Монтиране на стенови газови отоплителни котли със собствени ръце

Основният вид гориво за битови нужди е природен газ. В тази връзка инсталацията на газови котли е много търсена сред руснаците. Газификацията на страната е в ход в продължение на много години, а първите инсталирани котли трябва да бъдат заменени. Първите газови котли на системата за въглищен газ бяха прекалено прости, доста примитивни и много неудобни. Те заемат много място, теглото е много тежко, отоплението не беше толкова голямо и консумацията на газ беше просто огромна. Но те са заменени от по-модерни разработки, които могат значително да спестят. Всички съвременни котли могат да бъдат разделени на два основни вида: стена и под.


Основните разлики между газовите котли


Първо, всички те се различават по размер и принцип на работа. На второ място, те са разделени на котли с функция за загряване на топла вода и без нея. Трето, всички видове се различават в зоната на отопляемата стая. (Виж също: Свързване на газовия котел със собствените си ръце)



Важно! Необходимо е да запомните, че при избора на котел основният критерий е площта на стаята, която ще отоплявате. Важно е да се помни за необходимия марж на оборудването. Заслужава си да се надграждаме върху преобладаващия в района климат: колкото по-студен е зимният сезон, толкова повече енергия трябва да има.



Газовата стена на бойлера е много по-различна от конкурента си на принципа на устройството и техническите характеристики. На стената на сградата са поставени стени. Необходимо е да се разбере, че стените трябва да бъдат изработени от тухли и подобни материали, които не се страхуват от нагряване и запалване. Ако ще инсталирате газов котел на стената със собствените си ръце, струва си да знаете предварително всички механизми за извършване на тези работи. В идеалната ситуация, трябва да се свържете с специалисти, които ще изпълняват цялата необходима работа. Ако все пак решите да спасите и направите всичко сами, тогава помислете за основния принцип на работата.

Стена на котела за отопление на газ


Редът на работа


Първо трябва да разберете дали ще ремонтирате съществуваща отоплителна система или ще създадете нова. След като вземете решение, струва си да започнете да работите. Газовите отоплителни котли в конструкцията заемат по-малко пространство, не изискват отделни комини и стърчища за отклоняване на дим. Необходимо е само дупка в стената, за да се създаде връзка между котела и външната среда. (Виж също: Най-добрите котли за отопление на газ)

Нека започнем инсталирането на стенен газов котел. Първо, ние избираме необходимата стая с площ не по-малка от 8 квадратни метра. Следващият етап ще бъде изграждането на комин, който трябва да бъде изнесен на улицата извън къщите на къщата. Ако възнамерявате да направите комина пълна, поставете го на 1 метър над покрива на сградата. Въпреки това, повечето котли не изискват такива съоръжения. Коминът е направен от метални тръби. На места, където ще бъде в контакт със стените на сградата, е необходимо да се извърши защитната покривка на тръбата със специален огнеупорен материал. В случай, че не се изисква пълна димоотвеждане, просто изрежете дупка в стената и извадете крана от котела в стената, като същевременно предпазите стените със специален материал. Съвременните котли имат двойни тръби за отводняване, т.е. две тръби, едната от които по-голяма, втората в нея, са разположени директно в стената. Едната тръба пренася изгорелите газове и продуктите от горенето, а вторият получава кислород за процеса на изгаряне.

Газови котли за стени

След приключване на работата по създаването на комин, е необходимо да се продължи с монтажа на самия газов котел. Бойлерите на стена могат да бъдат монтирани на пода на стаята и могат да бъдат окачени на стената с помощта на специални ъгли. Ако инсталацията се извършва на пода, е необходимо да се погрижите за създаване на щанд под котела на пода с материали, които не се страхуват от пожар.



Моля, обърнете внимание! При монтажа на котела спазвайте местоположението му: вертикално и хоризонтално.





След като завършите инсталирането на котела, си струва да се разбиете директно в неговата връзка. За начало е необходимо да отрежете газа и да стартирате връзката. Изключване на доставките на газ в частна къща може да бъде директно на входа на газовата тръба към къщата, има специална чешма. Връзката с резба свързва котела с тръбата. В момента има специални маркучи с високо налягане, които ви позволяват да увеличите дължината на тръбата и лесно да свържете тръбата и котела. За затягане на резбованите части на маркуча и тръбата трябва да се използва специална лента. Той се навива на резбата на тръбата и затегнете съединителя с гаечен ключ. В края на грижите е необходимо да се провери херметичността на връзката. (Виж също: Как да направите пот със собствените си ръце?)


Оценка на газовите стени


Основните представители на котли на стената са вносители, които заемат водещи позиции в своята марка. Основно - това са Ariston (Италия) и Bosch (Германия). Обмислете няколко модела котли. Първо, нека да говорим за забележителните газови стени Navien.

Navien е голяма компания за производство на газ. Това е корейски производител, произвеждащ газови и дизелови котли, предназначени изключително за домашна употреба. NAVIEN е един от десетте най-големи производители на газово оборудване в Корея. Делът на това дружество възлиза на около 80 продажби в САЩ, Япония и Тихия океан. Бойлерите от тази фирма, произведени на стената, са произведени чрез съвременни технологии и само от най-висококачествени материали. Топлообменниците на такива модели са изработени от неръждаема стомана. Управлението се осъществява благодарение на универсалния контролен панел, който е напълно русифициран и интуитивен за всеки. Бойлерите имат огромна продължителност на живот. Те се характеризират с висока надеждност и разумна цена.

Газови котли Proterm - компактни газови нагреватели за битови нужди, предназначени главно за монтаж в апартаменти и частни къщи. Бойлерите на това дружество принадлежат към устройствата с повишена надеждност и удобство. Тези нагревателни устройства могат да бъдат едно верижни или двуканални. Предложените модели се използват както за отопление, така и за отопление на водата. Те са оборудвани с малък LCD екран. Този екран непрекъснато показва информация за работата на оборудването. Контролът на котела е много прост, не изисква специални умения, всички настройки се показват. В случай на грешки, самата система показва съобщение за възникналите проблеми или неизправности. Бойлерите и всички продукти на Protherm са снабдени с двегодишна гаранция. През целия гаранционен период ремонтите са безплатни. Компанията произвежда не само стени монтирани котли, но и подово отопление и допълнително оборудване. (Виж също: Свържете самия котел с отопление)

Газови котли

Котелът може да бъде програмиран по всяко време до напълно различни режими в зависимост от условията на използване и сезона. Възможно е да работите в комфортен режим, когато самият котел регулира температурата на околния въздух в помещението. Системите често са оборудвани със сензори за потока и температура на въздуха в помещението. Освен това има няколко сензора за безопасна употреба. Има много режими, които ви позволяват да пестите енергия, като същевременно намалявате потреблението на газ.

Газовите котли Kiturami имат редица характеристики и отличителни характеристики. KITURAMI имат висока надеждност при доста ниска цена. Ценовата политика на компанията се основава на наличието на оборудване за всички сегменти от населението. Повечето модели на компанията имат двукомпонентна структура. Една котелна верига преминава към отопление, а другата се използва за осигуряване на топла вода.



Важно! Струва си да се помни, че всички модели котли са много взискателни и не могат да работят с мръсна вода. Ако имате много замърсена вода - струва си да инсталирате допълнителни груби филтри с патрон от механични примеси. (Виж също: Отоплителен котел със собствени ръце)



След като разгледате няколко типа компании за производство на обикновени и евтини газови котли, можете да изберете отоплителното оборудване, от което се нуждаете. За да се вземе решение, е необходимо да се отговори на няколко въпроса:



  • Имате ли семейство от трима или повече хора?

  • Има ли постоянен анализ на топлата вода в къщата ви?

  • Колко водни точки има в къщата?

  • Има ли възможност да инсталирате филтър за пречистване на вода във вашата къща?


След като отговорите на всички тези въпроси, можете лесно да закупите монтирания на стената газ котел, от който се нуждаете.



Важно: Само правилното функциониране и внимателната грижа могат значително да увеличат живота на вашия продукт. Използвайте груби филтри, които предпазват котела от замърсяване с продукти от метална корозия. Препоръчително е периодично да променяте филтърните елементи, така че значително ще намалите риска от повреда на системата поради лошо качество на водата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Стенни окачени газови котлиСтенни окачени газови котли
Едноканален газов котел baxiЕдноканален газов котел baxi
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Газови котли с един кръгГазови котли с един кръг
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
Газови конвектори за отоплениеГазови конвектори за отопление
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
» » Монтиране на стенови газови отоплителни котли със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com