Тоалетната беше запушена как да реши проблема?

По-рано или по-късно се среща с всеки водопровод. Причините за това са много - утайката от соли поради твърда вода, урея и други вещества. Те се отлагат по стените на тръбите, което води до тяхното стесняване и в крайна сметка - до запушване. Често причината за блокирането е небрежното поведение на наемателите, които изливат остатъците от храна в тоалетната и хвърлят хартия. Това неизбежно води до разпадане на системата.

В такива моменти възниква въпросът дали да почистите системата сами или по-добре да се обадите на водопровод. Разбира се, вторият вариант е по-правилен. Но на първо място, водопроводът не е навсякъде и на второ място, често е невъзможно да се приютят. следователно ние ще се занимаваме с най-ефективните начини за унищожаване на боклуците със собствените си ръце.

Естествено, най-добрият начин за борба е превенцията. В тази връзка, най-малко веднъж на тримесечие, да извършват преработка на тръби с вещества за почистване на тръби, като ги изливат през нощта. Това ще помогне да се избегне утаяването на частиците и тяхното втвърдяване в каменното състояние. В противен случай тръбите ще бъдат претоварени и ще трябва да бъдат взети по-сериозни мерки.

Преди да започнете да се биете с блокиране, трябва да установите степента и местоположението му. За да направите това, следвайте скоростта на водния поток във всички мивки и тоалетна чиния. Ако водата тече нормално в мивката, тогава тоалетната тръба е блокирана. В този случай, една от причините за лошо пропускливост може да стане структурни характеристики на sanpribora. За да избегнете това, изберете продукт с водосточната тръба, разположен вертикално или под ъгъл (да купуват тоалетните на сайта на марката Коло https://kolo.ua/D0BFD180D0BED0B4D183D0BAD182D18B/unitazyi-bide-pissuaryi/unitazyi-podvesnyie/).



За почистване на тръби обикновено се използват три метода: щанцоване с бутало, химическо и механично почистване. Първият случай се използва, ако причината за запушването не е ясно, но водата постепенно преминава. Бутало помага за премахване на проблемите, произтичащи в сифона или тръба в близост - поради промени в налягането на водата настъпва ток, който носи тапата в общата тръба с по-голям диаметър.

Вторият метод се използва, ако буталото не е под ръка. Тогава препятствието е наводнено с химията, което я корозира. Най-лесният начин да се прилагат сода и оцет - в дупката дълбоко изсипва хапчета сода, която се излива с оцет. След приключване на реакцията (около 20 минути), към нея се прибавя гореща вода. Или можете да си купите специален инструмент в магазина.

Третият метод се използва в случай, че има някакъв обект в тръбата (например, парцал). След това първо проверете сифона (използвайте гумена ръкавица!). Засегнатият обект се отстранява с пръсти или проводник с кука в края. Ако тези мерки не помогнат, незабавно се обадете на специалисти!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Мирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминираМирисът от канализационната система в апартамента се одитира и елиминира
Оформете на тавана какво да правите, как да се отърветеОформете на тавана какво да правите, как да се отървете
Промиване на отоплителни системиПромиване на отоплителни системи
Тръба за водопровод в земята и за полагане на водаТръба за водопровод в земята и за полагане на вода
Какво да направите, ако тоалетната е запушенаКакво да направите, ако тоалетната е запушена
Какво да направите, ако канализацията е запушенаКакво да направите, ако канализацията е запушена
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Как да източим канализацията в къщатаКак да източим канализацията в къщата
» » Тоалетната беше запушена как да реши проблема?
© 2021 BggeHat.com