Пушка за отопление

Традиционната система за свързване на котлите към отоплителните системи има няколко значителни недостатъка. Тя не работи при най-добрите условия и параметрите на проектирането, ако е необходимо да се коригира, тогава цялата система стана небалансирана. Помпите са трудни за намиране за такава система, а вътре в котела може да има много силни топлинни колебания. С тези всички недостатъци днес се бори с хидро-пистолет за отопление.
бойлер за отопление
Монтиран бойлер за отопление

Днес това е един от най-популярните видове оборудване. Хидравличната стрелка е компенсационна камера, която прави хидравлично свързаните отоплителни кръгове взаимосвързани независимо.

уговорена среща

Отоплителната стрела за отопление е непроменен елемент от системите, които са принудили циркулацията на топлоносителя и помпите, инсталирани на гребена за всеки потребител.

Основната функция на водния пистолет е да осигури икономична и гладка работа на котела.

Всички разлики в налягането и потреблението на топлоносителя, дължащи се на хидро-пистолета, се елиминират. По този начин се осигурява бързата реакция на основното отоплително оборудване към промените в скоростите на потока и температурните условия.

С устройство, като например хидравлична ръка за отопление, може лесно да избяга от опасни явления - "термоклина" (топла и студена обратна емисия), което е много вредно влияние върху целостта на котела, по-специално - от чугун.

Принцип на функциониране

Нагревателният пистолет за отопление в секция е участък от куха тръба с квадратна секция. Това устройство работи много просто. Въздухът е отделен и елиминиран чрез автоматичен въздушен сепаратор. Отоплителната система е разделена на 2 различни вериги - големи и малки. Малка верига е бойлер / хидро-пистолет, а голяма е бойлер / хидро-пистолет / потребител.

хидравлична стрелка за отопление
Схема на потока на хидравличната стрелка

Когато отоплителният котел осигурява количеството топлоносител, което е равно на неговата консумация, тогава в хидро-пистолета течността преминава хоризонтално. Ако това равновесие бъде нарушено, то топлоносителят отива в малка верига, след което температурата пред котела се увеличава. Котелът реагира на такива промени чрез изключване и топлоносителят продължава да се движи, докато температурата падне до определена стойност. След това котелът отново се включва. По този начин хидравличният сепаратор в отоплителната система осигурява равновесието на котелното на котела и котелното помещение, като същевременно се осигурява независима работа на всяка отделна верига.

Определянето на размера и подбора на хидро-пистолет



Единственият размер за определяне при избора на хидравлична стрелка за нагряване е диаметърът на стрелката (диаметър на входящите тръби). Устройството се избира въз основа на максималния възможен дебит на водата в системата (m3 / h) и осигурява минимална скорост на водата в превключвателя и захранващите тръби.

Обърнете внимание, че препоръчителната максимална скорост на водния поток през напречното сечение на хидро-пистолета е около 0,2 м / сек.

Изчисляването на пожарната вода за отопление използва следните стойности:

  1. D - диаметър на пистолета, мм;
  2. d - диаметър на захранващите тръби, mm;
  3. G - макс. поток вода през стрелката, m3 / час;
  4. w - макс. скорост на водата през напречното сечение на хидравличния сепаратор, m / sec (приблизително 0,2 метра в секунда);
  5. c е топлинният капацитет на топлоносителя;
  6. P - макс. Инсталирана мощност на котела, kW;
  7. ΔT - задаване на температурна разлика между захранването и връщането на отоплителната система, ° С (= приблизително 10 ° С).

Въз основа на тези стойности даваме няколко формули:

  1. Зависимост на диаметъра на хидро-пистолета от макс. поток на вода в системата: или
  2. Зависимост на диаметъра на хидро-пистолета от максималната мощност на котела.

Ако все още не сте избрали помпи, тогава приблизителната оценка на размера на пистолета може да се основава и на максималния капацитет на котелното оборудване. Необходимо е да зададете температурната разлика между захранването и връщането на отоплителната система с приблизително 10 градуса.

Предимства на водния пистолет

Хидравличният сепаратор в отоплителната система е ефективно устройство, резултатите от което имат редица предимства:

  • Няма проблем при намирането на параметрите на отоплителната помпа във вторичния кръг и задвижващия механизъм;
  • Няма специфична хидравлична интерференция между кръга на котела и отоплителните кръгове;
  • Топлинните генератори и топлинните консуматори се зареждат само от собствени водни потоци;
  • Изпълнителните компоненти на страната на отоплителния кръг на устройството, като хидравличния разпределител за отопление, функционират оптимално (при правилно определяне на параметрите);
  • Съществуват места за свързване на разширителния резервоар и високоскоростния въздушен капан;
  • Възможно е да се свържат различни компоненти на допълнително оборудване.
хидравличен разпределител за отопление
Схема на свързване на хидравличната стрелка към отоплителните кръгове

Ако искате да създадете комфортна температура в къщата с минимални разходи за енергия, най-доброто решение ще бъде топлооборудването, базирано на хидравличната стрелка.

Имайте предвид, че икономическите ползи в сравнение с конвенционалните системи за отопление, много осезаем: ако въз основа на системата за контрол на клапана е проектиран правилно, вие ще спести на газ 25 и електрическа енергия - 50 (с отопление на газ).

Завършени хидравлични сепаратори

Понастоящем често е възможно да се отговори на използването на вече готови хидравлични стрели, които се продават. Така че, стрелката е избрана според каталога, в зависимост от това какво имате мощност (kW) и максималния воден поток (литри на час).

воден сепаратор в отоплителната система
Завършени хидравлични сепаратори

Такива хидравлични стрели използват съвременни дизайни на дизайнери. Те се обработват със специални средства срещу корозия, обикновено вече са подготвени изолация, автоматичен дегазатор, сепаратор за суспензия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как схемата за парно отоплениеКак схемата за парно отопление
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Електрически бойлери за отоплениеЕлектрически бойлери за отопление
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
Автоматизация на отоплителните системиАвтоматизация на отоплителните системи
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
Радиационна система за нагряване на индивидуалния подход към всяка отоплителна веригаРадиационна система за нагряване на индивидуалния подход към всяка отоплителна верига
» » Пушка за отопление
© 2021 BggeHat.com