Как да инсталирате бойлер

Котелът е изключително необходимо в съвременния свят. Тя ви позволява безопасно да пренасяте периодите на изключване на топлата вода. Инсталирането на котел обаче е втора трудна задача, докато първата е директна селекция на самото устройство. Как да инсталирате подходящо бойлер - днес можете да го намерите в интернет, но първо трябва да изберете монтаж, който напълно ще оправдае неговата цел. Не правете избор, тъй като сте доволни от изключително достъпна цена, важно е да не забравите за размера на устройството и за неговата цел.

За да имате пълна представа какво да правите, трябва да имате поне малко разбиране за устройството. Устройството на бойлера за съхранение не се различава по никакъв сложност, тъй като има само нагревателен елемент, резервоар и нагревателен елемент. (Виж също: Как да инсталирате котел самостоятелно)

Разбира се, основната част от това устройство е резервоар, така че си струва да го вземете със специални грижи, за да го изберете. Внимателното разполагане на тръбите за подаване на вода и разреждане за да се позволи точно вземане на проби произвежда студена вода, което под действието на дефлектора започва да равномерно запълване на капацитет на резервоара, постепенно изместване на гореща вода към външната страна.

Поради наличието на термостат е изключително лесно да се контролира температурата на нагряване, като освен това служи и като защитен елемент, предотвратяващ прегряване. Освен това предпазният клапан е снабден с предпазен клапан. По този начин системата за защита на котела е добре обмислена, докато тя не е претоварена и изпълнена по най-простия начин.

Правилната инсталация на бойлера за съхранение осигурява на устройството дълъг живот, който не може само да удовлетвори неговия собственик. Важно е да запомните, че инсталиран газов котел в апартамент или къща трябва да подтикне идеята за закупуване на газов котел, докато отсъствието му позволява да се инсталира електрически аналогов сигнал. След закупуването на котела и чакането му е необходимо да се намери мястото на по-нататъшното му пребиваване във връзка с неговия размер. (Виж също: Как да инсталирате правилно бойлера)

Инсталиране на бойлера за съхранение

Не е необходимо да изберете мястото, където инструментът ще се претрупва пространството и също се открояват от интериора, най-добре е да изберете място, където няма да се намесва, и ще изглежда дори много удобни. След като изберете място, трябва да инсталирате бойлер от неръждаема стомана:



  1. На първо място, е необходимо в съответствие с по-рано произведени две измервания на пробиване на отвори, които са предназначени за монтиране на скоби, а след това се препоръчва да шофирате дюбелите в дупките, и едва след това да ги допълни директно чрез скоби.

  2. След това можете да монтирате котела, като го фиксирате към монтажните конзоли.
  3. (Виж също: Как да инсталираме бойлер в банята)
  4. Следващата стъпка е да свържете устройството към водоснабдяването.

  5. Важно е да не забравяте спирателния вентил, който трябва да бъде инсталиран безпроблемно.

  6. Също така, няма да навреди да инсталирате филтър за почистване, за да избегнете замърсената вода, влизаща в резервоара, тъй като вредните компоненти ще допринесат за неговото окисляване.

  7. След това е необходимо да се инсталира специална тръба, през която студената тръба да е свързана към съответния вентил.
  8. (Виж също: Кой бойлер е по-добър)
  9. Монтирането на втория клапан трябва да се извърши в зоната на свръхналягащия клапан.

  10. Не забравяйте да свържете устройството към електрическата мрежа.


С помощта на специални закрепващи скоби се препоръчва закрепването на теглещите тръби, така че те да седят сигурно и надеждно. Не забравяйте за заземяването, което се изисква за захранващия кабел. Сдвоен автоматичен превключвател ви позволява да направите качествена връзка с електрозахранването.

Бойлер

Освен това, разпределението на котела, чиито характеристики се различават в зависимост от модела и производителя, има и два специални кранове, които осигуряват защита срещу хидравличен щепсел. Един от крановете е необходим за изхвърлянето на вода, но затвореното му състояние винаги дава възможност да има на склад 90 литра вода, което може да играе важна роля при прекъсване на водоснабдяването. Друга характеристика на котела е наличието на клечка в тръбата за гореща вода. С негова помощ е по-лесно просто да се инсталира кабела около стаята.


Водна връзка




Монтажът на електрически бойлери за нагряване на водата предполага осъществяването на този процес съгласно предварително определен алгоритъм съгласно предварително проектирана схема. Потокът на вода в устройството може да се реализира благодарение на наличието на отделна водопроводна линия, която може да има колекторно окабеляване. Оттеглянето на топлата вода се извършва само след загряването й и това става чрез система за отвеждане на топлата вода. Препоръчително е да свържете уреда към водоснабдяването на няколко етапа: (Виж също: Как да свържете котела към водопровода)



  • На първо място, необходимо е да се погрижите за спирателните вентили, тъй като те играят важна роля, улеснявайки бързото разединяване на устройството от общото водоснабдяване.

  • Инсталацията на филтъра е изключително необходима, тъй като ви позволява да държите резервоара в идеално състояние, много по-дълго, отколкото без него. Филтърът е предназначен за пречистване на водата, което има благоприятен ефект върху състоянието на резервоара.

  • Освен това, отстрани на захранването със студена вода, се извършва монтаж на спирателен кран и кран за източване. Това служи като система за безопасност по време на непредвидени извънредни обстоятелства.


Монтаж на електрически бойлери за отопление



  • От страна на гореща отводняване е монтиран сферичен клапан, който осигурява въздушно налягане, като по този начин изстиска нагрятата вода от устройството. В допълнение, кранчето не позволява на загрятата вода да погреши в изхода и да излезе през студеното отделение.

  • Последният етап включва инсталиране на система за сигурност. За тази цел е необходима работа от страна на студената вода. Системата за безопасност е дренажна мивка, която позволява да се закрепи тръба за студена вода в неблагоприятно време.


Наличието на отстраняване на изтичането на бойлер опростява процеса на монтаж, тъй като в този случай връзката на цилиндъра за водоснабдяване на алгоритъма елиминира тези стъпки, които включват на монтажа и отстраняването на крана до подаването на студена вода. Същата положителна функция играе и наличието на сферичен кран в котела, което улеснява процеса, като премахва необходимостта от неговата отделна инсталация.


Свързване към захранването


Свързването на бойлера към електрическата мрежа изисква отделно захранване от 200 волта от разпределителното табло. Чрез трижилен кабел е необходимо да се направи застраховка под формата на заземяване. Изборът на кабел далеч не е лесен и изисква математически способности, тъй като предполага изчисление на напречното сечение на кабела спрямо инсталираната мощност на оборудването. Освен това е важно да се обърне внимание и кабелна изолация, най-добре е да се окаже, че е двойно.



Особено внимание трябва да се обърне на вените, чието производство трябва да бъде мед. Не забравяйте, че жълто-зелената вена е по-добра от всякога за заземяване. Процедурата за инсталирането трябва да се извърши във връзка с няколко препоръки.



На първо място, заземяващият терминал на изхода трябва да бъде крайната точка на това заземяване и не трябва да има прекъсвания и други неблагоприятни моменти. Началната точка на заземяване е разположена в електрическото табло и е заземителна шина. Не е нужно да си спомняме различни експерименти за заземяване, тъй като използването на метални предмети в този случай е неприемливо.

Свързване на бойлера към електрическата мрежа

Не е тайна, че нагревателите за стена за съхранение са свързани към захранването през най-разпространения изход. Това е изключително нежелателно да се инсталира в близост до вода, няма да доведе до нищо добро. Захранващото захранване, предназначено за котела, се препоръчва да бъде разпределено в отделна група, а като защита ще се изпълни двуполюсна автоматична машина. Подобно на други компоненти, това устройство трябва да бъде закупено, като се вземе предвид капацитета на нагревателя.

Размерите на нагревателите за съхранение на вода са представени днес с много варианти, за да се набере необходимо, не е трудно, същите загриженост и капацитет на единицата. Независимо от това, не само защитата на самата апаратура трябва да бъде на първо място, но и да не забравяме собствената си безопасност, така че трябва да има защитно устройство за изключване.

В същото време изборът на това устройство трябва да се извършва, като се вземат предвид някои правила. Например, номиналната стойност на това устройство на стъпка трябва да бъде по-малка от номиналната стойност на машината. И последният винаги се препоръчва в схемата да се монтира пред защитното устройство. Монтаж на обекти, тъй като тя не е много лесно, особено ако е избран бойлер за съхранение под мивката - не е необходимо да се постави това твърде близо до устройството, то ще бъде добре да го зададете на разстояние половин метър от него.

В този случай се препоръчва да поставите изхода над тръбите и техните компоненти. Не забравяйте за вашата безопасност, особено ако има животни в стаята. В този случай е необходимо да маскирате всички кабели или да ги махнете в стената. Също така, не довеждайте всички кабели по-близо до тръбите за подаване на топла вода, тъй като е изключително лесно да ги разваляте, особено, тъй като в този случай вероятността от прегряване на последните е много висока. Марките на отоплителните уреди за съхранение днес са представени от широка гама, която ви позволява да спрете избора си на модела, който харесвате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се изгражда котелът?Как се изгражда котелът?
Потопяем електрически бойлер със собствени ръцеПотопяем електрически бойлер със собствени ръце
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да почистите котела от скалатаКак да почистите котела от скалата
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Как да свържете котела към водопроводаКак да свържете котела към водопровода
Как да инсталирате котел самостоятелноКак да инсталирате котел самостоятелно
Правилата за подбор и принципа на котела за апартамент или къщаПравилата за подбор и принципа на котела за апартамент или къща
Отопление на къщата с електричествоОтопление на къщата с електричество
Домашен електрически бойлер за отопление на домаДомашен електрически бойлер за отопление на дома
» » Как да инсталирате бойлер
© 2021 BggeHat.com