Ремонт на бойлера Ariston собствени ръце

Аристон произвежда почти всички видове бойлери, които се случват само в света. Не забелязахме, че имат електрически потоци. Съществуват компактни, които при първото приближение могат да бъдат приписани на тази категория. Най-малката има резервоар от 10 литра и го загрява за половин час, за да се получи температурна разлика от кранчето при температура 45 ° С. Това, за да се каже леко, един скромен резултат се дължи на ниската мощност на устройството. 1200 W, това е по-ниско от това на добрата електрическа кана. Електрическият водогреен нагревател на човек трябва да има мощност най-малко 3,5 kW. Ремонт на бойлера Ariston със собствените си ръце върви по пътя, в зависимост от това какво точно моделът падна в ръцете ни. И какво може да се счупи, сега гледаме!


Газови бойлери Ariston


Резервоарът в тези модели обикновено е голям, което позволява ползата от захранването. Газът дава много енергия по време на горенето. Рядко е да се намери бойлер със синьо гориво, което би дало по-малко от 15 кВт. Пещта обикновено се намира в центъра, а резервоарът често е коаксиален. Това означава, че в центъра му има изпускателна тръба. Възможно е също така да има изпускателен вентилатор на изхода, но Аристон често се освобождава без него. Ето защо нагревателят на водата за съхранение на газ трябва да отиде направо тръба секция, която позволява на потока да се увеличи скоростта. (Виж също: Карта на сайта 2)

Не можахме да намерим никакъв когнитивен видеоклип на устройството на устройството, тъй като, ако се съди по процедурата за запалване, вече можеш да кажеш грубо какво има вътре и какво можеш да направиш с него. При стартиране се изпълняват следните процедури:



  1. Завъртете термостата в положение на запалването.

  2. Загрява дръжката за около 10 секунди.

  3. Изгаряне на пламък със специален бутон, който активира пиезоелектричния елемент или по някакъв друг начин в зависимост от модела.


Газов бойлер Аристон

Какво се случва в този момент в бойлера Ariston? Веднага щом дръжката се завърти, газът започва да тече към пилотската горелка през клапана на въртящия се ствол и също така към главната горелка, ако има вода в резервоара. Последното, от което още не се нуждаем. Поради това ние нагряваме дръжката и по този начин блокираме потока гориво към основната горелка. Запалваме пилотската горелка, на която има две свещи: (Виж също: Как да разглобиме бойлер)



  • температурен датчик под формата на термодвойка;

  • свещ за запалване.


Между тях обикновено има дюза от струя, през която преминава газът. Веднага щом искрата се счупи през пролуката, пламъкът ще светне, но не бързайте да извадите ръката си от копчето за натиск. В този момент термодвойката трябва да се загрее, което EMF ще задържи соленоидния клапан на газовото захранване в отворено състояние. Това изисква известно време. Ето първият знак за тези, които искат да направят ремонт на бойлера Ariston от собствените си ръце:



  • Ако пламъкът на пилотската горелка все още изгасне, когато копчето за регулиране се освободи в положение на запалване, термодвойката или електромагнитният вентил са повредени.


Първото е лесно да проверите дали сваляте свещта, загрявате мача и измервате напрежението на ЕМП. Колко струва елементът, който можете да опитате да намерите в мрежата. Соленовият вентил е нормално затворен. Опитайте се да го захранвате от обикновена батерия, полярността е показана на схемата за свързване. В крайни случаи направете и двете. Трябва да се отвори добър клапан. Това е достатъчно лесно да се разбере. В крайни случаи издухвайте клапана. Накрая, вентилът на въртящия се ствол може да бъде запушен, да се провери чрез демонтиране на устройството. (Виж също: Как да направите заземяване на бойлер със собствените си ръце)

Газов бойлер Ariston

След като бутонът за регулиране на температурата се освободи, но все още остава в положение на запалване, газът започва да тече и към основната горелка. В този случай работи хидравличен вентил, който определя наличието на вода в резервоара. Не е факт, че във всеки модел такава схема се реализира, може да има термистор, прикрепен към резервоара, както при електрическите котли. Но ние вярваме, че все още има измерване на налягането в резервоара. Ако пуснем дръжката и пилотният пламък на пилотската горелка е пламнал, но основният не иска да гори, хидравличният клапан, за който току-що говорихме, най-вероятно е дефектен.

Разбира се, пътят за подаване на газ към основната горелка може също да бъде запушен, но вероятността за това вече е по-ниска. След като извадим регулатора от позицията на запалването, пилотният пламък ще изгасне. Обикновено има специален прозорец, чрез който можете да наблюдавате всичко това. Това може би и всичко с кумулативните модели. Не забравяйте да периодично почиствате изпускателната тръба и вътрешната повърхност на резервоара от сажди, а самият резервоар от скалата. Нагреватели за съхранение на газ Ariston работят от три вида газ:



  1. Естествен метан.

  2. Течен пропан.

  3. Бутан течност.




Всеки от тях има собствено налягане, което се измерва в mbar чрез манометър чрез специален удар. Настройването на нов тип газ се извършва чрез подмяна на дюзите на главните и пилотните горелки. Диаметърът на отворите е посочен в ръководството за употреба и ние силно препоръчваме да не променяте тези части сами вкъщи или във фабриката. Като цяло, дори и замяната трябва да се обработва от професионалист, въпреки че има бойлер и има няколко степени на защита. При липса на сцепление тя също се изключва, тъй като това е температурният сензор, разположен близо до качулката. Има опции за това, но въпросът е, че ако въглеродният диоксид не излезе, тогава температурата се покачва и устройството се изключва, така че има няколко съвета: (Виж също: Газов бойлер със собствени ръце)

Бойлер Аристон



  1. Ако след като сте работили, отоплителният бойлер Ariston се изключва, проверете наличието на сцепление и правилността на инсталацията. Например, разрез на вертикален комин трябва да бъде с дължина поне два диаметъра. В допълнение, сензорът може да се счупи, но това се случва много по-рядко.

  2. Отново системата може да бъде конфигурирана неправилно. В този случай е необходимо да погледнете електрическата верига. Всеки може да го хвърли на ръка, разполагайки с нагревател за съхранение на газ.


Газов бойлер Ariston


Какво има в течащия бойлер Аристон, какво го отличава от натрупания? На първо място, няма резервоар: вместо това има топлообменник. Характеристиките на вида Ariston на водния нагревател в сравнение с кумулативния са както следва: (Виж също: Потопяем електрически бойлер със собствени ръце)



  1. Хидравличният клапан измерва налягането в подводната тръба. При липса на вода, газът не влиза в основната горелка.

  2. Топлообменникът се състои от ребрени радиатори. Ако се запушат със сажди, ефективността на устройството ще падне драматично.

  3. Горелката няма джет, вместо това има цял куп от секции. Следователно, методът на настройка за нов газ е различен.


В противен случай процедурата за поправка е една и съща. Схемата за инсталиране предполага наличието на прави вертикален сегмент непосредствено над бойлера. Моделите на Аристон често използват електронно запалване от батериите. Струва си да се отбележи, че някои продукти са оборудвани с функция за размразяване. В този случай те изискват свързване към мрежата 220 V, тъй като вътрешната спирала загрява тръбопровода от електрическия ток. Ако връзката с контакта отсъства, тогава опцията става недостъпна.

Потопяем газов нагревател за вода Аристон

Моделите с електронно управление са много подобни на кондензационен котел: въздухът се вкарва в пещта чрез тангенциален вентилатор, газовият поток се управлява от три клапана, което позволява поддържането на желаната температура. Всеки отговаря за електронната карта за управление. Той изчислява скоростта на потока на газ като функция на сензора за дебита на потока на водата и температурата. За това има три вентила, за които вече споменахме. В тази конструкция няма пилотна горелка. Само газът се подава през една от клапите до искра. Вярваме, че всички те са електромагнитни. Поради това малък ЕМП може да контролира всички процеси. Вместо хидравличен клапан има сензор за потока на водата. Ако кранчето е затворено, отоплението спира.

Останалата част от модела се различава малко от пиезоелектрическите, в които няма батерии. Ясно е, че електронната платка осигурява по-фина настройка и саморегулирането на бойлерите Ariston, които са счупили контролния блок, не е лесна задача. В този случай можете да следвате обичайните техники за тестване на микроелектрониката. По-специално, нещо може да се намери чрез изследване на кондензатори, монтажни пътища, резистори и други елементи.


Електрически бойлери Ariston


Повечето от електрическите бойлери Ariston са обикновени чайници. Вътре има спирали, сонди на термостати, всичко това заедно дава необходимия ефект. Разликата е, че бойлерът съдържа анод, който е снабден с отрицателен потенциал. Това ви позволява да унищожите изметът, но не напълно. Във всеки случай, периодични ремонти на електрически бойлери Ariston и почистване са задължителни.

Солите на твърдостта нарушават топлопреминаването. Поради тези натрупвания отоплителният елемент често изгаря и този случай не е покрит от гаранционния ремонт на бойлерите Ariston. Следователно, на редовни интервали, собственикът на устройството трябва само да го почисти от мащаба. За да направите това, захранването се изключва, разглобяемият панел се демонтира, вътрешните контакти се отварят, термостатът се отстранява и след това нагревателят се отстранява. Ремонт на бойлери Ariston обикновено е това. И също така е необходимо редовно да се променят анодите, които се консумират чрез корозия.



При обслужване, имайте предвид, че в хоризонталните модели резервоарът често се разделя на два сегмента. За изпразване на левия има специален дренажен отвор с щепсел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой котел е по-добърКой котел е по-добър
Как да направите бойлер със собствените си ръцеКак да направите бойлер със собствените си ръце
Как се изгражда котелът?Как се изгражда котелът?
Как да инсталирате бойлер със собствените си ръцеКак да инсталирате бойлер със собствените си ръце
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Потопяем електрически бойлер със собствени ръцеПотопяем електрически бойлер със собствени ръце
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Как да свържете правилно бойлера за съхранениеКак да свържете правилно бойлера за съхранение
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
Как да свържете бойлер със собствените си ръцеКак да свържете бойлер със собствените си ръце
» » Ремонт на бойлера Ariston собствени ръце
© 2021 BggeHat.com