Потопяем електрически бойлер със собствени ръце

Малко е известно, че електрическият бойлер за душ почти не се различава от този за съхранение. Само по размер. Друго нещо е, че тя струва на мивката, - може да има различен начин на нагряване, но най-често има спирала с керамично покритие. Това намалява формирането на мащаба. Факт е, че няма къде да се инсталира магнезиев анод, така че се оказва, че е необходима допълнителна защита срещу мащаба. В същото време цената на устройствата не е толкова висока. Водните нагреватели Flowing Termex не струват повече от газови колони (около 4500 рубли), въпреки че капацитетът, разбира се, е по-малък. Въпреки това, 3,5 кВт за средната клапа на апартамента няма да бъде толкова малък. Ако само контактите не излязоха навън. Как да направите работещ електрически бойлер със собствените си ръце? Днес ще се опитаме да отговорим на този въпрос.


Проектиране на поток електрически бойлер


Отоплителният бойлер за съхранение, както е известно, има нагревателен елемент. Моделите на потока са точно едни и същи. Но тъй като опасността за спиралата се увеличава, електрическите бойлери от типа поток имат двойка степен на защита: (Виж също: Как да изберем електрически бойлер)



  1. Сензорът за прегряване прекъсва захранването, само температурата в миниатюрния резервоар ще надхвърли определен праг. Термостатът е обикновена биметална плоча, която нарушава електрическия контакт.

  2. На входа има обикновено сензор за налягане на водата или поток. По-специално, устройството няма да се включи, ако стойността, например, е по-малка от 0,5 бара. В поточните бойлери, които работят с дебит, минималният дебит е 1,2 литра в минута.


Електрически бойлер

Ето защо, ако един течащ бойлер, само от магазина и не иска да работи, а след това първо отваряне на повече вода. Обикновено устройството е поставено на мястото на кранчето, често има приставка за душ. Ето защо изискванията за класа за защита на корпуса са специални. Обикновено това не е по-малко от ip25. Вярваме, че домашно отопляемият бойлер в банята не може да бъде поставен по никакъв начин. Просто няма начин да се гарантира сто процента, че корпусът ще бъде сглобен според всички норми. Друго нещо е да го сложите някъде в леглото, където никой няма да го докосне. И, разбира се, заграждението трябва да бъде заземено, така че да не работи. Можете да направите това чрез щепсел или да оставите терминала директно върху кутията. (Виж също: Бойлер за басейна със собствени ръце)


Изграждане на електрически минерален бойлер


За да направите електрически бойлер със собствените си ръце, трябва ясно да разберете от какво се състои и как той може да бъде заменен на практика чрез избор на резервни части. Сърцето на устройството е спирала. Понякога те са две, различни по сила, и това ви позволява да определите три режима на отопление. И двете са поставени в херметически меден цилиндър, който има два отвора:



  • вход;

  • изход.


Това е тривиална информация, но ясно показва, че нагревателят не се изважда от устройството по правило. Капацитетът на медта е запечатан, възможно е изкуствено да се отвори и това ще изисква значителни усилия. Трябва да се реши дали да се въведе термостат и хидропротекция в дизайна. Последното ни изглежда излишно: ако един поток от бойлер е сглобен от собствените ни ръце, тогава можем да го използваме правилно, още повече.

Дизайн на водния нагревател

Когато за първи път разгледате всичко това, има желание да копирате конструкцията с точност. И изглежда така: вземете меден цилиндър, изрежете го с горелка, имплантирайте спирали ... ние го запечатваме, е дълга и твърда. Предлага се вместо да се купува в магазина 430 рубли TEN за течаща вода. Каква е солта? Ще спестим около 2000 рубли. Ако читателите вярват, че това е достатъчен стимул, тогава ще продължим да създаваме устройството. Той ще издаде около 2 литра гореща вода на минута, това със скръб наполовина ще бъде достатъчно, за да се измие. Но всеки друг електрически бойлер от този тип работи в подобен стил. И ако няма разлика, защо да плащате повече? (Виж също: Как да инсталирате котел самостоятелно)


Какво да правим с електрически бойлер с вашите ръце?


Всяка малка тенджера или малка желязна кофа с капак ще направи. Ако вземете капацитет от 10-15 литра и това е лесно за намиране, то нагревателят ще бъде смесен тип - акумулиращ поток. Разликата е по принцип малка, но размерът ще бъде много по-голям. Докато не го забъркваш с около инсталирането на електрически нагревателен елемент (например, PCP F00 3000W 85A10 / 3,0J220, 3 кВт), направете в непосредствена близост до най-долния чифт резервоар на отвори за монтаж. Ще се наложи да поставите двойка гумени уплътнения вътре. TEN се привлича отвън с двойка ядки. Това ще осигури отоплението на водата през целия обем.

Тъй като водният нагревател правим от себе си, водата отвътре трябва да влезе директно през спиралата. За да направите това, да пробия дупка в дъното на кофата, за да прикачите канала монтаж на пода, или три тримесечия на един инч или резба месинг зърното (понякога се нарича фитинги), по-добре се вписват в системата на водоснабдяване. Към това вече е възможно да се свърже решетка, включително пластмасови тръби. На изхода се поставя метален сферичен кран с дренаж, на който ще се постави дюзата за душ, ако е необходимо. Струва си да струва около 140 рубли и може да се използва в домакинството за различни цели. И при отсъствието на сферичен кран, електрическият мигновено нагревател ще служи като измиване на ръцете.



Инсталиране на бойлера

Това не е единствената опция, и може да се възпроизвежда, за да сложи домашно месинг с резба фитинги електрически бойлер, който вече е закачен лайнер. (Виж също: Ремонт на бойлерите Thermomex със собствени ръце)

Така че имаме котел, който ще загрее кофа за 10 литра за 20 минути и по-малък капацитет незабавно. Какво липсва в него? Съгласихме се, че ще следим нивото на водата ръчно. За да направите това, е достатъчно да приложите натиск и да отворите кранчето на изключения самостоятелно направен електрически мигащ бойлер. Ако всичко е наред, тогава отрязваме храната. Все още трябва да се направят три неща, поне това е:



  1. Температурен регулатор под формата на термостат от всякакъв вид.

  2. Запечатване и запечатване на контейнера, за да се запази налягането.

  3. Топлината на корпуса, така че да не губи енергия и да не се изгори.


Последното може да изглежда много за мнозина в качеството на този обем, няма да убедим, но е необходимо да го заземем в градината, за да не бъдем убити от тока. Изкопайте дупка в леглата и погребвайте стоманена рамка там. Стоманената лента се вкарва в къщата и служи като основа. Също така не забравяме устройството за диференциална защита. Чрез това работи всеки фабричен електрически бойлер, ако няма вградено устройство за аварийно изключване, както в шампиона на Termex. Какво трябва да използвам като термостат?

Обикновено в електрическа кана спирала изгаря. Най-често има плосък нагревателен елемент, под който има дъга, вътре в която е нихром или фекална тел, поръсена с прах за електрическа изолация. Изхвърляме тази част, термостата (който се поставя в колбата) и бутонът за включване. Имаме почти готов контрол, сега е време да се замислим за тялото на електрически бойлер. Нищо не идва на ум, по-добре как да вземете калая и да го извадите от него. Оставяме една голяма дупка под спиралните контакти, така че да може да бъде заменена в случай на нещо. (Виж също: Как функционира нагревателят за съхранение на вода)

Бойлер със собствени ръце

Сензорът на термостата е залепен в зоната на нагревателя, за да следи текущата температура. Бутонът се показва на външния корпус на облицовката, така че да е удобен за употреба. постави най-малко три дървени кубчета с бар около 3 cm между кофата и в долната част на корпуса. Mezhdustenok излее полиуретанова пяна (въпреки че ни харесва опцията Ековата). Мога ли да направя без топлоизолация? Да, но все пак трябва да сложите превключвателя някъде. Устройството е удобно, тъй като дръжката може да бъде окачена на дърво или на дълъг нокът. Основното нещо е да се държи далеч от душ, където ще има някой, който да се мие.

Капакът се заварява с аргонова заварка, като се използва полуавтоматична машина и може да се използва променлив ток. След извършване на операцията ние проверяваме за наличието на течове, които са направени от собствен електрически бойлер при нормална температура. Ако всичко е наред, ние започваме да го използваме. Предимствата на дизайна са, че много части могат да бъдат взети от счупени домакински уреди, които се предлагат в много апартаменти. И ще нагрее ли тук под формата на дъга от плосък нагревател на електрическа кана? Вярваме, че да. Необходимо е предварително да се задейства изолационното съпротивление (не по-малко от 30 MΩ) и самата спирала (около 28 ома). Ако всичко е наред, използвайте здравето си. Контактите могат да се излязат с всяко съединение за електрическа инсталация, което може да се намери само.


Технически характеристики на собствен електрически мигновено нагревател за вода


Техническите характеристики на електрическия бойлер са най-често срещаните. 3 kW ви позволяват да миете ръцете си, чиниите, най-малко да използвате душ. Ако е необходимо, можете да инсталирате и няколко нагреватели, най-важното, да не надвишава квота на апартамент или частна къща в капацитет. В противен случай, не само задръстванията ще бъдат отстранени, но е възможно местно произшествие. Ако енергийната индустрия докаже нещо, случаят има всички шансове да стигне до съда или да завърши с глоба.

За да направите работещ електрически бойлер за отопление, се нуждаете от много голяма мощност. Най-малко 10 кВт. С по-малко топлина в къщата няма да се постигне. Настоящият промишлен бойлер може да надвишава 100 kW. Производителността, разбира се, е страхотна. В светлината на гореизложеното използването на този сорт за дома е нецелесъобразно. При нас много граждани не могат да получат преференциална тарифа за използването на електрически плот за постигане. И тогава се съгласяваме, че ще се изисква домашно устройство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Бойлер за басейна със собствени ръцеБойлер за басейна със собствени ръце
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
Как да изберем електрически бойлерКак да изберем електрически бойлер
Как да изберем бойлерКак да изберем бойлер
Ремонт на бойлера Ariston собствени ръцеРемонт на бойлера Ariston собствени ръце
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Електрическо отопление на частна къщаЕлектрическо отопление на частна къща
Правилата за подбор и принципа на котела за апартамент или къщаПравилата за подбор и принципа на котела за апартамент или къща
» » Потопяем електрически бойлер със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com