс за проникване във въздуха. Това може да се постигне чрез просто блокиране на всички кранчета, с изключение на кранчето в банята. След това въздухът ще премине през всички тръби. Но обикновено в горната част на котела поставете крана Mayevsky, ако дизайнът позволява. Това значително опростява процеса на поддръжка.

Важна връзка е изпомпването в котел със свежа студена вода. Пътят е засаден близо до дъното и е снабден с авариен клапан за оттичане. Важно е да добавите към системата разширителен резервоар, който понякога се нарича хидроакумулатор. Той има еластична мембрана, над която въздухът е при налягане под 3 бара (при положение, че налягането във водопроводната система е 3 бара). В резултат на това, когато помпата за покриване на водата започне да работи, целият скок на налягането се гаси. Освен това акумулаторът съхранява определен обем, така че електрическото оборудване да може да се включва по-рядко.

Свързване на котела


Свързване на котела към двоен котел


Газовите котли с котел могат да работят в съответствие с двукорпусна схема. В този случай в резервоара има трипътен вентил, който превключва захранването с вода от радиаторите към намотката за вода. В резултат на това горещата вода започва да тече в котела. Вече казахме за термостата, но има още една важна характеристика! Необходимо е да се осигури сигнал за този многоходов вентил. Моля, обърнете внимание, че в този случай рециркулационната помпа на серпентината не е задължителна част. Това е необходимо, ако съдържа термостат, но цялата работа ще бъде поета от котела. Също така има рециркулационна помпа, която обикновено работи на отоплителна верига. По този начин, съставът на оборудването може да варира гъвкаво в зависимост от нуждите. (Виж също: Как да направите котел самостоятелно)



Струва си да се добави, че котелът за котли за твърдо гориво не се различава от останалите. Всъщност, намотката не се интересува откъде отнема водата. Освен това, всички рециркулационни помпи са отделени от корпуса чрез контролни клапани за удобство. За да можете да поддържате системата без да източвате водата и да губите енергия върху нея. Ето защо помпите за рециркулация са по-удобни за поставяне на прибиране, а не обратното. В противен случай спирателните вентили няма да бъдат изрязани. Тази финост, която е особено важна за цикъла на рециркулация на серпентината. Ето защо ние неохотно обсъдихме схемата по-горе, когато няма отделен котел термостат и трябва да поставим рециркулационна помпа със сензор върху качулката.



Разграничаване на газовите котли с подов котел и газови котли с котел, които от тях дават предимство, зависи до голяма степен от наличието на свободно пространство. Ако подовата настилка е влажна, по-добре е да затворите оборудването. Котлите с вграден котел са по-скъпи, но няма никакви проблеми с монтажа на фитингите. В същото време капацитетът им не е толкова голям, че налага известни ограничения. Подовите котли с вграден котел могат да имат обем до 100 литра. За отделен резервоар е просто смешно! Накрая, газовите котли с вграден котел са много скъпи. 60 000 рубли срещу 4500 конвенционален бойлер. Има какво да се мисли. Е, как може да не си спомням тук, че двойно-верижните котли се наричат ​​избор на бедните.

Това е всичко, което искахме да говорим за схемата за свързване на котела към отоплителния котел. Освен ако не беше възможно да се спре малко повече на вентилите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на отоплителния котелИзчисляване на отоплителния котел
Котел електрически това, което трябва да знаете?Котел електрически това, което трябва да знаете?
Как да изберем котел за косвено отоплениеКак да изберем котел за косвено отопление
Инсталирайте сами котелаИнсталирайте сами котела
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
Дизелови котли за отопление на домаДизелови котли за отопление на дома
Йонни електрически котли за отоплениеЙонни електрически котли за отопление
Резервоар за натрупване на отоплителна системаРезервоар за натрупване на отоплителна система
Hydrolux за отоплителна системаHydrolux за отоплителна система
» » Как да свържете котела към котела
© 2021 BggeHat.com