Какво да направите, ако канализацията е запушена

Канализационната система (CS), независимо от нейните функции, е много чувствителна към всички видове запушвания. И ако смятате, че повечето от нас не мислят за внимателно използване на канализацията, не е чудно, че рано или късно тя е изкормена. В тази статия ние посвещаваме решаването на един от най-воняща проблемите с потенциал да повлияят на всеки човек: "Какво става, ако задръстили канала - как бързо да отстрани запушването"

Канализацията беше изкормена - как да бъде?

С това се сблъскват всеки един от нас, вода става все по-лошо и по-лошо в канала, а след това идва време, когато тя и всички, решили да останат в мивката (баня, тоалетна и т.н.). И всеки от нашите опити да повлияем по някакъв начин на крайната ситуация по същия начин - всичко идва от водата. Разбира се, можете незабавно да се обадите на водопроводчик и да поемете тежко бреме за разрешаване на проблема на раменете му. Но какво ще стане, ако канализацията е запушена в най-неподходящия момент и водопроводните инсталации не могат да бъдат причинени поради обективни причини? Например какво да направите, ако тоалетната е запушена? Възможностите, в действителност, няколко:

  • Използвайте гореща вода с надеждата, че тя ще повлияе на разтворимостта на съдържанието на запушалката;
  • използване на "тежка артилерия" - специални химични съединения, предназначени само за такива случаи;
  • механично почистване на препятствието с водопроводни кабели;
  • използвайте старото доказано устройство - нормален въздушен отвор;
  • да разглобява част от канализационната система на мястото, където е била изкормена, и да се справи със запушения човек

Но преди да продължите по един от горните начини, си струва да разгледате причината за проблема. Това ще позволи не само във възможно най-кратко време да се определи мястото, където се е образувало запушването, но и да се предпази от такива приключения в бъдеще.

Какво да направите, ако канализацията е запушена

Топ 3 причини, поради които канализацията е блокирана

  • неправилна инсталация, включително липсата на наклон на хоризонтални тръби, изобилие от прави ъгли в тръбопроводната система;
  • използването на канализационната система за други цели: дъмпинг на тоалетна хартия, изтичане на мазнини канализацията, отпадъци (кори от плодове или зеленчуци, развалена храна, и т.н.);
  • стари канализационни тръби. Често причината за блокиране е корозията на вътрешността на тръбопровода (например чугун). И такава система е изработена със завидна периодичност и всички мерки за почистване не дават правилния резултат. Единственото решение е да се смени тръбата с нова. И не се страхувайте, че трябва да смените тръбата на тръбата - всичките ви усилия ще ви се изплатят в хода на по-нататъшната работа на COP!

Елиминиране на локални блокирания и почистване на главните тръби



Очевидно е, че ако водата е в едно водопроводно оборудване, например в кухненска мивка, става въпрос за локално запушване. Първото решение е да се провери състоянието на водния печат, защото той е този, който е подложен на първите атаки на замърсяване. Преди това е добра идея да поставите контейнер под него, след това демонтирайте водното уплътнение и го почистете.

Горещ път и химия

Ако има подозрение, че мястото на образуване на запушалката е някъде другаде в тръбата, можете да излеете гореща вода там. Мазнините (ако са причината) бързо ще се разпаднат и причината за включване на канализацията ще бъде премахната. Друг начин е да се използва специално оборудване, базирано на агресивни химически компоненти. Най-често става дума за алкални вещества за тръби, които се предлагат под формата на прах или гел. Следвайки указанията, представени на опаковката, ние се опитваме да пробием канализацията към нея. Ако това не помогне, ще трябва да използвате и инструменти за механично почистване, най-простият от които е обикновен бутало.

Вантуз е прост, но ефективен!

Как да оборудваме буталото, ако канализацията е запушена? Всъщност, всичко е много проста: да се работи, за да се гарантира, че в водопроводни тела стоят вода (в присъствието на запушването да е лесно), буталото на каучук чаша се поставя в отвора за източване (обърнете внимание на въздуха не трябва да бъде вътре в нея!), На постъпателното движение е буквално се опитва да карам на вода в тръба. Поради хидравличното въздействие, блокирането трябва да се отстрани. Ако това не доведе до положителни резултати, ние използваме комплекс "Химия + бутало": преди полагането на буталото запълване на изтичането на специални фондове, а половин час по-късно се пристъпи към procleaning бутало.

Използваме за почистване на кабела

Е, ако най-простите начини да се бориш със запушалките не елиминираше блокажа, какво трябва да бъде тогава? Не бързайте да се обадите на водопровод - все още има вариант със специално въже (поради своята цел, той се нарича водопровод). Кабелът е еластичен продукт с върха на единия край и дръжката на другия край, който се върти. Завъртането ви позволява да заобикаляте завоите на тръбопровода, без да повредите материала на тръбата. Преди да използвате този инструмент, е необходимо да демонтирате хидравличното уплътнение (за мивки, мивки или вани) или да работите с почистване (ако има такова). Естествено, това трябва да е достъп до тръбите. Ако знаехте как да скриете една тръба в тоалетната или банята и сте го направили правилно, не би било особено трудно да стигнете до тях. Когато използвате кабел, най-важното нещо е да не бързате! Внимателно я вмъкнете в тръбите, като превъртите дръжката. За да проверявате периодично, изсипете малко количество вода.

Оказва се, че има наистина много малко изходи в ситуацията, когато канализацията е била изкован. Някой се адаптира към този случай прахосмукачка (бутало + работещо оборудване за издухване на въздух), други включват традиционни методи. Да живееш в частна къща? След това използвайте химикали, за да почистите тръбите внимателно. В края на краищата те могат да убият бактериите, отговорни за почистването на канализацията в септичния резервоар. Ако сте уверени в собствените си способности, тогава не може да се нарече водопровод. Оставете тази опция за по-сложни случаи. Е, ако тръбата се счупи, къде да се обадя, ние мислим, очевидно - това е водопроводчици и възможно най-скоро!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Почистването на канализацията в частна къща е като да се разбиете сами по себе си?Почистването на канализацията в частна къща е като да се разбиете сами по себе си?
Как да свържете пералня с канализационна мрежаКак да свържете пералня с канализационна мрежа
Канализационната помпа за кухнята забравя за запушванията на канализационната система!Канализационната помпа за кухнята забравя за запушванията на канализационната система!
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Какво да направите, ако тоалетната е запушенаКакво да направите, ако тоалетната е запушена
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Как да източим канализацията в къщатаКак да източим канализацията в къщата
Как да размразете канализационната тръбаКак да размразете канализационната тръба
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
» » Какво да направите, ако канализацията е запушена
© 2021 BggeHat.com