Hydrolux за отоплителна система

Снимка на хидро-пистолетаПравилното функциониране на отоплителната система е гаранция за здравето на цялото семейство. Затова е важно да изберете и монтирате схема, която е лесна за поддръжка и помага да се разпределят температурните режими. За най-добра производителност, икономичност и издръжливост на отоплителните кръгове се използват много адаптации.

Един от най-простите и най-надеждни бойлер за отопление. Вграден в очертанията, той предотвратява много проблемни процеси. В статията ще се запознаем с целта на това устройство, неговите основни параметри и инсталация.

Цел и принцип на действие на хидро-пистолета

Основната функция на водния пистолет е икономичното разпределение на топлинния поток между няколко потребители. Също така това устройство осигурява гладкото функциониране на котела. Когато уредът е свързан към мрежата, животът на котела се удължава поради правилното му използване и отсъствието на термоцилин. Това явление възниква, когато се смесват горещи и студени течности в котела. Това явление разрушава вътрешната повърхност на нагревателя, предотвратявайки нормалното му функциониране.

Ако в системата има хидравлична стрелка, се оформят два кръга на нагряване. Големият кръг включва котел, стрелка и консуматори. Когато температурата на охлаждащата течност остане нормална, голяма кръг работи нормално.

Когато температурните промени започват да се променят, водният пистолет затваря циркулацията в малък кръг. Малкият кръг е ограничен от котела и регулиращото устройство. В този случай котелът се изключва и течността циркулира, докато температурата се върне в нормално състояние. След това потреблението на сградата отново се включва. С тази система всички медии функционират независимо, без да се намесват помежду си.

Размерът на оръжието и неговия избор



Избор на размера на водния пистолетУстройството е метална тръба с квадратна секция. Размерът на кухината на тръбата се определя от два параметъра на скоростта на флуида и възможността за максимално предаване на флуида.

Средната скорост на водата в системата е 0,2 метра в секунда, означена с буквата w. Количеството G характеризира максималното количество флуид, преминаващ през стрелката. Последният параметър се измерва в кубически метри на час.

Ако диаметърът на стрелката още не е избран, преди да изберете котела и помпата, можете да дефинирате този параметър с тях. Трябва да се помни, че разликата между линиите за доставка и връщане се различава с около 10 ° С. Въз основа на тази стойност и капацитета на устройствата за отопление и налягане е възможно да се определи допустимия диаметър на хидравличната стрелка.

Предимства на отоплителния уред с хидро-пистолет

Когато се вкарва в системата, огнестрелното оръжие намалява потреблението му. Разходите за електроенергия се намаляват с 50, потреблението на газ се намалява с 25. Спестяванията стават възможни поради временното изключване на оборудването по време на стабилизирането на температурата на охлаждащата течност.

Само при системи с хидро-пистолет е възможно да се свържат няколко нагревателни елемента едновременно. Къщата може свободно да прекарва топлината по системата на подово отопление, радиатори, захранване с топла вода и други подобни. Всички вериги работят независимо с обема си на течност. Затова системата не е разрушена и налягането вътре в тръбите остава постоянно.

Също така е удобно да се свържете с тази система разширителен резервоар и въздушните кранове. Последният осигурява удобна работа на мрежата без задръстване на въздуха. Отоплителният пистолет за отопление елиминира случайното навлизане на въздух, което води до сериозни последствия, докато цялата мрежа не се разтопи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна верига с естествена циркулацияОтоплителна верига с естествена циркулация
Оптимален диаметър на отоплителната тръбаОптимален диаметър на отоплителната тръба
Монтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котлиМонтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котли
Отоплителни кръгове с циркулационна помпа и инструкции за тяхното монтиранеОтоплителни кръгове с циркулационна помпа и инструкции за тяхното монтиране
Отопление с естествени функции на циркулация и принцип на работаОтопление с естествени функции на циркулация и принцип на работа
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Топлинен акумулатор за отоплениеТоплинен акумулатор за отопление
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
Пушка за отоплениеПушка за отопление
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
» » Hydrolux за отоплителна система
© 2021 BggeHat.com