Как да почистите котела от скалата

Едва ли има семейство, което не би си помислило да си купи бойлер или вече го е купило. Доскоро малко се знаеше за тези устройства, а търсенето за тях беше съвсем скромно. Но ежегодното спиране на топла вода е свършило работата си. За да затоплите водата в саксии и водата сами от ваната, разбира се, уморени от всичко, така че купуването на бойлер е станало интересно и най-важното, важно.

В момента на рафтовете можете да видите бойлерите по тип котел или да работите без резервоар, т.нар. Течащ. По този начин котелът поглъща вода и я загрява. Всичко би било наред, но само качеството на чешмяната вода оставя много да се желае и това важи за всички региони на страната. Във връзка с което може да възникне съвсем разумен въпрос дали твърдостта на водата засяга вътрешното разположение на котела. Разбира се, да, поради тази причина е необходимо редовно да почиствате котела от мащаба. (Виж също: Как да разглобите котел сам)

Разбира се, производителите не можаха да не помислят за качеството на водата, която ще тече в устройството им, така че във всички котли без изключение има филтър за котела от скалата. Извършва механично пречистване на водата, но като всеки филтър може да се замърси, така че трябва да бъде сменен.

В мащаба не всеки взема сериозно, без да осъзнава, че може да причини значителни щети на вътрешните механизми. Изискват предсрочно отстраняване на котления камък може да бъде фактът, че водата в котела се нагрява много по-дълго, отколкото при нормални условия, както и електроенергията, в същото време устройството безмилостно "изяжда" двоен апетит. Всяка техника изисква грижи, така че ако има желание от много години да използвате любимия си бойлер, трябва да го разгледате поне веднъж на всеки 10 месеца, но това е обект на ежедневна употреба.

Филтър за котела от скалата


Почистване в сервизния център


Пазарът на услуги се разраства бързо и в момента почти всеки сервизен център предлага премахване на изгорелите газове в котела. Цената на тези услуги може да варира в зависимост от марката на оборудването и степента на увреждане на вътрешните елементи под влиянието на мащаба. Например, почистването на бойлера gorenje няма да бъде скъпо с оглед на стандартното устройство на това устройство и елементарното разглобяване, при условие че няма вътрешно разбиване. С други думи, с несправедливо отношение, почистването може да бъде в много неприятно количество. (Виж също: Как да разглобяваме бойлера Ariston)



Струва си да се каже, че самото почистване може да се случи както у дома, така и в работилницата, но оставянето на господаря на къщата, разбира се, струва много пари. За тези, които не искат или нямат възможност да харчат пари за почистване в услугата, можете да кажете със сигурност, че подобна процедура може да бъде извършена сама. Необходимо е само да се въоръжат с информация и инструкции, които са приложени към устройството.



Между другото, в такива инструкции можете да намерите отговори на много въпроси, които възникват. Особено се отнася до процеса на монтиране на устройството и правилата за неговото функциониране. Що се отнася до кой котел за почистване се изисква, ако е необходимо да се направи замяна, по-добре е да се свържете с магазина със стария. Размерите на филтрите са различни, поради което рискът за купуване, който е голям, който просто не се приближава по ширина или други параметри, е страхотно.

В допълнение към подмяната на филтъра може да е необходимо да промените редица други части, които не са успели. За да маркирате списъка на тези елементи на замяна ще бъде в състояние да квалифицирани майстор, защото с оглед на опита, те знаят какво е "здраво" устройство изглежда. Сериозните фирми, които извършват ремонтни работи и всички възможни почиствания на домакински уреди, ще осигурят гаранции за тяхната работа и това от своя страна е още един плюс в полза на обръщението към майсторите. (Виж също: Как да разглобиме бойлер)

Почистване на котела

Алгоритъмът за почистване, всъщност, е съвсем елементарен, така че дори без подходящ опит е възможно да се справим с тази задача. Но най-важното в изпълнението на тази мисия е спазването на правилата за безопасност. На сянка много вода, но не само вода и вряща вода, така че отстраняването на котела трябва да се доближава с най-голяма грижа.

Самото демонтиране едва ли е възможно за едно лице поради голямата маса, въпреки че няма обемисти котли, предназначени за малко количество вода. Във всеки случай, трябва да сте в безопасност и да започнете да отстранявате десетте от стената не сами. Алгоритъмът на действията ще бъде описан по-долу.


Почистване на себе си




На въпрос как да почиствате котела от скалата, можете да се обърнете към интернет. В момента мрежата съдържа не само подробни инструкции във формата на статии, но и цели видео уроци, в които можете да наблюдавате визуално целия процес. Както вече беше споменато, изсъхването е в състояние значително да намали ефективността и функционалността на устройството, така че почистването е необходимо редовно. (Виж също: Кой котел да избере)

Хората, които използват котела само при спиране на захранването с гореща вода, т.е. в периода на планираните плажни мивки, те могат да почистят дебелото черво не повече от веднъж на всеки две до две години и половина. И ако има допълнителен филтър за захранването с студена вода, изсъхването може да не се появи в продължение на четири години. Когато котелът се използва редовно, почистването се изисква най-малко веднъж годишно.

Почистването на котела от мащаба в дома е възможно, но е необходимо да се придържате към определен алгоритъм, за да направите всичко възможно и да не повредите собственото си устройство.



  • Основната задача е да източите водата. За да направите това, изключете устройството. Не забравяйте за предпазливостта, тъй като електричеството и врящата вода не се свързват добре помежду си.
  • (Виж също: Как да източим вода от бойлер)
  • Струва си да се отбележи, че котелът, въпреки че има доста скромна мощност, се препоръчва да бъде свързан чрез отделен кабел. Ето защо, много хора могат да видят в апартамента малък щит, който се отнася до функционирането на котела. В този случай ще трябва да включите машината, за да спрете доставката на електроенергия.


Филтри за котли



  • След това премахнете всички кабели от термостата на самия котел.

  • При източване е необходимо да прикачите предварително приготвения маркуч към предпазния клапан на устройството.

  • След това отваряме гореща вода и гледаме водния поток от маркуча под действието на въздуха. Тя може да бъде изпратена до вана, тоалетна чиния или мивка, няма значение.


Всичко е съвсем просто, благодарение на съществуващия предпазен клапан. В съвременните модели е налице, но тук в инструментите от минали години не може да се намери. Например, почистването на котли Ariston е доста просто, тъй като устройството има не само този вентил, но и сериозен филтър за механично пречистване на водата. По този начин, в случай, че предпазният клапан липсва или е счупен, захранването с студена вода трябва да се прекъсне. Захранващият маркуч трябва да бъде свален и маркучът да е свързан към сферичния вентил. След това следвайте стъпките, описани в първия случай по-горе. След извършване на почистване от собствените си ръце, препоръчваме въпреки това да се свържете със сервизния център за инсталиране на предпазен клапан или за неговото подмяна. Това ще помогне да се избегнат трудности по-късно.

Почистването на котела със сух вентилатор гарантира пълната му работа след това, след което след изтичане на водата е необходимо да се позволи на котела да изсъхне. Не е трудно да премахнете празен котел, просто отвийте ключалките. Независимо от това, не е лесно да се постигне това сами, защото е трудно да се задържи тена и да се развие едновременно. След като тенът стои на пода, трябва да го обградите с един гай. Тя закрепва метална чиния. Така че се отървете от гайката и от чинията.

Всички замърсявания са в термостата. Можете да стигнете до него, като развиете ореха, споменат по-горе. Отваряне на термостата се наложи да бъдете внимателни, тъй като броят на депозити и други замърсявания, които могат да бъдат много големи, и всичко това "добро" може просто да падне на краката си. По този начин премахваме всички замърсявания и връщаме фиксацията на мястото.

Нов тен за котел


Нов Тенг



Струва си да се каже, че самият нагревателен елемент също може да бъде покрит със скрап. Ако има много мащаби, тогава може би ще бъде необходимо елементът да бъде заменен, тъй като той няма да може да работи продуктивно.



Самият елемент не се заменя. Ще трябва да се промени с десетте. За да направите това, трябва да дойдете в железопътния магазин и да им разкажете за модела на бойлера. Всички Десетки имат различни размери и нишки, така че съществува риск да не се купуват подходящи. Поради тази причина можете дори да донесете стария детайл в магазина, за да не правите грешки.

Купувайки Тенг, трябва да купите по едно и също време и нов филтър за пречистване на водата, защото старият, разбира се, вече се е разпалил. Вярно е, че някои производители имат филтър, който не може да бъде заменен. Достатъчно е да го изплакнете и да го върнете на първоначалното си място.

В устройството на котела има още един важен детайл, който често се разпада - анода. Тя е близо до нагревателния елемент и поради това се разваля нерядко. Така че, когато почиствате, трябва да обърнете внимание на това. Където се намира, можете да видите в инструкциите на устройството. Лесно е да го замените. Достатъчно е само да отвиете стария и да го завиете в нов. Тя има резба подобна на дъното на крушката, така че не е необходимо да се свързвате с сервизен център за подмяна. За да купите нов магнезиев анод, е необходимо да вземете стария, защото те, както и електрическите крушки, имат много разновидности с различни нишки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се изгражда котелът?Как се изгражда котелът?
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Как да свържете котела към водопроводаКак да свържете котела към водопровода
Бойлер за отопление с дървоБойлер за отопление с дърво
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Пелетен бойлер krp 20Пелетен бойлер krp 20
Бойлерът delimano delimano tapБойлерът delimano delimano tap
» » Как да почистите котела от скалата
© 2021 BggeHat.com