Ремонт на тоалетната чиния

Когато се сблъскате с такъв проблем като неизправност на Вашата тоалетна чиния, имате две възможности: да се обадите на капитана или да решите проблема сами. Вторият вариант е подходящ за тези, които не искат да харчат пари за работа, които самите те могат да изпълнят, дори и да не знаят нищо по принцип. В повечето случаи резервоарът за тоалетни може да бъде ремонтиран само с две стъпки: проверете и сменете. Тази статия ще ви помогне да се справите с това неудобство сами.

От какво се състои изпускателният резервоар?

От какво се състои изпускателният резервоар?

Когато имате инсталиран резервоар за източване на тоалетната, почистването и източването на водата е много по-лесно, но всичко е трудно отвътре. Резервоарът за отводняване се състои от:

  • Задействащ лост за задействане, благодарение на който започне да се получава зачервяване.
  • Поплавъкът. Този механизъм ще ви позволи да контролирате колко чиста вода влезе в резервоара за източване. В най-модерните тоалетни, поплавъкът е вертикален, така че водният поток е по-бърз и по-лесен.
  • Вентил, който доставя вода. Обикновено вентилът се намира в страната на резервоара.
  • Механизмът на слизане на чиста вода. Това е един и същ бутон, при който кликнете върху който се появява изтичане. Обикновено бутонът има два компонента: ако натиснете хитър, водата ще тече в тоалетната в малко количество и ако е силна, ще има по-интензивно и силно изхвърляне.
  • Дренажен или изпускателен вентил. От съображения за сигурност също има преливане. Той ще ви помогне да защитите тоалетната си, ако има преливане на вода в резервоара за източване.

Днес повечето от компонентите на самия резервоар се състоят от пластмаса и каучук, тъй като тези материали са най-нечувствителни към водата, която е най-същественият компонент на резервоара за отпадъци. Всички компоненти се продават на открит достъп във всеки магазин, където има материали за банята.

Работа с резервоара за отпадъчни води

На първо място, най-важното в мивката е наличието на вода. От водопровода през механизма за наливане изтича студена вода, която трябва да запълни целия резервоар за източване до безопасно ниво. Когато влезе достатъчно вода, клапанът, който отговаря за подаването на вода, е изключен.

Изпускателният бутон е лостът, който позволява на резервоара за изтичане да узнае, че е дошло времето му. След като натиснете лоста, изтичането започва да работи. Само измерваното количество течаща вода започва бавно да прониква в тоалетната чиния, като измива всичко по пътя си. След това водата се оттича в канализацията. Това е просто, принцип на действие е вечното набиране и отводняване на водата.

Видове резервоари

Преди да започнете да ремонтирате стария си резервоар, трябва да разберете какъв вид резервоар принадлежи. Днес има много видове контейнери за изтичане, които се различават по определени параметри. Има три вида резервоари за изтичане, които се основават на формата на лост:

  • Side. В този случай лостът, който се намира на неговата страна, трябва да бъде изтеглен.
  • Горен. Най-често срещаният вариант. В тази версия бутонът е на върха на тоалетната, обикновено в центъра.
  • Основното име за този вид не е, тъй като се използва доста рядко. В този случай бутонът е отделен от самата тоалетна, да речем, на стената. Обикновено този метод се използва за увеличаване на привлекателността на банята.

Има три типа материали:

  • Чугунен резервоар за източване. Наскоро тази опция губи уникалността си, тъй като чугунните тоалетни са много по-тежки от обичайните, познати ни.
  • Изцежда от фаянс. Тази опция, от друга страна, е най-популярна. Тъй като такива тоалетни чинии са много разнообразни, цветни и се вписват във всеки интериор.
  • Пластмасови канали за изтичане. Тази опция е най-бюджетната.

Има три вида инсталационни методи:

  • Когато тоалетната чиния е инсталирана на рафта на самата тоалетна. Това е много често срещана форма.
  • Най-трудно, когато резервоарът за източване е монтиран в стената. За да направите това, в стената е направен специален отвор, в който ще бъде поставен дренажният резервоар. Тази опция е подходяща за тези, които имат ограничено пространство в банята.
  • Най-малко разпространените дъждовни кегове са тези, които са инсталирани над тоалетните чаши. Тоест, промиващият резервоар е прикрепен към стената, добавяйки тръба към нея, с която ще комуникира с тоалетната.

Ремонт на вътрешното устройство на дренажен резервоар

Ремонт на вътрешното устройство на дренажен резервоар

Първата стъпка е да разберете причината за проблемите с дренажния резервоар.

За да направите това, трябва да проверите целия механизъм. Много често срещана причина за проблемите с изтичането на вода е, че поплавъкът не изпълнява функциите си.

Поплавъкът може и да не работи, защото не е прав, но леко наклонен. Ако регулирането на поплавъка не подобри ситуацията и изтичането на вода продължава, е необходимо самият плавателен съд да бъде заменен с нов. Все пак, не е малко важно да се провери колко здраво са притиснати гумените уплътнения към най-дрениращата система. Ако специалният товар, който можете да добавите към уплътненията, за да увеличите теглото си, не помогна, тогава трябва да смените и уплътненията.

В случай, че поплавъкът не е непокътнат, водата няма да се оттича в тоалетната, но пълни резервоара над нормалния знак. С тази опция е необходимо да се провери самият резервоар.

За да го проверите, трябва да го извадите от резервоара за източване. Ако щетите са многократно, цялата арматура ще трябва да бъде заменена, а ако само някои области са повредени, вероятно няма да трябва да харчите много и само една или няколко части могат да бъдат заменени. За да не правите грешка при покупка, вземете арматурата със себе си.

Има няколко вида фитинги, които се различават по типа тръбопроводи до най-дрениращата цистерна.

Как да смените клапата, ако тръбата е разположена по-долу.

  • Първото нещо, което трябва да направите, е винаги да ограничите потока на водата. За да направите това, трябва да затворите крана, която отговаря за подхранването му.
  • Повдигнете капака на резервоара, преди да извадите бутона.
  • Развийте тръбите. Когато изваждате дренажната част, разчитайте на факта, че първите неща са отстранени първо и само тогава долните части.
  • Извадете монтажните части на резервоара.
  • Осигурете самата тоалетна чиния. Разгънете всички крепежни елементи, които фиксират арматурата.
  • Сменете клапана.
  • Изпълнете всички точки назад, за да монтирате отново резервоара за източване.

Процесът на подмяна на вашата арматура е много бърз и лесен.

Как да поправите изпускателния клапан

За разлика от предишните ремонти, имаме нужда от още малко инструменти. Но, мисля, тези аксесоари трябва да са в къщата на всеки човек.

Ето какво имаме нужда:

  • клещи.
  • Регулируем гаечен ключ.
  • Отвертки: плоски и кръстосани.
  • Каучукова облицовка.
  • Уплътнител със силиконова основа.

Както вече знаем, самото водоснабдяване се регулира от изпускателен клапан, който просто реагира на движенията на лоста. Ето защо, изпускателният клапан е честа причина за счупване. Този механизъм, който обикновено се намира под или отстрани на тоалетната.



Ако не се дължи на обслужването, водата в дренажния резервоар ще започне да прелиства, поради което е необходимо да ремонтирате този продукт:

  • Повдигнете плувката до самия край. Ако това помогна и водата престана да тече, тогава е необходимо и просто да промените височината на поплавъка.
  • Почистете изпускателния клапан. За да направите това, трябва първо да прекъснете водоснабдяването. Вземете малка четка, която може да проникне в най-тесните места и започнете да почиствате клапата от мръсотия и плаки. В края на краищата, проверете дали е приложим механизмът.

В повечето случаи тези действия помагат за ремонт на изпускателния клапан. Но ако работната мощност не се е подобрила, е необходимо да смените клапана. Но за това имате нужда от магазина, за да изберете подходящ вентил за Вашата тоалетна или универсален клапан, който да е подходящ за всички видове.

Как да поправите клапана

Ако проблемът е свързан с факта, че Вашата тоалетна чиния е изтекла, трябва да обърнете внимание на това колко плътно е уплътнен дренажният резервоар на тоалетната чиния и дали има някакви повреди в гуменото уплътнение.

Нуждаете се от по-силна заключване на тоалетното казанче, затегнете всички винтове по-трудно, но не прекалявайте тук, защото, когато много пренатегнати болтове, на риск от резервоара или купата себе си ще страда много голям. Ако този метод не помогне, проблемът е в печатите, които трябва да бъдат заменени.

Ако Вашата тоалетна чиния има дренажен резервоар с по-ниско водоснабдяване, е много по-трудно да се извърши качествен ремонт, но е възможно. Но в този случай е необходимо просто да смените уплътнителя и да го поставите с уплътнител със силиконова основа.

Проблеми с клапата също причиняват изтичане на тоалетната. Поплавъкът ограничава подаването на вода до определено ниво и когато настъпи дренажът, той падне, за да се позволи на водата да се отцеди в тоалетната. Ако в тоалетната се появи ръждясала лента, причината за разрушаването е точно в поплавъка.

Защо клапата не работи или плува

Защо клапата не работи или плува

Ако водата постоянно се влива в резервоара за източване, това означава, че уплътнението е остаряло. За да се отървете от това, просто трябва да го замените.

Ако забележите ръжда на седлото на тоалетната, трябва да смените целия клапан. Но е възможно опцията да се отървете от този проблем, просто трябва да смените уплътнението с по-силен.

Ако има повреда на поплавъка, а именно, ако не се покачи нагоре, трябва да направите следното:

  • Опитайте се да обърнете самото платно.
  • Сменете поплавъка с нов, по-трайни материали.

Ако бутонът е спрял да функционира или не функционира правилно, е необходим нормален карамфил. Но ако тази опция не помогне, трябва да замените лоста.

Ако подемният клапан е повреден, той може да бъде заменен с обикновен капак от всяка пластмасова бутилка.

Най-популярните проблеми с действието на резервоара за източване - това е, когато тоалетната, когато източване, много шумна, и когато бутона на затвора не работи.

Първият проблем е решен много лесно: просто трябва да се сложите на кубче. Също така има много специални системи, които се различават по безшумна работа. Вторият проблем може да бъде решен, ако прегледате веригата от бутона до изтичането, всичко е нормално или просто отслабва закрепването на самия бутон.

Дренажният резервоар за тоалетната. Ремонт: видео.

данни

данни

Всеки човек, дори и много неопитен човек, ще може да поправи тази система. Най-важното е да се огледате и да определите с точност какъв е вашият проблем и какво е свързано с него.

Основното нещо е да замените старите аксесоари във времето, които могат да се счупят по всяко време.

Ако се грижите за нещата, те ще ви служат дълго и добре.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем тоалетната, за да не съжалявате по-късно?Как да изберем тоалетната, за да не съжалявате по-късно?
Сухи помещения за лятна резиденцияСухи помещения за лятна резиденция
Дали това е ноу-хау, което свикна с тоалетната?Дали това е ноу-хау, което свикна с тоалетната?
Смяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталацииСмяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталации
Тоалетна чиния, която избираме и инсталирамеТоалетна чиния, която избираме и инсталираме
Устройството на тоалетната тоалетна чиния на ръководството за замяна на вътрешните механизми със…Устройството на тоалетната тоалетна чиния на ръководството за замяна на вътрешните механизми със…
Височината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиранеВисочината на инсталацията за параметрите за избор на тоалетна чиния и методите за инсталиране
Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…
Какво да направите, ако тоалетната е запушенаКакво да направите, ако тоалетната е запушена
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
» » Ремонт на тоалетната чиния
© 2021 BggeHat.com