Почистване на канализацията

На колко точно ще бъдат третирани с местната канализационна система, това зависи не само от удобството на използването му, но също така и издръжливостта на системата. Предвид спецификата на работата на вътрешната и външната канализация, лесно е да се предполага, че нейният основен враг е различно замърсяване. Всъщност се препоръчва да се провежда периодично почистване канализация, която елиминира основните проблеми, свързани с образуването на запушвания в тръби. Ето защо, тази статия ние сме изцяло посветени на въпроса за изпълнението на почистването на канализационни тръби: как да се справят с тези експерти и как да се направи всичко, сами по себе си, ако е необходимо.

Къде е необходимостта от почистване

За да се реши адекватно проблема, е необходимо да се разбере, заради това, което може да се появи. Основните причини, поради които е необходимо почистването на канализацията, да са следните:

  • Канализационните тръби са инсталирани с грешен градиент. За различните тръби трябва да се поддържа определен наклон. За 110 мм PVC и 100 мм чугун тази стойност е 2 см / м, за тръби с диаметър 50 мм - 3 см / м. Всички завои трябва да бъдат гладки и колкото по-малки са, толкова по-малък е рискът от запушване;
  • ако канализацията е стара и за нейното полагане са използвани чугунени тръби, тя може да доведе до образуване на запушвания поради тяхната корозирала вътрешна част. По-добре е проблемът да бъде решен чрез замяна на стари тръби с поливинилхлорид;
  • не на последно място - нарушение на правилата за използване на канализационната система: изхвърлянето на масла, мазнини, боклук и др. Местните системи трябва да се третират по-внимателно, отколкото тези, инсталирани в жилищни сгради!

По-долу е текстът, ние няма да говорим за това какво да се направи, ако е запушена канализация - за това можете да прочетете в отделна статия, но само показване на планираното почистване технология, чиято основна задача, която се състои именно в предотвратяване на образуването на сериозни блокажи.

Как да почистите канализационните тръби

Първо, необходимо е да се определи какъв вид санитарно оборудване се използва за източване, което намалява капацитета на тръбите без налягане. За това последователно извършва заустване залп вода (5 литра достатъчно), в баня, кухня, тоалетна и определи слабости. Най-често е достатъчно да почистите водните пломби, които са оборудвани с мивки, душ, вана. Основната им задача е да не пропускат специфична миризма на канал от септичния резервоар до къщата. С очевидните ползи от водните пломби, те са и най-честата причина за намаляване на скоростта на оттичане на вода.

Отстранете водното уплътнение не е особено трудно. Но преди да започнете да работите, ви съветваме да замените вана или кофа за това - това ще ви спести от необходимостта от почистване. Почистването на водното уплътнение се извършва механично, е удобно да се използва отвертка, последвана от измиване с вода. След това го връщайте назад и преценете колко такива мерки подобриха ситуацията.



Не е необичайно случаите, когато горепосочените действия нямат ефект върху скоростта на заустване на водата в канализационната система. Това означава, че трябва да почистите тръбите. Това може да се направи с кабел, който механично отстранява замърсителите от вътрешността на тръбопровода. Затова в последния са подредени всички видове одити и почистване. Тук е отговорът на въпроса какво да правите, ако тоалетната е запушена - най-лесният начин да се премахне блокирането е чрез кабел!

Плака, образувана от мастни компоненти, можете да опитате да премахнете обичайната гореща вода. В този случай чугунните тръби страдат дори от ефекта на вряща вода, но PVC продуктите на такава подигравка може да не оцелеят (освен ако това не е въпрос на краткосрочна експозиция).

Не е излишно да се знае как професионалните компании се справят със сходни проблеми. През последните години те са били използвани (например, добри фирми), за да могат ръцете им да получат хидравлично оборудване за почистване на тръби. Доставя се под вода под високо налягане през елемента, въведен в тръбопровода, позволява бързо да се отървете от най-важните замърсители.

Използването на химията

Ние сме свикнали да използваме домакински химикали у дома. Често се дава предимство пред механичното почистване. Същият хидравличен затвор може да се почиства с алкални съединения. Често такива вещества се използват при профилактичното почистване на канализационните тръби. Асортиментът на химията е доста добър и може да се намери както в течна форма, така и под формата на прах. Няма да изброим най-известните композиции, във всеки повече или по-малко нормален супермаркет, за да ги намерите - не е проблем. Те просто работят: изсипваме я във водния капан, оставяме го известно време, измиваме всичко с гореща вода. Но факт е, че всички по-горе могат да се използват без колебание само в градски условия. И какво, ако канализационната система включва септична яма, а не кумулативна?

Как да почистите изтичането

Факт е, че важна роля в пречистването на канализацията от всички видове примеси принадлежат на микроорганизмите, за които замърсяването е хранителна среда. Но за алкалните агенти за почистване на тръби такива микроби са без значение - агресивният реактив води до тяхната смърт. Ето защо в такива случаи препоръчваме използването на специални препарати, но все пак предпочитаме химическото почистване да бъде механично. Последното, макар и не толкова просто, но ефективно, евтино и няма да доведе до неизправност в почистващата система.

И не забравяйте, че дори наскоро инсталираната канализационна система след известно време (за предпочитане през следващите 3 години) трябва да бъде почистена от повърхностно замърсяване само в случай. Това ще предотврати образуването на сериозни препятствия в тръбите.

Подобно на почистването на канализационната мрежа, сортирахме я. В един от следващите статии ще бъдат засегнати въпросите за "реанимацията" на дренажния тръбопровод след замразяването на течността в него. И знаете ли как да размразете канализационната тръба по такъв начин, че да не изключвате системата?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Устройството за изтичане на вода в частната къщаУстройството за изтичане на вода в частната къща
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Какво да направите, ако канализацията е запушенаКакво да направите, ако канализацията е запушена
Как да източим канализацията в къщатаКак да източим канализацията в къщата
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Как да размразете канализационната тръбаКак да размразете канализационната тръба
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Автономна канализация модерно решение за частна къщаАвтономна канализация модерно решение за частна къща
Sololift за канализацияSololift за канализация
» » Почистване на канализацията
© 2021 BggeHat.com