Как да изберем котел за косвено отопление

По някакъв начин чух мотор, който в Норвегия може да приготвя кафе с чешмяна вода. Съществуват стотици причини, поради които за Русия не е подходяща гореща тръстика, но чрез закупуването на котел от индиректен тип е възможно радикално да се промени ситуацията. Ако го поддържате чист, няма да има разлика между чайника и този уред. Котелът дори има по-хигиенично покритие, което предпазва от растежа на гъби и бактерии. Факт е, че водата отвътре може да бъде доста дълго време, следователно изискванията за резервоара са по-високи от тези на чайника. Но водата в котела не е толкова гореща, какво казвате? Истинското любовно кафе? В този случай няма друго какво да се направи, освен да се избере бойлер за косвено отопление на Bosch, те да имат максимална температура на водата от 95 ° С. Това е повече от достатъчно за експерименти с напитки.


Котли на косвено затопляне


Ако читателите смятат, че сега ще ви кажем кой модел да изберете, тогава те се погребват по най-невероятен начин. Виждаме нашата задача да представяме информация, да обясним защо се нуждаете от това или онова качество в оборудването и да направите сами избора! Котелът се различава от котела и бойлера, тъй като той не загрява водата сам по себе си. Вътре има бобина, предназначена за циркулация на охлаждащата течност от външен източник. Тя може да бъде: (Виж също: Как да направите бойлер със собствените си ръце)



  1. Отоплителна система.

  2. Газовият котел.

  3. Слънчев колектор.


Индиректен отоплителен котел 300 литра

Всъщност има много възможности. Още не сме съобщили за термопомпите, но един ден ще ги достигне, но не и днес. И тук са основните параметри на котлите, на които трябва да обърнете внимание в процеса на подбор:



  • Капацитет. Тук всичко трябва да е ясно. Котлите обикновено са достатъчно големи в сравнение с бойлерите или котлите. 100 литра за тях, това дори не е обем. Котелното непряко отопление с капацитет от 300 литра е силна средна стойност, не повече.

  • Температурата, към която може да се нагрява водата. Обикновено отоплителната система циркулира нагряващата среда от 60 до 70 ° С. Ако го задействате в серпентината, топлата вода няма да е повече от 60 ° C, но това обикновено е достатъчно. Тук се крие чудесна характеристика на котела - зависимостта му от външно оборудване. Ако температурата в отоплителната система трябва да бъде в съответствие с европейските стандарти от 60 ° C, тогава горещата гореща вода не може да скочи. Въпреки това се допуска захранването на котела директно от котела, в този случай ситуацията се променя радикално, тъй като термостатът на котела контролира работата. И ние отиваме направо на следващата важна характеристика.
  • (Виж също: Ремонт на котела със собствени ръце)
  • Максималната температура на охлаждащата течност в серпентината на котела. Току-що описахме как двоен електрически бойлер може да бъде счупен на две части, но не е без причина да се нарича изборът на бедните. Независимо как една горелка гори или ТЕМ, те са неспособни да се справят незабавно с две системи, отопление и топла вода. Тя е много по-ефективна, ако има два котела, но това е по-скъпо. Също така има котли с вграден котел. Въпреки това, капацитетът в тях е достатъчно малък и ние идваме направо към това, защо използваме косвено отоплително котле. Когато двукатният бойлер се счупи на две части, това не е далеч, но ако има топлообменник за топлата вода, стабилността на системата пада рязко. Например, двама души използват крановете, единият в кухнята, другият в банята. Заслужава си да покриете клапата си, тъй като другият има добри шансове да се изгори. Особено рисков фен на процедури за къпане. При котли това просто не се случва, те винаги имат огромно количество вода.


Котел на косвено загряване електрически



  • Допълнителни източници на топлина. Ако е възможно да се включи нагревателен елемент, индиректен нагревателен електрически бойлер се появява на светлината. Обикновено спомагателната спирала служи като спомагателни цели. Например, през лятото, когато отоплението е изключено до следващия сезон. Това се случва, че е нерентабилно за котела да кара само за да има нещо, което да се измие, а след това допълнителна спирала навлиза в сцената. Освен това има и други източници на енергия. Така бойлерът за косвено отопление Bosch WST има намотка, специално предназначена за слънчевия колектор. Не смятаме, че тази функция е актуална за Русия днес, но ТЕМ и нашето осветително тяло ще се справят по-добре в задачата, а не сами. Не трябва да се вземат за определяне на слънчевия колектор, ако е възможно да се получи температурата на охлаждащата течност при 80 ° С (160 ° С максимално допустимото), обемът на резервоара 200 литра се нагрява в продължение на 25 минути при температура от 45 ° С на входа 10 ° С


От казаното може да се види, че видовете оборудване трябва да съответстват един на друг. Ако котелът работи при 65 ° C, котелът за косвено отопление Galmet, предназначен за охлаждаща течност с температура 80 ° C, никога няма да осигури номиналните характеристики. Какво друго трябва да знаете. Колкото по-голяма е площта на топлообменника, толкова по-висока е максималната температура на охлаждащата течност, толкова по-голяма е консумацията, толкова по-скъпа е котлето и по-бързо загрява водата. Когато настройвате котела и друго оборудване, обърнете внимание на тези характеристики. (Виж също: Кой котел да избере за апартамент)

Това е предимството на системата: малко количество охладителна течност бързо се затопля до висока температура, тогава причината е взето бобина, която се развива шок мощност просто не се постига с който и да е там PETN в бойлера. Откъде идва енергията? Обикновено от газов котел, електрически съоръжения, от 20 кВт не само ще доведе до проблеми с инсталацията и създаването на сегашния дом на доставка проект, но ще изисква координация на най-високите нива в енергетиката. Не всеки е готов за такава стъпка заради възможността да се измие добре. За квотата на електроенергията за частна къща, ние обикновено мълчим.



Котли на косвено затопляне

Ето защо полският бойлер за непряко отопление "Галмети" може да има необичайни технически характеристики, но не забравяйте, че той самият не генерира топлина и ако котелът не дърпа, тогава резултатът от работата ще бъде така. И когато казват, че са видели водогреен котел с индиректно отопление, ние винаги чудесно блъскаме очите си: какво друго са те? Знаем, че етилен гликолът се използва в някои видове климатични съоръжения, но обикновено очевидно не са котли, където се излива дестилирана вода. Друго нещо са слънчевите колектори. Там, в нещо като фреон, често можете да се срещнете, за да увеличите ефективността. Но очевидно такива решения не са подходящи за дома, да правят всичко със собствените си ръце. Необходим е професионален подход по същия начин, по който самият хладилник е трудно да се напълни, дори и със специален набор от устройства.

Какво друго бих искал да кажа. Основното правило при избора на котел е колкото по-висока е цената, толкова по-бързо и по-топло. От това, което зависи, вече сме казали. Независимо дали е необходимо да се плаща надвишава скоростта, когато капацитетът и толкова голям, решаване. Обикновено за оборудването има и друг: например, котлът за косвено отопление Reflex има дебит от 10 литра в минута, а цената може да бъде неблагоприятна. Какъв е този параметър. В процеса на вземане на душ, човек обикновено прекарва 4 литра в минута. А 10 е необходимо, когато трябва да попълните банята. Все още има такъв показател като дебита на охлаждащата течност, но това е повече за техническите възможности на котела. Съчетайте двата инструмента правилно. Какво точно да избереш и струва да платиш за него, решавай за себе си. (Виж също: Инсталирайте сами котела)

Ние сме на мнение, че скъпите котли трябва да станат избор на хотели, а не на частни къщи. Но дори и най-примитивният от тях ще бъде отлична придобивка за "бедните". Двуканален котел не се нарича нищо друго освен избор на бедните, но какъв е проблемът, ако отоплението просто чака, докато водата за измиване се нагрее? И ако наистина има такъв проблем, заредете намотката за рециклиране директно от акумулаторната верига. Допълнете устройството с отделна помпа, съхранявайте термостата и как да свържете, вече описахме в един от статиите. Най-обеднелият котел за косвено отопление Protherm ще освежи живота на домакинството. Разбира се, графикът за приемане на процедури за баня трябва да бъде разработен отделно.

Индиректен отоплителен котел Protherm


В заключение


Бойлерите не са измислени напразно. В тях се образува по-малък мащаб, отколкото в котлите и бойлерите. Ето защо котлите позволяват работа с чешмяна вода, а котлите изискват наливане на дестилирана вода. Това е огромно предимство, което се проявява в честотата на оборудването за поддръжка. Купувайки котел, собственикът не само стабилизира параметрите на топла вода, но и се освобождава от ненужни процедури за поддръжка. В същото време такова оборудване заема много място. Ето защо наемателите наематели обикновено купуват конвенционални бойлери, които гордо се представят като познати котли за косвено отопление Viessmann. Факт е, че името е много красиво, идва от английски език. Това е, което привлича хората да се обаждат на бойлери, каквото и да получите.

Бих искал да кажа сбогом. Цената на околните фитинги може да надвиши цената на евтиния бойлер. Например рециркулационната помпа с термостат често струва 6000 рубли. В тази светлина, понякога няма смисъл да се спасява малко, като изберете косвен нагревател Acv Smart. Кой производител да избере? Днес Termix е популярна. И ако желанието да изчезне, коригирайте клапана, вземете шведския бойлер Timberk. Те имат много добри конвектори без излишни опции, но с любопитна надстройка. Има шанс да не загубите. Описахме видовете косвени отоплителни котли, всъщност те са много сходни с едно изключение - източникът на топлина може да бъде различен. Някъде все още ще дойдат ръцете да говорят за слънчевите колектори. Не всичко е толкова лесно с тях, те работят безплатно!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Котел електрически това, което трябва да знаете?Котел електрически това, което трябва да знаете?
Как се изгражда котелът?Как се изгражда котелът?
Как работи котелътКак работи котелът
Как да свържете самия котелКак да свържете самия котел
Как да свържете правилно котелаКак да свържете правилно котела
Монтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котлиМонтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котли
Как да инсталирате котел самостоятелноКак да инсталирате котел самостоятелно
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
» » Как да изберем котел за косвено отопление
© 2021 BggeHat.com