Как да инсталираме бойлер в банята

Инсталирането на електрически бойлер със собствените си ръце не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Много от тях правят тривиални грешки при избора на контролни клапани и ние ще се опитаме да покажем как да го направим правилно. Освен това се планира провеждането на разговор по темата за електрическата безопасност. Тъй като днес обмисляме как да инсталираме бойлер в банята, това, което обикновено се прави, не се препоръчва. Характерно за този семеен клас на защита IP42, не винаги е достатъчно за този клас устройства, които работят директно от електрическата мрежа на 220 V. Какво става, ако бойлера 20L чака в коридора, докато не сложи ръце? Обадете се на майстора? Прочетете нататък!


Степен на защита на корпуса от вредни фактори и електрическа защита


Максималната степен на защита не само на бойлерите, но и на всички други битови и промишлени уреди е показател ip68. В банята, например, се препоръчва да поставите гнездата ip44. Предлагаме ви днес да разберете какво точно означават тези цифри, за да направите своя избор съвсем съзнателно. Не бъркайте този параметър с класа на електрическата защита, който се изчислява от нула и по-високи. Например, много водни нагреватели принадлежат към първата група според тази класификация. Въпросът за защитата на жилища на класификация IP силно засяга международния стандарт IEC 60529, но ние предлагаме да се започне да се проучи родния ГОСТ 14254-96. Монтаж на газов бойлер не изисква такова мъчение, но ако ние сме решени да защитят ... Обозначението се състои от 5 знака, тъй като лесно се вижда, след доставката на изходния код :. (Вижте също: Как да инсталирате бойлер)



  • Знакът е ipraschifrovyvaetsya, като международна защита. Не много информативно име, но незабравимо, защото повтаря съкращението на много добре познат мрежов протокол, според който нашите читатели вече получават цялата информация от сайта.


Инсталиране на газовия бойлер



  • Първата значима фигура характеризира защитата на корпуса на устройството от остри и твърди предмети. Също така описва безопасността на човек от гледна точка на получаване на добър токов удар. Ето какво означават 6 цифри:



  1. 0 няма защита, така че нулата дори не се брои за фигурата.

  2. Ако случаят е след ipodnichka, тогава опасните части вече не докосват задната страна на ръката, а обекти с диаметър по-голям от 5 см не се изкачват. Е, най-малко стъпалото в такъв гнездо не може да премине по невнимание.
  3. (Виж също: Инсталиране на самонагревателния бойлер от себе си)
  4. Диаметърът на острите предмети, които все още могат да бъдат избутани навътре, намалява четирикратно до 12,5 мм. Също така обикновеният пръст няма да се промъкне.

  5. Вътре ще бъде трудно случайно да се получи от всеки инструмент, а диаметърът на острите предмети ще намалее до 2,5 мм.

  6. 1 мм, точно този диаметър трябва да бъде остър предмет, за да се изкачи във вътрешността на бойлера или изхода. Не можете да поставяте никакви кабели в такова оборудване.
  7. (Виж също: Как да източим вода от бойлер)
  8. Вътре има само прах, а дори и не. Wire могат да бъдат отвлечени само опасни места, ако е много трудно.

  9. Калъфът е напълно запечатан, а телта едва ли някога влиза вътре. Това е истински безопасно.



  • Втората значима фигура характеризира само една и съща защита на водата. Удвоете вниманието и отидете!


Свързване на бойлера



  1. Готово устройство веднага ще убие всички наоколо, ако поне там се появи малко влага.

  2. Вертикалните, вертикално падащи капки няма да попаднат вътре.

  3. Наклоненият дъжд с ъгъл от 15 градуса няма шанс да повреди изхода или бойлера.
  4. (Виж също: Как да свържете бойлер)
  5. Устройството не се страхува от никакъв силен дъжд, дори и с градушка.

  6. Ако пръскате кутията от различни страни, няма да се случи нищо ужасно, нито с продукта, нито с експериментатора.

  7. Можете леко да излеете устройство от поливателната кутия, това е просто за забавление.

  8. Всяка дюза от маркуча изобщо няма да повреди продукта.

  9. Ако случайно удавите бойлера, но веднага се гмурнете и го върнете, тогава изпълнението няма да бъде нарушено.

  10. Този клас включва подводници.



  • Първата буква след номера, ако е необходимо, обръща внимание, отколкото вече е възможно да се докосне до тялото, за да се избегнат сериозни последици за инструмента: А - обратно на ръка B - C - пръст инструменти, D - тел.
  • (Виж също: Как да направите бойлер със собствените си ръце)
  • Втората буква показва клас устройство Н - високо напрежение единица, М - Тест вода за мобилната единица, S - тест вода върху неподвижна апарат, W - показва spetsstoykost, което надхвърля стандарта.


Ако в нотата се появи буквата Х, това означава, че една или две значими цифри са пропуснати от всякакви съображения. Сега, когато кажем, че е необходимо да инсталираме бойлер заедно с гнездото ip44, читателите ни разбират перфектно. За нас е най-важната втора цифра. По-специално, бойлерът Thermex 100L може да има защитен клас ip24 и в същото време е надеждно защитен от пръски. Класът на електрическата защита е зададен в съответствие с GOST 27570:

Бойлер Termex 100 л



  1. Устройството има само нормална изолация. Всяко разпадане на оплетката може да доведе до токов удар. Устройството не може да бъде заземено. Устройството може да бъде поставено в метална или пластмасова обвивка, но в банята това не е точно мястото.

  2. OI е снабден с контакт за заземяване на корпуса, но кабелът е изработен от двужилен кабел и няма тапа за заземяване на щепсела.

  3. Класът осигурява заземяване на всички опасни части на устройството чрез обикновени средства чрез щепсел и гнездо. Тук можете да включите повечето перални машини, микровълнови фурни и някои бойлери.

  4. Клас II. Това устройство няма нужда от заземяване, тъй като има подсилена или двойна изолация по цялото тяло. При инсталиране на специални мерки за сигурност не следвайте. Корпусът може да бъде метален или пластмасов. Неговата отличителна черта е подсилена изолация. Многобройни вентилатори за баня са направени съгласно тази схема.

  5. За устройства от клас III повечето електрически самобръсначки и епилатори засягат. В допълнение към подобрената защита, устройствата се захранват от ниско напрежение, което не е опасно за хората. За еднофазна мрежа това е по-малко от 42 V, за трифазна мрежа тя е 24.




Тук е полезно да се обърне внимание на тези два класификатора при избора на продукти, когато е инсталиран поточен бойлер. Вече казахме за гнездото, трябва да е продукт с идентификатор ip44, както и за тел, а след това и трижилни, ако бойлерът принадлежи към клас I на електрическа безопасност. В противен случай, класът на продукта вероятно ще бъде II. И това защитно заземяване не се изисква, следователно, е възможно да се направи с тел за два проводника. Съответно, необходимо е да се избере конструкцията на изхода, със или без подложка. Излишно е да казвам, може би, но ние си спомним, че ако е възможно, пръски не трябва да достигат местоположението на окабеляване.

Монтиране на мигновено бойлер

Необходимо е да включите схема за диференциална защита във веригата. Това, когато се активира, разкъсва фазата и земята, така че рискът от токов удар е намален до нула. Имате ли нужда от устройството, когато инсталирате самия поточен бойлер, решете сами. Обикновено вземаме такива "джобни" модели, които в един сезон да ги привлечем на лятната резиденция. Освен това, много близо до, непосредствено под потока на биенето в мивката и схематичната земя. Ако само тръбите не са пластмасови. Въпреки това, поради нашите причини, по някакъв начин се страхува да вода вода ръце с вода директно от под електроуред, който работи в най-пълна. Друго нещо е, ако има адаптер на 42 V или по-ниско, както вече бе споменато по-горе. В този случай устройството за електрическо безопасност от трета класа не изисква допълнителни мерки за безопасност от страна на потребителя.


Свързване на котела към водопровода


Инструкциите за инсталиране на бойлер обикновено дават оскъдна представа за това какво и къде да започне. Нека се опитаме да напишем тези въпроси накратко. Електрически бойлер с вместимост 80 литра може да бъде инсталиран за 1 700 рубли, което често е сравнимо с цената му. И тъй като вече всички знаем за класа на устройството, има шанс да се справим сами. Цената на инсталирането на бойлер над 100 литра, като правило, варира около 2000 рубли.

Най-важното е да се осигури правилната връзка с водоснабдяването. За да направите това, след повдигането със студена вода, се поставя груб филтър, който трябва да се обслужва периодично. Някои от тях са измерили топла вода, припокривайки клапата, но не означавахме това незаконно действие. Понякога филтърът трябва да се почисти. Не забравяйте да настроите в близост до входа на чай оборудването на входа със странична клапан за източване на водата, или да се поддържа сравнително голям бойлер Thermex 80 литра капацитет ще бъде не най-лесният задачата. Дори и просто почистване на нагревателя, което обикновено струва на дъното, о колко трудно е, когато нещо се пръска вътре в резервоара. Тайно казано, приемането на водата е от самото начало, така че резервоарът не може да се източи през миксера. Не забравяйте да поставите контролен вентил зад тръбопровода и в процеса на поддръжката затворете вентила на тръбата на студената вода.

С тези прости съвети, дори бойлерът с обем 60 литра не създава трудности при обслужването. Преди да започнете сервизните процедури, изсипете съдържанието в тоалетната и всичко ще премине без никакво възбуждане. И ето още нещо! Някои производители потискат данните. Например към кой клас плосък бойлер на Thermex принадлежи 50 литра, е почти невъзможно да се инсталира. В случай на съмнение, обадете се на производителя и правете запитвания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате бойлерКак да инсталирате бойлер
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Потопяем електрически бойлер със собствени ръцеПотопяем електрически бойлер със собствени ръце
Как да свържете котела с електричествоКак да свържете котела с електричество
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
Как да свържете бойлерКак да свържете бойлер
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Как да направите заземяване на бойлер със собствените си ръцеКак да направите заземяване на бойлер със собствените си ръце
Той бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняванеТой бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняване
» » Как да инсталираме бойлер в банята
© 2021 BggeHat.com