Как да разглобиме бойлер

Специален проблем, когато разглобяването на бойлера започне да се извисява на хоризонта, обикновено се състои в изваждането на нагревателя. И не само в Termex всичко изглежда толкова сложно, благодарение на наличието на няколко системи за закрепване. С италианската техника всичко е много по-трудно. Съществуват доста различни видове нагреватели за бойлера Ariston в обхвата. Някои от тях не са толкова прости. Затова днес ще разгледаме въпроса как да разглобяваме бойлера Ariston в най-широк смисъл. Няма да можем да покрием всичко, но читателите ще научат нещо от други рецензии. Преди да започнете някаква сервизна дейност, трябва да изпълните най-малко две действия:



  • изключване на бойлера от мрежата;

  • припокриване на клапана в близост до тръбата с водоснабдяване.


TEN за пет болта в бойлерите Ariston


Нагревателят с фланец от 125 мм се различава до известна степен от това, което Termex има. Но крепежът е равномерно разположен около кръга. Само в Termex има шест орехи в пръстена на кръга, а Аристон има само пет. Като цяло, разликата не е толкова голяма, тя е във формата. Сондата на термостата на ТЕМ прави ясно, че първо трябва да издърпате сензора, след това отвийте крепежните елементи. Преди това се уверете, че уплътнението TEN не позволява проникването на влага. На запад е абсурдно лесно. Прекарайте една бучка тоалетна хартия и ако остане суха, всичко е наред. В противен случай потърсете нов гумен пръстен или създайте изолация с уплътнителен уплътнител в следващия монтаж. (Виж също: Как работи бойлерът?)

В този случай първо свалете капака от бойлера. Обикновено се намира някъде в дъното. Това не е догма за такива бебета като Europrisma или Perla (15-литров бойлер Ariston), въпреки че има много по-малко THT там, отколкото в типичните бойлери за отопление на компанията. В този случай не е необходимо да изваждате устройството от стената преди демонтаж. Нагревателят ще падне, но преди това трябва да източите водата. В противен случай спиралата ще изтече под налягане, докато крепежните елементи може да се повредят, подът и микросхемите могат да наводнят, ако има такива. Можете дори да нараните ръцете си.

Тече Аристон

Нагревателят обикновено се вижда веднага след като капакът бъде свален. Необходимо е да изключите уреда от електрическата мрежа и внимателно да отстраните всички електрически връзки. Най-често те са разглобяеми, така че няма да представят големи проблеми на капитана. Двоен терминал винаги приляга на термостата. За разлика от ТЕМ с овална основа, в този случай е позволено да не се изважда сензорът, а да се премахне всичко заедно. В същото време можете да позвъните на термистора. Най-често съпротивлението трябва да бъде в рамките на десетки ома.

За да развиете гайките, Termex обикновено изисква ключ за 10, а в ръководството за бойлери Ariston размерът не е посочен. Не използвайте клещи, за да предотвратите усукване на гайките. За съжаление, производителят също не посочва дали стандартният скрепител се използва за намиране на достоен заместник за него в случай на разваляне. Просто извадете всички гайки, след което извадете пръстена. Гуменото уплътнение обикновено се намира от вътрешната страна на нагревателя. Леко го завъртайте от едната страна в другата, издърпайте спиралата към себе си директно към щифтовете. (Виж също: Как да свържете правилно бойлера)

Отворът за монтаж обикновено е доста малък за груби мъжки ръце, но там минава малка женска ръка. Това по някакъв начин може да се използва за изхвърляне на измет. Почистването на нагревателя се извършва по обичайния начин и ние вече говорихме за това многократно. Можете да използвате всяка киселина, дори и слаба солна киселина, но по такъв начин, че да не докосвате гумата. Само перилните препарати за перални машини и съдомиялни машини не зависят от уплътнението на уплътнението. Във всички останали случаи внимавайте да не навлажнете гумата.

Концентрацията на оцетната киселина трябва да бъде от порядъка на 4 в разтвора, а в случай на хлороводородна течност идва директно от батерията, на лимонената киселина се прибавят чифт сашета на половин литър бутилка. Детергентите се консумират съгласно инструкцията за експлоатация. Водата трябва да е топла, дори гореща. Времето за накисване е около 24 часа. Когато почиствате резервоара от мащаб, не използвайте шмиргел, метални мрежи за съдове и други абразивни материали. Извършете химическо третиране, ако е необходимо, излейте най-големите люспи от резервоара и ги извадете с ръцете си. Честотата на тези процедури трябва да бъде най-малко веднъж годишно.

Отоплителен бойлер


Овален нагревател в бойлери Ariston


Отоплителните елементи на водните нагреватели Ariston от този тип имат овална платформа и са точно обратното на разглежданите. Ако кръгът отпада сам, само ги развийте, след това те се притискат към цялата маса на водата, а гуменото уплътнение е отвън. Овалният монтажен отвор е достатъчно широк, но мъжката ръка все още не премине. Бойлерът Ariston с този тип нагревател не може да бъде изваден от стената, но има малък нюанс: (Виж също: Как да източим вода от бойлер)



  • Ако обърнете тялото с главата надолу, тогава, когато развиете спиралата, ще попадне вътре. В този случай може да повредите покритието на емайла или да надраскате неръждаемата стомана.




Ако това се случи, животът на продукта ще спадне драматично. Всеки емайл лесно се счупва и стоманата ще ръждяса на местата на повреда. Всичко това ще доведе до доста бърза повреда на резервоара. Освен това, техническата служба на фирмата ще извърши проучване на целостта на покритието и такава неподходяща стока не може да бъде обменена. В тази светлина можете да препоръчате бойлера Ariston с този тип ТЕМ от стената да не се изважда. Обикновено на дъното има много мащаби и ако спиралата леко се плъзне странично върху тази постелка от дървени стърготини, няма да се случи нищо ужасно. Между другото, самият ТЕМ от падането вероятно няма да пострада въпреки тежкото тегло (ако магнезиевият анод е на мястото си).

За да премахнете спиралата, отворете капака. Там ще видите напречен елемент с гайка в средата. Това е крепежът, привлича TEN, който под това налягане силно седи върху уплътнението вътре в резервоара. За да премахнете спиралата, завъртете я на 90 градуса. Спиралата е в една от фокусите на тази елипса (нека математиците да ни простят за такава груба фраза), т.е. да се преместят на един от краищата на платформата под формата на стадион. Втората страна лесно се изкачва навън през ръба, след което нагревателят се отстранява за почистване. Ние не бихме нарекли тази процедура много проста, особено ако си спомняте за размера на дупката. Но все още не надраскате вътрешната повърхност. Ето защо резервоарът не трябва да се отстранява от стената. (Виж също: Как да направите заземяване на бойлер със собствените си ръце)

Изпускане на водата от бойлера

Как да източим вода от него? Разговаряхме за това, но ще повторим. Повечето бойлери на Ariston идват със специален байпасен клапан, който също е обратен. Показва се със стрелка за това как да настроите инсталацията. Не забравяйте да свържете бойлера Ariston през това устройство към водопровода. Това не само ще предпази емайла от натиска на налягането, но и ще ни позволи да източим водата в случай на обслужване. Необходим е възвратен клапан, за да не се губи наличността при техническата работа, извършена от обслужващите компании. Между клапана и водния нагревател "Аристон" отрежете чашата с клапана в клона. Именно чрез нея водата се източва. Не забравяйте да затворите решетката преди процедурата и във всеки случай да я изключите от мрежата.

Все още няма ясни указания за това как да се почисти резервоарът от мащаба. Съдейки по размера и формата на дупката, тя трябва да бъде направена от елегантно момиче с гумена ръкавица. Ще бъде достатъчно забавно, за да види как ще извърши ремонта на бойлера Ariston. Всички остатъци се изсипват от резервоара, след което могат да бъдат третирани със слаби разтвори на киселини отвътре. Бойлерът се сглобява в обратен ред и е трудно за един човек да го направи. Необходимо е да държите нагревателя с една ръка за един контакт, като стеснявате вертикално, а другият, за да монтирате напречния елемент и да започнете да затегнете гайката.

Преди да включите захранването, е необходимо да проверите дали е уплътнена. Тоалетна хартия помага да се направи това. При необходимост се купуват необходимите резервни части за бойлера Ariston, най-често това: (Виж също: Газов бойлер със собствени ръце)



  1. Магнезиеви аноди, които са консумативи.

  2. Нови нагревателни елементи (от 500 до 800 рубли).

  3. Термостати и резервни части за тях.


Бойлер Аристон

В хоризонтален бойлер Ariston понякога се доставят нагреватели тип RNSA. По метода на монтажа те са много сходни с разглежданите. За закрепване на външната част на овалната платформа има резбова пръчка.


Тръбни нагреватели RDT, RCT в бойлери Ariston


Изключващите отоплителни елементи са може би най-простите. За да ги поддържате, имате нужда от добър газов ключ, тъй като основата е направена под формата на огромна шестоъгълна месингова гайка. Недостатъкът е очевиден, ако нишката се счупи, а след това фиксирайте акумулаторната бойлер Ariston ще бъде сложно. В допълнение гуменото уплътнение се влошава, когато се затегне. Накрая дори месингът може да кипи при високи температури, които са в близост до ТЕМ.

В противен случай услугата е подобна:



  • капакът се отстранява;

  • контактите са прекъснати;

  • ако е необходимо, се отстранява термостатът от нагревателния елемент;

  • Нагревателят е усукан.


По-добре е да премахнете този бойлер, преди да го демонтирате от стената и да го обърнете с главата надолу. По-опростеният процес на използване на газовия ключ. Днес нямахме време да разгледаме газовия бойлер от Аристон. Това изисква отделен разговор, както и регулиране на налягането на синьото гориво в магистралата. Същото важи и за газовите печки. Процесът обикновено е сходен. В противен случай нормалната работа на устройството не е гарантирана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на самонагревателния бойлер от себе сиИнсталиране на самонагревателния бойлер от себе си
Как се изгражда котелът?Как се изгражда котелът?
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Как да свържете котела с електричествоКак да свържете котела с електричество
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
Как да почистите самия котелКак да почистите самия котел
Как да изберем електрически бойлерКак да изберем електрически бойлер
» » Как да разглобиме бойлер
© 2021 BggeHat.com