Инсталиране на самонагревателния бойлер от себе си

Смята се, че приемането на топла вода от бойлера се извършва отгоре не само защото там има максимална температура, но и защото има твърди соли в дъното на утайката. Магнезиев анод активни битки с мащаб, но продуктите от тази активност не винаги е приятен за окото: в долната част на големи люспи са депозирани, или образува kiseleobraznaya течност, която замърсява долния слой. Ако не се постави възвратен клапан, всичко това въпреки прекъсването на водата ще отиде в щранг, но ние не препоръчваме използването на такива методи за почистване на резервоарите по простата причина, че това е като да плюе в тавана: най-малко веднъж, така че да можете и не попадат ... говорейки за другите. Монтирането на бойлера за бойлер от собствените му ръце се извършва съгласно всички правила не само за безопасността на оборудването и неговия собственик, но и да отчита интересите на различни организации и съседи.


Не толкова добре известни факти за бойлерите


Преди всичко бих искал да говоря за груб филтър. Самоинсталацията на бойлера за съхранение трябва да включва такива елементи. Филтрите са магнитни или решетки, в ежедневието те са по-чести. Всеки филтър е тръба, от която се отстранява странична стена под остър ъгъл. Той съдържа мрежа с цилиндрична форма, типични размери на окото са 0,5 мм. Ясно е, че всички големи частици се забавят там. Но тъй като филтърът е на входа на апартамента, а водата в решетката не винаги, тогава често се образуват обратен поток. Един майстор предлага, в нарушение на обичаите, да постави груб филтър, така че клонът да е насочен нагоре. (Виж също: Как да инсталираме бойлер в банята)

След това, когато водата се изключи, гравитацията вече не притиска мръсотията надолу, а напротив, е необходимо само да се изпразни стомната тръба, тъй като всички частици се отвеждат от потока към съседите и други любопитни места. Не считаме тази стъпка за етична. Когато грубият филтър е запушен и потокът от вода е отслабен, тогава е достатъчно:



  • затваряне на решетката;

  • развийте болта на капачката;

  • Извадете мрежата и я почистете;


Демонтаж на тръби



  • сглобете устройството;

  • отворете решетката.


Това е проста операция, вместо която мнозина обръщат своите гишета, което също не е етична стъпка. Освен това такива действия могат да бъдат класифицирани като кражби. Ако вземете типичен апартамент, по време на окабеляване филтрите се поставят върху студена вода. Оттук произхождат съдовете за миене на съдове, пералните машини, пълнещите парогенератори и другите домакински уреди. Вярваме, че трябва да има филтри и за двата рейзъри, но причините за това, че не са там, не са трудни за изброяване:



  1. За да се предпазят гражданите от изкушението да откраднат няколко кубически метра с прахосмукачка.

  2. В Русия почти не се използват домакински уреди, които провеждат приема на топла вода.


По отношение на студената тръба, след това по време на монтажа работниците внимателно се грижат за мястото с филтъра вертикално, поради което описаният по-горе метод за свързване става невъзможен. Ние имаме не само занаятчии, но и монтажници се намират умни, когато решават как правилно да инсталират бойлер. За щастие, и плащайте на тях много бавно, а работата като цяло е проста, просто трябва да знаете бизнеса. По-специално, заваръчната машина за пластмасови тръби се различава малко от спояващото желязо. Някои модели са подобни на индукционните нагреватели за коване и топене на метал, но само външно. (Виж също: Как да свържете правилно бойлера за съхранение)

Така че грубият филтър е необходимо условие и се поставя след кран. И как да се справяме с това, вече казахме. Що се отнася до фините филтри, те имат достатъчно високи разходи, така че да се свържете с тях само ако имате дом с ценно оборудване, което консумира студена вода, която при обща цена надвишава най-малко 50 000 рубли. В същото време качеството на питейната вода ще се увеличи в къщата. Единственият проблем е, че е трудно да се намерят устройства, които едновременно омекотят и пречистват. Обикновено устройствата се продават отделно, въпреки че фините филтри често се набират от секциите, всеки от които изпълнява своята функция.

Процесът на инсталиране на бойлер

Продължавайки разговора за мащаба и седиментите, бих искал да кажа, че те са причинени в по-голямата си част от действието на магнезиевия анод, който свързва катионите на солите, след което се образува утайка. В тази връзка, ние вярваме, че разделителят на входящата тръба към резервоара не е толкова много, за да не се смесва с топла и студена вода, но за да се избегне замърсяване стана клубове, които ще са отишли ​​директно в изходното устройство. Разбира се, това всъщност не би било угодно на собствениците на устройството. Какво трябва да направя? Препоръчваме не само да свържете бойлера за съхранение чрез чай, но и да извършвате редовно почистване през същия елемент.



Магнезиевият анод обикновено стои до TEN и термостата, той се използва активно в процеса на работа. Кофа и още по-кална каша се натрупват на дъното на бойлера. За да предотвратите това, трябва да поставите чай между резервоара и възвратния клапан. Най-добре е да направите това (долни тръби): (Виж също: Ремонт на бойлера Ariston собствени ръце)



  • Пластмасова гайка се завинтва върху входната тръба за електрическа изолация на бойлера.

  • На кратко вертикално сечение на тръбата се поставя къса чаша, чиято дясна част, която се движи надолу, ще служи за заустване на водата. Ако е необходимо, насочете потока директно в тоалетната. Страничната стена продължава с хоризонтална част на тръбата, която непосредствено до черупката се издига до средата на резервоара.

  • Само тук, на половината от височината на резервоара, можете да поставите контролен клапан. И затова. Когато има вътрешни разстройства, някои от мръсотията от резервоара все още текат надолу. Това важи особено, когато водата е изключена. В този случай възвратният клапан, който често е подреден в бутален тип, запушва и спира да изпълнява функциите си. От една страна, това спестява резервоара от товара, създаден чрез нагряване с вода, от друга - цялата доставка на течност ще бъде загубена при първото пътуване. И това не би било желателно. Ето защо се препоръчва да поставите възвратния клапан на определена височина. И цялата мръсотия периодично се почиства чрез изтичане на водата през кранчето.


Водонагревател висящ



  • Как мога да проверя дали клапанът работи? Мислим, че мнозина вече са предположили. За целта се използва груб филтър. Необходимо е да блокирате платформата, след което отворете смесителя докрай. Това ще изтече няколко литра вода от горната част на резервоара, след което всичко ще се успокои. Сега е необходимо внимателно да развиете филтърната гайка, като замените кофата. Не забравяйте, че водата е гореща, внимавайте! В нормално състояние, възвратен клапан няма да позволи на водата да тече, но ако утайката вече е натрупала, може да се очаква.
  • (Виж също: Как да разглобиме бойлер)

Няколко думи за необичайната връзка на бойлера за съхранение


По отношение на водата, инсталирането на водогреен нагревател за газово съхранение е малко по-различно от електрическото. Мнозина вече са смятали, че би било хубаво да се измие резервоара, след като водата се източи правилно, но да се разглобява и премахва TEN ... нежеланието. В този случай се поставя байпас. Стартира се между повдигащия и възвратния клапан и се навива на изпускателната тръба на бойлера. Ето как работи:



  1. Смесителят е блокиран в банята.

  2. Внимателно натискайте байпаса до изхода.

  3. След това бавно отворете крана, за да източите водата от резервоара.


Оказва се, че при входа към възвратния клапан се натиска 3 до 4 атмосфери, но също така от горната страна получаваме същото налягане през байпаса. И масата на водата в резервоара не е балансирана. В резултат на това налягането ще тече през изтичането, поради натиска на решетката. Възвратен клапан може леко да се отвори, добре, нека! Но чисти с гаранция. След това можете да опитате по-екстремен метод. Между възвратния клапан и байпасния клон, монтирайте спирателен вентил. Изпразнете резервоара (трябва да затворите повдигача, отворете смесителя в банята, отворете изпускателния клапан). След това затворете миксера, след това затегнете новопоставения вентил. Очертанието е:

Инсталиране на бойлера

решетка - байпас - бойлер - изтичане

Всички отпадъци ще бъдат измити достатъчно ефективно чрез натиска на водата. Чрез байпаса той ще удари само тавана на резервоара, ще падне до дъното, ще измие мръсотията и ще се излее в мивката. Възвратният клапан е блокиран от новоинсталиран вентил до входа на бойлера: през него водата на дренажната тръба не излиза директно от стъпалото. Такава схема на монтиране на бойлер ще ви позволи лесно да измиете кашата от дъното с голяма ефективност, с малко усилия и време. Разбира се, можете да разперете всичко и да компресирате, но това е по-дълго. (Виж също: Как да направите заземяване на бойлер със собствените си ръце)

Необходимо е също така да се контролира работата на байпасния клапан. Това е малко по-сложно. Но веднъж месечно трябва да източите малко вода от него. Къде е байпасният клапан? Териториално, обикновено се извършва в една и съща кутия с обратната и е включена в комплекта. За да намалите водата, е необходимо леко да натиснете лоста (квадратче за отметка). Мнозина вече са предположили какво ще се случи в този случай:



  • Дори ако регулиращият вентил е настроен нагоре, както е показано по-горе, всички замърсявания незабавно се изсипват там. За да предотвратите това, преди да дренирате, източете цялата вода с описания по-горе метод.


За да направите това, можете първо да използвате целия отопляем запас. За да направите това, просто изключете бойлера от електрическата мрежа или изключете крана за подаване на газ. Резервоарът постепенно ще се откаже от натрупания резерв за топлина поради натиска от височината. После можете безопасно да източите водата, като похарчите 100-литров резервоар от около 10 рубли (цената на студената вода плюс отводняването). Не е толкова скъпо за чист резервоар. Тази стъпка и формирането на мащаба също намаляват. По-лошо, ако солите са люспи. В този случай е необходимо да извадите нагревателя и ръчно да изберете всичко от празния резервоар.

Това е всичко, инсталиране на бойлер за съхранение на вода в страната в друг преглед!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бойлер за басейна със собствени ръцеБойлер за басейна със собствени ръце
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
Свързване на бойлера с вашите ръцеСвързване на бойлера с вашите ръце
Как да източим вода от бойлерКак да източим вода от бойлер
Как да свържете бойлерКак да свържете бойлер
» » Инсталиране на самонагревателния бойлер от себе си
© 2021 BggeHat.com