Ремонт на котела със собствени ръце

В котела няма почти нищо да се счупи, не е бойлер. Ето защо, в крайна сметка, ще разгледаме какво може да е бездействие по отношение на фитингите, които работят върху този резервоар. Наистина е много, има нещо, което да се счупи. Ремонтът на котли Ariston е подобен на ремонта на котли Electrolux, защото устройството е по същество подобно. Помислете кое оборудване трябва да бъде в общия случай и да посочите типичните признаци на неизправност. Ремонтът на котела от собствени ръце може да се извърши от всеки, който познава сватовството и може да заварява метали.


Входове и изходи на котела за косвено отопление


Котелът е оборудването за индиректно отопление. Никой производител, уважаващ себе си, няма да се обади на други продукти. На първо място, бойлери, съхранение и тип поток, газ и електрически. Това не са котли! Бойлерът се характеризира с факта, че никаква работа не може да се извърши без спирала или горелка. Друго нещо е котел, има серпентина, а понякога и две, за циркулация на охлаждащата течност. Нагревателят е интегриран като опция. (Виж също: Как да смените дебелото черво в котела със собствените си ръце)

Ето типичен набор от входове и изходи на частен котел за косвено отопление:



  1. Изтичайте за изпразване на резервоара. За разлика от това, което имаме във водните нагреватели, този елемент обикновено не съвпада с тръбата за всмукване.

  2. Добър тон е да оставиш дупка в зоната на тавана на резервоара за кървене на въздуха, където можеш да сложиш Maevsky кран. Това ще помогне да се изпразни и събира котел.

  3. Не винаги има дупка под маевския кран. В този случай той е интегриран в отвора за рециркулация на топла вода. Помпата е свързана към входа чрез възвратен клапан.
  4. (Виж също: Как да направите бойлер със собствените си ръце)
  5. Рециркулацията на намотката обикновено е свързана с котела, слънчевия колектор или отоплителната система. Къде точно е посочено в инструкцията.

  6. Отделен преливен клапан може да бъде интегриран директно в стената на котела, но това е рядък случай.

  7. Има дори две дупки за термостата - за горната намотка и за долната намотка. Това ви позволява гъвкаво да управлявате работата на оборудването. Но най-често термостатът е само един.
  8. (Виж също: Индиректна бойлер със собствени ръце)

Ремонтни работи

Това е приблизително набор от индиректни портали за топлинни бойлери и сега ги сравните с електрически бойлер, окачен на стената. Има само вход и изход за вода. Това изглежда като котел? Е, вече обсъдихме произхода на термина. Препоръчваме ви да отидете на сайта на някой сериозен производител, като Аристон или Бош, и там, за да видите какво е котел и какво е бойлер. Сега за приспособлението. Непосредствено споменавайте, че в този смисъл използваме термини от корабостроенето, така че арматурата е в широк смисъл: маншети, конектори, кранове, клапани, клапани и дори помпи. Въпреки че последните са по-склонни да се отнасят до агрегати.


Фитинги за непряко отопление


Обикновено две помпи са свързани към котела за рециркулация. За топла вода и за отоплителна среда от котел, отоплителна инсталация или слънчев колектор. И двамата работят при отдръпване и са отделени от непряката нагревателна цистерна чрез възвратен клапан. Обичайната практика е да изключите помпата и да я обслужвате. Не изпразвайте котела, защото възвратен клапан поддържа вода. Местоположението на изходите и входовете е както следва:



  • Рециркулацията на топлата вода започва от самото начало и може да завърши навсякъде, по-често в средата.
  • (Виж също: Ремонт на бойлера Ariston собствени ръце)
  • Рециркулацията на охлаждащата течност се намира на нивото на намотката, която обикновено е в долната половина. Ако само намотките не са две.


Помпата за рециклиране на топла вода се закупува отделно, трябва да има някакъв механизъм за управление. Това е вграден термостат или таймер. Рециркулацията на топлата вода помага да се запазят топлата кърпа затопляне, освен това, като душ, човек веднага ще има реална настройка. Не се получава, че горещата вода от котела ще дойде малко по-късно и ще изгори кожата. Що се отнася до помпата, която работи на серпентината, тя може да бъде включена и в конструкцията на един-единствен котел. Двойните вериги обикновено не са проектирани да работят с котела като цяло. В този случай, със силно желание, се препоръчва охлаждащата течност за бобината да бъде извадена от отоплителната система, а помпата трябва да се закупи отделно.

Свързване на индиректния нагревател

Рециркулационната верига на охлаждащата течност се управлява от термостата на котела. Понякога това не е включено, в този случай, подготви още един хиляда рубли. Термостатът може да се управлява като външна помпа, която подава вода от отоплителната верига през серпентината, и котел, който има специални клеми за такъв сигнал. Те излизат директно в трипътния вентил на котела, като превключват режима на работа по необходимия начин. С това всичко е свързано с рециклирането. Не забравяйте, че в отоплителната верига трябва да има пречистена вода. (Виж също: Карта на сайта 2)


Почистване на индиректния нагревател и източване на водата


Важен момент е мивката. Някои котли имат специален технологичен люка за почистване, но по-често няма такъв лукс. Ето защо проблемът с това как да се ремонтира котел е много притеснителен. В този случай е доста трудно да се премахне изметът и въпросът се усложнява от факта, че е невъзможно визуално да се контролира резултата. Всичко останало ще се появи на хоризонта и още един проблем - получаване на голям обем почистващ разтвор. Например, бутилка от 70 процента оцет от 180 грама струва около 20 рубли. За да се получи нормална концентрация, е необходимо съдържание от поне 4,5. Не е трудно да се изчисли, че трябва да се вземат 2,8 литра вода, за да отговарят на условията. Да, плюс 180 грама в бутилка. Оказва се, че на всеки три литра разтвор са около 20 рубли. Скъп, ако общият обем е 300!



Ето защо задачата за почистване на бойлера на тривиални не се прилага. В промишлеността често се използва хлороводородна киселина. Неговият недостатък е, че не е възможно да се обработват аустенитните стомани. Концентрацията се приема приблизително, както и оцетна киселина (около 3 - 5), но цената на веществото е около 25 рубли на литър 35% разтвор. Това е около 2 пъти по-евтино от оцетната киселина. Температурата на водата трябва да бъде от 20 ° С. Техниката включва изпомпване чрез намотки със скорост около 1 м / сек.



Важно е да запомните, че ако резервоарът е направен от неръждаема стомана или емайлът е повреден, солната киселина не може да се почисти. Освен това ще са необходими индивидуални предпазни средства: облекло, респиратор, очила и др.



Търсете проблеми и проблеми

В светлината на обсъжданите трудности считаме, че използването на оцетна киселина е оправдано, което не причинява толкова сложност в заявлението. За да избегнете нуждата от ремонт на резервоара за котела, внимателно се грижи за оборудването. Друго нещо е как да намалите количеството разтвор на препарат. В тази светлина трябва да се отбележи, че основното количество мащаб и седимент се образува върху намотката. Вижте инструкциите, на каква височина медната тръба свършва и попълнете разтвора не по-високо от това ниво. Бихме препоръчали не само използването на топла вода, но и пускането на ултразвукова пералня вътре. По-добре е да се мотае за центъра. Ултразвуковите вълни ще стигнат до източника на замърсители и ще премахнат цялата измет. Ако след това е възможно да сложите резервоара с главата надолу, направете го и обработвайте по същия начин по същия начин.

Разбира се, можете да използвате както лимонена киселина, така и сярна киселина. Последният вариант изглежда безсмислен у дома, въпреки че течността за батерията и можете да си купите навсякъде. И във всеки случай, преди почистване, свалете нагревателя, който има гумено уплътнение. Тази спирала трябва да се почиства отделно в лимонена киселина в малка пластмасова бутилка.


Какво друго може да се разпадне в котел за косвено отопление


Саморегулирането на котела едва докосва целостта на резервоара. Вътре е топлоизолацията, поставянето на нова ще бъде доста скъпо, самите работи също не се различават от простотата. Като цяло ще трябва да демонтирате външния корпус (който разработчикът не предлага), местоположението на теча, разделянето на топлоизолацията, заваряването на тънък лист от неръждаема стомана. Ако гаражът има аргон инвертор, няма да има никакви специални проблеми с последната част. Трудността е, че много растения прилагат топлоизолация, както следва:

Саморемонтен котел



  • Резервоарът се поставя в тялото и се центрира.

  • На върха се поставя технологично или постоянно покритие.

  • Чрез дупката вътрешността се запълва, например, с полиуретанова пяна.


Ремонтът на котли е по-скоро свързан с фитингите. Ако рециркулацията на топла вода не работи, тогава съответната помпа е счупена. Всеки ремонт на котли ще реши проблема след няколко минути. В същото време водата от крана може да излезе (под налягане на системата). Ако отоплението спре, кутията може да е в термостата или при експлоатацията на съответната помпа, която се управлява от сигнал от котела. Територията може да стои в котела или до резервоара.

Най-трудно е да ремонтирате самия котел, ако е прекъснато намотката. Обикновено то се извива от мед или стомана. Без технологичен люк не виждаме никакъв шанс за успех на това събитие. Ако котелът Gorenje наистина е неизбежен, възможно е да заври горната част, да извършите всички необходими операции в същото време и да почистите контейнера и намотката, след което всичко трябва да се събере отново. В този случай надеждната работа зависи в много отношения от опита на капитана. Не трябва да се плаши от всичко това - котел, ремонт, изгаряне на плазма. Резервоарът, във всеки случай, е изработен от стомана, понякога понякога е покрит с емайл. Ако не знаете как да готвите ламарина, няма какво да правите вътре.

Почти не казахме нищо за входа на студената вода, но обикновено се прекъсва помпата, която няма нищо общо с темата. Байпасният вентил трябва периодично да се почиства, обезвъздушавайки водата. Не се намесвайте в манометъра и се уверете, че всичко работи правилно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем котел за косвено отоплениеКак да изберем котел за косвено отопление
Външни котлиВъншни котли
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Домашен електрически бойлер за отопление на домаДомашен електрически бойлер за отопление на дома
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
Дизелови котли за отопление на домаДизелови котли за отопление на дома
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
Йонни електрически котли за отоплениеЙонни електрически котли за отопление
» » Ремонт на котела със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com