Как да свържете самия котел

Освен това някои котли са, че те се хранят директно от котела. Това означава, че е достатъчно да има само един изход на тандем. Рециклиращата помпа за кран за гореща вода обаче не се прилага. Отделно, този, който работи на намотката, се захранва, ако котелът е далеч. Освен това термостатът не бива да се обижда. И в светлината на факта, че много котли имат вграден нагревател и се оказва, че трябва да обмислите внимателно как да свържете котела само с изхода. Днес ще говорим за това и за много други неща по време на прегледа.


Свързване на индиректен отоплителен котел към електрическата мрежа


Във всеки случай е необходимо да свържете помпата за рециркулация на топла вода. Факт е, че индиректното отопление котел обикновено се поставя в частен собственик, където има отопляеми кърпи релси. Необходимо е рециклиране, за да се гарантира, че водата има същата температура в целия клон. В един апартамент това не е толкова важно поради късата дължина, а колкото до дългите тръбопроводи на вили, тук е напълно различно подравняване. Ето защо не можете да правите без помпа. Той обикновено има два вида контрол: (Виж също: Инсталиране на бойлера със собствените си ръце)



  • Вграден термостат, който оценява входящата температура. По това време водата вече премина през веригата и се връща към помпата, която работи при отдръпването и се отделя от котела чрез възвратен клапан. Последният е необходим за удобството на обслужването. В този случай помпата за рециркулация работи, докато водата стане приемлива температура. За да направите това, той непрекъснато изисква силата на електрическата мрежа. Много хора имат въпрос за това как устройството определя, че е време да работи отново. Ние вярваме, че на първо място контролът може да бъде смесен, т.е. таймерът работи паралелно с термостата и второ, устройството може да чака търпеливо, докато температурата на входа му падне. В тази светлина е ясно защо е необходим възвратна клапа и защо винаги се подава рециркулационна помпа на входа: в противен случай водата от котела ще се разшири в термостата, като по този начин ще наруши правилния режим на работа. Последният метод не е най-добрият, а някъде на клона водата може да се охлади по-бързо, отколкото в мазето. Трябва да вземем под внимание това и да не подгряваме сутерен твърде много, ако такова оборудване се основава на него.


Котел за индиректно отопление



  • Вторият начин за настройка на работата на циркулационната помпа за БГВ е вграденият таймер. Устройството работи на цикли, независимо от температурата на водата. Това помага по някакъв начин да избере правилния режим, но методът не е толкова адаптивен, колкото предишния. Това означава, че при колебания в температурата на околната среда може да възникне нестабилност. В този случай ще е необходимо да се удължи относителното време за работа на рециркулационната помпа в общия цикъл или оборудването да изразходва повече енергия, задвижвайки гореща вода в кръг без никакъв смисъл. В този случай храната трябва да е непрекъсната.


Контурът на намотката на котелния котел работи твърде различно. Обикновено има два начина, които се използват в тези или тези случаи: (Виж също: Как да свържете правилно бойлера за съхранение)



  1. Индиректната нагревателна серпентина се монтира директно върху котела. Това е модел с един цикъл. Във вътрешността на този котел има трипътен вентил, който превключва режима на работа. За да се запълни всичко това, един косвен котел трябва да получи термостат, който не винаги е включен в комплекта. Сензорът измерва температурата в резервоара, ако падне под зададената температура, се изпраща сигнал към котела. В този случай фазата преминава през релето на термостата и се връща към трипътния вентил. Ето защо някои котли също се захранват с електричество от котела. Те нямат специални тапи. От същия термостат може да се задейства и вътрешен нагревател, който е свързан паралелно с трипътния вентил. Това е много удобно в смисъл, че не е необходимо да заземите устройството.

  2. Понякога е удобно да вземете топлоносител за намотката на котел за косвено отопление от отоплителната система. В този случай не е необходимо да се свързвате с котела, но възниква друг проблем - консумация на енергия. Всички мощни устройства са свързани чрез устройство за диференциална защита. В този случай котелът за косвено отопление не трябва да бъде изключение. Той има термостат, през който са направени всички връзки. Рециркулационната помпа е инсталирана. Ако в предишния случай цялата работа по изпомпване на вода пое бойлера, сега тази задача попада върху отделно оборудване, което струва пари. Непрякото нагряване на котела не може да се нарече евтино решение на проблема. Фазата на помпата за рециркулация минава през релето на термостата. Ето защо, до мотора се монтира трижилен кабел, а от него до температурния габарит вече е двупроводна. Във втория случай фазата преминава към релето и се връща към помпата. Преди това една жица отива на земята. По същия начин, нагревателят е включен, ако има такъв. Можете да закупите спирала със собствен термостат. Тук има опции, които ще зависят от схемата за свързване на котела с косвено отопление към електрическата мрежа.


Електрически котел

При демонтиране на електричество не забравяйте, че контактите, където има вода под всякаква форма, не трябва да бъдат по-ниски от защитния клас на корпуса ip24, и в частност много водонагреватели се произвеждат в изпълнение на ip25. Но като цяло се препоръчва да не се използват вилици за мощни потребители. На кръстовището се образува повишено съпротивление, което може да служи като източник на запалване. От тази гледна точка подложките са много по-надеждни и всичко останало е в същия дух. В зависимост от мощността се взема напречно сечение на проводника. Има такава отлична площадка за фирмата EVAN, където не само се продава професионално оборудване за отопление, но и показва кой кабел да се свързва. Освен това устройствата са разделени на еднофазни и трифазни. Много удобно, когато не е нужно да търсите специални директории. (Виж също: Как да свържете котела към водопровода)

Устройството за остатъчен ток (най-често разликата) често е част от бойлера. Ако котелът вече има такъв, тогава не е нужно да поставяте нищо допълнително. Котелът има 99,9 такова устройство, което не е на разположение. Ако ще го откраднат в електрическа мрежа, погрижете се за безопасността. Това означава, че не само трябва да изберете правилните предпазители, но и да инсталирате RCD. По принцип предпазителите ще изгорят след известно време в разпадането, но дотогава може да се случи инцидент. Все още не сме намерили 100 процента начин да се предпазим от разрушаването на TET, без да използваме устройство за диференциална защита.



Свързан котел


Свързване на индиректен отоплителен котел към водоснабдяването


И сега няколко думи за това как да свържете котела към водоснабдяването. Вече се докоснахме до две рециркулационни схеми, които са типични. Затова ще завършим тази тема до края и ще преминем към пътеката за пълнене на прясна вода. Понякога има повече от два контура, но всички те функционират по същата схема. Независимо дали става въпрос за котел, термопомпа или слънчев колектор, няма значение. Котелът за косвено отопление е свързан по един и същ начин:



  • Помпата винаги работи за изтегляне, ако това правило е нарушено, тогава трябва най-малкото да обясните защо. По-специално, поддръжката на оборудването ще стане по-трудно.
  • (Виж също: Как да направите заземяване на бойлер със собствените си ръце)
  • Между помпата и котела е поставен предпазен клапан (това важи и за клоните за пълнене с прясна вода).


Токът за рециркулация на гореща вода обикновено е затворен за специален вход. Тя може да се намира на дъното или някъде по средата. Това зависи от размера и конструкцията на котела. Така например, за котлите за косвено отопление Bosch, които работят съвместно със слънчев колектор и котел в същото време, термостатът стои в горната част, а обратният клон също така очевидно не се намира на дъното. Това отразява простия факт, че слънцето не винаги грее, така че долната спирала често е студена. И ако водният поток е интензивен, тогава под него ще се получи по-ниска температура, докато горе е достатъчно за измиване.

Инсталиран котел

Що се отнася до намотката, всичко е по-лесно за него. Входът и изходът на системата за рециркулация са разположени един над друг и дори съвсем близо. Да ги объркаш е трудно. Връзката може да достигне ¾ инча. Повече подробности можете да намерите в инструкциите за конкретен индиректен отоплителен котел. Рециркулационната помпа на термопомпата може да се поема с по-ниска мощност и не изисква никакви вътрешни регулиращи средства, тъй като тя ще работи от котелния термостат за косвено отопление. В този смисъл такова оборудване е по-евтино. Много радиолюбители вече са мечтали да направят таймер за рециклиращата помпа. Е, това е хубаво нещо и господарят го овладее лесно и просто.

В този случай е възможно да свържете котела към електрическата мрежа през таймера. Основното нещо е да знаете необходимите параметри. Измерването на температурата на задния клон също е лесно. Конвенционален съпротивителен мост ще ви помогне да включите помпата навреме. (Виж също: Как да свържете нагревател за съхранение на вода)

Свързването на котела за косвено отопление към входа на водата трябва да се осъществи чрез хидравличния акумулатор, както и с обратния и байпасния клапан. Това ще спести оборудването от ненужен стрес. Колкото по-голям е капацитетът на разширителния резервоар, толкова по-малка ще е помпата на помпата. Успоредно с байпасния вентил е желателно да се монтира манометър за наблюдение. Периодично проверявайте ефективността, като кърмите малко вода. Възвратният клапан ще блокира котела за косвено отопление, а водата се разширява при повишаване на температурата. Тези факти могат да доведат до деформация на резервоара от неправилно свързано оборудване.



Схемата за свързване на газовите котли не съществува в природата. Има само газови котли с резервоар! Това е всичко.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Изчисляване на отоплителния котелИзчисляване на отоплителния котел
Ремонт на котела със собствени ръцеРемонт на котела със собствени ръце
Как да изберем котел за косвено отоплениеКак да изберем котел за косвено отопление
Как да свържете котела към котелаКак да свържете котела към котела
Как да свържете правилно котелаКак да свържете правилно котела
Инсталирайте сами котелаИнсталирайте сами котела
Монтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котлиМонтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котли
Как да свържете котела към водопроводаКак да свържете котела към водопровода
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
» » Как да свържете самия котел
© 2021 BggeHat.com