Как да свържете правилно бойлера за съхранение

Комфортът е не само напълно обзаведен апартамент, но и непрекъсната работа на всички източници на топлина и вода. Както показва практиката, не е достатъчно да изберете качествен модел на бойлер, но все пак трябва да знаете как да инсталирате подходящо бойлер. Можете да се свържете с специалист за решаване на този проблем или да направите сами връзка.


Обща информация


Удобството и предимството на такива устройства като бойлери са очевидни. Голям избор от модели ви позволява да закупите устройство не само за къща или апартамент, но и за лятна резиденция. Можете да изберете устройство, работещо с електричество, и можете да закупите устройство, което директно загрява водата от газа. (Виж също: Как да инсталирате правилно бойлера)

Има два основни типа уреди за отопление на вода: поток или складиране. Сред потребителите, най-популярните модели са устройства за съхранение, тъй като течащите бойлери изискват много високи условия от електрическите кабели. Често в домове или апартаменти един електротехник просто не може да издържи на такова напрежение, което се случва по време на работата на нагреватели от този тип.

Натрупването на същите бойлери може да осигури запас от топла вода, която не консумира толкова много енергия от мрежата, тъй като подобни потоци братовчеди. Обемът на този бойлер зависи само от вашите нужди, тъй като съставът на семейството, вашите нужди ще бъдат важни тук. На потребителските пазари са устройства, чийто обем започва от 20 литра и завършва със 700 литра.

Кумулативните устройства ще бъдат идеално решение за тези, които нямат достъп до централно отопление, но се стремят да се чувстват комфортно в собствения си дом. Можете да свържете и самия електрически нагревател, като трябва да се спазват само основните мерки за безопасност. (Виж също: Ремонт на бойлера Ariston собствени ръце)


Основният принцип на бойлера за съхранение


Преди да включите устройството в електрическата мрежа и в системата за водоснабдяване, не боли, за да разберете по-добре какво всъщност прави устройството.

Как функционира нагревателят за съхранение на вода

Такива знания няма да бъдат излишни, тъй като в процеса на нейното функциониране ще трябва да се включите в поддръжката на бойлера.

Основният принцип на устройството е пълнене на резервоара с вода, загряване до определена температура и по-нататъшно поддържане на тази стойност на температурата през цялата операция. (Виж също: Как да свържете самия котел)

И така, какво можете да предоставите за бойлер:



  1. В зависимост от обема на резервоара, който предпочитате, винаги ще имате топла вода, независимо как работи централната отоплителна система. При кратко прекъсване на захранването, водата в нагревателя ще остане гореща за значителен период от време.

  2. Устройството за съхранение може да бъде свързано по такъв начин, че да се подава топла вода както в кухнята, така и в банята. Такива предимства, например, течащи водни нагреватели, са просто лишени.

  3. Свързването на устройството към мрежата не изисква пълна подмяна на окабеляването и монтаж на допълнителен контакт за 380 волта.
  4. (Виж също: Инсталиране на самонагревателния бойлер от себе си)
  5. Водното налягане в системата може да бъде най-малкото. Този факт по никакъв начин няма да повлияе на функционирането на типа съхранение на бойлера, за разлика от газовите колонки, например.

  6. Правилната схема на свързване на електрическия бойлер помага на водата да загрее до 80 градуса по Целзий.

  7. Въпреки вградения термостат, благодарение на който може автоматично да се включи и затопли водата, горещата вода запазва температурата си в резервоара дълго време.
  8. (Виж също: Как да разглобяваме бойлера Ariston)

Разбира се, че няма идеални неща, както и устройства, и поради това отоплителните уреди за съхранение имат някои недостатъци.

Кумулативен котел



  1. За да се затопли водата, се изисква известно време. Колкото по-голям е обемът на резервоара, толкова повече време ще му отнеме. Не е много удобно, когато трябва да отидете някъде спешно, но е невъзможно да се направи душ, защото след измиване на всички домакинства просто няма топла вода остана.

  2. Един недостатък е размерът на бойлерите. Дори не и големи устройства с тип съхранение, имам значителни размери. Такъв бойлер, дори и най-малкият, не може да бъде монтиран под мивката.

  3. В случай, че рядко използвате пълния обем вода и е принуден да се нагрява и охлажда постоянно, не можете да го използвате за пиене.


Вътрешно оформление на бойлера


Схемата за свързване на бойлера в апартамента също така приема известни познания за устройството.



  • Бойлерът трябва да бъде свързан към системата за студена вода. За да може в случай на извънредни ситуации или когато това се налага от устройството, къщата или апартамента да не останат напълно без вода, са монтирани специални спирателни вентили.

  • Нагревателният елемент (TEN) в такива устройства е най-често магнезиев анод.

  • Резервоарът има специална система, чиято основна функция е да предотвратява смесването на гореща и удавна студена вода.

  • Устройството има предпазен клапан. Неговата задача е да поддържа оптималното налягане вътре в устройството и с увеличаване на налягането в системата да го нулира.




Много е желателно отоплителят за съхранение да има и други допълнителни функции. Те могат да включват следното:



  • Специалното устройство за защита на бойлера е включено в комплекта оборудване. При пренапрежение на електрозахранването или други неизправности.

  • Устройство, което предпазва нагревателния елемент в резервоара от прегряване. Това може да се случи, ако водата от бойлера се слее (например сте измили), а новият все още не е пристигнал и внезапно е изключил водата.


Диаграма на устройството на бойлера



  • Материалът, който производителят използва за резервоара за вода, трябва да бъде направен от неръждаема стомана.

  • Нагревателният елемент е в постоянен контакт с водата. Ето защо е желателно той да бъде лекуван със специални защитни съединения. Те осигуряват защита не само срещу корозия, но и поради формирането на прекомерни количества от мащаба.

  • Свързването на бойлера Thermex изисква използването на тип съхранение и в икономичен режим, при който консумацията на консумирана мощност на устройството е значително намалена.


Има модели, които могат да бъдат инсталирани в хоризонтална позиция. Устройствата тип "съхранение" обикновено се окачват на стената, но на пода обикновено се монтират бойлери с резервоар за вода над 100 литра. Това се дължи на твърде голямото тегло на устройството.



Важната точка, при фиксиране на бойлера по стените. Те трябва да бъдат носители, тъй като устройствата ще бъдат постоянно пълни с вода. В същото време, тяхното стандартно (празно) тегло нараства приблизително три пъти.



Директно свързване на устройството


Свържете самия нагревател, методът е напълно приемлив. Най-важното е да следвате всички инструкции и да следвате препоръките. Преди инсталирането е препоръчително внимателно да прочетете паспорта на устройството. Обикновено производителят дава някои съвети и препоръки за инсталиране. Също така обикновено се дава списък на елементите, които не се препоръчват за използване с този модул.

Не забравяйте да отбележите всички нюанси и да продължите с инсталацията, като изпълнявате всяка стъпка стъпка по стъпка. Първото нещо, което трябва да направите, е да маркирате мястото за закрепванията, върху които ще задържа бойлерът. Уверете се, че коя страна ще свърже електрическите проводници: отгоре или отдолу. Не закрепвайте скобите до тавана, не забравяйте да напуснете мястото, в противен случай просто няма да можете да окачите устройството на скобите.

Свързване на котела

Ако много често в системата на водоснабдяването възникнат повреди във водоснабдяването, след което водата от кранчетата е ръждясала или замърсена, преди да инсталирате водата в устройството, инсталирайте филтър. Да, дори ако прекъсванията са много редки, е по-добре да сте сигурни и да използвате филтър за почистване, отколкото да почистите устройството след това.

Свързването на бойлера Thermomex трябва да се извърши съгласно следната схема. За свързване към водопроводната система, тръбите, медни или металопластични, са най-подходящи. Към момента на присъединяване към тръбите за свързване на устройството към тръбата, не използвайте много усилия, тя може да повреди резбите в елементите на цилиндъра, или дори до пълен провал.

Всички стави трябва да бъдат поставени с лента или лента. Свързването на бойлера към водопровода трябва да се извършва чрез предпазни или спирателни вентили.

Преди да инсталирате устройството, проверете налягането във водопроводната система. В паспорта на всяко устройство всички производители трябва да посочат какви налягания устройството може да поддържа в системата, без да навреди на себе си. Обикновено стойността е не повече от 6 атмосфери.

Ако връзката на бойлера се появи в системата, при която налягането е по-голямо от 6 атмосфери преди да влезе в студената вода в устройството, необходимо е да монтирате редуктора. Това устройство предпазва устройството от високо налягане на водата в системата. Ако това не стане, може да се окаже, че вентилът, който регулира налягането в самото устройство, няма да издържи натоварването и ще изтече.

Единственият изход е пълното заместване на клапана, а тази част не е толкова евтина. Сега, след като сте инсталирали бойлера от вида на складовете сами, най-вероятно скоро ще разберете как да свържете мигновения бойлер.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Как да свържете котела с електричествоКак да свържете котела с електричество
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Как да свържете котела към водопроводаКак да свържете котела към водопровода
Как да инсталирате котел самостоятелноКак да инсталирате котел самостоятелно
Как да направите заземяване на бойлер със собствените си ръцеКак да направите заземяване на бойлер със собствените си ръце
Електрическо отопление на частна къщаЕлектрическо отопление на частна къща
Нагревателят за потока или за съхранение избира оптималния типНагревателят за потока или за съхранение избира оптималния тип
» » Как да свържете правилно бойлера за съхранение
© 2021 BggeHat.com