Как да разглобиме бойлер

Мнозина са чували за бойлерите Thermex. Те са достъпни и близо до руската реалност, защото се произвеждат от местен производител. Дизайнът на повечето от тях е донякъде специфичен, днес ще говорим за това как да разглобяваме бойлера Thermex. За да направим това, се нуждаем от отвертка, лице или конвенционален ключ за 10, нож, ръка на човек, защото не е работа на жената да върши такава работа. Демонтаж на бойлера Thermex се извършва по същата схема, независимо от модела. Единствената разлика е дизайнът на корпуса, нагревателните елементи, тяхното местоположение. В противен случай ремонтът на 80-литровия бойлер Thermex не се различава от обслужването на който и да е друг.


Демонтаж на бойлери Thermex


Ще говорим за електрически уреди, опитайте се да разглобите газовия бойлер на собствена опасност и риска. Това трябва да се извършва от специалисти. Подобно на други бойлери фирми Thermex продукти, доставяни от долния щит, зад който се крие електрониката, както и вградени в нагревателните елементи номер едно и по-горе. Първата забележка относно разглобяването е, че трябва да източите водата. Много хора го гледат през пръстите си и това не е добър стил на ремонт на бойлер. Когато водата изсипва чипове, нищо добро не може да дойде от нея. Дори най-простият бойлер, в който има само нагревател и термостат, не харесва небрежност. Минимално въздействие - при отстраняване на нагревателя ще отнеме под налягане, резултатите са представени в собствената си въображение. (Виж също: Ремонт на бойлерите Thermomex със собствени ръце)

При някои нагреватели Termeks TEN се закрепва чрез гумено уплътнение върху шест гайки към тялото чрез пръстен със съответстващ брой отвори. Основата му е кръгла, има анод, изработен от магнезий или сребро. Това е много типичен нагревател. Вградени болтове изглежда, че няма нужда да ги отстранявате. Колкото по-внимателно трябва да бъде с вода, така че нишката да не може да бъде повредена. Има много начини за източване на водата, предлагаме най-простите:

Бойлер Thermex 80 литра



  • Входът на нагревателя трябва да бъде снабден с чайник;

  • в клон, поставете кранчето, което трябва да бъде затворено през цялото време;

  • зад тръбата, поставете възвратна клапа, която ще предотврати изтичането на съдържанието на резервоара в тръбата, ако водата е изключена;

  • затворете студената тръба в апартамента с клапан, за да блокирате пълненето на резервоара;

  • изключете електрическото захранване на нагревателя, като издърпате щепсела от гнездото;

  • При обслужване, източете водата чрез крана, която е вградена в чашата;

  • За да направите това, използвайте гумен маркуч или обикновена кофа;

  • Течността може да се използва и в домакинството, ако е необходимо.


Изтичането през бойлера е безполезно. Само в горната част на резервоара има възможност за подаване на вода. Необходимо е също да изпразним напълно резервоара, преди да демонтирате бойлера. Преди ремонта е разрешено да извадите устройството от стената, много от тях извършват всички операции без тази стъпка. Съберете с отвертка и други инструменти и свалете капака на бойлера. Под него ще има нагревателни елементи, в които по желание могат да се монтират термостати, както и електронен контролен панел (ако има такъв). Необходимо е внимателно да изключите кабелите, но преди това трябва да оцените безопасността на устройството. Средният контакт обикновено е заземен, можете веднага да проверите неговата работа, като направите измерване с мултицет спрямо корпуса. (Виж също: Как да се почисти котел)

Повечето бойлери принадлежат към класа на електрическата безопасност I, поради което имат запушалка, върху която има венчелистче. Не трябва да има голяма съпротива между него и средния контакт на ТЕМ. Индивидуалните майстори просто се обаждат, но ви препоръчваме да измерите конкретната стойност. Ако тя е по-голяма от 10 ома, трябва да бъде отделно, за да се направи нещо за това, защото 10 Ohm - максимална устойчивост на цялата верига до заземен стоманена рамка, изкопан някъде в близост до къщата. След това премахнете контактите. Обикновено те се закрепват с гайки или щепсели. Във всеки случай това не бива да ни поставя в затруднение.

Демонтаж на нагревателя от специалист

Появява се оборотът на термостата, ако има такъв. Той също така трябва да бъде изключен и внимателно изтеглен от ТЕМ. Ако ние видяхме на нагревателя на водата в контекста, а след това затвори с спирали под слой измет би сте забелязали, металната тръба, закрепена в единия край. Това са сонди за температурни датчици. Броят им може да бъде различен, например един или два. Освен това има няколко ТЕМ. С всяко действие по този начин. Съпротивлението на термистора обикновено е десетки ома, можете да опитате да го измерите с мултиметър. Не е фактът, че няма да има тази стойност, тъй като някои термостати са вече напълно зашит в близост до Тан, а това е реле, което устойчивост във всяка държава, ясно при 20 ома.

Ключът за 10 завъртане на шест гайки по периметъра на ТЕМ изважда пръстена. Внимателно люлеене от страна на страна, издърпайте нагревателя от монтажния отвор. Това може да бъде доста дълъг и сложен процес, в зависимост от това колко дълго е извършена последната ревизия на устройството. В Thermex TEN можете да забележите следните компоненти под бомбата: (Виж също: Инсталирайте сами котела)



  1. Отоплителна спирала (и).

  2. Магнезиев анод или неговите остатъци.

  3. Сонди за температурни сензори.




Последният компонент, който вече споменахме по-горе. Що се отнася до магнезиевия анод, понякога се сглобява върху стоманена пръчка или дори без нея. Следователно, можете да разгледате една от следните опции в зависимост от дизайна и датата на последната ревизия:



  1. Просто нищо. Само отвора за фиксиране на анода.

  2. Стъпка от стомана, завинала в отвора с резба.

  3. Силно корозиралите останки от магнезиевия анод, напълно покрити със скрап.


Демонтаж на бойлера

Във всеки от тези случаи частта трябва да бъде заменена. Стоманеният прът се завърта с гаечен ключ и клещи или остатъците от пръчката се отстраняват от "ухото". Опцията зависи от дизайна. Много хора питат защо магнезиевият анод изобщо е нужен, ако всичко е покрито със скрап. Без него би било още по-лошо. Преди да инсталирате нов магнезиев анод, е необходимо да почистите нагревателя със сонди и други части.


Как да почистите нагревателя на бойлер


Ако демонтажът на бойлера разкри необходимостта от почистване на ТЕМ, не е полезно да отложим въпроса в дългата кутия. Termex често има двойна спирала, всеки от компонентите има различна мощност. Например 700 и 1300 вата, но това не е догма. Съществуват и модели, в които има два нагревателя. Във всеки случай, почистете всичко. Обърнете внимание на О-пръстена. В Termex обикновено е доста лесно да се премахне. Което трябва да бъде направено първо. Моля, обърнете внимание, че всяка гума не толерира киселини, които ще използваме за почистване. Ако има желание да се натопи нагревателя напълно, тогава се нуждаете от специален почистващ дезинтектор за съдомиялни машини или перални машини. (Виж също: Как да почистите котела от мащаба)

Ние вярваме, че повечето от тях не са на разположение, така че се грижи за гумения уплътнител ТЕМ бойлер. Между другото, е позволено да се използват унифицирани детергенти, както и деалер за ютии, електрически чайници, микровълнови фурни. От това, което е на разположение в ежедневието, лимонена киселина и оцетна киселина, както и течност от батерията (изглежда, че има солна киселина). Последният метод не е много добър, тъй като е необходимо да се измие обилно отоплението след почистване, преди да се постави обратно в бойлера. По отношение на концентрацията:



  1. 9-ият оцет се смесва с вода в съотношение от 1 към 3 или 1 към 2.

  2. Лимонена киселина в половин литрова бутилка, се нуждаете от две сашета.

  3. Течността от акумулатора се излива.

  4. Препаратът се дозира съгласно инструкциите му.


TEN

Нагревателят се поставя спирално надолу. От пластмасовата бутилка за това режете врата. Разтворът се излива така, че да не достига гумените части, ако има такива. Водата трябва да е топла, времето за почистване е около един ден. Що се отнася до размера на спиралата, бойлерът Thermex от 100 литра и бойлерът от 30 литра в този план не са твърде различни от останалите. Най-често дори властта е една и съща за всички братя в линията. Преди накисването внимателно можете да почиствате големи люспи от мащаба. Ако искате да почистите резервоара, не само трябва да разглобявате електрическия бойлер, но и да го свалите. Като обърнете надолу, поставете резервоара върху дървена решетка във ваната. Измиването се извършва със същото решение, но трябва само да го направите ръчно. Необходимо е да излеете около 5 литра почистваща течност от тези, които обсъждахме по-горе, да изчакате няколко часа, след което сложете резервоара отстрани. Веднъж на всеки два часа е необходимо да се търкаля резервоара. За един ден той трябва да направи 360 градусов завой и да се върне към предишната точка. След това течността трябва да се източи и резервоарът да се изплакне. Бойлерът с капацитет 120 литра ще бъде трудно да се търкаля, но е необходимо!

Някои модели ще трябва да демонтират електронния контролен панел, то очевидно няма място във ваната. Не забравяйте да изсушите бойлера, преди да го пуснете в експлоатация. Магнезиевите аноди се поставят след края на процедурата. Нагревателят трябва да изглежда много по-добре, отколкото преди почистването. След това всеки бойлер Thermex 50l ще работи почти като нов. Ако е необходимо, сменете спиралата, как да разберете дали е необходимо, вече казахме в нашите прегледи. (Виж също: Карта на сайта 2)

Газовият бойлер, например 200 литра Ariston, изисква малко по-различна грижа. В този смисъл оборудването, което работи на синьо гориво, е по-малко удобно от електрическото оборудване. Демонтажът на течащ бойлер понякога е невъзможен. Това важи за модели, които се инсталират вместо миксер върху мивка. Други са свързани главно с газ. Топлообменникът е бързо обрасъл, но това е съвсем различна история.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем бойлер за съхранениеКак да изберем бойлер за съхранение
Как се изгражда котелът?Как се изгражда котелът?
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете бойлерКак да свържете бойлер
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
Как да изберем електрически бойлерКак да изберем електрически бойлер
» » Как да разглобиме бойлер
© 2021 BggeHat.com