Инсталиране на бойлера от себе си

Днес бих искал да говоря за такъв фактор като творческа вена. Той не винаги играе за доброто. По-специално, миниатюрните поточни бойлери непрекъснато се стремят да бъдат инсталирани с главата надолу или дори встрани, вярвайки, че няма нищо осъдително в това. Всъщност това изобщо не е така. Монтирането на бойлера трябва да се извършва стриктно в съответствие с инсталационната схема, която обикновено се съдържа в ръководството за експлоатация или в отделен наръчник. Майсторите от Кривой рог (ако паметта не се променя) публикуваха видеоклип, в който говорят подробно за него, но не посочват причините. Тук сме днес и решихме да отидем по-дълбоко в инсталацията на електрически бойлер "Europrisma" Ariston.


Подреждане на нагревателя за съхранение в Europrisma


Този модел не е твърде различен от по-големите му колеги. Основната, основната функция е инсталирането на ТЕМ в страничната предна стена, на предния панел, покрита с пластмасов капак. Формата на спиралата е необичайна. Това въобще не е като удължен цикъл, но се огъва от самото начало и се оставя по-близо до дъното на резервоара. Водата, както обикновено, се изважда от горната част и влиза в долната част. Много от утайките се отлагат на дъното на свързаните соли на твърдостта. Това е обичайна практика за съхранение на бойлери и за разлика от течащата вода е, че не се препоръчва дори леко накланяне на устройството по време на инсталацията, а не да се завърти на 90 градуса или надолу. (Виж също: Как да инсталираме бойлер в банята)

Нека започнем от края! Да предположим, че бойлерът вече е окачен на стената в правилната позиция. И тук е първата изненада: когато става въпрос за Europrisma от Аристон, тогава има две версии:



  • с долния ред;

  • с горна линия.


Водонагревател за съхранение

Ето защо онези, които видяха инсталацията нагоре от дюзите, също ще бъдат прави, а надолу по тръбопровода. Просто те бяха различни версии на един и същ модел на бойлера за поток-акумулатор. Защо не могат да се намерят неразличими устройства (надписът "Аристон" на 180 градуса), както изглежда? Това се случва, когато капитанът завърши инсталацията: окачи конзолата на стената, свали тръбите, направи дренаж и направи кабелите. В близост до уреда на апартамента е монтиран надземен кран или монтиран тук, близо до уреда. Но водата отвътре не върви по някаква необичайна причина: създава се въздушен корк, който не започва потока. И само когато майсторът леко отваря смесителя, джетът най-накрая се втурва вътре. Характерно съскане звучи от кранчето.

Вътре в нагревателя за нагряване на топла вода, захранването със студена вода е почти на дъното на резервоара. Нивото се издига безопасно, когато се излива въздух през изхода, който е близо до самия таван. Най-вероятно в самия връх на резервоара все още ще има няколко грама въздух, но това не пречи най-малко на нормалната работа. Постепенно резервоарът ще се напълни, а водата ще премине до самия миксер. Сега можете да затворите вентила и да отидете в нагревателя за съхранение, за да търсите течове. Устройството е готово за работа! (Виж също: Свързване на бойлера с вашите ръце)

Спиралата се вкарва в средата, но нейната завивка се движи леко надолу, защото въздушният слой отгоре не пречи на нормалната работа. Какво се случва, когато потокът от бойлер е инсталиран с главата надолу? Входът е в самия връх на резервоара, а изхвърлянето е на дъното. От тавана се излива фонтан, който измества около 15 въздух от резервоара, а след това нивото достига до изхода. Всичко! Въздушната възглавница вече не пречи на водата по пътя към смесителя, така че ще има шеста от водата в резервоара, а останалото е празно пространство. Това, разбира се, е най-лошият вариант. След това монтьорът, проверяващ наличието на течове, прекъсва нагревателя.

Водонагревател Аристон

Термостатните сонди са разположени така, че да контролират температурата на водата. Те просто "не знаят", че могат да измерват температурата на въздуха, защото при нормални условия резервоарът никога няма да бъде изпразнен. Дори да няма вода в кранчето. Обемът на течността на лъва все още е вътре и може да се отцеди чрез специален дренажен отвор по определени методи.

Както знаем, въздухът е лош проводник на топлина, а спиралата вероятно няма дори да достигне течността. Тя ще започне да работи. Въздухът бавно се загрява, но термостатът не следва непременно ситуацията. Докато релето ще работи, нашият нагревател вече ще изгори. В този случай дори диференциалното защитно устройство не може да бъде изхвърлено, тъй като спиралата е суха и не контактува със земята през водата. Последствията са очевидни: нагревателят ще трябва да бъде сменен, делото не попада под гаранцията. (Виж също: Как да инсталирате бойлер)

И какво ще стане, ако поточният бойлер е страничен? Ако изходът на горещата вода е на върха, той просто ще се окаже неправилен режим на работа на устройството. Има шанс цялата спирала да бъде скрита под повърхността и затова просто ще започнем да се чудим защо доставянето на топла вода бързо свършва. В противен случай (другата страна), нагревателният елемент изгаря.


Разликата между горната и долната граница на Europrisma




Много, вероятно, не са разбрали напълно разликата! Ето дизайна на бойлера "Еврорисма":



  1. Входът е отдясно под корпуса. И завършва на най-ниското ниво.

  2. Изходът е вляво под корпуса. Тя отива почти до самия връх на резервоара.

  3. Предният панел е подвижен, под него има три терминала за свързване на бойлера с поток и акумулатор и спирала.
  4. (Виж също: Как да свържете бойлер със собствените си ръце)
  5. Надписът Аристон се чете в посока от входа на входа!


Съхранение и нагревател на потока Europrisma

Горната очна линия изглежда съвсем различно:



  1. Входът е отдясно над корпуса и отива почти до дъното на резервоара.

  2. Изходът е отляво над сградата и завършва тук.

  3. Предният панел и нагревателят са точно същите като тези на предишния модел.

  4. Надписът Аристон се чете в посока от входа на входа!


Има справедлив въпрос, но можете ли да инсталирате воден нагревател поток-акумулатор с главата надолу, заменяйки входа и изхода на някои места? При първото приближение, да, но отговорът ще зависи от вътрешното разположение на оборудването. По-специално, има ли разделение в два резервоара вътре и други дреболии, които в този случай решават всичко. Препоръчваме ви да инсталирате сами бойлера, както е записано в инструкциите. И ние ще говорим за това по-долу.


Правилно инсталиране на бойлер за съхранение на батериите Europrisma


Типичният резервоар за течаща вода Europrisma има капацитет от около 30 литра. Това ни позволява да разглеждаме устройството като максимален представител на неговия клас. Всичко започва с шаблона. То отбелязва два отвора на стената, на които скобата е окачена и завинтена с винтове. Запазете хоризонталното ниво и не бързайте да поставите устройството на място:



  • На първо място, диелектричните гайки от комплекта се завинтват върху гъвкавата. Те служат за електрическа изолация на устройството и омекотяват деформации по време на термичното разширение.
  • (Виж също: Ремонт на бойлера Ariston собствени ръце)
  • Най-добре е незабавно да завиете гайките от бронз, които след това свържете американката с водопровода.


Потопяем бойлер

Като съберем собствените си ръце по този начин, можем незабавно да дадем елементите в правилната посока, като си помагаме с гаечен ключ. В противен случай ще е малко трудно да работите някъде под мивката. След това устройството се поставя на мястото му.

Препоръчително е да оставите традиционния дренаж на резервоара за монтаж. Това се прави с помощта на чай, в един от чиито клони има дренажен клапан с тръба към канализацията или друга конструкция. И тук виждаме удивителна разлика между устройствата с горни и долни проводници:



  • Ако EuroprismaAriston подава долната част, водата може да се източи под собственото си тегло!


Ако тръбата е отгоре, за извършване на услугата ще се изисква компресор. Свързваме го със смесителя, отваряме водопровода, целият резервоар напуска водата. За някои това ще бъде важен въпрос. Някой дори може да виси уреда над мивката.



Моля, имайте предвид, че изобщо няма захранващ кабел. Това се прави, за да се сведат до минимум загубите, мощността на устройството е до 3 кВт, което е доста за класа на бойлерите за съхранение на потоци. Това няма да се случи без диференциално защитно устройство и правилно избран кабел и предпазители. За такава мощност е подходящо медно ядро ​​от 4 квадратни милиметра. Резервът ще бъде приблизително два пъти. Любопитно е, че електрическата инсталация на течащ бойлер обикновено се състои в поставянето на изхода точно на правилното място. Понякога кабелът с щепсел има дори автоматично устройство за защита, така че няма нужда да го купувате отделно. Това се обяснява с факта, че за стандартите на апартаментите силата на устройствата обикновено е равна на: 3 срещу 3.5 kW. Това са типични стойности.



Във веригата за доставка на студена вода се препоръчва да се включи малък разширителен резервоар или поне амортисьор за водни чукове. Това ще предпази резервоара от унищожение. Въпреки факта, че емайлиран резервоар е направен от стомана "с повишена якост", производителят не препоръчва манипулиране на устройството грубо. Между другото, Аристон е много притеснен за опазването на озоновия слой, така че той подчерта, че изолацията от полиуретанова пяна не съдържа хлорофлуоровъглероди. Неконтролираното им използване в нуждите на домакинствата може да доведе до факта, че слънчевата радиация ще престане да се филтрира правилно. И това е рак на кожата и много други болести!

Монтирането на газовия бойлер вече е прегледано, но ние не изключваме, че ще се върнем към темата!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите бойлер със собствените си ръцеКак да направите бойлер със собствените си ръце
Инсталиране на самонагревателния бойлер от себе сиИнсталиране на самонагревателния бойлер от себе си
Как да инсталирате бойлерКак да инсталирате бойлер
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
Как да изберем електрически бойлерКак да изберем електрически бойлер
» » Инсталиране на бойлера от себе си
© 2021 BggeHat.com