Как да свържете котела с електричество

Всеки бойлер, независимо от модела и вида на работата, изисква задължително свързване към електрическата мрежа, с изключение на газовите нагреватели или газовите колонки. Такива устройства загряват вода за сметка на енергията, генерирана от изгарянето на газ. Ясно е, че трябва да знаете как да свържете правилно котела с електричество.


Последователността на действията, които трябва да се изпълнят при свързването


Диаграмата за електрическо свързване на котела изисква следното:



  1. Използвайте само три жични кабела, за да свържете устройството.

  2. Задължително заземяване на устройството.

  3. Инсталиране на автоматични машини за защита на котела при пренапрежение на електрозахранването или отказ на електрозахранване.

  4. Монтиране на защитни устройства за лице, с изключение на токов удар, в случай на неизправна работа на нагревателя.
  5. (Виж също: Карта на сайта 2)

Свързване на котела към електрическата мрежа


За да свържете правилно бойлера, най-добре е да му предоставите отделна електрическа линия. Купете правилния кабел няма да бъде трудно. Във всеки електро магазин специалистите ще могат да предложат избор на няколко вида кабели. По-добре е да останете на опцията, която е оборудвана с двойна изолация и има медно жило.

Мястото, където котелът ще виси, също е важно. Ако използвате нагревател за съхранение на вода, не забравяйте да го инсталирате на достъпно място. Не затрупвайте устройството или го украсявайте с панели. По време на работа котелът трябва да е в такива условия, при които не е трудно свободно да се приближава и да се източва водата.

Препоръчително е също така да монтирате отделно гнездо за бойлера. Много е важно да се разгледат условията, при които устройството ще работи. Ако тази баня е най-добрият изход за стенен контакт, близо до уреда. Разстоянието между него и изхода трябва да бъде най-малко 40 см. (Вижте също: Как да почистите котела от скалата)

Свързване на котела към електрическата мрежа

Тази позиция на изхода елиминира възможността на вода или пръски върху него. Ако решите да поставите течащ бойлер под мивката, свързването на котела към електрическата мрежа трябва да бъде заземено. Изходът за уреда трябва да е на място, защитено от вода.

Каква е причината за задължителното разпределение на отделна електрическа мрежа в къщата или апартамента? Факт е, че на този ред освен това трябва да инсталирате специално автоматично устройство и да работите и да изключвате устройството по време на прекъсвания на захранването и самото устройство.

Специални защитни устройства също са инсталирани на линията. Те са предназначени да предпазват човека от токов удар. Можете да направите специален щит, в който можете да комбинирате тези две устройства. (Виж също: Как да почистите самия котел)


Свързване на непрекъснат бойлер


Свързването на воден нагревател тип поток е много различна история. Такива устройства също трябва да бъдат заземени. Но въпреки компактния си размер тези устройства имат просто огромна мощност. За да ги свържете, стандартното окабеляване на апартамент не е подходящо.

Свързване на Baxter Видът на потока изисква електрическо свързване с напрежение 380 V. Апартамент в многоетажна жилищна сграда не е проектиран за такъв мрежов капацитет. Въпреки че можете да се обадите на специалист, който ще провери с помощта на специални устройства за максимално напрежение и да издаде присъда: да бъде или да не бъде проточен бойлер в дома си.

Дори и да е възможно, окабеляване ще трябва да бъде почти изцяло пренаписана. Не можете да използвате тези устройства в частни домове, които имат стари кабели. Ако електрическите проводници не са се променили няколко десетилетия, използването на такова устройство е повече от опасно. Старите проводници просто не могат да стоят и да горят, а машината на гишето може да не работи. (Виж също: Свързване на бойлера с вашите ръце)

Свързване на котела

Между другото, за използването на поточен бойлер, автоматичната машина на измервателния уред трябва да работи на стойност по-висока от 30 ампера. С тази стойност устройството просто не може да работи. Така че, преди да решите наистина да закупите течаща вода, внимателно проучете възможностите си. Заслужава ли си глобално преработване на кабелите ви или можете да направите по-евтини опции.



Свързването на електрическия котел трябва да се извършва внимателно, когато е свързано с водопровода. На първо място, десният му труд зависи от това. По принцип всички устройства имат вход и изход. Входът е предназначен за влизане на студена вода в устройството и за изхода за гореща вода от бойлера.

За да предпазите бойлера от прегряване и изгаряне на отоплителни елементи, при свързване към водопровод в система със захранване със студена вода е необходимо да се отрежат спирателните клапани. В случай на неизправност или аварийно изключване, когато се налага да източвате водата от устройството, крановете ще ви помогнат да направите това без да повредите цялата водоснабдителна система. (Виж също: Как да свържете правилно бойлера)



Когато свързвате котел за съхранение, не забравяйте да проверите налягането, което се намира във водопроводната система. Ако е над 6 атмосфери в тръба със студена вода, е необходимо да изрежете специален редуктор. В противен случай има голяма вероятност клапанът за поддържане на налягането в устройството да не издържа и да изтече.



Важни факти при свързването на котела


Как да свържете котел с газ, трябва също така да бъде разяснен подробно. Но за вашата безопасност тази работа е най-добре възложена на специалисти. Факт е, че цялото газово оборудване, поне това, което се продава в специализирани магазини, подлежи на стриктно счетоводство.

Заминаването на специалисти е безплатно. Настройка на газ тип нагревател себе си, рискувате да работи и в бъдеще, дори и за наказанието, когато специалистите от газ на услуги ще дойдат при вас, за да се провери работата на комина.

Така че котелът е свързан

Такива бойлери не е необходимо да бъдат свързани към електрическата мрежа, но неправилната инсталация може да причини сериозна заплаха за живота.

Следните точки трябва да бъдат отбелязани при свързването на бойлер към мрежата:



  • Никога не свързвайте устройството с нулева фаза. Има такива занаятчии, които свързват устройството с метална водопроводна тръба или по принцип с газопровод. Това не само противоречи на правилата и нормите, но е много опасно за човешкия живот и здраве.

  • Не забравяйте да прочетете паспорта и инструкциите, които се доставят с бойлера. По време на свързването на котела Ariston е препоръчително внимателно да се проучат всички съобщения, които ще се изведат на дисплея на котела. Това ще улесни и последващата работа. Понастоящем почти всички модели бойлери са оборудвани с цифрови дисплеи, които показват цялата информация за грешките, възникнали по време на работата на устройството.

  • Не купувайте бойлери от ръцете си, опитвайки се да спестите пари. Никой никога няма да каже честно какво се случи с котела. В крайна сметка може да се случи да изхвърлите пари. В края на краищата няма да има нищо, което да претендира.

  • Ако направите такива работи като свързване самият котел за котли Drazice, имайте предвид, че в този случай гаранцията за устройството може да изчезне. Ако в хода на работа има неизправности, пряко свързани с електричеството, магазинът, продаващ стоката, може да изисква документ, удостоверяващ, че инсталацията е извършена от специалист. В противен случай всички грешки могат да бъдат отписани на вас. Разбира се, ако вие сами не сте електротехник.


Свързване на индиректния нагревател

Искам да добавя няколко думи за задачата за свързване на косвен котел. Те се инсталират главно заедно с използването на един отоплителен котел. Принципът на действие на тези устройства се основава на факта, че водата в тях може да бъде загрявана не само чрез използване на електричество, но и чрез централна отоплителна система.

Ако сте избрали модела на индиректния бойлер, който може да бъде окачен на стена, той трябва да е по-висок от отоплителния котел. Тази позиция допринася за по-добро представяне на устройството, като помпа за свързване на котела и по-бързо загряване на водата.


заключение


Много често при избора на модел на бойлер, повечето купувачи по някаква причина внимателно избягват, спазват необходимите норми и правила, докато свързват устройството с мрежата. Мотивацията за такива действия често е непонятна. Както показва практиката, много рядко домакинствата правят заземяване на такива устройства.

Много е ясно, така че би било желателно, възможно най-скоро да затворите нови устройства на стена и да започнете да го използвате. Но подобна бързина води до факта, че бойлерите работят много по-малко от крайния срок. И хората рискуват живота си ежедневно и напразно. В крайна сметка, най-малката повреда в работата на устройството може да доведе до тъжни последствия. И дори връзката на индиректния бойлер често не се извършва съгласно правилата, въпреки високата цена на устройството.

Ако искате да защитите себе си и вашите близки по време на възможни ситуации, включващи използването на бойлер, свържете го с мрежата по всякакъв начин. В паспорта на всяко устройство са показани схемите за свързване на котела, както към мрежата за променлив ток, така и към системата за водоснабдяване. Освен това, всеки производител дава ясни инструкции за монтаж. Следователно прилагането на схемите, изброени в паспорта, е най-подходящо, тъй като взема предвид всички технически параметри на устройството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете самия котелКак да свържете самия котел
Как да свържете правилно котелаКак да свържете правилно котела
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Как да свържете котела към водопроводаКак да свържете котела към водопровода
Как да инсталирате котел самостоятелноКак да инсталирате котел самостоятелно
Какво трябва да знаете при избора на комбинирани отоплителни котли?Какво трябва да знаете при избора на комбинирани отоплителни котли?
Отопление на къщата с електричествоОтопление на къщата с електричество
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
Монтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръкиМонтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръки
» » Как да свържете котела с електричество
© 2021 BggeHat.com