Как да разглобите котел сам

Бойлерите, с други думи, котлите - устройствата са далеч от най-сложното устройство. Благодарение на тази функция почистването и други ремонтни работи се извършват лесно ръчно. Преди да започнете да работите с това устройство, първо трябва да разберете как да разглобите котела самостоятелно.

Задължителен момент, без който е неприемливо да се започне демонтаж - изтича водата. Нагревателят за съхранение има две дюзи, насочени към изхода и входа на течността. Изхвърлянето на вода може да се извърши по три начина: (Виж също: Карта на сайта 2)



  1. Първият е направен съгласно инструкциите. Използвайки чайник, който се намира между дюзата и клапана, лесно се източва водата. В този случай е необходимо да го затворите близо до точката, в която влиза в резервоара. Такава процедура обаче не винаги е възможна, тъй като наличието на този подсилващ чай - днес е рядкост.

  2. Използване на лоста на спусъка. Това устройство се намира на предпазния клапан. Извийте го е лесно, което ще доведе до източване на водата. Обаче, простотата на изпълнение ще изисква значително време, за да се отървем от целия обем вода. Оборудвайте системата и ускорете процеса на източване, като използвате маркуч. Лесно се прикрепя към дюзата, което ще улесни работата. Скоростта обаче все още ще е доста бавна, а дренажът ще отнеме около час-два.

  3. Третият вариант е типичен при отсъствието на задействащ лост и, разбира се, подсилващата чайка. Отвиването на възвратния клапан е обратно на часовниковата стрелка. Не се страхувайте от изобилието на вода, която тече, която започва да бичува със значителен натиск. За максимално удобство, препоръчваме да използвате добър маркуч с достатъчна дължина, за да го направите директно в тоалетната чиния или банята. Ако такъв лукс не е под ръка, тогава ще бъде гарантирано многократното тичане с кофи. Отсъствието на вода в развиващия се вентил ще индикира затварянето на захранването с гореща вода, чието отваряне е необходимо за изтичане на течността, тъй като захранването с открит въздух осигурява въздух на резервоара.
  4. (Виж също: Как да проверите десетките на бойлер)

Демонтаж на бойлера

За да разглобите бойлера със собствените си ръце, е абсолютно необходимо да източите водата, докато гаранционното обслужване не осигурява такова действие. Ето защо не се препоръчва да се произвеждат тези произведения, без да се чака специалист. Тази процедура е предназначена за самостоятелна работа по лечение или други превантивни работи.


Демонтаж на бойлера


Саморазрушаването на котела се постига само с няколко инструмента:



  • отвертка;

  • нож;

  • гумен маркуч;

  • ключ;

  • метална четка;

  • анод;

  • средства за почистване;

  • контейнери за вода.


На първо място е необходимо да се отстрани ефекта от електрически ток върху устройствата, т.е. да се изключи ток. Важно е да запомните, че последователността на етапите на разглобяване на котела може да се извърши само с изключено захранване. Нарушаването на това правило може да доведе до неблагоприятни последици. След като захранването е изключено, всички кабели трябва да бъдат изключени. За тази цел свалете капака от дъното на котела и изключете всички налични проводници.

Третият етап е изпускането на водата съгласно един от горните алгоритми. Това може да се направи по най-достъпния и оптимален начин: дренажният клапан е снабден с подготвен маркуч, чийто диаметър е предварително избран спрямо клапана. (Виж също: Как да смените TEN във водогрейния бойлер)

Премахване на тен

Тръбата, предназначена за подаване на топла вода, е изключена, докато студената тръба е изключена от устройството, след което е възможно безопасно да се развие клапана. Другият край на маркуча се издърпва в инсталираното място за източване на водата, което може да бъде отводняване.

След разрешаването на проблема с водата отидете до случая, в който трябва да намерите големите болтове, разположени в долната част на устройството. Преди да ги развиете, трябва да поставите таза върху пода на тяхното ниво. Силното завинтване на болтовете показва качествено устройство, така че не се спестявайте енергия, за да ги развиете.

Не винаги е възможно да направите това от първи път, понякога трябва да прибягвате до изваждането на устройството, тъй като не е възможно да се премахнат болтовете с тегло. След отстраняване устройството е разположено равномерно върху мека, равна повърхност, където битката с болтове продължава, докато не се постигне положителен резултат. (Виж също: Само почистване на котела)

Следващата стъпка е да намерите електрическата част на устройството. След като бъде намерено, трябва да дърпате за него, но не полагайте много усилия, защото съществува опасност от повреда на гуменото уплътнение. Анодът, удобно разположен близо до TEN, предотвратява развитието на корозия, така че при непривлекателен външен вид най-добре е той да бъде заменен с нов.

Електрическата нагревателна част се препоръчва да се почиства с помощта на специални химични съединения. Разбира се, много хора прибягват до нож и метална четка. За най-добър почистващ ефект се препоръчва да се почистват повърхностите на устройството, които лесно могат да бъдат ремонтирани с конвенционална гъба.


Анализ на бойлера "Аристон"




Демонтажът на бойлерите Ariston трябва да се извършва по специален алгоритъм, като се вземат предвид някои характеристики на устройството, преди всичко овален фланец. Така че подготвителният етап включва всички известни захранващи блокове, както и необходимите за по-нататъшен анализ, източване на водата. Възможно е също да се отстрани затварящият клапан, ако е необходимо демонтиране. (Виж също: Как да направите котел самостоятелно)

Подготовка на котела

Следните действия са подобни на установения алгоритъм за разглобяване на бойлери. Това означава, че е необходимо да отвиете болтовете, разположени отдолу, и да свалите капака. Термостатното устройство се отделя чрез леко движение, насочено надолу. Премахването на това оборудване позволява достъп до фланеца. Бойлерите Ariston фиксират фланеца с гайка и пръчка, така че отстраняването му ще стане възможно само след премахване на фиксиращите данни. Важно е да запомните, че отстраняването на нагревателния елемент и фланецът се извършва с предварителното завъртане на ТЕМ надолу. Трябва да се вземе същият алгоритъм за действие за сглобяване на демонтирания котел.

Устройството се почиства по всички известни методи, включително химическия ефект на специални средства или механично действие с твърда четка. Много е важно да се вземе предвид асиметричната форма на фланеца по време на обратния монтаж на устройството. За да се избегнат проблеми при повторно сглобяване, най-добре е да запомните местоположението на фланеца в гърлото.

Като ръководство можете да изберете терминал, тъй като неговата позиция е много по-лесна за запомняне. Често се случва след разглобяване на агрегата да започне да изтича, в този случай се препоръчва предварително да смените гуменото уплътнение.


Демонтаж на бойлера Thermex


За да разглобите бойлера Thermex не е трудно, ако следвате инструкциите. Същата последователност от действия е характерна за процедурата за демонтиране на подобни устройства. Разбира се, първо, устройството е напълно изолирано от електрозахранването. След това трябва да се отървете от наличието на вода в резервоара със специален вентил. Когато тази работа приключи, е необходимо да извадите манекена.

Следващите стъпки са насочени към отстраняване на пластмасовите клапи и отстраняване на фиксиращия винт, който трябва да бъде разположен в центъра. Понякога зъбът е скрит зад стикер, така че не се страхувайте от отсъствието му, такива защитни печати се откриват и когато се опитате да разглобите бойлера Gorenje.

Разглобете котела самостоятелно

След отстраняване на този винт, долният капак лесно се отстранява. Не се страхувайте от вътрешното устройство. Наистина е много трудно поради изобилието от различни електрически елементи. Препоръчва се да се снима или по друг начин да се оправи такава сложна вътрешна украса на котела. Не пренебрегвайте този съвет, тъй като е много по-лесно да разглобите бойлер, отколкото да го сглобите, и тази близка снимка или схематичен план ще ви помогне да изпълнявате тази отнемаща време задача.

Следващите стъпки осигуряват изключването на контролния панел и на елемента за термична защита. Това може да стане чрез отвиване на закрепващите винтове. Освен това трябва да премахнете скобата. Не забравяйте за вредните фактори на водата, затова препоръчваме тези елементи да бъдат отведени на сигурно сухо място. Уверете се, че сте изключили съединителя, който свързва вътрешното управляващо табло с външния.

И двата нагревателя са свързани към фланеца чрез 6 гайки, които трябва да бъдат развити. При електрическите акумулатори се препоръчва да се справяте внимателно, внимателно и без усилия, за да ги демонтирате. Често те са напълно покрити с измет. След като направите цялата процедура, можете да преминете почистването на устройството.

Много от тях се опитват да демонтират външния контролен панел, но този процес не е лесен. На първо място, счупеният стикер се нагрява с помощта на сешоар и след това се отлепва. Под стикера има защитна шина, фиксирана с 5 винта.

Откриването на тези части може да премахне панела, зад който се намира външното табло за управление. Монтажът на това устройство - процедурата не е лесна, много по-лесно е да я демонтирате. Важно е да не забравяте да използвате фиксираната верига на сглобената конструкция и внимателно да изпълните монтажните работи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате бойлерКак да инсталирате бойлер
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Как да източвате водата от котелаКак да източвате водата от котела
Как да свържете самия котелКак да свържете самия котел
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
Как да източим вода от бойлерКак да източим вода от бойлер
Как да свържете правилно котелаКак да свържете правилно котела
Как да свържете бойлерКак да свържете бойлер
Инсталирайте сами котелаИнсталирайте сами котела
» » Как да разглобите котел сам
© 2021 BggeHat.com