Как да свържете правилно котела

Изборът на котел е доста сериозен проблем, а не толерирането на моментното вземане на решения. Необходимо е първо да решите какво е това и след това да започнете да избирате. На първо място, струва си да обърнете внимание на разходите и потреблението на вода, а след това да оцените удобството. Много трудности са инсталирането на котела, така че отговорът на въпроса за правилното свързване на котела е да погледнете в инструкциите или да се консултирате с експерти за това. Преди да започнете да се свързвате с комуникациите обаче, трябва да инсталирате устройството.



Един от най-важните елементи е схемата за свързване на котела в апартамента, тъй като това е точно стриктното придържане към него, което ще ви позволи да се насладите на дълъг работен живот на устройството и също така да сте уверени в него. В апартаментите най-доброто решение е да се инсталира електрически бойлер, но наличието на газов котел улеснява инсталирането на газов уред. (Виж също: Как да свържете нагревател за съхранение на вода)



Преди да започнете инсталацията, трябва да изберете най-удобното място, в този случай е по-добре да изберете къде да не се намесва устройството. Освен това алгоритъмът за инсталиране е изключително прост:



  • 2 дупки се пробиват в стената, след което в тях се вкарват дюбели. Не забравяйте за фиксиращите скоби, завинтени към дюбелите;

  • Котелът е прикрепен към скобите;

  • Свържете се с водопровода;

  • Монтиране на спирателния вентил. Тук е важно да запомните, че това е тип топка;

  • Монтиране на филтър с патрон за пречистване на вода;

  • Монтиране на чайника, от който тръба се издърпва към водопровода със студена вода;

  • Монтирането на втория вентил предполага също изтегляне на тръбата, чието положение на монтиране е на свръхналягащия клапан.
  • (Виж също: Инсталирайте сами котела)

По време на издърпването на тръбите е необходимо да ги фиксирате до специални клипове, допълнително инсталирани. Задължителното заземяване изисква захранващ кабел, който се доставя отделно. Важно е да запомните, че свързването на електрически уред към напрежение може да се извърши само чрез автоматично превключване на сдвоената форма.

Електрическа схема на котела в апартамента

Между другото, котелът има още два кранове, чиято работа е да изхвърля водата и всякакви превантивни мерки. Затвореният дренажен клапан ви позволява да се уверите в допълнителен 90-литров воден резерв, но отварянето на този кран ви позволява да забравите за този запас. Наличието на двата крана е проектирано така, че да не съществува риск от хидравличен щепсел. Захранващата тръба за гореща вода на изхода на тръбата има крепеж, през който се извършва окабеляване в помещенията.


Свързване към захранването


Правилното свързване на котела е невъзможно без наличието на отделно електрическо захранване от 220 волта от екрана. Заземяването е задължителна точка на свързване, която предполага използването на трижилен кабел. При избора на кабел трябва да се обърне специално внимание на напречното сечение, което се изчислява по отношение на мощността на устройството, както и наличието на двойна изолация, в този случай тя може да бъде VVGng. (Виж също: Как да направите котел самостоятелно)

Освен това проводниците на кабела трябва да са от мед, а жълто-зеленият кабел е предназначен само за заземяване. Важно правило, което трябва да се спазва по отношение на заземяването, е непрекъснатото задържане на последния от земната клема на гнездото, предназначено за устройството, към заземяващата шина на електрическата платка. В никакъв случай не е допустимо използването на метални конструкции като заземяване.

Уредът е свързан посредством изход и не трябва да се инсталира в непосредствена близост до водата. На въпроса "как да се свържете котела Ariston", отговорът е много прост - трябва всички електрозахранването в отделна група, защитата на линията ще бъдат осигурени от превключвател с два полюса. Освен това, машината се избира, като се отчита силата на отоплителното тяло. В допълнение към защитата на самото устройство, е необходимо да се мисли за защитата на дадено лице. В този случай се препоръчва оборудването на котел RCD, т.е. защитно устройство за изключване.

Бойлер Аристон

Изборът на RCD се извършва по такъв начин, че номиналната стойност на машината да е с една стъпка по-висока от RCD. Освен всичко друго, машината трябва да стои пред RCD. Друг важен момент е изхода за монтаж, степента на защита, която не трябва да бъде по-малко IP 44. Контактът се препоръчва да се поставят на разстояние половин метър по-горе съединение котел тръбни секции. Заземяването на корпуса на устройството е също толкова важно, колкото и свързването му с апартамент DUP. (Виж също: Как функционира нагревателят за съхранение на вода)



Захранващият кабел трябва да бъде изолиран от външната среда, като се полага в стена или тръба, а също така и чрез защита на огнеустойчивата гофрирана повърхност. В този случай разстоянието между кабела и захранването с гореща вода не трябва да е по-малко от половин метър, в противен случай ще има възможност за прегряване.


Водна връзка


Всеки котел е снабден със система за студено водоснабдяване и топло нагнетяване, така че свързването на газовия котел и електричеството трябва да се извършва съгласно определена схема. Отделна водопроводна линия с колекторна инсталация или друга система осигурява потока на водата в уреда. След нагряването горещата вода се вкарва в системата за захранване с гореща вода. Алгоритъмът за свързване се състои от няколко етапа:



  1. Монтиране на спирателни вентили, необходими за изключване на устройството от водопроводната система.

  2. Инсталиране на груб филтър - позволява да почистите входящата вода.

  3. Монтиране на дренажна крана и спирателен кран от страната на захранването с студена вода. Такава система ще избегне непредвидени ситуации по време на извънредна ситуация или други проблеми.
  4. (Виж също: Как да инсталирате котел самостоятелно)
  5. Монтиране на сферичния кран от страната на захранване с гореща вода. Благодарение на това устройството постига необходимото въздушно налягане, чрез което нагрятата вода оставя устройството във водоснабдителната система. Отсъствието на този кран няма да позволи на водата да излезе отстрани на студения кран.

  6. Инсталиране на системата за защита на устройството. Извършва се отстрани на студен кран и предполага допълнителна инсталация на дренажна потапяща се мивка. Такава система осигурява защита на студената вода при непредвидени негативни обстоятелства, като например свръхналягане и други.


Свързване на газови котли

Мнозина не разбират как да свържат котли Thermex, ако вече са снабдени с кран за източване на водата. В този случай обаче процесът на инсталиране е опростен, тъй като няма нужда да се инсталира от студената страна на крана и да се докосне. Същото правило важи дори ако котелът има сферичен кран и кран на горещата страна.


Свързване към котел с един кръг


Можете да свържете котел за косвено отопление към котел с един кръг, това изисква трипътен вентил. В този случай може да работи само една помпа, независимо дали е свързана извън или вътре в устройството. Освен това е възможно да се използва допълнителна помпа, в резултат на която е възможно да се сменят помпите. Такава система позволява, когато котелът се задейства, да премине към своята помпа и при осигуряване на отопление към котелната помпа или външния аналогов сигнал.

Комбинацията от котли и котли е много успешна и най-ефективна тандема, а инсталацията не е трудоемка. Схемата за свързване на косвен котел е много проста. На първо място, внимание се отделя на окабеляването през помещенията и, разбира се, свързването на самата водопроводна мрежа. След това трябва да започнете да свързвате електрическата мрежа, електрическото задвижване на клапана и сензора на отоплителното устройство. В заключение, контролната система се проверява. Инсталацията обаче се взема предвид наличието на специален комплект, който включва кабел и съединител, медни тръби с наличие на фитинга и вентилно задвижване.

Електрическата част на устройството също изисква внимателен монтаж. В този случай алгоритъмът е, както следва:



  • Отворете контролния панел на устройството;

  • Отстраняване на резистора за безопасност. С негова помощ е възможно да се избегнат мрачни последици в случай на неправилна инсталация;


Свързване на индиректния нагревател



  • С помощта на кабел 2x0,35 квадратни милиметра (напречно сечение) е свързан температурен сензор;

  • Свързване на захранването на клапана;

  • Закрепване на кабели и точки на свързване.


Свързване към двуканален котел


Свързването на устройството към котела с два вериги се извършва чрез създаване на една единствена система чрез комбиниране на тръбите и на двете устройства. Този тип свързване формира така наречения косвен отоплителен котел. Благодарение на тази система топлообменникът се загрява с помощта на вода, загрята от котела. Вградената автоматизация на отоплителното тяло в отделението със същата котелна система ви позволява постоянно да поддържате необходимата температура. Котелът трябва да бъде свързан към котела със специално разработен комплект. Има и опции, които ви позволяват да свържете два котела.

Експертите не препоръчват свързването на нагревателя към електрическото захранване, тъй като е достатъчно от котела. Свързването с електрозахранването заплашва да претовари цялата електрическа система. Освен това е важно да изберете котел, така че той да поглъща по-малко топлина, която се генерира от котела, в противен случай може да има проблеми с отоплението на стаята.

Не е рентабилно да се използва такава система при ниски разходи за вода, в този случай може да е достатъчен и малък фюзера. Подобренията в работата могат да бъдат постигнати чрез свързване на циркулационна помпа, но се предполагат модели с интегрирана автоматизация. Как да свържете изгарянето на котела - има няколко опции и всички са сведени до горните методи, но не пренебрегвайте инструкциите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Как да свържете котела към водопроводаКак да свържете котела към водопровода
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Монтаж на отоплителни котлиМонтаж на отоплителни котли
Свързване на отоплителния котелСвързване на отоплителния котел
Кой котел да избере?Кой котел да избере?
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
Монтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръкиМонтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръки
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
» » Как да свържете правилно котела
© 2021 BggeHat.com