Как да изберем електрически бойлер

Какво трябва да сте ясно настроени при избора на електрически бойлер! Натрупване на топлина за много дълго време на вашия резервоар, и течащи и не създават за измиване. Трябва да има буфер от поне литри за 10. Просто електрическият ток обикновено не произвежда повече от 2 кВт мощност. Това не е така, защото спиралата е трудно да се произведе за 10 кВт, е доста трудно да се свърже такова устройство, защото квотата на обикновен апартамент не надвишава 5 кВт. Това означава, че напълно ще трябва да върнете електрически проект, а не това в случая на частно домакинство, на което се отпуска почти безгранична квота срещу заплащане. В апартамент по принцип такъв агрегат не е свързан. Това е една от причините, поради които никой не използва заваряване у дома. Как да изберем електрически бойлер, така че съседите да не останат без светлина, както в случаите, когато някой предполага да зареди акумулаторна батерия за сметка на приятели на сайта?


Характеристики на електрическите бойлери


Мощност и консумация на електрически бойлери


Първо, мощността на електрическите бойлери не само не се отличава с голяма стойност, но може да бъде една и съща в целия диапазон, независимо от обема. Струва си да се знае, че в този случай скоростта е обратно пропорционална на капацитета на резервоара. Така електрическият бойлер Aquaverso на серията ER има мощност от 1,5 TW. Разбира се, резервоар от 50 литра ще се загрее два пъти по-бързо от сто. Външният вид в този случай може да бъде съвсем различен, дори при една и съща инсталация на стенен тип, но същността на това не се променя. Изборът на такъв електрически бойлер, обърнете внимание на скоростта. Ако няма желание да чакате дълго, вземете по-малко. Докато един човек измива, оборудването ще започне да готви следващата порция. (Виж също: Как да изберем поточен бойлер)

Електрически бойлер Aquaverso

В зависимост от захранването се избира и кабелът за монтаж. Не забравяйте да инсталирате диференциално обезопасяващо устройство. Дори и малките бойлери изискват подобна мярка за сигурност. Дори ако класът на електрическа безопасност на устройството е II - и повечето от бойлерите са по-ниски - това не означава, че аварията е напълно елиминирана. Ако вземете котлите, те обикновено могат да имат заземяващ щифт директно върху тялото, което автоматично ги отвежда до ниво под първото! Важно е да се разбере, че клас на безопасност показва, вероятността, че устройството ще работи без да навреди на хора, но да се елиминира напълно ексцесии може само оборудване, което основно работи на напрежение от 40 V или по-малко. Това са бръсначи, епилатори. Класът им на електрическа безопасност е III и те вероятно ще доведат до злополука с малка вероятност.

Що се отнася до избора на кабел, изпробвайте брояча за максимална консумация на енергия. Винаги вземайте жици с три ядра или повече, за да проверите нула, фаза и земя. Редовните бойлери принадлежат към втория клас електрическа безопасност, които не изискват дори страничен лоб на изхода, както е обичайно в Европа. Възможно е, разбира се, в този случай да се използва PVS 2 на необходимото напречно сечение, но бихме препоръчали да се проведе триъгълно едно наведнъж. Това ще гарантира лесна смяна на оборудването в случай на нищо. В същото, обърнете внимание и при избора. Вторият клас електрическа безопасност обикновено се отнася до електрически бойлер. Това не означава, че те могат да бъдат свързани без диференциално защитно устройство. Такова устройство ще бъде отрязано, ако някой удари токов удар.


Разположение на спускането


Обикновено електрическите нагреватели имат по-ниско положение на тръбопровода, но това не е догма. Europrisma от Аристон, тъй като има и двата дюзи на върха. Изпускането се извършва, доколкото разбираме, чрез издухване на компресора от страна на миксера. В този случай водата напуска тръбопровода с вентила в канализацията. Обемът на този бойлер не е толкова голям, а около 10 литра, но изключването на нагревателя за почистване без отводняване е строго не се препоръчва. Като цяло, не забравяйте простото правило: (Вижте също: Кой котел е по-добър)

Електрически плосък бойлер Thermex



  • Производителите обикновено не усложняват живота си и произвеждат стени монтирани бойлери с долна линия, което е много удобно, когато трябва да източвате водата. Напротив, малките продукти и подовите настилки често имат горна позиция на дюзите.




В този случай може да се нуждаете от специално оборудване за сервиз. Обърнете внимание на това при избора на електрически бойлер. Без да изпразвате резервоара, не се препоръчва да изваждате нагревателя, независимо от положението на тръбопровода. Някои електрически плоски бойлери на Termex имат още по-мъдра конструкция. Liners са разположени долу, но на вътрешния резервоар е разделен на два резервоара, което позволява по-бързо TENu работа, която е от лявата страна. Двете разделящи две тръбни мрежи са свързани, и ако изтичане през входа, водата ще остане точно в долния мост в отделението за отопление. За да бъде изпразнен напълно, трябва да използвате специален дренаж разбира се, който се намира в долната част на устройството, и които не са наясно дори мнозина дома бойлер Thermex.



Внимателно прочетете инструкциите, защото в страната, когато се подготвяте за зимата, резервоарът трябва да бъде изпразнен безпроблемно. Изберете много удобно оборудване. (Виж също: Как да свържете нагревател за съхранение на вода)



Материал за покриване на вътрешната повърхност на резервоара


Електрическите бойлери Bosch обикновено се подрязват с био-стъклена керамика, но какво всъщност е това? Специалистите разграничават само три версии на резервоара:

Бойлер в къщата



  1. Неръждаема стомана - желязо с определена част от въглерода, с добавен хром. Слабите места са заварени фуги, където делът на примесите спада, поради което се намаляват антикорозионните свойства. При добрите котли обикновено остава технологичен / обслужващ отвор, чрез който работниците пасивират пасивни уязвимости. Също така собственикът може да почисти уреда от скалата. При бойлерите няма такъв люк. Обърнете внимание, когато избирате от типа стомана, трябва да бъде "храна", например, AISI304. Неръждаемата стомана е много популярна в Русия, което не може да се каже за Европа, но това не означава, че тя е по-евтина, въпреки че мнозина казват, че трябва.

  2. Емайлът може да бъде различен: с добавки от наносилвател или титан, био-стъклокерамика. Всички тези покрития се нанасят в няколко слоя при висока температура. Покритието е издръжливо, но е по-ниско от стомана и лесно се откъсва от водното удавяне и външните повреди. Но емайллът често има коефициент на разширение, равен на метала, върху който е приложен. Това гарантира независимост от броя на циклите на отопление на резервоара. За да се защити оборудването, повечето производители закрепят байпас / възвратния клапан, през който се изпуска свръхналягане. Препоръчваме също да поставите малък акумулатор или амортисьор на входа (което в общи линии е същото).
  3. (Виж също: Как да разглобяваме бойлера Ariston)
  4. Алуминиевите резервоари се използват в космическата индустрия, където няма нужда от повишена якост, осигурена от титана. Такъв резервоар не подлежи на корозия в целия обем, което не може да се каже за предишните, не се страхува от деформация в разумни граници, няма шевове. В светлината на казаното днес считаме, че тези продукти са най-добри, но алуминият трябва да бъде покрит с хранителен калай. В противен случай собственикът на такъв продукт е изложен на голям риск (както и този, при който е налице грешната степен на неръждаема стомана). Изисквайте при закупуване на сертификати, където е написано, че материалът е разрешен за употреба или дори по-добре го пробийте през Интернет. Изберете производител на бойлер тук не може да работи. Знаем само Реал Мадрид (не този в Обннск).


Електрически бойлер Electrolux Royal


TEN формуляр за електрически бойлер


Удобството на разглобяването зависи от тези подробности. Повечето от тях имат магнезиев анод, понякога два спирали, за да се осигури бързо и нежно нагряване на водата. От тази гледна точка Termex с шест орехи и някои модели на Аристон с пет са много добри. Максималната простота на демонтажа няма да ви накара да наричате небесната помощ с неприличен речник. Електрически бойлер Electrolux често има сухи нагреватели, които страдат от мащабно отлагане много по-малко. Изглеждат малко неудобни, често приличат на някакъв пистолет, солената твърдост наистина се притеснява по-малко. Разбира се, по-добре е да вземете модел, на който можете да получите резервни части, но в Интернет, за да пишете по пощата, резервна част днес обикновено не е проблем. Сухи нагреватели за бойлери Electrolux ще струват малко повече.


Работни параметри


Ако работната температура на много бойлери е приемлива за повечето случаи, тогава не може да се каже, Обикновено има нещо като 3 бара във водопровода, но има и водни чукове. От тази гледна точка електрическият бойлер Stiebel Eltron, изчислен само на 6 бара, изглежда като опасен избор. В този случай устройството не може да се нарече евтино по отношение на обем и капацитет. Вярваме, че електрическият бойлер Stiebel Eltron и неговите предимства, например защитният клас на калъф ip25, са на разположение, но производителят не ги рекламира по никакъв начин. (Виж също: Как да изберем газови потоци чрез бойлери)

Не работете след размера, електрическите бойлери Gorenje за 200 литра се нагряват до температура над 75 ° C за повече от 7 часа. Това означава, че ако устройството бъде включено вечер, всеки ще може да се мие сутрин. Мощността е 2 кВт. Нашият преглед на нагревателите приключва, ние показахме какво да търсите при избора, в противен случай се отнасят към вашите нужди и наличието на свободно място за инсталация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Котел електрически това, което трябва да знаете?Котел електрически това, което трябва да знаете?
Потопяем електрически бойлер със собствени ръцеПотопяем електрически бойлер със собствени ръце
Как да изберем електрически бойлер?Как да изберем електрически бойлер?
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
Свързване на електрическия бойлер към отоплителната системаСвързване на електрическия бойлер към отоплителната система
Отопление на къщата с електричествоОтопление на къщата с електричество
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
ДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕДАННИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
Домашен електрически бойлер за отопление на домаДомашен електрически бойлер за отопление на дома
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
» » Как да изберем електрически бойлер
© 2021 BggeHat.com