Как се изгражда котелът?

Винаги объркан от фразата "как е котелът за косвено отопление". И какво още е котелът, ако не и непряко отопление. Ако те поставят опционална спирала в него, тогава те срамно се сблъскват в горната половина, така че само засаждането на резервоара се нагрява. В противен случай, в едно възможно време, няма да можете да се измиете с обем над 400 литра, да не говорим за хиляди. Защо електрически бойлери рядко имат обем на сто? Само спирала за 2 кВт, никога не се сравнява с котелна бобина, където по-малко от 6 кВт излиза рядко. Така се оказва, че електрическият ток е един от най-бавните и сложни начини за затопляне на водата. Това е логично, иначе хората биха започнали да използват ТЕМ в пещери, но използват огньове! Как се изгражда котелът и как се различава от бойлера? За някой, който може да овладее изследването поне наполовина, това ще престане да бъде въпрос.


Защо се нуждая от котел и как се различава от бойлера


Типичен е проектът, че в този смисъл подредбата на бойлера Аристон в много отношения напомня изграждането на бойлера Thermex (ако се намира в природата). Много доволен от статията, според която този производител от Санкт Петербург, който се появи през юни 1990 г. в света в Русия, е бил на пазара от 60 години. Много уважавана възраст. Искам да кажа, вероятно, един от семинарите в Ленинград, където след като се съберат бойлери. Някой дори посочи марката италианска, ако притежава търговската къща Termix. Това е само Google не знае нищо за тази марка не искам - добре, поне един чужд сайт. И търсещата машина няма много доброволно да разпределя руските ресурси за екстрадиция. Като цяло, друг трик от северната столица, на който има много в пазара на домашни уреди. Не попаднахме на въпроса, но тази позиция е малко досадна. Коригирайте ни в коментарите, ако нещо не е написано погрешно тук. (Виж също: Потопяем електрически бойлер със собствени ръце)

Настройка на котела

Още повече дава, така да се каже, когато човек, който не знае, обърква котлите и бойлерите. Това са съвсем различни неща, които имат напълно различна цел. Това е просто като ясен ден:



  1. Бойлерът е електрически, газ или консумираща енергия от друг ресурс, устройство, което е проектирано да произвежда топла вода в топлообменник или резервоар. Третото не е дадено. За тази цел широко се използват различни горелки и нагревателни елементи. Тоест, енергията се прехвърля директно във водата. Поради тази причина този клас инструменти е силно повлиян от формирането на мащаба, за който дизайнът се реализира така наречените магнезиеви аноди, които свързват положителните йони на твърдостта на солите и следователно са възможен материал. Температурата на нагревателния елемент може да достигне 200 ° C или по-висока, същото важи и за топлообменника над газовата горелка. Ето защо отлагането на солите е непрекъснато. Всеки бойлер се нуждае от енергиен източник, било то електричество, газ или дърво. В този смисъл тя прилича на котел, но няма вградени рециркулационни съоръжения и има много ограничен набор от комуникации (контури и дупки).

  2. Котелът е просто желязо с бобина, където охлаждащата течност циркулира вътре в резервоара. Всичко това е допълнено с облицовка от изолация от полиуретанова пяна или минерална вата, а касетата има сходен брой входове и изходи, включително за рециклиране на водопроводната мрежа за топла вода. Когато има котел, винаги трябва да има котел. Въпрос: Възможно ли е да използвате бойлер вместо котел? Отговорът е "да", но просто не влиза в никакъв вид порти от гледна точка на глупостта. Солидният котел предполага, че до него трябва да има източник на охлаждаща течност със справедлива мощност от 10 kW или повече, който може да бъде осигурен само от устройства с вътрешно горене. Разбира се, изкуственият газ може да свърже газови нагреватели с подходящ комплект от входове и изходи, така че да работи на котел, но това не е направено.
  3. (Виж също: Инсталиране на самонагревателния бойлер от себе си)

бойлер

Котелът е само част от желязото. Самият той не може да направи нищо - в комбинация с котела той създава мощен тандем, който ще позволи не само да загрява къщата, но и да я снабдява с топла вода. Всъщност е необходим огромен резервоар, за да изглади режима на работа. Например, ако двама наематели започват едновременно да мъчат двоен кръг, тогава не само по време на душа отоплението ще се изключи, така че може да се появи авария. Когато двама души отворят водата, котелът ще се поддаде на газа, в резултат на което ще се получи повече топлина. Какво се случва, ако един вентилатор на процедурите за баня рязко затвори клапана? Отговор: Друг ще получи двойно количество топлина, което може и да не е толкова приятно, колкото при четене на този материал може да изглежда. Просто казано, човек може лесно да се изгори. В хотелите в този случай е по-логично да се инсталират поточни бойлери, поне това ще позволи бързо реагиране на текущото положение с инсталиране на локално оборудване. Между другото, много бедни институции правят точно това.

Изграждането на електрически бойлер е сложно, скъпо е, а арматурата на него не е евтина. Това не е изборът на бедните граждани. Нетърпеливите читатели вероятно вече са луди и чакат материалът да започне, но според нас е необходимо да обясним цялата разлика до края. Бойлерите не са твърде скъпи, можете да вземете 50 литра за 5000 рубли и да се насладите на живота, газът е малко по-евтин, електрическият е по-скъп. Котелът винаги е необходим, когато потокът е много висок. За един обикновен апартамент ще бъде твърде много, и не забравяйте за цените на клапана. Само рециркулационната помпа с вграден термостат може да струва повече от бойлер. И това е стотинка в сравнение с добрите бойлери на Bosch.

Електрически бойлер



Има ли мащаб на намотката, по която циркулира охладителната течност? Да, тя се формира, но поради относително ниската температура този процес е силно забавен. Ако бойният нагревател трябва да се почиства редовно и дестилирана вода се излива в отоплителната верига на котела и дестилирана вода като цяло, котелът работи директно с водопровода, без да има фатални последствия. Например, ако оградата идва от отоплителния кръг, тогава рядко е по-горещо от 70 ° С. Това е много по-малко от температурата на нагревателя на бойлера, поради което мащабът не е почти отложен. Въпреки това почистването трябва да се извършва периодично. Ето защо в бойлерите има специална дупка за това, но за всичко по ред ... (Виж също: Водоснабдяване на вилата)


Настройка на котела


Вече споменахме, че изграждането на котелен котел не е твърде различно от модела до модела. Има обаче няколко нюанса. Как се изгражда котелът за косвено отопление? Вътре в гигантския резервоар (средно от 200 до 500 литра, но има и гиганти на кубичен метър вода) има една или повече бобини от тръбата, най-често мед. Ако този елемент липсва, устройството не може да се нарече котел. Охлаждащата течност циркулира вътре в тръбата, която се взема от котела, отоплителната система, всяко друго устройство. За да може котелът да влезе в режим, скоростта на циркулация трябва да бъде строго дефинирана. Температурата на охлаждащата течност също е важна. В съответствие с тези параметри помпите на котела или рециркулационните помпи се регулират.

Намотката има много голяма площ, много по-голяма от която и да е ТЕМ. Следователно, дори при относително ниска температура, нагряването на водата е много интензивно. И ако вземете Bosch, който може да работи от пара, загрята до 110 ° С, или слънчев колектор с този параметър от 160 ° С, тогава нещата ще вървят много бързо. Съмняваме се, че мнозина могат да си позволят такива решения, но дори и на върха на пръстите си, обичайната отоплителна верига, настроена на 65 ° C, все пак можете да вземете процедури за баня според плана.

Схемата на котела в стаята

Устройството на котела за отопление на вода по този начин включва поне една намотка. Вие, разбира се, чух за спирални (вградени нагревателни елементи) и вече е триене ръцете си с радост, но всъщност получава електроенергия от топлината само в горната част на резервоара, който по обем не е толкова голяма, например, една трета от резервоара или по-малко. Резултатът е същият електрически бойлер, но за допълнителни пари. Скъп - още една особеност на котлите. (Виж също: Пантиращият котел е най-добрият ви избор)

Продуктът може да няма собствен термостат, в този случай охлаждащата течност преминава през неговата верига според графика или показанията на външните сензори. Това всъщност е много често срещана практика. Котелът се въвежда като набор от опции, например:



  1. Вграден нагревател.

  2. Термостат.

  3. Кранът за оформяне на въздуха.


С първите две точки вярваме, че всичко е ясно. Например, термостатът контролира, ако е необходимо, котел (има специални клеми за сигнализация) или рециркулационна помпа (ако оградата е от отоплителната система). За обслужване е необходим еквален кран: в долната част на бойлера има отвор за оттичане на вода. Всички входове и изходи на устройството се припокриват с клапаните. След това, в самия връх на котела, се отваря Maevsky кран или друго подобно устройство. Това прави лесното източване на водата за поддръжка. Но не бързайте да блокирате майевския кран. След като работата трябва да запълни резервоара. И тук е необходимо отново да ви благодаря за факта, че устройството на котел Gorenje (не устройството на котела изгаряне!) съдържа Maevsky кран или друг подобен елемент. Водата, издигаща се, ще измести въздуха.

Това е интересна тема и можехме да говорим по този начин от доста време, но времето изтича. От този преглед читателите трябва да разберат, че търсенето на котел със суха ТЕМ е все още там, но не се опитвайте да попитате професионалиста относно вътрешното разположение на газовия котел. Такива хора все още не са изобретени, поне за домашна употреба, въпреки че вярваме, че продуктите от горенето могат да допринесат за общия дял от усилията за окисляване на синьото гориво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой бойлер да избера?Кой бойлер да избера?
Как да направите бойлер със собствените си ръцеКак да направите бойлер със собствените си ръце
Котел на косвено загряване от собствените си ръце на икономичния вариант на захранването с топла…Котел на косвено загряване от собствените си ръце на икономичния вариант на захранването с топла…
Ремонт на котела със собствени ръцеРемонт на котела със собствени ръце
Как да изберем котел за косвено отоплениеКак да изберем котел за косвено отопление
Как работи котелътКак работи котелът
Как да свържете самия котелКак да свържете самия котел
Монтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котлиМонтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котли
Как да свържете котела към водопроводаКак да свържете котела към водопровода
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
» » Как се изгражда котелът?
© 2021 BggeHat.com