Как да свържете котела към водопровода

Топлата вода е непоклатим символ на комфорта. Но, за съжаление, има ситуации, при които не се доставя топла вода. През лятото например планираната работа във водоснабдителната система, така че за един месец трябва да забравите за топла вода и всички удобства, които са свързани с нея.

До съвсем наскоро хората затоплиха вода в саксии и изплакнаха с лъжичка. Тъкмо това беше неприятно, но всички се свикваха, защото нямаше друг изход. През лятото е било необходимо водата да се затопля почти три пъти на ден, тъй като освежаващият душ често е единственото бягство от изтощаващата топлина. (Виж също: Карта на сайта 2)

Съвременният пазар на битови уреди бързо се разраства, предлагайки всички нови изобретения и подобрени модели на различни устройства. Неотдавна бойните нагреватели дойдоха на руския пазар. Те ви позволяват лесно да затопляте водата и във всякакви количества и за минимално време. Има два вида такива устройства: поток и съхранение. Нека да разгледаме по-подробно кумулативната версия, тъй като тя ви позволява да доставяте топла вода в целия апартамент, на всички места, където тя може да бъде използвана от домакинята и домакинството.


Котли и водоснабдяване


Нагревателят за съхранение на вода се нарича котел. Това е голям резервоар, в който водата се подлага на нагряване. Самият процес на отопление е гладък, така че не зарежда електрическата система на апартамента. Късите вериги при използването на тази техника са изключително редки явления. Когато попитате как да свържете котела към водопровода, инструкцията, която е прикрепена към всяко устройство, ще отговори напълно.

Свързване на котела към водопровода

В котелното устройство има един вход за студена вода и един изход за топла вода. В някои случаи техният брой може да е различен, но това е рядко. Котелът е свързан към водозахранването на всяко устройство. Обозначете всички точки на такава схема, която трябва да се спазва при свързване с вода. Водата преминава през линията на студената вода. Това е възможно при така наречената тръбна инсталация. (Виж също: Как да свържете бойлер)



  • Необходимо е да се монтират специални спирателни вентили. Те служат за безопасно изключване на устройството от централното водоснабдяване.

  • Не правете без филтър за дълбоко почистване на механични примеси. Необходимо е за пречистване на водата, което ще се влива в самия котел. Без филтър котелът ще продължи кратко.

  • От страната на свързването към студената вода е необходимо да се направи кран за източване. Благодарение на това можете случайно да източите водата, ако е необходимо. Кранът трябва да бъде снабден със спирателен кран.
  • (Виж също: Свързване на бойлера с вашите ръце)
  • Не много хора знаят, че трябва да има въздушно налягане в резервоара с вода. Това е просто физиката. Водата не може да се източи без въздушно налягане. Така че, за да бъде, трябва да се инсталира сферичен клапан и от страната на горещата вода.

  • Специално внимание трябва да се обърне на системата за сигурност, която няма да позволи на горещата вода да навлезе в студената вода. Дадената система се състои в монтаж на кран, по-точно дренажна слива директно във водоотделянето.


По този начин, когато се отговори на въпроса как да се свърже котел към водопровода, може да се отбележи известна сложност в този процес. С собствената си сила е напълно възможно, но е препоръчително да се запознаете с алгоритъма на действията, преди да започнете процедурата. Мрежата има голям брой видеоклипове, на които можете да наблюдавате този процес. (Виж също: Как да свържете котела към котела)

Котел и котел


Котел и котел


Често е необходимо да се търси алтернатива на свързването към водоснабдяването. Действителното е свързването на котела към котела. За да се приложи тази идея, е необходимо да се постави котелът в непосредствена близост до отоплителния котел. За да се осъществи взаимодействието, трябва да комбинирате тези два елемента в една система.

Котелът трябва да си сътрудничи с котела по такъв начин, че да не го натоварва. Ако той поглъща по-голямата част от топлината на отоплителната система, къщата няма да се отоплява правилно. Ето защо трябва да изберете "дясната" бойлер. Обмислете връзката на котела с Vaillant към котела, тъй като тази компания създава "умни" котли, предназначени да работят заедно с котела. В пълния комплект има циркулационна помпа, която позволява автоматично управление на параметрите на охлаждащата течност.

Трябва да се отбележи, че на пазара на домакински уреди има много котли, които са предназначени за взаимодействие с котела, поради което вече разполагат с всичко необходимо за инсталиране в комплекта. Специалистите отбелязват, че свързването на котела към газовия котел към котела е по-целесъобразна идея от работата в тандем с електрически аналогов сигнал. С газов котел и инсталационният процес е много по-лесен. Достатъчно е само да инсталирате специален термичен блок на стената с един или два контура. Свързването на котела към едноцентровия бойлер е действително с джакузи или дори с цял басейн. (Виж също: Как се изгражда котелът?)


Електрическо свързване


След като сте маркирали как да свържете котела с водата, трябва да подчертаете как да свържете котела към мрежата. Е, най-лесният начин да го направите е с помощта на изход. Всичко ще бъде наред, но само гнездото може да се стопи от огромния капацитет на котела, така че само един бойлер с малка мощност може да се управлява чрез изход.



Свързване на котела с вода

Инструкциите към бойлера обикновено показват как е най-добре да го свържете с електричество. Ако връзката към изхода все още е осигурена, трябва да има триполюсен. Обърнете внимание на заземяването, тъй като то трябва да е налице преди да започнете работа. Освен това изходът трябва да е устойчив на влага.

Много хора смятат, че е по-подходящо да се премахне електрическата връзка от самата сграда. За това начинание ще трябва да проведете отделен кабел от електрическия панел. Това, разбира се, може да се направи независимо, но хората, които не разбират този въпрос, не се съветват да се качат в щита. Това е много опасно, не само за всички домашни електротехници, но и за здравето на самия майстор магьосник.

Котелът трябва да има собствено разпределително табло, което безопасно ще контролира подаването на електричество към бойлера. По очевидни причини такъв щит не трябва да се инсталира в кухнята или в банята. Ако котелът е много мощен, ще трябва да инсталирате машината. Това ще спести от късо съединение и други електрически проблеми.

Следователно, за да се свържете с мрежата, са необходими следните елементи:



  • табло;

  • Трижилен кабел;

  • Превключвателят е автоматичен;

  • Устройство за аварийно изключване.


Важни точки


Свързването на котела с отоплителната система е, разбира се, интересна идея, но не винаги е целесъобразна. Той има много недостатъци, свързани с факта, че ще е необходимо допълнително пречистване на водата и без него експлоатационният живот на бойлера ще бъде намален почти наполовина. По тази причина се препоръчва да разгледате всички аспекти, преди да започнете инсталацията.

Свързване на котела към отоплителната система

Самата инсталация може да се извърши сама, но си струва да се има предвид, че не можете да забравите за безопасността. Газовите котли предполагат появата на горивни продукти, така че достъпът до свеж въздух никога не трябва да се прекратява.

Що се отнася до електрическите уреди, те винаги носят опасност за здравето, така че винаги трябва да има заземяване. За да извършвате работа по инсталирането на електрическо оборудване, препоръчително е да поканите специалист - електротехник, защото без знания и умения да се изкачвате в охраната е много опасно. Възможно е не само да се осакатите, но и да изключите всички електротехници в къщата.

Що се отнася до връзката с водопровода, всичко е изключително просто. Във всеки набор има инструкция, в която всичко е описано подробно и разбираемо. В домашните бойлери всичко е елементарно. Важен аспект при инсталирането на котела са правилните крепежни елементи. Бойлерът трябва да е здраво закрепен, защото в противен случай може просто да падне и да свали цялата вряла вода на близкия човек. Първото активиране трябва да бъде съгласно всички правила за безопасност.

Електрическият уред не бива да се подценява, тъй като електричеството в тандем с вода е смъртоносно! По тази причина се препоръчва да се създаде отделен щит, който да се намира в коридора до банята. Това ще премахне риска, че водата ще стигне до изхода и ще има късо съединение.

Когато избирате бойлер, трябва да изградите редица точки. На първо място, необходимо е да разберете от какво ще се захранва новото устройство. Тя може да работи от газ или електричество. Най-популярни са електрически бойлери. Така че те са от два типа: натрупващи се и течащи. Всеки има определени недостатъци, но без безспорни заслуги не може да направи. Котелът е чудесен вариант, когато имате нужда от много топла вода, която можете да използвате в цялата къща.

Водата от котела може да отиде в кухнята и на други места, където може да се наложи. Самият резервоар е достатъчно голям, затова не е подходящ за всички апартаменти. При избора е необходимо да се обърне внимание на обема вода, който котелът приема, тъй като асортиментът е много широк.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Система за отопление на колектораСистема за отопление на колектора
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете котела с електричествоКак да свържете котела с електричество
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Нагревателят за потока или за съхранение избира оптималния типНагревателят за потока или за съхранение избира оптималния тип
Отворена водна системаОтворена водна система
» » Как да свържете котела към водопровода
© 2021 BggeHat.com