Как работи котелът

Беше прочетено, че бойлерите са разделени на два вида: поток и съхранение. Първите се наричат ​​колони, а вторите са котли ... И статията от Уикипедия този път доволна, там е посочено точно същото. Бяхме толкова изненадани от това, което е написано в раздела за енциклопедия котела, че не сме мързеливи, и се изкачи до интернет, точно като нашите читатели сега, и започна да търси добър издание, когато не е имало приема, че всеки студент може да заповядвам. Това беше: Кратка енциклопедия на домакинството! Изрично древна книга, тук ще я изучаваме днес. И тогава ще видим как работи бойлерът, ще бъде интересно за всеки, който е съгласен, че Вики трябва да работи върху информацията си досега.


Недискриминационно четене през 1959 г.


Газови колонки


Първите редове са доволни от тяхната простота, която беше много характерна за изданията от онова време, не само в домакинството. Така че, газовите колонки са: (Виж също: Ремонт на котела със собствени ръце)



  • висока скорост;

  • с водоснабдяване.


Превеждаме в съвременния жаргон на бойлери и котли! Дебит и натрупване. На намотката с радиатора запалването, запалвайки горелката, направи възможно нагряването на 10 литра вода на минута от 10 до 40 ° С. Вярваме, че в онези дни водата беше слабо пречистена от твърдите соли. Това означава, че оттогава нищо не се е променило. Следователно тръбна намотка с радиатор след известно време е натрупала невероятен брой мащаби. Разбира се, процесът е силно зависим от региона, в който е инсталирано оборудването. Към днешна дата такава схема, за да я наречем леко, е непопулярна, защото намотката бързо излиза извън ред и да я почисти е истинско наказание.

Непряко нагряване на котела при работа

Газът от цилиндъра или главната линия влиза в горелката, където се запалва, а след това пламъкът облизва радиатора с езици. Водата се изпомпва чрез натиск, който се създава основно и ако кранът не се отвори веднага, тогава има шанс да изгори лошо. Тя не е толкова различна от котела. В миналото дебитът на газа е бил в рамките на два кубически метра на баня, която не е гореща (40 ºС със скорост 10 литра в минута). Лесно е да се изчисли, че процесът на пълненето е около 20 минути, а лявата част от топлината за отопление на желязото, което на справедливостта трябва да кажа, не е зле вдигна температурата на баните за сметка на инфрачервена и конвекция за отопление. Най-вероятно това е причината, поради която всички бани, произведени в СССР, са черни отвън. Това им позволява да излъчват топлината перфектно.

Принципът на котела донякъде напомня за това? Не, не, и не отново! Това е описано на практика от котела. И какво имаме с колоната за съхранение на газ? Той дори имаше регулатор на температурата по това време, който може да бъде регулиран, за да доведе водата до 70 - 80 ° С. Това очевидно е прекалено много за измиване, затова вярваме, че потокът е отишъл към миксера. Газът загряваше огромен контейнер и бавно можеше да доведе водата до желаната температура. Процесът не беше бърз, но докато един от членовете на семейството се мие, другият затопли собствената си вода (и всъщност понякога беше необходимо да сече дърво). Това ни води директно до традицията на приемане на процедури за вана без използване на душ (въпреки че последният е просто прикрепен към върха на колоната). Има всички основания да вярваме, че лежането в банята е не само приятно, но и необичайна необходимост. (Виж също: Инсталирайте сами котела)

Всеки газ и кой да е друг, колоната се доставя с комин. По онова време това се обяснява с изобилната наличност на въглероден окис. Вярваме, че става въпрос за въглероден окис, а не само. При лошо натоварване може да възникне отравяне, което наблюдавахме във Волжски през 2012 г., през февруари. Времето минава - нищо не се променя. Разликата е, че причината за смъртта на хората не е газовата колонка, а котел за отопление. Продуктите на горене, съдържащи водни пари, блокираха изпускателната тръба с леден корк и в резултат на това настъпила трагедия, през която дори умряха домашни животни. Принципът на котела в никакъв случай не е свързан с такива опасности, но употребата му изобщо не е така.

Как действа косвено отопляемият котел

И накрая, защо всъщност колоната получи странното си име? Вярваме, че поради формата си беше естествена колона. Започна на пода, отиде до тавана. Името ясно се появи на външен вид. Такова устройство замени всички хора. Имаше дори и дренажно устройство за събиране на топла вода, напомнящо за модерен миксер. Теглото на структурата е около 90 кг, а цялата страна е направена от две предприятия, Харков и Ворошиловград. Някои модели са работили на принципа на самовар, където вътрешен комин загрява външния резервоар с горивни продукти. Пещта, облицована с под, може да приеме гориво, освен ракета.


Котли: какво е това?




Работата на котела е коренно различна от колоната. Те не са тип поток, а са кумулативни. Просто няма смисъл да се затопля малко вода, може да се направи и двупосочен съд с мъка наполовина. Има и течащи бойлери. Принципът на котела е, както следва: (Виж също: Кой котел е по-добър)



  1. Има резервоар, точно като колонка за съхранение на газ, цилиндрична форма.

  2. Навътре вътре е изрязана намотка от тръбата, чиито два края са изведени навън.

  3. Котелът загрява топлоносителя, който се изпомпва в серпентината чрез циркулационна помпа.

  4. Водата получава топлина косвено от серпентината.


Такава схема се използва в СССР само в котли. Днес всички тук у дома могат да видят как работи косвеният котел за отопление и по това време хората са били снабдени само с най-необходимите. Но продуктите бяха добри. Ако някой каза, че газовата колона ще работи в продължение на 5 години, той ще бъде застрелян, добре, или поне ще изрече със срам на следващата среща на партията. Много хора имат въпрос, защо се нуждаете от котел, когато просто можете да нагрявате резервоара с газ или дори с ТЕМ. Виждате ли, в общинската икономика хората не само се нуждаят от топла вода, но и от студена вода, както и от отопление. Последният циркулира в затворен цикъл, освен ако някой мъдър човек не реши да вземе кофа - друг, за да измие пода.

Котел вътре

Ето защо е възможно да се добави отоплителна вода с различни реагенти, така че да не образува скала. Когато печката отоплява котела с масло, температурите там са просто зашеметяващи. От обикновена вода от реката, дори и да се образува пречистена, мигновена измет. Но горещите контурни разходи. Хората вземат вряща вода за процедури за къпане и миене на съдове. Ето защо реагентите от боклука, за да се излеят там, ще бъдат твърде скъпи. Какво трябва да направя? И ако започнете да се отваряте в котела, тогава се образува изсъхване. Защото тази партия на главата не плаче за това и може да стреля. Това е, когато схемата за работа на котела е полезна. Ако част от горещата вода от отоплителния кръг работи при як намотка, ръждата почти не вътре образува защото има специални средства и извън резервоара, който загрява бързо, и всичко това може да се подава към наемателите.



Разбира се, човек не трябва да мисли, че горещата вода не съдържа например халит, който предотвратява растежа на мащаба, но концентрацията му е по-ниска, отколкото в отоплителната система. Това се прави на принципа на минимално отлагане на мащаба и по икономически причини. Принципът на котела за косвено отопление позволява да се получи вода с желаната температура, независимо от режима на работа на котела. Целият процес се контролира от автоматична система, която следи налягането и температурата. При необходимост се извършва химическа обработка на водата и инжектиране на нови партиди за поддържане на нивото в котела. (Виж също: Как да свържете котела с електричество)



Това, че такава система и мигрират към нас от котела директно в частни вили. На практика всеки има своя собствена мини инсталация. Всичко на склад: бойлер, бойлер, регулиращи и спирателни вентили.

Котел за индиректно отопление


Какви са котлите?


Често чуваме, че хората искат да знаят за принципа на газовия котел. Това е като търсене на информация за това как мечките уловят орли. Тоест, изглежда, че хищници пред нас, харесват и могат да ядат орел, но те не го правят. Според обяснителния архитектурен и строителен речник бойлерът е устройство, в което водата се нагрява от парата, преминаваща през тръбите. В ежедневието единствената разлика е, че горещата вода циркулира вътре, чиято температура е очевидно по-ниска от 100 ° С. Но принципът на електрическия котел може да бъде обяснен. Повечето модели позволяват включването на TETs, които са отдадени по-скоро на спомагателната роля на ускорителите на процеса. В този аспект същността на това как работи един електрически бойлер е изцяло същността.

Но нагревателят е инсталиран най-често не на дъното. Той просто не дръпва сам капацитет от 100, а още повече 450 литра. Това е само допълнителен елемент, който може да функционира като аварийна ситуация за времето на отказ на котела. Ето как работи един електрически бойлер! Нагревателят често дори не идва в пакет, но е опция по избор. Удобно е да се използва през лятото, когато няма смисъл да се загрява котела, а също и в случаите, когато самият котел е електрически. В този случай натоварването е разделено между устройствата, което в някои случаи е много удобно. Но не само когато дърва е в огнището и всичко, което получавате. Неизправностите на котлите основно намаляват до замърсяването на почистването на магнезиев анод и прекъсването на термостата. Мащабът почти не се формира, особено ако поставите филтри на входа. (Виж също: Как да свържете котела към котела)

Котелът спря да работи? Ако не е така, тогава термостатът вероятно е покрит. Слушайте дали помпата за рециркулация работи (понякога се поставя отделно от котела). Понякога просто вратата не е отворена. Сега няма да обмислим защо котелът не работи, защото много от търсачките означават бойлер или котел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Кой подов газов котел е по-добърКой подов газов котел е по-добър
Как да свържете котела към котелаКак да свържете котела към котела
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Монтиране на стенови газови отоплителни котли със собствени ръцеМонтиране на стенови газови отоплителни котли със собствени ръце
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Какво трябва да знаете за външните котли?Какво трябва да знаете за външните котли?
Кой котел да избере?Кой котел да избере?
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Стенни окачени газови котлиСтенни окачени газови котли
» » Как работи котелът
© 2021 BggeHat.com