Свържете самия котел с отопление

Всички разбираме, че кондензационните котли са изключително важен елемент на отоплителната система на къщата, в която е инсталирана. Това устройство може да генерира топлина, което след това ще се подава от охлаждащата течност към отоплителните уреди. За да може това оборудване да изпълни успешно определените му функции, е необходимо внимателно да се следи състоянието му и периодично да се извършват различни дейности по поддръжката на котли. По-специално, ще трябва да направите правилното тръбопровода на отоплителния котел. В тази статия ще ви разкажем за всички допълнителни устройства, които заедно ще помогнат за свързването на котела към разпределителната мрежа.

тръбопроводи на отоплителни котли


Задаване на лента


Защо се нуждаем от тръбопроводи? Основната задача на лентата е да защитите оборудването си от прегряване. С помощта на лентата ще можете да осигурите най-важните качествени параметри на вашия котел, т.е. надеждност и простота на работата му. Ако правилно изпълнявате тръбопроводите за отоплителни котли, то ще ви позволи да спестите собствени средства. Спестяванията ще бъдат постигнати не само чрез по-ефективно разпределение на топлината, но и при инсталирането на по-скъпи автомати за управление. Ако направите самата тръба, щетите за семейния бюджет ще бъдат минимални. (Виж също: Как да инсталирате термични глави за радиатори със собствените си ръце)



Важно! Особено остър е въпросът за свързването на котела в случай, че използвате котел за твърдо гориво, за който няма специализирана автоматична система за управление. Правилно изпълнената лента ще ви помогне да постигнете максимална мощност от котела дори повече, отколкото да използвате много по-скъпо оборудване за газ.



Правилно проектираната и впоследствие изпълнена схема на свързване в крайна сметка става гаранция за най-ефективното използване на отоплителната система. Особено внимание в този случай ще трябва да се даде на контрола на температурата на изхода-вход. Важно е да не позволяваме силни колебания на този параметър. Докато температурата достигне предварително определена стойност, циркулацията вътре в охлаждащата течност ще настъпи в малка верига. Щом достигне желаната температура, водата ще започне да тече в по-голямата верига. За да създадете най-висококачествената настройка в системата, често трябва да създавате няколко контури наведнъж.


Състав на системата за свързване


Обмислете схемата за обвързване на примерната схема за двуетажна къща. Такива котли подреждане на тръбите ще включват следните елементи: термичната глава или подаващото вентил, помпа, манометър, разширителен съд, филтър пас, балансиращ вентил, скоби и съединения, клапани, топката и канализация, различни клапани (безопасност, въздух, преминаващ и обратно) , тройници и ъгли, крепежни елементи. (Виж също: Устройството на газовия котел)

Система за закачане


Тръбопроводи на стенен котел




Всички части на стената на кондензатора на котела трябва първоначално да бъдат включени в веригата за закрепване на котела. По принцип тръбопроводът на стенен котел може да бъде произведен наведнъж чрез няколко метода на свързване към електрозахранващата мрежа. Пример за това е топлата система за пода, топла вода или отопление. При еднокорпусни системи ще бъде доста лесно да се разбере. По време на монтажа ще бъде необходимо да се придържате внимателно към електрическата верига, която е описана достатъчно подробно в ръководството за монтаж и експлоатация. Много по-сложно е случаят с двуконтурни котли. Схемата за свързване на котел с две циркуляри може да се смесва или да се прави. В първия случай температурата в помещението ще бъде регулирана чрез миксер от серво и горелка, а в последния - само от горелката.


Аварийни схеми и техните характеристики


Каквато и да е структурна схема на тръбите в котела в крайна сметка избират, отопление отопление договореност бойлер тръбопроводи във всеки случай ще трябва да се съдържа в спешното веригата. Това ще гарантира правилното функциониране на отоплението дори при необичайни ситуации или извънредни ситуации. Пример за тази ситуация може да бъде дори най-баналното временно прекъсване на електрозахранването. Днес има няколко разновидности на такива схеми и варианти на тяхното изграждане.

В действителност, на практика, различните аварийни системи са относително рядкост. Това се дължи на факта, че по същество повечето от методите са просто неефективни. Вземете например същия пример за прекъсване на захранването. В случай, че внезапно изключите светлината, тогава в 80 случая водната система също ще престане да функционира. Разбира се, можете да спестите малко вода с хидравличен акумулатор, но количеството не е достатъчно, за да предпазите системата от прегряване. (Виж също: Разход на гориво на дизелови отоплителни котли)

В случай, че използвате като основен антифриза на охлаждащата течност, в случай на авария в канализацията почти веднага да бъде в състояние да работи до 150 литра на веществото не е евтино.

От друга страна, инженерите успяха да развият редица по-ефективни схеми за спешна защита, които могат да се справят с повечето стандартни ситуации.



  • Възможност за подаване на помпата от непрекъсваемо захранване. Ако подадете циркулационната си помпа от непрекъсващо захранване, тръбите на котлите ефективно ще устоят на евентуалното прекъсване на електрозахранването. Разбира се, този метод има редица недостатъци. Сред тях трябва да се отбележи поне, че източникът на непрекъсваемо електрозахранване просто не може да работи навреме. Също така тръбопроводът на котела с полипропилен в този случай ще изисква постоянен мониторинг, както и своевременна поддръжка. Батериите трябва да се поддържат в работно състояние. Ще трябва да наблюдавате таксуването им и периодично да ги презареждате, ако е необходимо.
  • (Виж също: Котли за кондензиране на газ)

тръбопроводи за котли



  • Система на гравитационното циркулиране. В този случай става дума за подреждане на специална допълнителна верига с малки размери, която ще служи като радиатор за излишната топлина в отоплителната система. Включването на тази допълнителна верига ще се извърши само след изключване на главната помпа. От друга страна, в този случай няма да е възможно нормалното отопление на цялата сграда наведнъж.



  • Разполагане на специална аварийна верига. Тази версия на свързването на котлите с полипропилен в момента се смята за най-ефективна. Аварийната верига е отлично допълнение към всяка отоплителна система. Системата на аварийния контур действително принуждава гравитационната и принудителната схема да функционират в отделни части на системата в стандартния режим. В случай, че помпата изведнъж се изключи, ще работи само гравитационната верига.


В тази статия се опитахме да ви разкажем най-общата информация за тръбопроводите на отоплителните котли. Изборът на оптималната схема за Вас трябва да се основава на финансовите ресурси, техническите умения и цялостния дизайн на отоплителната система у дома.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Свържете сами котела за твърдо горивоСвържете сами котела за твърдо гориво
Кондензиращи котлиКондензиращи котли
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
Монтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръкиМонтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръки
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
Филтри за отопление на котли и ремонтФилтри за отопление на котли и ремонт
Домашни котли за отоплениеДомашни котли за отопление
Тръбопроводи на радиатори с полипропиленТръбопроводи на радиатори с полипропилен
Диаграма на котелаДиаграма на котела
Видове отоплителни котлиВидове отоплителни котли
» » Свържете самия котел с отопление
© 2021 BggeHat.com