Как да изберем тоалетната, за да не съжалявате по-късно?

Учените разчитат и установяват, че средният човек прекарва 5 години в банята. Фигурата е доста голяма, следователно основният атрибут на тази стая е тоалетната купа, тя трябва да отговаря на всички стандарти на комфорт и да служи дълго време. Не се заблуждавайте при избора на помощ за основните и вторичните характеристики, които трябва да обърнете внимание при покупката. С тях и да се запознаят. Ние ще ви помогнем да изберете хигиеничен, ниско-шумен, достъпен, удобен за работа и инсталиране тоалетна.

Видовете тоалетни чинии са основните разлики между трите системи

Според конструкцията на инсталацията има три вида тоалетна чиния - под, прилежащи и висящи. Първите два вида са подобни, като и двата са инсталирани на пода. Тоалетната за под е класически вариант, който е фиксиран към пода с помощта на анкерни болтове и гайки. Този тип е препоръчително да се инсталира в отделна баня или в комбинирана баня с тоалетна, при условие, че площта на помещението е не по-малко от 6 м2. Специален вид тоалетна за пода - ъгъл. Резервоарът за такива водопроводи има триъгълна форма, която лесно се адаптира към формата на ъгъла.

Ако зоната на стаята не ви позволява да инсталирате тоалетна за пода, струва си да търсите окачен тип. При такива водопроводи няма крака, системата е монтирана на стената, не се допира до пода, е инсталирана на определена височина, като се започне от стандартите на SNiP и средният ръст на членовете на семейството. При правилната армировка конструкцията на окачването може да издържи натоварвания до 400 кг. Окачена тоалетна е монтирана върху метална рамка с цистерна (монтаж) и фиксирана с опорни щифтове.

Окачена тоалетна е монтирана на стената и не докосва пода

Окачена тоалетна се монтира на стената и не докосва пода

Хибридна версия на окачването и подовата конструкция е прикрепена тоалетна чиния. Банята на такава система е прикрепена към стената. Вариантът се счита за неудобен, тъй като при счупването ще трябва да демонтирате тоалетната, а с нея и декоративен панел. Монтажната система на прикрепената тоалетна чиния се различава от външната, поради отсъствието на външен резервоар, вместо това тръбата за оттичане се вкарва в маншета.

При избора на вида тоалетна, обръщайте внимание и на изхода на дренажа. Тя е разделена на три типа:

  • хоризонтално в стената;
  • под ъгъл 30-45 °
  • вертикално.

Системите за отвеждане на водата се различават само по отношение на конструктивните свойства и не оказват влияние върху качеството на изхвърлянето. Следвайте схемата за водопровод във вашия апартамент. Хоризонтално производство на вода най-често се среща в нови сгради. Тоалетите с наклонен излив заливат вода под ъгъл. Вертикални или дренажни системи в пода - вариант на инсталацията, която се използва във вили и къщи.

Конструкцията на резервоарите - закрепване, дренажен механизъм, водоснабдяване и обем

В зависимост от типа закрепване тоалетните чаши са разделени на панти, тавани и вдлъбнатини. Окончателният избор зависи от предпочитанията, разположението, финансирането и модела на ВиК. Разделянето на системата спестява пространство, а също така има редица предимства. Заедно с окачващата тоалетна, те получават вграден резервоар, вътрешните му елементи са монтирани в стената, само изпускателният бутон остава навън. Скритият цистернен вариант се счита за компактен, хигиенни и практичен. По-добре обаче е да се повери такава структура на професионалист. Ето защо, предварително, очаквайте финансите да се обадят на капитана.

Монтирането на подовата тоалетна с шарнирен или надземен резервоар е подходящо за любител майстор. Сгъваемата версия е най-лесната за инсталиране и поддръжка. Всичко, което трябва да се направи, е да се монтират вътрешните фитинги, съгласно инструкциите на производителя, да се поставят конусни уплътнения и уплътняващи венци, за да се завинят винтовете. Основният съвет на специалистите при избора на шарнирен резервоар - стегнат на тялото на тоалетната. Ако не сте сигурни за закрепващите елементи, допълнително смажете болтовете и гумените елементи с бял силиконов уплътнител. Таванният резервоар изисква повече време и усилия за измерване и закрепване, за да се свърже с тоалетната е необходима дълга тръба за вода. Въпреки това, изтичането с такава система е по-ефективно - водата е по-бързо набирана и по-добре бие купата.

Когато избирате резервоара, обърнете внимание на водоснабдяването. Тя е странична (дясна / лява) и по-ниска. По-малко шум при наемане и разтоварване на вода създава терминален изход от дъното на резервоара. Този дизайн е по-труден за инсталиране, но по-надежден.

Дизайнът на механизма за оттичане на резервоари влияе върху лекотата на използване, икономията на вода и разходите за санитарен фаянс. Пръчката или изпускателната система отдавна са остарели. Моделите с такава система са рядкост, те не са практични, така че няма да се занимаваме с тях подробно. Днес механизмите на бутоните са популярни. Буталните фитинги са разделени на три вида - единични, двойни и с аква-стоп система. Тоалетните с едно-бутонна дренажна система са лесни и бюджетни. Водата е напълно изхвърлена в дренажния отвор след натискане.

Системата с един бутон не спестява консумация на вода, поради което в къщи все повече можете да видите механизъм с два бутона. Системата е разделена на две части. С натискането на един бутон част от водата излиза от резервоара. В зависимост от модификацията 50 или 60 вода се източват от общия обем. Когато натиснете втория бутон, цялото количество течност в резервоара се източва. По-скъпите модели са представени от аквастоповата система. Когато отново натиснете бутона, захранването с вода спира. Промиването се регулира индивидуално. Избирайки трайна и икономична система, спрете при двукомпонентна версия или с автостоп. По отношение на обема на резервоара, шарнирната и таванната версия варират от 4 до 6 литра, а вградената до 12 литра.

Зачервяване и формата на купата - коя опция е по-хигиена?

Сред другите характеристики, на които трябва да обърнете внимание, - избор на дренажна система и формата на тоалетната чиния. Дренажната система може да бъде хоризонтална и кръгла. Правата или хоризонталната версия се счита за по-трайна, евтина, но създава много шум и изхвърлянето е неравномерно. Затова трябва допълнително да използвате четка за почистване на стените на купата от всички замърсявания. Циркулярната (кръгла, душ) захранваща система решава проблема с хоризонталния дренаж. Той е инсталиран по целия периметър на купата и равномерно разпределя водата. Недостатъци на системата - висока цена, натрупване на ръжда и тежки соли в дренажните отвори. За да се уверите, че тоалетната е добре изплакната и налягането не намалява, внимателно почиствайте водопроводната мрежа, като обръщате специално внимание на ръба.

От избора на купата на тоалетната купа зависи и потокът от вода, натрупването на ръжда, образуването на развод и миризми. Купичките на тоалетните са с формата на фуния, под формата на тави и козирка. Най-популярен на пазара е използването на водопровод с фуния-форма купа. Формата на фунията позволява каналът да влезе директно в канала, а потокът от вода накрая премахва всички остатъци. Козирната система се отличава с извитата форма на купата. Както във формата на фуния, примесите попадат директно в мивката, а остатъците лесно се измиват с вода, практически не се образуват спрейове.

Тоалетни чинии с купичка с формата на фуния често се срещат

Тоалетни чинии с купичка с формата на фуния често се срещат

Купата на купата рядко се вижда на пазара поради неговите дизайнерски особености, които предизвикват голямо натрупване на мръсотия, ръжда и миризми. Първоначално примесите не попадат в канала, а на рафта напред и само тогава, под потока на водата, се измиват в дренажната система. В купа често се появяват турбуленции на водни потоци, които предизвикват пръски. В европейските държави такива тоалетни чинии се считат за нехигиенични, така че те се произвеждат само от местни производители.

Препоръчваме Ви да купите водопровод с визьор или фуниеобразна форма. Техният дизайн осигурява добра промивка, спестява консумация на вода, скрива миризми. Минимизирайте спрея в тоалетните чаши с фуниеобразна форма на системата против напукване.

Изпускателният отвор с функция против хлъзгане се различава от стандартните системи. Долната част на мивката е с вдлъбнатина 3-4 см, а предната - с 1 см. Дупката се измества спрямо централната ос, нивото на водния стълб се снижава. Този дизайн гарантира зачервяване без изпръскване. Преди да купите, не забравяйте да проверите за всяко несъответствие и удавяне на дъното на мивката. Попитайте за документация, в която се посочва, че тоалетната е оборудвана с antivsplesk система, тъй като много продавачи са купувачите на невежеството и казват, че antivsplesk система - стена наклонен върху вътрешната повърхност на купата.

Тоалетната купа и окончателния тест - санитарен фаянс или порцелан?

Владетелят на съвременните тоалетни чинии е представен от два основни материала - санитарен и санитарен фаянс. Разграничаването им е външно трудно. И двете са покрити с емайла глазура. Разликата се състои в качеството на материала, което влияе върху издръжливостта на санитарния фаянс. Достъпен и популярен вариант е санитарен фаянс. Основният й компонент е бяла глина. Материалът е порьозен, така че поглъща по-малко влагата, покрит със защитен емайл. Основният недостатък - с течение на времето емайлът на фаянс започва да се износва и влагата активно прониква в структурата на материала. Силата на конструкцията се счупва, което постепенно води до пукнатини, а под натоварването на тялото тялото се пръска. Това обаче се случва с евтините модели санитарни тоалетни, по-скъпите опции обслужват средно 10-15 години.

Sanfarfor тоалетни чинии са по-скъпи и по-трайни от фаянс

Sanfarfor тоалетни чинии са по-скъпи и по-трайни от фаянс

Подобрена версия е тоалетна от sanfarfor. Основният й компонент е и бялата глина. Въпреки това, поради добавянето на кварц и фелдшпат, силата и дълготрайността на продукта се увеличават. Материалът е по-малко порьозен, така че по-добре толерира влагата, абразията на емайла е по-бавна. Дори при появата на незначителни издрасквания, ниската хигроскопичност и дълготрайността на санитарната керамика запазват силата на санитарния фаянс и не я пускат да се разпадат. Предимствата на материала се отразяват в цената. Тоалетни чинии от порцелан са по-скъпи от санитарните изделия от фаянс, средно 30-50, а техният експлоатационен живот е 20-25 години.

При избора на качествен тоалетен материал препоръчваме малък тест. Вземете огледалото и го прикрепете към вътрешността на предната стена. Ако в отражението виждате залепени пластмасови ленти, не купувайте такива водопроводни инсталации. Пластмасовите маркучи скриват технологичния брак, където водата първоначално не достига до предната стена. Под влияние на влагата структура лепило е счупен, лентите се обелва, брак водопроводчици ще направи самата усещат под формата на лошо зачервяване и прекалено големи количества спрей.

Тоалетната покривка - правилният избор на важен аксесоар

Окончателният избор на тоалетна чиния зависи не само от качеството на материала и неговите дизайнерски характеристики, но и от наличието на допълнителни аксесоари, като капак. За да сте сигурни за безопасността на материала, изберете тоалетна с твърд покрив от дуропласт, който има антибактериално покритие. Веднага си струва да не купувате меки пяна. Такива проекти са нехигиенични, събират микроби и са особено опасни, ако в къщата има малки деца.

Най-добре е да изберете твърд покрив от дуропласт

Най-добре е да изберете твърд покрив от дуропласт

Въпреки заслугите на duroplast, той има недостатък - крехкост. Ако седалката попадне случайно, материалът може да се счупи. За да избегнете това, обърнете внимание на моделите с микронавигация. Такова покриване с леко натискане на седалката, което удължава живота на аксесоара, е безшумно, което е важно и ако къщата има деца. Когато проверявате експлоатационните възможности на хидравличните амортисьори, капакът трябва да се плъзне гладко и да се издига нагоре. Накрая малък връх, така че микробите не са ужасни, преди да натиснете бутона за източване, затворете капака на тоалетната.

Отлична тоалетна и допълнителни функции на съвременното оборудване за баня

В Япония, Съединените щати и европейските държави, интелигентните тоалетни са често срещано явление. В Русия и страните от ОНД те започват да печелят популярност, като постепенно се появяват в домове и обществени институции. Цялата вина е висока цена, която започва от 100 000 рубли. Средно, 10 пъти повече от цената на стандартната тоалетна на средната класа. Умната тоалетна с електронно управление включва следните функции:

  • автономно затваряне и повдигане на капака, дължащо се на сензора за движение;
  • антибактериално покритие от капак от хирургическа пластмаса;
  • непрекъсната или регулируема отопляема седалка;
  • ултравиолетово третиране на купата;
  • прибиращи дюзи за почистване;
  • "измиване на торнадо" с пълно измиване на купата;
  • биде;
  • система за масаж и сушене;
  • дезодориране и почистване на въздуха
  • настройките на контролния панел.

Алтернатива на скъпите смарт системи за домашна тоалетна чиния. Вместо електронни опции с контролен панел, можете да изберете тоалетна, снабдена със смесител или кана за напояване. За да избегнете проблеми с температурата на водата, предпочитайте термостатните миксери. Те са оборудвани с монитор за температура. Друга лесна опция за инсталиране на мивка в тоалетната е инсталирането на покритие за биде, което функционира като обичаен дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тоалетна чиния за тоалетна за страната как да изберете модел и да го инсталирате самиТоалетна чиния за тоалетна за страната как да изберете модел и да го инсталирате сами
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
Какъв вид водопроводна инсталация да купя първо в банята?Какъв вид водопроводна инсталация да купя първо в банята?
Тоалетни торфиТоалетни торфи
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Правилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семействоПравилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семейство
Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!
При избора на тоалетна чиния за къщаПри избора на тоалетна чиния за къща
Аксесоари за баня в таванско помещениеАксесоари за баня в таванско помещение
» » Как да изберем тоалетната, за да не съжалявате по-късно?
© 2021 BggeHat.com