Кой бойлер да избера?

На пазара на бойлери е просто бум. Хората все по-често се разчитат на себе си, отколкото на комуналните услуги. А котелът напълно решава проблема с малко топла, ако не и студена вода. Предимството му е, че то е универсално средство за отопление на водата и може да се адаптира както в градската водоснабдителна система на апартамента, така и в частната система за водоснабдяване на къщата. И кой да избере нагревател за съхранение на вода ще помогне да се определи тази статия.


Поток или акумулативен


Това са двата основни вида бойлери. Същността на работата произлиза от имената, затова няма да стигнем твърде далеч. Трябва да се отбележи, че котелът за съхранение е много по-добър. Той може да затопли водата до най-високата температура, като отделя малко време и дори по-малко електроенергия. Това е идеална възможност за лично ползване. И какви бойлери за съхранение са, ще разгледаме допълнително. (Виж също: Кумулативен бойлер със собствени ръце)


Видове нагреватели за съхранение на вода по вид на материала


Става въпрос за материала, покриващ вътрешната част на резервоара за съхранение. Тя може да бъде:



  • Неръждаема - най-разпространена поради своята демократична цена, относителна устойчивост на корозия. Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, са микрокредитите от рязък спад на температурата на водата. За да се избегнат подобни проблеми, препоръчително е да не настроите максималния термичен режим на нагряване на водата.

  • Steklofarforovoe - с такъв резервоар, котлите са по-скъпи. Те са по-устойчиви на корозия поради постоянен контакт с водата. За стъкло-порцелан също са ужасни температурни падания, както и остри силни удари или падания. Всяко от горните ще доведе до пълна загуба на ефективност.

  • Титан - по-точно, с отлагането на това вещество. Това е практически вечен резервоар, но е лошо, защото е много скъпо, заради малкото търсене в пазара.
  • (Виж също: Как да изберем поток чрез електрически бойлер)

Дали обемът


Кой бойлер е по-добър: с малък обем на резервоара или с голям? Отговорът е прост: в зависимост от това къде е инсталиран и колко души ще използват топла вода.

Водонагревател за съхранение

Бойлерите са с различен капацитет: от 30l до 500 или повече. За да определите колко ви е нужно, струва си да използвате изявлението на експертите, че средно семейство от 4 души за къпане, миене и консумация на храни е достатъчно за 60 - 80 литра вода. За малък хотел или друга институция, която включва повече потребители дневно, се нуждаете от резервоар от 100 литра или по-голям.

Освен това става ясно, кой бойлер е най-добре да изберете, ако знаете, че колкото по-голям е обемът, толкова повече ще се консумира електроенергия, толкова по-скъпо ще бъде да застане и да отдели повече място. Електричеството ще се консумира не само за загряване на голямо количество вода на избрания температурен индекс, но и периодично за загряване, за да се поддържа това ниво. (Виж също: Как да изберем правилния бойлер)


Формата също е важна


Кой е най-добрият бойлер за съхранение на вода за избор, според неговата форма, също не е трудно да се отговори. Овалните нагреватели се считат за по-достъпни, но те са малко по-големи от техните плоски колеги.

За удобство на нуждата да платите, а собствениците на малка баня или същата малка складова база за технологии ще трябва да дадат повече пари, като изберат един плосък бойлер. Но със сигурност ще запишат мястото. В допълнение, плоски бойлери са малко по-красиви, лаконични, те ще се поберат по-хармонично във вътрешността на банята.

Що се отнася до хоризонталните и вертикални модели, възможно е вертикалните модели да се наричат ​​по-евтино и съответно да бъдат по-търсени. Те не са толкова икономични и ефективни, колкото техните хоризонтални партньори, но да кажат, че са много лоши, ще бъде погрешно. (Виж също: Как да изберем газов бойлер)


Какво може да затопли водата


По вид отопление най-често се използват електрически бойлери. Те са по-лесни за инсталиране, по-лесни за използване и работа. Малко по-трудно е да се намерят котли за непряко отопление. Това е името на бойлера, който работи както на електрическата мрежа, така и на отоплителната система. В този сценарий можете да изберете какво да затоплите водата в резервоара - електричество или газ. По време на отоплителния сезон този въпрос се премахва, тъй като жилището се отоплява, същата система за отопление на вода загрява водата в котела.

Хоризонтален бойлер

Такива нагреватели са по-икономични от електрическите нагреватели, защото ускоряват температурата по-бързо и има алтернатива на електричеството. Вътре в резервоара за вода има спирала от тръби, които са свързани към отоплителната система и циркулират охлаждащата течност от мрежата. Ефективното функциониране на такъв котел ще бъде в случай на принудителна циркулация на охлаждащата течност през системата. Не толкова ефективен, колкото по-икономичен, отколкото при наличие на помпа, водата в цялата система се загрява много по-бързо и по-равномерно.

Необходимостта от свързване на котли за косвено отопление към отоплението създава известни трудности и включва позоваване на специалист, а оттук и допълнителните разходи за инсталиране и монтаж. Но всички тези разходи ще се изплатят с лихви. Бойлерът за индиректно съхранение, който фирмите избират без стойност, те са приблизително еднакви по своите параметри. (Виж също: Кой котел е по-добър)


Видове отоплителни елементи


Основната работа в електрически бойлер се извършва от дебелото черво. Тя може да бъде потопена и може да бъде директно във водата и може да бъде суха, т.е. да не се свързва директно с течността. Последният се намира под метално дъно, което всъщност се затопля. Насочвайки се към информация за тези и други нюанси, можете да отговорите на въпроса кои отоплителни уреди за съхранение са най-надеждните?



Такива са сухите котли. Те са изолирани от резервоара с вода, което прави невъзможно късо съединение, токов удар или преминаване на електричество през водопровода към крана с вода. И тук няма значение, бойлерът е кумулативен, чиято фирма е по-добра, по-добре е да прочетете ръководството за употреба и да го направите точно.


производители


Множество местни и чуждестранни компании се занимават с мащабното производство на различни видове котли. Най-популярни и често срещани са бойлерите на такива компании:

Добър бойлер



  • Изгарянето е достъпен продукт, който има среден живот над 15 години (при правилна работа и навременна смяна на някои части). Обхватът на модела е доста голям, което позволява на всеки да избере свой собствен бойлер.

  • Termex - една и съща история, това са евтини и доста висококачествени продукти, представени в широк диапазон, с достатъчен живот, различни варианти за котли.

  • Атлантик - пионер в производството на бойлери. Продуктите му са в средна ценова гама, по-високо качество, има модели с допълнителни функции и устройства.


Има и други и няма значение коя компания да купи нагревател за съхранение за закупуване. Най-важното е да не плащате по-късно за несъвършените стоки, за които трябва да проверите различни магазини, да попитате за гаранционните периоди, сервиз, наличието на части и резервни части в случай на счупване. Ако цената е драстично различна, това може да означава, че цената включва инсталиране, доставка или допълнителни услуги.


Каква е властта?


Определяне кой бойлер да се закупи, надгражда не само ценовия индекс, но и от това, което е включено в тази цена. Например, колкото по-мощен е нагревателят, толкова по-скъп е той, но впоследствие той се справя с непосредствените си задачи по-бързо, като значително пести енергия. От това следва, че купуването на най-евтиния бойлер е въображаемо икономия.

Цената на единицата включва всичко, посочено в тази статия и малко повече. Например, допълнителни сензори за температура на водата, електронен дисплей, два вентилатора (може да бъде само бойлер със сух отоплителен елемент).

Някои от котлите са оборудвани с устройства за йонизираща вода, обогатяващи ги със сребро и други допълнителни устройства. За всеки от тях е необходимо да се дадат допълнителни пари, но всичко това удобство, опростяване на процеса на използване на единицата.

Бойлер за баня

Каква марка да избере съхранение бойлер или каквито и да било допълнителни функции трябва да изпълняват до вас, но купуват скъп бойлер, не забравяйте, че колкото по-скъпо за самия продукт, толкова по-скъпо от цената на неговото използване, поддръжка и ремонт. Често не е лесно да намерите резервни части за много скъпи или изключителни модели. И още по-трудно е да намериш майстор, който разбира тази техника и може да я поправи или в най-лошия случай да не я прекъсне докрай.


Полезни съвети


Със съветите на хората, които вече са закупили котли за съхранение, е възможно да се посочат общи препоръки.

Така че, по-добре е да не изберете най-мощното звено, ако живеете в стара къща с кабел от неразбираем ограничителен период, може да не издържи на напрежение.

Нагревателите на косвено отопление се считат за по-икономични, но могат да бъдат закупени само ако има техническа възможност и експерт, който може да направи цялата процедура.



Не купувайте резервоар, който е твърде голям по обем, с надеждата, че ще бъде по-икономичен. Не е така. Продължете от стандартите - 50L за семейство от двама родители и едно дете.



Купете монтаж на марката, чиито сервизни центрове са наблизо, в противен случай ще трябва да извършите пробен и грешен ремонт.

Ако използвате бойлер с мокър тенор, сменете отоплителния елемент и почистете резервоара поне веднъж на 5 години. Всички тези работи могат да се извършват самостоятелно.

Не бързайте да си купите подозрително евтин продукт, попитайте защо е в маркруда или продажбата. Ако това е остарял модел или малки драскотини по делото - можете да вземете, вдлъбнатини или други щети могат да доведат до много бързо разбиване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Как да изберем бойлер за съхранениеКак да изберем бойлер за съхранение
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Електрическо отопление на частна къщаЕлектрическо отопление на частна къща
Правилата за подбор и принципа на котела за апартамент или къщаПравилата за подбор и принципа на котела за апартамент или къща
Нагревателят за потока или за съхранение избира оптималния типНагревателят за потока или за съхранение избира оптималния тип
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
» » Кой бойлер да избера?
© 2021 BggeHat.com