Тръбни котли за отопление

За да се създаде качествена, ефективна система за отопление, е необходимо да се спазват стриктно правилата за инсталиране на всички елементи на системата, без изключение, за да се изчисли мощността на електрически отоплителен котел. По-специално, един от най-важните етапи, който задължително трябва да бъде изпълнен в съответствие с всички изисквания, е свързването на електрическия котел и неговото свързване.
отопление на котела
Схемата за свързване на електрическия котел

Особености при свързването и закрепването на котела

На пръв поглед устройството на електрическия котел за отопление е доста лесно, не трудоемко. Но всъщност, както във всеки друг случай, инсталирането на системата и оборудването, необходимо за нейното функциониране, изисква спазването на голям брой правила и конвенции. Предимството на електрическия бойлер е, че той може да бъде инсталиран навсякъде в системата - и той ще работи добре. Но това е възможно само при отчитане на правилно изпълнените тръбопроводи на котела.

Електрически бойлер с еднаква ефективност може да се използва както в системи с принудителна и естествена циркулация на охлаждащата течност. В този случай се препоръчва котелът да се намира в най-ниската точка на системата - това гарантира най-високото ниво на отопление на радиаторите. Подаващата тръба е на минимална височина.

изчисляване на капацитета на електрическия отоплителен котел
Отоплителна система с естествена охладителна циркулация
  1. Контролер за стайна температура;
  2. Разширителен резервоар от отворен тип;
  3. радиатори;
  4. Отоплителен електрически бойлер;
  5. Крана на допълнителен вход за вода.

Всяка схема на отопление с електрически бойлер задължително трябва да вземе предвид наличието на котлована. Устройството може да бъде свързано към електрическата платка, но в никакъв случай не може да се използва нулевата фаза. Това не е безопасно и в допълнение самата техника се възприема като късо съединение.

Въпреки това, правилно свързаният електрически бойлер за отопление на къщата, разбира се, не е достатъчен. Затова е важно да се грижим за правилния подбор на всички компоненти и най-важното - правилното обвързване на системата.

електрическо котелно устройство
Схематична схема на свързване на електрически бойлер

Каква е тръбата на електрически бойлер? Всъщност това е свързването на отоплителния котел към самата система с помощта на помощни елементи. Това означава, че правилно завършеното окачване гарантира малка разлика в температурата на охлаждащата течност на изхода и на входа. За да се постигне необходимия индекс, е важно правилно да поставите и свържете котела. Тогава охлаждащата течност с максимална ефективност може да даде топлината, придобита от отоплителните елементи (радиатори).

Предназначение на лентата

Основната задача на лентата е да предпази котела от прегряване. Съответно правилно изпълнената схема за свързване на електрическото отопление на котела може значително да спести пари, като намали нивото на топлинните загуби. В допълнение, правилно завършеното каишване ви позволява да не използвате висококачествено и скъпо оборудване, което ви позволява да наблюдавате работата на системата. Просто изчезва нуждата.

електрически бойлер за отопление
Нарязване на електрически бойлер в активна отоплителна система

В случай че отоплителният бойлер не е оборудван с автоматичен контролен блок, правилно подредената лента е изключително важна. В края на краищата, той ви позволява да постигнете дори и най-мощния котел, работещ с максимална ефективност.

Схема за връзване

Както вече беше споменато, правилността на свързването е от първостепенно значение. Особено важно е да се вземе под внимание не само как да се изчисли електрическият котел за отопление, но и неговата основна цел е да се контролира нивото на температурния спад на охлаждащата течност при входа и изхода на котела. Първоначално охлаждащата течност достига определена температура, преминава през малка верига. И едва след това горещата вода се разпределя през системата, затопляйки радиаторите и по този начин повишавайки температурата на въздуха в помещението. От това можем да направим едно просто заключение - за да се създаде необходимата температура за нейната висококачествена работа в системата, е необходимо да се създадат няколко отоплителни кръга.

За да създадете връзка, трябва:

  • циркулационна помпа;
  • контролен клапан;
  • балансиращ кран;
  • манометър;
  • филтър;
  • радиатори;
  • тръби с различни диаметри;

Освен това може да се наложи използването на гаечни ключове и машина за заваряване. Разбира се, отоплителната система с електрически котел не може да работи без тройници, редуктори, клапани (безопасност, обратно, въздух), крепежните елементи (свръзки, болтове, гайки).



Съществуват 4 различни принципа за осъществяване на свързването на електрическия котел:

  • с естествена циркулация;
  • с принудително движение;
  • класическо окабеляване;
  • на първични вторични пръстени.
принцип на работа на електрически бойлер
Верига с принудителна циркулация на охлаждащата течност

Верига с принудителна циркулация на охлаждащата течност. 1 - температура ниво регулатор pomeschenii- 2 - единица за сигурност (FLAP безопасност, манометър) - 3 - radiatory- 4 - отопление kotel- 5 - разширяване затворен типа 6 - pump- 7 - запълване на чешмяна вода в sisteme- 8 - anticondensate pump- 9 - обратната клапанно разпределение 10 - минимална температура сензор.

Ако отоплителната система с електрически бойлер се основава на работата на стенен котел, всички елементи, които тя включва, също са включени в сбруята.

В същото време тя може да включва освен отопление и топла вода и система за "топъл под". Трябва да се отбележи, че свързването на системата според инструкциите няма да е проблем, ако следвате точно всички инструкции. Това обаче се отнася само за еднокорпусни системи. При инсталиране на двуканална верига всичко е много по-сложно. В този случай можете да направите едновременно тръба и лента за смесване. Основната разлика между тези видове ленти е принципът на контролиране на температурното ниво.

Авариен колан

Независимо от начина, по който схемата на двукорпусни схеми е била приложена, със сигурност трябва да има методи за мониторинг и контрол на системата в случай на непредвидени извънредни ситуации. Най-често това е внезапно прекъсване на електрозахранването.

В някои случаи проблемът с временното прекъсване на електрозахранването може да бъде решен с помощта на допълнителни батерии и непрекъснати източници на захранване.

Въпреки това, ако батериите се използват много рядко - те трябва да се проверяват периодично и, ако е необходимо, да се таксуват.

Ако на принципа на работа на електрически отоплителен котел изисква системата са включени само чешмяна вода (което рядко се случва), е важно да се има предвид, че често, когато го изключвате електроснабдяване също е спряно. А помощните батерии няма да ви помогнат да възстановите количеството охлаждаща течност.

Понякога при аварийни ситуации се създава спомагателна верига с естествена циркулация на охлаждащата течност. Като правило тя е много по-малка и покрива само част от помещенията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Котел електрически това, което трябва да знаете?Котел електрически това, което трябва да знаете?
Електрически котли за отопление на частна къщаЕлектрически котли за отопление на частна къща
Как да изберем електрически бойлер?Как да изберем електрически бойлер?
Монтиране на отопление от собствените си ръцеМонтиране на отопление от собствените си ръце
Свържете самия котел с отоплениеСвържете самия котел с отопление
Как да изберем отоплителни котли прости препоръкиКак да изберем отоплителни котли прости препоръки
Свързване на електрическия бойлер към отоплителната системаСвързване на електрическия бойлер към отоплителната система
Отопление на къщата с електричествоОтопление на къщата с електричество
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
» » Тръбни котли за отопление
© 2021 BggeHat.com