Как да направите бойлер със собствените си ръце

По някакъв начин успях да видя домашния котел за косвено отопление, но от разстояние ... Според Ютуб. Беше такъв тежък резервоар, където горещата вода от котела по някаква причина влезе в центъра на капака. Вероятно това е такова принудително прекъсване, защото в нормално състояние горещите потоци се покачват. Но най-невероятното нещо е дизайнът! Това е точно обратното на това, което се продава в магазина. И тъй като хората от черни метални котли правят, какво може да бъде по-лесно, как да направят бойлер със собствените си ръце?


Каква е разликата между бойлера и бойлера: трябва да знаете!


Във видеото, водата от котела просто циркулира през отоплителния кръг, а косвен отоплителен котел вече тече в него. Тук само охлаждащата течност се подава не към серпентината, а директно към резервоара. Поради това, когато котелът вече не работи, радиаторите все още получават малко топла вода от гигантски котел за косвено отопление за известно време. Визуално един литър от 300, не по-малко. Но циркулацията на топла вода, очевидно, не е налице. Вместо това, медна бобина е вградена в котела за косвено отопление, чрез който помпата подава налягане. Докато водата преминава през тръбата, тя се нагрява. (Виж също: Ремонт на бойлер със собствени ръце)

Принципът на косвения котел за отопление на видеото е точно противоположно на това, което се продава в магазините. Точно там, напротив, горещата охлаждаща течност навлиза в серпентината и загрява водата в резервоара. Тази схема е много по-сложна, тъй като са необходими повече контролни клапани, но параметрите са по-стабилни. По-просто казано, собственикът на самостоятелно изработен индиректен отоплителен котел е изучил перфектно своите нужди и възможностите на котела. Това му позволи да проектира бизнес. Колко преди да сложи образците, историята мълчи.

Бойлер от импровизирани средства

От наша гледна точка има един съществен недостатък: топлоизолацията на резервоара не се вижда. Такъв бойлер ще се превърне в отпадък. Въпреки това собственикът на плавателния съд може да го направи специално, за да затопли мазето. Друг недостатък е, че захранването с гореща вода няма да работи отделно, без нагряване. От тази гледна точка традиционната система за свързване дава победа. Въпреки това, ние не се позовахме напразно на изграждането на непряк котел за отопление. Собственикът каза как да изгради затворен тип отоплителен уред, в който има натиск и това е голям плюс. Основната разлика в капака. Ако контейнерът е на пода, долният ръб не претърпява големи претоварвания, но горният е просто извит.

За да се избегне деформация на резервоара, капакът на котела за косвено отопление е изпъкнал под ъгъл от около 30 градуса. Това е по-трудно, отколкото заваряване на стоманен кръг, но този, който наистина реши да направи бойлер със собствените си ръце, ще овладее тази проста задача в два размера. Авторът на идеята е готвене обикновен черен метал. За почистване той предложи да отрежете капака и след извършването на работата да го поставите на мястото си. Това е много удобно, ако разполагате с машина за заваряване, която можете да приготвите за самостоятелно направен бойлер. (Виж също: Как да инсталирате котел самостоятелно)


Изграждане на самостоятелно направен бойлер: резервоар и спирала


Много е изкушаващо да вземете парче тръба от топлинния тръбопровод за самостоятелно направен бойлер, за да получите готов безшевен цилиндър. Това е просто приказка. Но ние бихме препоръчали да търсите неръждаема стомана. Най-малко защото желязото е вредно за тялото. Не е чудно, че има специален MPC за този химически елемент, който периодично се измерва от специалисти. Тук все пак въпросът се основава на масата на самостоятелно направения бойлер: текущият метър на тръбата 720х10 е около 140 кг. Въпреки че цената варира около 12 рубли на килограм, не можете да се обадите евтино.

Свързване на бойлера

Стомана AISI304 храна, неръждаема и струва около 130 рубли на килограм. Листът 2000х1000х1 тежи около 16 килограма, се оказва, че основният отпадък е за самостоятелно направен бойлер и излива около 2000 рубли. Ако се наведете по дължината, ще получите цилиндър с височина 1 метър и диаметър около 63 см. По-дебелата стомана не се побира, у дома не може да бъде огъната. Капацитетът на самостоятелно направения резервоар за бойлер на вода за съхранение е в следния ред:

V = SxH = 318 L;

Оказва се, че има отличен капацитет за самостоятелно направен бойлер, в който може да се закупи нагревателят. За това е необходима месингова гайка. Ще е необходимо да поставите спирала от страна на самостоятелно направен бойлер, а не както се прави в закупените модели. Такава машина да се мотае на стената - ужасно нещо. Не е желателно и поставянето на бъдещ собствен нагревател за съхранение на бойлера отстрани за поддръжка. Освен това ще ви трябва друг лист калай за тялото и достатъчно количество полиуретанова пяна. Проблемът е, че материалът поддържа температурата не по-висока от 100 ° С и след това започва да се разлага. В това няма нищо добро. Ето защо термостатът е настроен на температура от около 80 ° C, а не повече. Целият чар е, че можете да разглобите старата електрическа кана и да вземете необходимите детайли. И проблемът в термостата е 100 ° C. Това означава, че частите също трябва да бъдат пригодени за нуждите на бойлера за съхранение. (Виж също: Ремонт на бойлера Ariston собствени ръце)



Говорим с такова доверие, защото модерните електрически чайници се произвеждат за мощност от 2 kW и повече. Това лесно замества нагревателя. Това е само самата машина трябва да бъде малко по-голяма мощност, например 6 кВт. В същото време тя ще се справи с триста литра на час в три. Ако вземете нагревател за 2 кВт, това ще отнеме цяла нощ. Повечето електрически чайници днес имат плосък нагревателен елемент. Две от тях ще трябва да бъдат поставени на дъното на резервоара, изолирани от водата и оборудвани със собствени термостати. Така че двете стари устройства ще се превърнат в една нова. В случай на повреда е необходимо да поставите чифт месингови гайки в страничната стена на резервоара за стандартните нагревателни елементи на бойлерите, които могат да бъдат закупени в магазина.

Самостоятелно нагревател за вода

От тази гледна точка е разумно да се поставят две спирали едно над друго:



  1. Първият е разположен на върха за бърз резултат. Това е някъде на нивото на горната трета.

  2. Вторият ще бъде на нивото на долната трета.


Топъл поток ще се издига от една спирала в друга и след това ще се спусне от другата страна. Термостатите и магнезиевите аноди на закупените ТЕМ притежават. Можете да ги получите за около 500 рубли на парче сън (без анода). В този случай има предимството, че електрическата връзка се осъществява съгласно вече установената схема. (Виж също: Газов бойлер със собствени ръце)

Създаването на корпуса е както следва:



  1. Необходимо е да се монтира резервоара с всичките му ТЕМ и зърна, да се монтират гайки, които да служат като котви.

  2. Резервоарът е напълно оборудван, снабден с капак. Извършват се тестове за водно налягане. Ако няма теч, продължете. Моля, имайте предвид, че чешмяната вода 3 atm. за къщата често е повече от необходимо. Ако е необходимо, поставете скоростната кутия. Управление на налягането с манометър.

  3. Има варел от калай с подвижно дъно, в който дупките са нарязани по желания начин.

  4. В дъното на калая се поставя резервоар, който се опира на пет кубчета дърво с граница около 4 см.

  5. Окабеляване на всички подови нагреватели е фиксирано към дъното на калай. Само след това страничната стена на цевта се спуска.

  6. Разпределението на електроенергията в бойлера е завършено до края, като се използват терминали и подложки.
  7. (Виж също: Как да свържете бойлер със собствените си ръце)
  8. Дупките под нагревателните елементи са заобиколени от цилиндри от калай. Всичко това е запоено, заварено. Аргоновото полуавтоматично отнема равномерно фолио. Давайте!

  9. След това вътрешността е изпълнена с полиуретанова пяна. Трябва да започнете от дъното и да се изкачите в кръг.


За да направите самият бойлер, трябва да сте в състояние да готвите. И ние дори не споменахме капака още! Но за да не нагрява отоплението от водния нагревател, мощността е твърде малка. На капака има една и съща стомана, ние вярваме, че ще издържи лесно три атмосфери, а за битово водоснабдяване и това е малко повече. Инсталирайте редуктора на входа не повече от 2 метра от точката на оградата с резервоара на бойлера и всичко ще е наред. В екстремни случаи, отново в стъпка 2.

Отоплителен елемент


Изграждане на собствен водонагревател: електрическа верига


Не забравяйте да направите заземяване на нагревателя за съхранение. В мазето е доста просто. Ще бъде необходимо да изкопаете в градината на един метър за двама под земята рамка от неръждаема стомана, от която да прекарате стоманена лента точно до дестинация. Обикновено такива усилия са достатъчно. Между другото, също е възможно да се създаде глобална система за заземяване на частна къща.

Ще е необходимо да се измери съпротивлението на цялата структура. Любителите го правят по типичен начин:



  • мощна крушка е свързана през земята, един контакт на фаза, а другият на изследваната верига;

  • към веригите е свързан амперметър;

  • Волтметърът измерва напрежението между нулевата фаза и земната верига.


Съпротивата се разглежда в съответствие със закона на Ом. За тази цел напрежението се разделя на тока. Получената стойност трябва да бъде единица Ом. Не забравяйте да земята и резервоара, както и на няколко места. Възможно е да не се направи терминал върху корпуса, а да се постави захранващият кабел през кабела към щекера. В този случай се получава устройство с клас на електрическа безопасност I. В останалата част няма нищо сложно, телта може да се постави директно в слоя от топлоизолация в задната част на външната обвивка на калай.


Други бойлери със собствени ръце


Днес сме посветени на кумулативни модели, но всъщност можем и да направим навътре воден нагревател. За да направите това, имате нужда от керамичен нагревател. Можете да поискате цената в електронната отоплителна компания и вече да танцувате по-нататък. Същността на течаща вода е, че резервоарът е много малък. Обикновено това е медна колба. Като цяло това е разликата. Устройството трябва да бъде плътно контролирано. Изисква защита от прегряване, което е трудно да се приложи. Прочетете и на нашия уебсайт за това как да направите слънчева бойлер със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Котел електрически това, което трябва да знаете?Котел електрически това, което трябва да знаете?
Как се изгражда котелът?Как се изгражда котелът?
Ремонт на котела със собствени ръцеРемонт на котела със собствени ръце
Как да изберем котел за косвено отоплениеКак да изберем котел за косвено отопление
Как работи котелътКак работи котелът
Как да свържете котела към котелаКак да свържете котела към котела
Как да свържете самия котелКак да свържете самия котел
Монтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котлиМонтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котли
Как да инсталирате котел самостоятелноКак да инсталирате котел самостоятелно
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
» » Как да направите бойлер със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com