Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното решение

Кондензацията на тоалетната купа е много често явление. В тоалетните на резервоарите могат да образуват капка течност, което води до появата на влага, мухъл, неприятна миризма. На негативните ефекти може да се отдаде и ръжда, която отлично се чувства при условия на висока влажност. Въпреки това, не е необходимо да се разстрои много. След като прочетете статията ви, ще разберете каква може да бъде причината за това явление, както и основните методи за борба с прекомерната влага.

Кондензацията на резервоара - причинява

По принцип влагата се появява на местата, където има твърде големи температурни разлики. Санитарни помещения, разбира се, поради техните характеристики, които напълно съответстват на горното правило. В края на краищата, стайната температура е сравнително висока, това се улеснява от топли батерии и включва топлители за кърпи. Въпреки това, водата, която навлиза в резервоара за източване, е много по-студена, така че охлажда тънките стени на резервоара колкото е възможно по-скоро.

Ако температурните капки са твърде големи, се появява конденз

Ако температурните капки са твърде големи, се появява конденз

Преди да се отървете от кондензата на тоалетната чиния, трябва да разберете причините за появата й. Могат да бъдат разграничени следните елементи:

  1. 1. Поради твърде честото използване на тоалетната, водата няма време да се затопли до желаната температура
  2. 2. Неизправности в дренажната система, което води до изтичане на нагрята вода и допълване на студена вода от тръбопровода
  3. 3. Повишена влажност в помещението
  4. 4. Пълна липса на вентилационна система или нейната повреда
  5. 5. Наличието на голям брой горещи тръби за отопление близо до тоалетната

Отстраняване на проблема - фиксирайте дренажния механизъм

Така че, ако сте успели да разберете защо течността се появява на тоалетната, остава да отидете на основния проблем - решаването на проблема. Първото нещо, което трябва да направите в този случай, е да проверите дали резервоарът работи правилно. Процесът е съвсем прост, отнема само известно време, за да се види дали дренажният механизъм функционира правилно.

Ако забележите, че дори и в неработно състояние водата тече в тънка струя, това е явно доказателство в полза на неработеща дренажна система. Това изтичане също лесно се определя от тъмната следа, останала от вътрешната страна на резервоара. Решаването на проблема е малко по-трудно, отколкото разкриването му. Необходимо е да се извърши пълен преглед на санитарния фаянс, включително всичките му свързващи механизми и входните фитинги.

Не знаейки какво да правим в този случай, най-добре е да се обадите на водопроводчик, който, срещу заплащане, ще извърши цялата необходима работа, ще намери и ще отстрани причината за изтичане на течности. Това е най-лесният и най-добър вариант за хора, които не са много добри в ВиК. Вследствие на това ще бъде разрешен и проблемът с появата на излишна влага върху стените на резервоарите.

Друг проблем, свързан директно с тоалетната купа, е твърде честото използване на апартамента от жителите на апартамента. Същността на проблема е, че водата няма време да се затопли до необходимите температури, тъй като вече се спуска в тоалетната. Този проблем е типичен за апартаменти с голям брой хора, които живеят там. Решението на проблема обаче е изключително просто - просто инсталирайте двустепенния бутон. Повечето съвременни тоалетни чинии са оборудвани с подобно устройство по подразбиране. Във всеки случай, можете да си купите бутон във всеки строителен магазин, няма да има проблеми с цената.

Принципът на двустепенния бутон е, че той дава възможност да се снижи само част от водата. По правило има две нива - спускането на малка част от водата и спускането на целия обем на течността в резервоара. В резултат на това наемателите ще могат да смалят само част от водата в тоалетната, докато новодостъпната течност ще се нагрее понякога по-бързо поради наличието на вода с висока температура.

Двустепенният бутон позволява да се снижи само част от водата

Двустепенният бутон позволява да се снижи само част от водата

Тъй като проблемът с появата на конденз е разликата в температурата между топло помещение и студената течност на резервоара, можете да се отървете от проблема по най-простия и очевиден начин - затопляне на резервоара. За да извършите тази операция, ще трябва да закупим специално лепило, устойчиво на влага, което ще запази всичките си характеристики на работа с постоянен и директен контакт с течността, както и с топлоизолационен материал.



Преди да можете да покриете тънките стени на резервоара с нагревател, е необходимо да източите напълно водата и да я изсушите възможно най-много. Термоизолиращият материал, подобно на лепилото, не бива да се жадува, в противен случай ефектът от тези процедури ще бъде минимален.

Принудителна вентилация - положителен ефект върху кондензата

След извършване на проверките сте стигнали до мнението, че дренажният механизъм е в пълна експлоатация. Така че проблемът е в нещо друго. Например, при висока влажност в помещението. Вероятността за това е изключително висока, което се дължи на особеностите на баните. Струва си да се отбележи, че подобрението вентилация в банята или тоалетната ще допринесе не само за отстраняване на кондензата на резервоара, но и за всички останали повърхности. По тази причина се препоръчва да се мисли за подобряване на вентилационната система, независимо от проблемите с резервоара.

Първият и най-ефективният начин е да инсталирате специален вентилатор, монтиран в циркулационния отвор. Съвременните вентилатори са свързани със светлинни превключватели, които ви позволяват да свържете работата си със светлинния режим. Така че, когато светлината е включена, вентилаторът автоматично започва да се върти и доставя чист въздух в стаята. Можете да направите обратното, така че да се върти, когато светлината е изключена. Не забравяйте, че всеки вентилатор излъчва определено ниво на шум, така че устройствата, които работят, когато светлината е изключена, са много популярни.

Колкото по-добра е вентилацията в банята, толкова по-малка е вероятността от кондензация на резервоара и на всички останали повърхности

Колкото по-добра е вентилацията в банята, толкова по-малка е вероятността от кондензация на резервоара и на всички останали повърхности

Най-тежките проблеми с висока влажност се проявяват в комбинираните бани, където дрехите са окачени над банята, а също и пералня.

За да се увеличи нивото на вентилация и вентилация на помещенията, е възможно да се монтират врати със специални отвори или дори решетки. Поради наличието на такива отвори, влажният въздух се смесва с топлия въздух възможно най-бързо. Ако е необходимо, можете да почистите вентилационните канали, които също пряко влияят на обмяната на въздух в стаята.

Следващата възможна причина, свързана с вентилационната система, се случва, когато старите жители, по причини, които са разбираеми само за тях, покриват вентилационния отвор с лист от шперплат, дъска или друг материал. Новите собственици просто не забелязаха този факт. Понякога наемателите просто не харесват вида на дупката, но е строго забранено да се запечата. Достатъчно е просто да закупите красива решетка във всеки железопътен магазин, така че вентилационният отвор да изглежда по-естетически приятен.

Накрая, ние отбелязваме, че електрическите въздушни изсушители, заедно с вентилаторите, също могат да се справят с проблема, когато тоалетната чиния се поти. Това са евтини устройства, инсталирането на които не изисква много време и знания. Ефектът на действието обаче ще се забелязва почти с невъоръжено око. Най-важното е, не оставяйте устройството включено прекалено дълго, в противен случай въздухът в стаята, напротив, ще стане прекалено сух, което също не е много добро.

Увеличаване на температурата на течността в резервоара - така както е

Ако все още не можете да разрешите проблема, можете да опитате да отидете по други начини. Например, уверете се, че водата влезе в резервоара за източване вече е леко загрята. През лятото практически няма ефект от метода, тъй като водата е относително топла. През зимата топла вода може наистина да се превърне в панацея при решаването на проблема с влагата на резервоара.

Съществуват следните технологии за повишаване на температурата на водата:

  • Най-простият, но и скъп начин е да си купите бойлер. Неговата задача е да затопли водата преди да стигне до резервоара за източване.
  • По-евтин, но труден вариант е изолацията на тръбите, през които се подава течност. Необходимо е да се закупи специален топлоизолационен материал, между другото, както и за изолацията на резервоара. След това остава само да се увиват тръбите по цялата дължина в нагревателя.
  • Наполовина от тръбите, разположени в тоалетните и баните. Това е необходимо, за да се намали скоростта на пълнене на дренажния резервоар с течност, в резултат на което тя ще се нагрее до необходимите температури малко по-бързо.

Ако не искате да разберете причините твърде дълго, тогава единствената опция е да инсталирате резервоар с двойни стени. Такъв резервоар е едно от най-новите разработки в областта на санитарното инженерство. Цената е с порядък по-голям от сходните продукти с единични стени. Такава структура е резервоар, състоящ се от пластмасов контейнер за пълнене с вода и корпус на въздушен слой. Разликата между температурата на въздуха и водата в резервоара, когато се използва подобно оборудване, ще бъде минимална.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем тоалетната, за да не съжалявате по-късно?Как да изберем тоалетната, за да не съжалявате по-късно?
Сухи помещения за лятна резиденцияСухи помещения за лятна резиденция
Ремонт на тоалетната чинияРемонт на тоалетната чиния
Смяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталацииСмяната на тоалетната седалка правилно инсталираме новите водопроводни инсталации
Устройството на тоалетната тоалетна чиния на ръководството за замяна на вътрешните механизми със…Устройството на тоалетната тоалетна чиния на ръководството за замяна на вътрешните механизми със…
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Защо пластмасови прозорци пот?Защо пластмасови прозорци пот?
Какво да направите, ако тоалетната е запушенаКакво да направите, ако тоалетната е запушена
Конденз на тръбиКонденз на тръби
Как да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръцеКак да инсталирате тоалетна чиния със собствените си ръце
» » Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното решение
© 2021 BggeHat.com